Pozdrav svima! Ovako, malo sam nadogradio svoje staro računalo, kupio sam novu matičnu i procesor, te napajanje. Konfiguracija je sada ovakva: AMD A64x2 6000 sAM2, Gigabyte GA-MA78G-S2H ver 1.1 mATX, 2*1GB DDR2 667MHz Kingmax, DVD LG, DVDRW NEC SATA, 40 GB ATA-100 Seagate (WinXP Pro), 160GB SATA-300 Seagate (Vista Ultimate), PEAK ATI Radeon HD3850 512MB GDDR3, 500W Fortron, Chieftec Midi Tower.
Problem leži u matičnoj ploči, već sam je nakon 24 sata od kupnje (Ve-mil) mora mijenjat, i opet ista stvar, prilikom pokretanja računala, zvučnik sa kučišta mi jednolično dugotrajno pišti. U uputama od matične piše da to znači da grafička nije postavljena kako treba, ali jeste. Nadogradio sam BIOS na najnoviju inačicu, F5, ali problem je ostao isti, pa sam isključio zvučnik sa kučišta jer je zvuk iritirajući. Ploča radi normalno, ali neznam čemu ono pištanje...... Čak sam primjetio da je sporija od stare Gigabytice sa chipsetom GF6100/605, koja je imala PCIEx16 utor, tvornički onemogućen na x8. Ova nova ima AMD780G/SB700 chipset ali je totalno spora, onaj PCIEx16 2.0 uopće ne dolazi do izražaja. Stara ploča je brža od nje, što me čudi.... Da malo pojasnim, kako sam sada odspojio zvučnik s kučišta sada moram čekat da mi se pojavi slika na monitoru da bih znao dal mi komp radi. Jučer sam ujutro bio u servisu Vemila i čovjek me pita jel još ploča pišti ja sam reko da pišti i opet mi je reko da provjerim na forumima jel ima ko sličan problem sa tom pločom. Na gigabyte-ovoj web stranici nisam ništa naša i čini mi se da ću im morat napisat mail.
Ako netko zna kako riješit problem sa pištanjem unaprijed mu zahvaljujem.