ali klokat cu ga sigurno...mislis da mugen 3 bi bil ok za 6 jezgri...recimo na 3.8 ghz?
ali klokat cu ga sigurno...mislis da mugen 3 bi bil ok za 6 jezgri...recimo na 3.8 ghz?
naravno.
naravno.
ok..dali znate dal se mora vadit cijela MB da bi ga se ugradilo?
EDIT: treba...sad sam nasao... ima kakva alternativa(di se nemora)?
Scythe Mugen 3 izgleda opasno. Jedina 2 coolera tog tipa koja bi mogao imati u kompu su on i Corsair A70.
Ja bi ipak preporucio do 45e Corsair H40 akasnije napraviti push-pull s S-FLEX ili KAMA FLOW 2 postosu NoseBlocekera 2 kao ceo H40.
Scythe Rasetsu - imam ga vec pola godine i prezadovoljan sam. Top down cooler pa mi fino hladi i plocu, na njega sam stavio vent koji manje buci, a imam ih sveukupno još 4 120mm i jedan 80mm da mi rjesavaju airflow... Proc idle na 28 load oko 35-40 na sobnoj temp... :) Glavno mi je da mi je dobar protok i cable managment da mi fino se sve hladi i traje duže.
Malo je mrcina, ali ram cak i visoki ram ide ispod njega i fino se hladi. I još mu je plus što se montira bez vađenja ploče.
Scythe Rasetsu - imam ga vec pola godine i prezadovoljan sam. Top down cooler pa mi fino hladi i plocu, na njega sam stavio vent koji manje buci, a imam ih sveukupno još 4 120mm i jedan 80mm da mi rjesavaju airflow... Proc idle na 28 load oko 35-40 na sobnoj temp... :) Glavno mi je da mi je dobar protok i cable managment da mi fino se sve hladi i traje duže.
Malo je mrcina, ali ram cak i visoki ram ide ispod njega i fino se hladi. I još mu je plus što se montira bez vađenja ploče.
ovaj hladnjak je dosta ovisan o vanjskoj temperaturi i ventilatorima u kučištu... idealan za stock i lagani overclock npr. s 3.4GHz na 3.7GHz,
bučniji pri više od 1300rpm 1400rpm što je dovoljno za dobru temperaturu pri laganom overclocku,
ukoliko se ide na 4GHz s manje prozračnim kučištem - ne uzimati
Da se i ja nadovežem na ovu temu. Ja imam sličan procesor kao kolega koji je otvorio temu. Phenom II x4 945 95W. Već par godina imam Thermalright Ultra 120 Exstreme i 1x 120mm schyte kama flow2 na njemu. Imao sam i 2 takva venta ali je bespotrebno. Uglavnom platio sam ga oko 600Kn 2007. Ne znam koliko sad košta (vjerovatno je neka poboljšana inačica), ali ako netko hoće stvarno moćan cooler nek ne gleda dalje ovoga.
Na primjer, na stock frekvenciji CPU ne prelazi 45C pod full loadom u Prime95 i zatvorenoj sobi sa klimom na 30C. Kad je klima na nekih 20-25C jedva da CPU uhvati 35C. Kad je clocknut na 3750MHz (sa 3000), ne prelazi 55C sa upaljenom klimom na max. tako da možeš biti u kupaćem). I još nešto, u pravilu treba skidati matičnu ali je nikad ne skidam. Samo podmentem nesto pod onaj lim ispod maticne tako da se ne mice dok skidam cooler (ili onu plasitku za kačenje coolera). Izvedivo je i manje gnjavaže.
Nije toliko bučan, a pošto imam 3 120mm ventova airflow je bolesno dobar. E sada, istina je da sam mu prije par dana promijenio vent, od sada je tih ko bubica. A za temperature, stoji mi sada na 4.0 GHz i ne ide u OCCT Load testu preko 48, a 62 je koliko je safe limit. ALi inače moje kučište je baš uzimano zato što su na side panelu 2 120mm venta, pa jedan puše mi drito hladan zrak u vent od Rasetsu-a, a drugi na grafe... :)