Quad ili Duo?

poruka: 86
|
čitano: 13.717
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Quad ili Duo?

Pa upravo ti o tome govorim.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax MARS ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Quad ili Duo?

Znaci e8500 pa kasnije mjenjat. Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Quad ili Duo?
Luka kaže...

Dobro, bolji je za klokanje ali jel on napomenuo da hoce klokati?

Rekao je da NE MISLI klokat i da mu treba DUGOROCNO rjesenje (daj pocnite citati sto se pise u temi nemojte samo naslov citati!!

dobro pa što moja zadnja rečenica kaže... "za budućnost je quad"
napisao sam sve u jednom postu da ne spamam bezveze sto puta, uglavnom ovo nisu rasprave između mene i tebe....

čovjek traži preporuku pa mu stoga pomozimo jer od prepirka između tebe i mene neće dobiti odgovor: što je bolje za DUGOROČNO riješenje quad ili duo?
pa nemaju svi novaca za bacanje svaku godinu... quad je bolji naravno za dugoročno (BUDUĆNOST)
17 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
Luka kaže...

Dobro, bolji je za klokanje ali jel on napomenuo da hoce klokati?

Rekao je da NE MISLI klokat i da mu treba DUGOROCNO rjesenje (daj pocnite citati sto se pise u temi nemojte samo naslov citati!!

dobro pa što moja zadnja rečenica kaže... "za budućnost je quad"
napisao sam sve u jednom postu da ne spamam bezveze sto puta, uglavnom ovo nisu rasprave između mene i tebe....

čovjek traži preporuku pa mu stoga pomozimo jer od prepirka između tebe i mene neće dobiti odgovor: što je bolje za DUGOROČNO riješenje quad ili duo?
pa nemaju svi novaca za bacanje svaku godinu... quad je bolji naravno za dugoročno (BUDUĆNOST)
 Nema nikakve prepirke izmedu mene i tebe, ja sam sada prvi put procitao tvoje ime!:D ...Samo sam komentirao tvoj post u vezi klokanja...

Covjek je odlucio sto ce uzeti, i ova teme ne moze donijeti vise nista konstruktivno!
16 godina

da u pravu si što se tiče autora ove teme... ali ovo bi moglo pomoći i drugim ljudima koji nemaju baš puno novaca a isto tako misle kupiti nešto što će malo duže trajati od core-a a onda će im za sada biti rješenje quad

16 godina
Quad ili Duo?

A ja neznam jel se core q6600 isplati ono stvarno sam zbunjen mozda mi je to bolje pa da onda nemoram 2 godine mjenjat procesor ili??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lucky_look kaže...

Ms ne neg ono mislim da bi mi bilo bolje sad uzet e8500 i za doginu i pol sam proc promjenit na neki quad , jel to ima smisla

To je ok, sam nemoj uzet E8500, neg uzmi E8400. Uštediš kojih 100kn, ne gubiš skoro pa ništa na performansama... E8400 se clocka na više od 4GHz, tako da nemaš nikakvih problema, a ni razloga za uzimati E8500, jer reci mi barem jednu igru koja će štekati na E8400@4GHz?
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
Quad ili Duo?

Aha ma neznam mislio sam ima vise ghza i tak to jaci je a i malo skuplji pa sam mislio da je i bolji a neznam jel neka velika razlika izmedju ta dva proc-a??

Jel ja bi igro ono far cry 2 , gta 4 i tak jos bar godinu godinu i pol da mogu sve igre igrat novije a onda bi sam proc mjenjo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lucky_look kaže...

Aha ma neznam mislio sam ima vise ghza i tak to jaci je a i malo skuplji pa sam mislio da je i bolji a neznam jel neka velika razlika izmedju ta dva proc-a??

Jel ja bi igro ono far cry 2 , gta 4 i tak jos bar godinu godinu i pol da mogu sve igre igrat novije a onda bi sam proc mjenjo.

Poslušaj Suseda. Dobro ti kaže
Dakle: e8400 
Only God (& mod) can judge me
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 22:35 (Core2Duo2).
17 godina
neaktivan
Quad ili Duo?

uzmi quada, već u ovoj godini sve igre i programi biti će dizajnirani za quad procesore.Uostalom više proceorske snage je uvijek bolje.Quad je svakako bolji od duala, a ove priće oko tome kako se neki duali daju bolje clockat su tak, priče.Mislim, sve to stoji, ali ako misliš clockat na više od 3.6 onda ti treba nekakvo skupo riješenje za hlađenje, a do 3,6 ćeš proći i sa hladnjakom od 350 kuna.A quad možeš isto bez brige clockat na 3,2 - 3,6 Ghz, isto ko i dual, pa opet imaš jaći procesor od duala.

Mislim koliko moraš biti pametan da shvatiš da su 4 jezgre bolje riješenje od 2. (naravno gledajući da je cache i brzina sabirnice ista, makar ima i drugih parametara koji su bitni ali neću tu o njima).

Odgovori na privatne poruke nisu privatni, upite šaljite na baotica@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Baotica kaže...

uzmi quada, već u ovoj godini sve igre i programi biti će dizajnirani za quad procesore.Uostalom više proceorske snage je uvijek bolje.Quad je svakako bolji od duala, a ove priće oko tome kako se neki duali daju bolje clockat su tak, priče.Mislim, sve to stoji, ali ako misliš clockat na više od 3.6 onda ti treba nekakvo skupo riješenje za hlađenje, a do 3,6 ćeš proći i sa hladnjakom od 350 kuna.A quad možeš isto bez brige clockat na 3,2 - 3,6 Ghz, isto ko i dual, pa opet imaš jaći procesor od duala.

Mislim koliko moraš biti pametan da shvatiš da su 4 jezgre bolje riješenje od 2. (naravno gledajući da je cache i brzina sabirnice ista, makar ima i drugih parametara koji su bitni ali neću tu o njima).

slažem se s tobom.
makar ja mislim ovako
da ako sad kupuješ kompjutor gledaj kaj je sada u ovom času najbolje za kupit. ako sve podržava 2 jezgre onda odi na 2 jezgre.
tak će za god i pol izač novi čipseti i više nećeš moći kupovati ove stare procesore core duo 2 itd.
tak da uvjek kupuješ kaj je sada bolje.
makar bi ja uzeo 4 jezgre da pa bi se onda kurčio...
al nema veze Smijeh
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
16 godina
neaktivan
Quad ili Duo?

nisam čitao sve 3 stranice al naslov jesan pa imaš u bug-u temu dvojezgreni ili četverojezgreni cpu.vidi tamo test intel q9400 i c2d e8200.isti takta,fsb,cache itd. pa vidi

Timski rad je zakon. Uvijek možeš okriviti nekog drugog.

0 0 hvala 0
16 godina
Quad ili Duo?

Znaci odlucio sam  kupit proc e8400 pa cu za god i pol mjenjat pa me zanima jel iko pouzdano zna oce se tad jos prodavat Intel Core 2 Quad Q9550 zato jer je to najjaci proc tog socketa ( kolko ja znam ) pa ce mi tada to bit jedina opcija buduci da se vise nece proizvodit.

Tko pod drugim jamu kopa nos!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Quad ili Duo?

QuadSmijeh

add me xfire >>> razvaljot
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lucky_look kaže...

Znaci odlucio sam  kupit proc e8400 pa cu za god i pol mjenjat pa me zanima jel iko pouzdano zna oce se tad jos prodavat Intel Core 2 Quad Q9550 zato jer je to najjaci proc tog socketa ( kolko ja znam ) pa ce mi tada to bit jedina opcija buduci da se vise nece proizvodit.

valjda će se prodavati i tad,a najjači cpu iz socket 775 je q9650
amd duron 800 mhz,320 mb RAM,nvidia mx/mx 400-vrti crysis i GTA 4 max grafika sa 30-35 fps-naravno na YOUTUBE
16 godina
Quad ili Duo?

A nadam se da ce se prodavat jel ak se nebudu bit ce zeznuto jel cu morat mjenjati maticnu i sve to

0 0 hvala 0
17 godina
pod009 kaže...
lucky_look kaže...

Opet krivo. QX9770 je najjaci procesor za LGA775 socket.
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz /HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x86
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
pod009 kaže...
lucky_look kaže...

Opet krivo. QX9770 je najjaci procesor za LGA775 socket.
 @Hyperion:naravno da je QX9770 najjači al ja ne uzimam u obzir extreme verzije (dati tolike pare za otključn množitelj-ni lud) jer će za 1,5 god ovi koštat vjerovatni 2000 kn a obični 1000 kn
amd duron 800 mhz,320 mb RAM,nvidia mx/mx 400-vrti crysis i GTA 4 max grafika sa 30-35 fps-naravno na YOUTUBE
17 godina
neaktivan
Quad ili Duo?

Definitivno quad, makar q6600, samo neka bude G0, radi boljeg overclocka.

gigabyte p35 ds3, q6600 2.4@3.2, asus hd 4850 @ 700/2200 512mb, 4gb @ 800 mhz, Wd 640gb, Vista 64bit
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ja nemam Quad ja imam ATV i zadovoljan sam...

16 godina
neaktivan
lucky_look kaže...

A nadam se da ce se prodavat jel ak se nebudu bit ce zeznuto jel cu morat mjenjati maticnu i sve to

Teško da če se nešto od socketa 775 prodavat za godinu i pol.
Več danas imaš zamjenu za viši segment tržišta,a to je i7.A kad još dođe malo slabiji i5 koji če pokrivat ostali segment tržišta,tada če biti samo pitanje vremena kad če u potpunosti ukinut(PRESTAT PROIZVODIT)socket775.
Več sada se može vidit da je INTEL prekinuo proizvodnju nekih Core 2 procesora.
MICROMAN
16 godina
Quad ili Duo?

Pa jel mi se onda uopce isplati uzimat intel onda da uzmem neki amd npr 6000+ pa da kasnije stavljam phenom II 940 il tak nes .

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lucky_look kaže...

Pa jel mi se onda uopce isplati uzimat intel onda da uzmem neki amd npr 6000+ pa da kasnije stavljam phenom II 940 il tak nes .

Pa Q6600 če ti držat barem dvije godine,a poslije češ vidjet šta se nudi na tržištu.
MICROMAN
16 godina
neaktivan
Quad ili Duo?

Znam da se isplati prelazit s Athlona64 x2 ili PhenomaX4 na Phenom II zato jer nemoras mjenjat maticnu, a sad me zanima jel se isplati prelaz s Intel Core2Duo E8400 na jedan od phenom-a II, jel su dobici u performansama iskljucivo u igrama isplativi ulaganja u novu maticnu i novi Phenom II. Evo ja sam naso par linkova Test1 Test2

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lucky_look kaže...

vidiš ova ti kombinacija uopče nije loša...
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
mtopol kaže...

Znam da se isplati prelazit s Athlona64 x2 ili PhenomaX4 na Phenom II zato jer nemoras mjenjat maticnu, a sad me zanima jel se isplati prelaz s Intel Core2Duo E8400 na jedan od phenom-a II, jel su dobici u performansama iskljucivo u igrama isplativi ulaganja u novu maticnu i novi Phenom II. Evo ja sam naso par linkova Test1 Test2

Ne isplati se.
Only God (& mod) can judge me
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice