Preporuka hladnjaka!

poruka: 66
|
čitano: 8.444
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Preporuka hladnjaka!

preporučujem mugen radi cjene i performansi, jedini manjak je njegova veličina stoga provjeri dali če ti stati u kučište. Osobno imam thermalrightov true black 120 extreme limited edition (koji hladi moj quad odlično) na koji možeš stavit dva 120mm venta i hladit če ti ko lud a inače je to pasivan cooler. Skup je 550kn ali mislim da se ispalti uzeti proizvod od ovog proizvođača jer su na vrhu što se hlađenja tiče! No ako ti je preskup uzmi mugena i hladit če ko lud po usporedbama nađenim na netu ova dva hladnjak su si tu negdje, a što se tiče coolermasterovog V8 on ima nešto slabije performanse nego ova dva.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Preporuka hladnjaka!
doctor_crash kaže...
Penryn kaže...
doctor_crash kaže...

Mogu nabaviti Zalmana 9500NT a ostale bih morao naručivati.

Jel dobar taj hladnjak?

Hladnjak je solidan(Zalmana 9500NT) ali na 2500rpm kad je bučan dosta...

uz to ima dosta veliku neopravdanu cijenu...

osobno imam Mugen 2 i mogu ga stvarno preporučit za cijenu od 350kn...

jedini "problem" što je kompliciran za montažu...treba vadit matičnu i stavljat jednu

pločicu sa stražnje strane matične...a svakako je dobar jer ima veoma tihi ventilator(max 1300rpm) i

mozes na sve 4 strane staviti po jedan vent...

i najbolje što možeš mijenjat ventilator ako crkne...na njega najbolje idu scythe-ovi ventovi

iz serije SlipStream...i to oni na 1200rpm...ima ih u linksa...

sa njim dobijes Scythe SlipStream sa automatskom regulacijom(4 pinski fan konektor) sa max 1300rpm...

svakako preporuka...pitaj LUXX-aOsmijeh

Hvala ti za opširnost,a montaža hladnjaka me uopće nebrine.

Pa nije samo stvar u montaži, nego jel uopće taj hladnjak može na tvoju matičnu. Ja san odusta od Mugena baš zato, jer ga ne mogu montirat na matičnu ako su svi memorijski slotovi puni.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Imaš ThermalRight Ultra 120 ovdje za kupiti.

Zvao sam ali tek za 10-ak dana im dolaziPlačMršti se.

Punk's not dead!!!!
16 godina
neaktivan
Preporuka hladnjaka!

Šta mi možete reći o ovome:Klik!

I je li on ide samo na te sockete šta tamo pišu?

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doctor_crash kaže...

Šta mi možete reći o ovome:Klik!

I je li on ide samo na te sockete šta tamo pišu?

Nažalost je trenutno samo za sockete 775 i 1366.

Ali imaju novosti vezano uz adaptere za ostale sockete.

Nadam se da će brzo doći kod nas.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina
neaktivan
Preporuka hladnjaka!

Ja imam Mugen 2 na i7 overklokiran na 3.7 GHz i i hladnjak odrađuje odličan posao. Mislio sam uzeti TRUE ili Noctua NH-U12P pa sam odustao jer sada kada je malo zahladnjelo temperature su odlične i sada mogu još malo OC svoj i7. Tako da ti je moja preporuka da uzmeš Mugen 2 jer s njime nećeš pogriješ. Ovdje imaš review od njega, a na forumu isto postoji review od Luxxa pa pogledaj ako te interesira.

''I have seen the promised land, but I may not get there with you.'' - Martin Luther King Jr.

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Preporuka hladnjaka!

Nigdje nemogu naći Mugena II kod nas u prodaji zna netko link?

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doctor_crash kaže...

Nigdje nemogu naći Mugena II kod nas u prodaji zna netko link?

Nisam siguran da ga trenutno ima igdje kod nas.. Bar u trgovinama u kojima bih ga osobno želio kupiti..

U posljednje vrijeme mi se čini da je Mugen II jako rijetki gost u našim trgovinama, vidim pojavi se u Linksu na par sati i odmah nestane Mršti se.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
16 godina
neaktivan
Preporuka hladnjaka!

Da,tako je i na nabavi.net,malo ga ima malo ne,znaš neki sličan hladnjak a da ga ima za kupit?

Cooler master V8 ima u Instar-informatici ali neznam je li to dobra trgovina(da nije kao hardveraj)?

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Preporuka hladnjaka!

A ja dobio ovo sa TRUE i svojim i7 920 :)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=712731

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2009 8:50 (maXonja).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
maXonja kaže...

UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUSmijeh

Punk's not dead!!!!
16 godina
neaktivan
Preporuka hladnjaka!

O čovječe bilo gdje da zovem nemaj taj cooler,ajde recite vi meni koliko bi mi bolje hladio taj Zalman 9500nt jer imja ga tu u lokalnoj trgovini

jer već me poćčinje živcirat ovo "cvrčanje".

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Preporuka hladnjaka!

Nemoj kupovat zalmana jer su to novci bačeni u vjetar ;)

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Preporuka hladnjaka!

Ok,neću a jel znaš neki dobar hladnjak a da je dostupan kod nas?

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doctor_crash kaže...

Da,tako je i na nabavi.net,malo ga ima malo ne,znaš neki sličan hladnjak a da ga ima za kupit?

Cooler master V8 ima u Instar-informatici ali neznam je li to dobra trgovina(da nije kao hardveraj)?

Nisam nikad kupovao u Instar informaciti, pa ne želim griješiti dušu govoreći bilo što da je ne provjereno.

Ja sam više naklonjen Links/ADM-u i ne volim web shopove, ali ne želim nikoga favorizirati, samo zato što u nekim meni manje poznatima nisam čest gost.

Po nekim testovima koje sam pratio po netu, trenutno mislim da su Scythe Mugen 2, TRUE 120, Noctua NH-U12P, CM V8 među najboljim/najatraktivnijim coolerima visokog cjenovnog razreda za računala visokih performansi.

Ali ono što mi stalno upada u oko je Arctic Cooling-ov Freezer Xtreme, također mi se čini kao solidna investicija, a kojeg već neko vrijeme vidim u Linksu nema

Za nove sockete 1156, mislim da je Thermalright MUX-120 i Zalman CNPS10X Quite / Extreme (Zalmani su dostupni u Linksu) među jako zavodljivim opcijama po pitanju hlađenja, s naglaskom da Zalman je prilično skup, dok za MUX-120 još nisam čuo glasa da je došao kod nas ili da će uopće uskoro doći? Nadam se da netko ima info i o tome ?

Neki od njih su dostupni u trgovinama, većina nisu, neki se nadam se da budu stigli uskoro.

A što se odabira samog coolera tiče, ako ne misliš raditi bijesan overclocking na procesoru, možda ti ne trebaju tako razvikani hladnjaci. Razmisli i o Scythe Kabuto, Scythe Ninja 2 ili Scythe Katana 3 hladnjaku (imaš ih u ponoudi Links-a i ADM-a).

Ne znam što kaniš raditi sa svojim procesorom (ako je ovaj iz tvoje konfiguracije, onda ćeš ga vjerojatno overclockati), ali izbora imaš jako puno.

Ne znam koliko ti je ovo pomoglo, ali sve ovisi što kaniš raditi s procesorom.

Lijep pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
16 godina
neaktivan
Preporuka hladnjaka!

Cilj mi je doći do 4Ghz al sad s kojim hladnjakom a da bude stabilan.

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doctor_crash kaže...

Nažalost, ali to ti ne ovisi samo o hladnjaku, nego i o ostalim komponentama, matična, ram, napajanje, protok zraka.. sve to ima svoje parametre.

Primjera radi, ovaj komp koji vidiš u moj PC, je manje više muzejski primjerak, ali radi. No dok sam unutra imao Kingmax-a nisam stigao dalje od 2.2 Ghz, no uz drugi modul Apogee, došao sam i do 2.5 Ghz, 2.6Ghz Max uz (1.675V), što je za Northwood seriju veliki overclock, ali sam sretno prizemljio na 2.3/2.4 GHz, jer se na njoj procesor ponašao najbolje (VCore je ostao netaknut na 1.5V, a RAM na 2.6V), ali se zato povećao protok memorije sa 786 na 1088/1112 MB/s.

Tvoj Phenom II 955 se da vrlo dobro overclocakti, ali nije sve u postizanju 4 Ghz.. stvar je u dobrom balansu svih komponenti.

Nemoj se samo zanositi s ekstremnim overclockom na 5-6 Ghz koji se mogao u posljednje vrijeme naći na netu. Sve je to sjajan uspjeh, ali koliko ćeš time skratiti životni vijek komponentama to je druga priča.

Osim ako nisi baš otišao u ekstremne vode, pokušaj izvući maksimum iz svega, ali uz što manje opterećenje kompletnog sustava. To je po meni dobar overclock.

Ali to je samo moje mišljenje. Namigiva

Što se tiče samog coolera, meni su osobni favoriti Mugen 2, Prolimatech Megahalems, Kabuto, Noctua, Freezer Xtreme i od nedavno Zalman CNPS10X Quiet. PM se lako montira, Mugen 2 je moćan, Noctua je nedostupna kod nas, a Kabuto je kompromis kad nema Mugena2 :-)

Mislim da nećeš se razočarati niti s jednim od navedenih hladnjaka iz mojih i postova ostalih forumaša,

samo gledaj koliko zagrijavanje može podnijeti koji od njih, jer kad počneš clockati, potrošnja procesora itekekao raste, a time dakle i zagrijavanje.

Eto, nadam se da ćeš uspjeti u naumu.

Pozdrav.

EDIT: Nadam se da nećeš moj post doživjeti kao moje pametovanje, samo te želim podsjetiti na parametre koji sve utječu na uspješan overclock.

Obrati i pozornost na veličine hladnjaka prije kupnje, jer neki od ovih hladnjaka ne stanu u obična kućišta. Kod Mugena 2 je npr. kod nekih ploča upitno zatvaranje prvih ram slotova zbog njegove veličine.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2009 14:13 (Prometej).
16 godina
doctor_crash kaže...
maXonja kaže...

UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUSmijeh

imam i ja i7 920, i dosao sam do 4,3...mislim, nisam ni probavao vise...sigurno bi jos isao..al su mi tempe 48  u idel-u...a digla mi se i do 80 u loadu...onda sam ga ugasio....a kolike su tebi tempe bile????????

01010100 01001001 01001111
16 godina
Preporuka hladnjaka!

U Load-u su samo do ~100° došle :D

A za 24/7 rad ga držim na 4GHz sa 1.26V i temperature ne prelaze 75°.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
protjeran
doctor_crash kaže...

Šta mi onda preporučujete?

mugen II definitivno odličan hladnjak s obziron koliko košta

I Jadantisi
16 godina
neaktivan
Preporuka hladnjaka!

i ja bi najradije uzeo Scythe Mugen II,

OT:

da ne otvaram novu temu,

1. Jel ima neki dobar hladnjak do 200 kn, imam Intel Core 2 Duo E7400 2.80 Ghz i Gigabyte EP45-DS3L,  

2. Bi li pasao recimo Scythe Mugen II na Intelove i AMD-ove procove il postoji razlika, ak kuzite sta pitam,

3. I kako cu znat koji je hladnjak za Intel a koji za AMD?

zasto su smajlici zuti? Hmm...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Prometej kaže...
doctor_crash kaže...

Nažalost, ali to ti ne ovisi samo o hladnjaku, nego i o ostalim komponentama, matična, ram, napajanje, protok zraka.. sve to ima svoje parametre.

Primjera radi, ovaj komp koji vidiš u moj PC, je manje više muzejski primjerak, ali radi. No dok sam unutra imao Kingmax-a nisam stigao dalje od 2.2 Ghz, no uz drugi modul Apogee, došao sam i do 2.5 Ghz, 2.6Ghz Max uz (1.675V), što je za Northwood seriju veliki overclock, ali sam sretno prizemljio na 2.3/2.4 GHz, jer se na njoj procesor ponašao najbolje (VCore je ostao netaknut na 1.5V, a RAM na 2.6V), ali se zato povećao protok memorije sa 786 na 1088/1112 MB/s.

Tvoj Phenom II 955 se da vrlo dobro overclocakti, ali nije sve u postizanju 4 Ghz.. stvar je u dobrom balansu svih komponenti.

Nemoj se samo zanositi s ekstremnim overclockom na 5-6 Ghz koji se mogao u posljednje vrijeme naći na netu. Sve je to sjajan uspjeh, ali koliko ćeš time skratiti životni vijek komponentama to je druga priča.

Osim ako nisi baš otišao u ekstremne vode, pokušaj izvući maksimum iz svega, ali uz što manje opterećenje kompletnog sustava. To je po meni dobar overclock.

Ali to je samo moje mišljenje. Namigiva

Što se tiče samog coolera, meni su osobni favoriti Mugen 2, Prolimatech Megahalems, Kabuto, Noctua, Freezer Xtreme i od nedavno Zalman CNPS10X Quiet. PM se lako montira, Mugen 2 je moćan, Noctua je nedostupna kod nas, a Kabuto je kompromis kad nema Mugena2 :-)

Mislim da nećeš se razočarati niti s jednim od navedenih hladnjaka iz mojih i postova ostalih forumaša,

samo gledaj koliko zagrijavanje može podnijeti koji od njih, jer kad počneš clockati, potrošnja procesora itekekao raste, a time dakle i zagrijavanje.

Eto, nadam se da ćeš uspjeti u naumu.

Pozdrav.

EDIT: Nadam se da nećeš moj post doživjeti kao moje pametovanje, samo te želim podsjetiti na parametre koji sve utječu na uspješan overclock.

Obrati i pozornost na veličine hladnjaka prije kupnje, jer neki od ovih hladnjaka ne stanu u obična kućišta. Kod Mugena 2 je npr. kod nekih ploča upitno zatvaranje prvih ram slotova zbog njegove veličine.

E hvala na ovome,ali opet imam otključan množitelj tako da mi je pre jednostavno clockati.

Jel za tko gdje mogu nabaviti XIGMATEK hdt-s1283?

Punk's not dead!!!!
16 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

OT:

da ne otvaram novu temu,

1. Jel ima neki dobar hladnjak do 200 kn, imam Intel Core 2 Duo E7400 2.80 Ghz i Gigabyte EP45-DS3L,  

2. Bi li pasao recimo Scythe Mugen II na Intelove i AMD-ove procove il postoji razlika, ak kuzite sta pitam,

2. pasao bi jer dobiješ te različite djelove za različite sockete.

3.Znaš po tome jer piše za koji je socket,znači znat ćeš po socketu npr ako ti imaš socket 775 a piše daa je hladnjak za socket am2 onda nikako nemožeš dati taj hladnjak a ako piše 775 onda možeš.

Neznam ako si na to mislio ali evo.

Punk's not dead!!!!
17 godina
Fićo_CoD 5 kaže...

OT:

da ne otvaram novu temu,

Sycthe Katana 3, po testovima sto sam gledao najbolji do 200 kn, pa od nekih i preko.
Ja cu ga sebi uzimat sad brzo za svoj Q9550, nadam se da ce bit sve uredu!

I don't care...
16 godina
protjeran
Fićo_CoD 5 kaže...

OT:

da ne otvaram novu temu,

koja ti pitanja postavljaš pa naravno da je kompatibilan s soketom 775 i am2 bija mugen ili neki drugi na netu ti piše koje sokete podržava određeni tip hladnjaka

I Jadantisi
16 godina
neaktivan
Preporuka hladnjaka!

uzeo sam intel core i5 750 na 2.6ghz... mislim ga clockat do 3.2 jer mu ne želim skratit vijek trajanja...dali da ostavim stock cooler? razmišljao sam o  Cooler Master Hyper TX3...kod nas trenutno nema izbora za 1156 socet...dali da čekam thermalright mux 120 ili će CM dobro odradit svoj posao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
markoal kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...

OT:

da ne otvaram novu temu,

Sycthe Katana 3, po testovima sto sam gledao najbolji do 200 kn, pa od nekih i preko.
Ja cu ga sebi uzimat sad brzo za svoj Q9550, nadam se da ce bit sve uredu!

Ma ja trazio Mugena2,doso u ADMa...nema,ogorcen nestašicom pitam,daj bilošta od Scythea bogati... Kama Cross,namontirao, P X3 bez beda na 3,7 i radi stabilno,temp necu spominjat zato kaj se zna da AMD ima probleme sa očitavanjem.... al eto,radi sve cici mici 5 mjeseci.... preporuka.

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
16 godina
jumpman8 kaže...

mislim ga clockat do 3.2 jer mu ne želim skratit vijek trajanja...

Uff, jako ćeš mu i skratit vijek trajanja...

17 godina
doctor_crash kaže...
APazinjan kaže...
doctor_crash kaže...

Ajde može još koji komentar!

Ja isto imam taj procesor ali i gtx 295 pa neznam sta bruji vise. Kakvo je tebi stanje sa ''zvukom'' u kucistu. Mislis da bi jedan v8, koji izgleda najmocnije od nabrojanih hladnjaka, smanjio buku u kucistu

Znam kako ti je,ja imam HD4890 a u CCC-u mi je ventilator na njoj 100% jer Se grije ko sva stoka svijeta.

A inače bi htijo svog Probat reznut na 4.0Ghz ako ide,jer na defalutnoj voltaži ide on do 3.5Ghz stabilnih ali neželim riskirat jer za novi proc se nema paraSmijeh.

lol? kak ti se grije?? meni dvije nejdu preko 55 stupnjeva u idleu u loadu je max maximuma sta am vrtio furmark 3 sata bilo 80 stupnjeva sata se tice grafickih..

procesor mi ne ide iznad 45 stupnjeva sa big typhonom vx..

dok kada sam imo gtx295 nju nisam mogo smirit uvjek je isla preko 70 pa cak do 105 u furmarku

16 godina
neaktivan
maXonja kaže...
jumpman8 kaže...

mislim ga clockat do 3.2 jer mu ne želim skratit vijek trajanja...

Uff, jako ćeš mu i skratit vijek trajanja...

sarkazam?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice