Službeno nikad preko 3.2GHz ??

poruka: 10
|
čitano: 1.207
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Postavljam si ovo pitanje već neko vrijeme.

Zašto Intel u 45nm procesu nikad nije htio službeno ići preko 3.2GHz??

Ovo je posebno zanimljivo i škakljivo pitanje ako je poznato da već sa 65nm procesom noviji procesori (q6600 G0) normalno rade na 3.6GHz.

Ajde molim vas dajte svoje mišljenje o tome.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Službeno nikad preko 3.2GHz ??

Pa ne rade bas normalno. Trose puno vise energije, rade na puno vecem naponu od nominalnog i generalno su puno nestabilniji nego sto se od jednog intelovog procesora ocekuje.

Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan

Kako misliš nestabilniji, moj 65nm G0 navijen na 3.6GHz na svim testovima prolazi radnu troturu u trajanju od 24h. Možda je problem u lošoj kvaliteti večine matičnih ploča na tržištu.

17 godina
neaktivan

Stvar je u optimalnom omjeru potrošnja/temperatura/performanse/stabilnost. To što tebi prolazi 24 sata testa ne znači da je stabilno. Mnogima računala ne služe za igranje i moraju raditi stalno.

Uostalom vani je 3.33GHz Core 2 Duo.

Internet forumi, revolucija komunikacije, zajedno s ostalim medijima, opterećeni su hrpom šuma u informaciji koja munjevito gubi na kvaliteti. Dekadentno međusobno oglupljivanje prvi je simptom kronične bolesti cyber-društva punog zombija koji hrle ka izvoru najveće buke.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2008 20:15 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zato jer ljudi koji imaju 3.2 budu prije upgrejdali komp nego oni sa 3.6. A AMD im onoako nije blizu...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moje misljenje je da sto idu na nizi proces da pokusavaju vise jezgri ugurati

po meni skoro samo ce izlaziti multi-jezgreni procesori takta izmedju 2 i 3 GHz

Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Evo, i sve radi ko sat:

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
Ali meni nije jasno kako neki procesor od 3,1 košta 800kn više od jednog 3,0 C2D a taj jeftiniji se samo malo digne i isti je ko onaj skuplji.
Viva La Vida
17 godina

razlika izmedu 2 proca npr. E8400 i E8500 je u frekvenciji 3.0 i 3.1 i cijeni koja je poveća ,a razlika je samo u 100MHz, do vece cijene je doslo zbog veceg množitelja= veci OC potencijal i mozda je bolje kvalitete čip.

Svi znaju da svaki čip iz iste serije nije isti,neki ce se dat clockat vise,a neki manje

Ima xeon jedan na 3.4GHz. Intel nema potrebe za jacim procovima zato jer nazalost AMD je tek sa svojim najjacim quad core-om na 2.6Ghz i gubi od intel u "clock to clock".

Kod nove serije procesora phenom AMD ce pobijediti penryne na "clock to clock", ali ce opet gubiti od nehalema osim ak nebude neki bug na intelovim nehalemima (zbog novih tehnologija) kao sto se to desilo phenomima B2 stepping.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Čuješ, poklonjenom konju se ne gleda u zube. U firmi rekli da moram imat najjači i šta sad Cool

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice