imam procesor intel prominio sam napajanje novo a sad mi se čuje od procesora buči .jeli to opasno ili je pasta otišla nisam gledao pastu ima 4 godine otkada sam kupio računalo
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koji intel proc, koji hladnjak,koje napajanje,koja maticna,kakve temperature?
imam procesor intel prominio sam napajanje novo a sad mi se čuje od procesora buči .jeli to opasno ili je pasta otišla nisam gledao pastu ima 4 godine otkada sam kupio računalo
Rečenica ti je brutalna
Ako ti buči ventilator on procesora pogledaj jesi li ga dobro zakačio nakon čišćenja. To šta buči (a radi) nije opasno ali znači da će ti taj ventilator kad-tad prestati raditi pa pokušaj nabaviti novi. Pasta nema veze s bukom, ako su ti temperature u redu ne moraš je mjenjati.

digni everest i neki cpu stress program i prati temperature.

rekao si da ga nisi skidao prilikom čišćenja tako da..
da ne duljimo,uzmi novi ventilator ,nije skupo!

Okretao si hladnjak, a nisi mijenjao pastu?

Pa promjeni pastu! Nije to raketna fizika
Preporucam kupnju novog hladnjaka sa ventilatorom. Ne mora da je skup...evo recimo nek bude origigi Intel. Nisu skupi
sad sam bio na servisu nije mi do ventilatora na procesoru nego su smanjili brzinu vrtne sad radi kao da je novo računalo oće li mi se ikako prigrijavati računalo ako je smanjema brzina vrte na ventilatoru od procesora
sad sam bio na servisu nije mi do ventilatora na procesoru nego su smanjili brzinu vrtne sad radi kao da je novo računalo oće li mi se ikako prigrijavati računalo ako je smanjema brzina vrte na ventilatoru od procesora
Nece
Oni su samo podesili da se ventilator vrti po potrebi odnosno on ce se brze vrtiti kada se proces vise zagrije
znači ako sam na računalu cijeli dan on će se brže vrtiti a kad sam samo povremeno on će se sporije čuti
znači ako sam na računalu cijeli dan on će se brže vrtiti a kad sam samo povremeno on će se sporije čuti
Ne ne...
krivo si shvatio. Nije do toga da li si ti ceo dan ili jednu nedelju na racunalu vec radi se o tome da ce sada o brzini vrtnje ventilatora odlucivati tvoj PC (njegova maticna ploca) odnosno brzina ventilatora ce biti regulirana u skladu sa opterecenjem procesora.
Dakle, kada se procesor vise optereti on ce se, naravno, poceti vise zagrijavati i shodno tome tvoj ce PC regulirati brzinu ventilatora. Znaci nema urlanja bez potrebe.
sad pratim tempuraturu preko pirifon speccy programa i tempuraturu bude između 20,21,22,23,24,25,26 jeli to dobro i oćeli se prigrijavati ili niće
kojim to jezikom pricas nista te zivo nerazumijem....
hrvatskim jezikom
Preko HW monitora je najbolje pratiti temperature...