Preporuka coolera za i5 750

poruka: 32
|
čitano: 3.455
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Evo, ako netko zna neki ''dobar '' cooler, za navedeni proc ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Preporuka coolera za i5 750
14 godina
neaktivan
14 godina
neaktivan

Ima i za 1155 i za 1156, samo što ovdje nije navedeno.

Sapienti sat.
17 godina

Može proc i jeftinije itekak, ionak mu nije proc neki monstrum a kak je iz Zaprešica dakle može kupit ovaj dole hladnjak Thermaltake Conctact 29 u Zagrebu kaj drugo i rješeno.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-hladnjaci-po/4608.aspx?page=29&jumpto=2015361&sort=asc&view=flat

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
neaktivan
rambox kaže...

Može proc i jeftinije itekak, ionak mu nije proc neki monstrum a kak je iz Zaprešica dakle može kupit ovaj dole hladnjak Thermaltake Conctact 29 u Zagrebu kaj drugo i rješeno.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-hladnjaci-po/4608.aspx?page=29&jumpto=2015361&sort=asc&view=flat

ma nije bed , mogu ja do zagreba, i okolice, di treba

evo ajde netko nek napise  najbolje coolere za :150 kn, 200 kn , 300 kn

15 godina
Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 17:40 (strit).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Goddish kaže...
rambox kaže...

ma nije bed , mogu ja do zagreba, i okolice, di treba

evo ajde netko nek napise  najbolje coolere za :150 kn, 200 kn , 300 kn

Protegni se na jedno 350kn i uzmi mugen 2.

15 godina
neaktivan
Whatever kaže...

Scythe Yasya, ja kupio.

Hladi k`o nenormalan, ima i bracket za ručno podešavanje brzine vrtnje.

Mugen je bolji a otprilike su iste cijene mislim.

Do 300 kn gledaj Scorpiona ili Hyper 212+, poviše 300 Mugen 2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ATiGamer kaže...
Whatever kaže...

Scythe Yasya, ja kupio.

Hladi k`o nenormalan, ima i bracket za ručno podešavanje brzine vrtnje.

Mugen je bolji a otprilike su iste cijene mislim.

Do 300 kn gledaj Scorpiona ili Hyper 212+, poviše 300 Mugen 2.

Mugen i Yasya su isti po hladjenju, samo je Yasya dosta bučnija :(

Volim jabuke :) | bugcraft.info
15 godina
neaktivan
power_user kaže...

Ne, u krivu si, Mugen hladi nešto bolje. Imaš test u novom Bugu.

14 godina
neaktivan

Mugen 2 Rev B kupujte dok ga jos ima. Bolji je i od Mugena 3 koji ga mijenja.

Jedino na sto morate paziti je visina heatpipeova vaseg RAM-a. u nekim kombinacijama maticne i RAM-a moraju se savijati donji listici coolera a u nekima je ugradnja prakticki nemoguca.

Za montirati ga na 1156/1155 treba zavrsiti fakultet ali vrijedi svake sekunde truda i svake lipe.

0 0 hvala 0
16 godina
ATiGamer kaže...
power_user kaže...

Ne, u krivu si, Mugen hladi nešto bolje. Imaš test u novom Bugu.

Ali to je jedini test u kojem je tako, po netu su ili isti ili je Yasja bolja za stupanja-dva

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2011 23:45 (power_user).
14 godina
neaktivan

evo tu imas test dosta hladnjaka a izmedju njih i navedene. Mugen je vidljivo bolji a st TDP raste razlika je vidljivija jer ima veci kapacitet od Yasye. Jedina prednost Yasye je dimenzija i lakse montiranje.

http://www.rwlabs.com/article.php?cat=&id=373&pagenumber=6

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nije onda bolje ninja 3 za te novce? tu su negdje po cjeni, a veci je za 200 grama i ventilator mu je max 110cfm naspram mugenovih 74cfm. bar tako pise...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i ima vise onih cjevi sto odvode toplinu.. pa mi se onda logicki cini da treba bolje hladiti nego mugen. trebao bi i meni neki pa me zato zanima?

0 0 hvala 0
14 godina
Flashx kaže...

i ima vise onih cjevi sto odvode toplinu.. pa mi se onda logicki cini da treba bolje hladiti nego mugen. trebao bi i meni neki pa me zato zanima?

Koji procesor imas i koliko novca?

Errare humanum est.Errando discimus.
14 godina
neaktivan

phenom, x4 3200. a koje novce, sad..da mogu najradije nebi nikad nista trosio i sve spremao u carapu za stare dane{#}  a ono, ovaj moj krci ko lud pa me najvise buka smeta, al kad vec kupujem kupio bi dobar cooler pa da mogu clockat poslje, svejedno mi jel dam 200 i nesto ili 100kn vise. al nebi bas isao puno vise od ovih cifri. a ovi nabrojani su svi tu negdje po cjeni pa me zato zanima.

0 0 hvala 0
14 godina
Flashx kaže...

phenom, x4 3200. a koje novce, sad..da mogu najradije nebi nikad nista trosio i sve spremao u carapu za stare dane{#}  a ono, ovaj moj krci ko lud pa me najvise buka smeta, al kad vec kupujem kupio bi dobar cooler pa da mogu clockat poslje, svejedno mi jel dam 200 i nesto ili 100kn vise. al nebi bas isao puno vise od ovih cifri. a ovi nabrojani su svi tu negdje po cjeni pa me zato zanima.

Ukoliko ne mislis overclockat Katana 3 ti je dovoljno dobra,ohladit ce tvoj procesor na stocku bez problema a necujna je.Evo i link.Kupi ju dok je na popustu,moze na sve sockete ova koju sam te preporucia.Ako mislis clockat onda kupi ovoga.Do 250 kn najbolji.

Errare humanum est.Errando discimus.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 1:25 (zoharbizo).
14 godina
neaktivan

a znam da je ona solidna, al stvar je da cu ga vjerojatno klokat, nemogu ja dugo a da se nepocmem igrat snecim, samo ne odma sutra al bit ce dana kad necu imat puno pametnijeg posla. a katana je negdje pola tih novaca, mogu potrosit jos 200kn, nemam nista osim tog u planu kupovat. a jel ostanu isti utori ako jednog dana kupim drugi procesor? u to se bas nekuzim.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Utor ti je vezan za platformu tj maticnu plocu. Ako sad kupis cooler koji pase na tvoju maticnu pasat ce i na sve procesore koje mozes staviti na nju, iako daljnja zamjena procesora na tvojoj maticnoj i nema nekog smisla. ono sto bi te trebalo zanimati je da ako kupis cooler koji sada pokriva am2,2+ i am3 maticnu sigurno ce se moci montirati i na am3+ tako da si par godina miran. takodjer, cooler koji ima montazu za intelov 1156 pase i na trenutni 1155 a pasat ce i na 1155 ivy bridge (iako maticne nece biti iste tj nece podrzavati iste procesore).

0 0 hvala 0
16 godina
Flashx kaže...

Ako ti je buka bitna, kupi Mugena, na svim reviewima kažu da je najtiši, a i dobro hladi.

14 godina
neaktivan

onda mislim da je bolje kupiti jaci hladnjak odma, i pretpostavljao sam da ce moci ici samo nisam bio siguran, a maticna mi podrzava am3+, samo me brinulo da nema neka caka u tome... hvala ti na savjetu..

14 godina
neaktivan

nisam ja cuo ni jednog ni drugog, al znam da je ovaj moj uzasno glasan, i preko slusalica sam ga cuo dok su one vrucine bile.. a tisi je ali ima i sporiji ventilator, a neznam jel mugen ima isto al ninja ima kontroler, i na istom protoku ima isto decibela. 76cfm-27dba. a na 110 ima 37. bar tako pise pod min band-max band. e sad, kako kazem, nisam uzivo cuo ni jednog ni drugog pa neznam. al me zanima zasto svi mugen pa mugen, ako su u istom cjenovnom rangu? jel stvarno bolji, ili je bolji za tih 30 i nesto kn manje? vidim da je ninja fizicki veci i ima vise cjevi, a jel losiji dizajn il nesto, to neznam.

16 godina
Flashx kaže...

nisam ja cuo ni jednog ni drugog, al znam da je ovaj moj uzasno glasan, i preko slusalica sam ga cuo dok su one vrucine bile.. a tisi je ali ima i sporiji ventilator, a neznam jel mugen ima isto al ninja ima kontroler, i na istom protoku ima isto decibela. 76cfm-27dba. a na 110 ima 37. bar tako pise pod min band-max band. e sad, kako kazem, nisam uzivo cuo ni jednog ni drugog pa neznam. al me zanima zasto svi mugen pa mugen, ako su u istom cjenovnom rangu? jel stvarno bolji, ili je bolji za tih 30 i nesto kn manje? vidim da je ninja fizicki veci i ima vise cjevi, a jel losiji dizajn il nesto, to neznam.

Ninju sam vidio samo u linksu u izlogu i čini mi se manji i od Yasye koja je manja od Mugena, a i po reviewima je Mugen bolji. Za buku isto ne znam za Ninju, ali Mugen je nečujan, što piše i u zadnjem Bugu.

15 godina
neaktivan
Flashx kaže...

Mugena 2 sam imao, rev B jelte, koji je sad sretno pozdravio novog vlasnika i odrađiva njemu posao na X6 phenomu, Tihy86...

Cooler je jednostavno FANTASTIČAN! Em tih, em BOLJE HLADI od Ninje, znam, jer mi ju susjed ima i probao sam ju na svojim komponentama prije mugena....

Uglavnom, sa Mugenom 2 Rev B nemožeš falit ni da gađaš neznam kako, uzmi njega definitivno, Ninja je više šminka nego performanse...

Nadam se da sam ti pomogao

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
14 godina
neaktivan

jesi hvala..onda ce biti mugen. a sad sam malo gledao po netu, cini se da je krivo navedena razlika, onih 1050 grama je s ventom a bez njega je 890 a mugen 870, tu negdje, ak sam dobro zapamtio, znaci nije velika razlika u tezini. a to mi bilo najcudnije, mislio sam da je sami hladnjak veci za tih 20ak % tezine.

0 0 hvala 0
14 godina

evo da vas upozorim na autora teme (Goddish-a) samo da je mene zavaljao na forumu da nebi jednako tako prošli, sretno..

14 godina
neaktivan
bobsi kaže...

evo da vas upozorim na autora teme (Goddish-a) samo da je mene zavaljao na forumu da nebi jednako tako prošli, sretno..

sta znaci "zavaljao" u ovom tvom postu?

17 godina

da,kako te je zavaljao?

ako vec nekoga optuzujes pred svima nama onda je u redu reci i razlog,jer ovako lici na klevetu

1 R34LLY L0V3 T0 R1D3 MY 81K3!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice