Planiram uskoro kupiti gotovu konfu, gledao sam ponude i sve se svelo na dvije konfe temeljene na ova dva procesora, računalo koristim za sve i svašta, s obzirom da mi je za surfanje i sl. svejedno koji ću od ova dva uzeti, zanima me koji od ova dva daje bolje performanse u igrama (FPS igre, CoD serijali i sl.). Dosta sam čitao po raznim forumima rasprave baš o ova dva procesora, i taman kad pogledam jednu temu koja me uvjeri da je za igre bolji Phenom, odem na drugi forum i tamo me uvjeri da je bolji Athlon. Pošto novo računalo kupujem otprilike svake četiri godine nije mi svejedno što ću kupiti. Dakle, Phenom II X2 555 ili Athlon II X4 630? Navalite :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Definitivno Athlon II X4 630 jer sumnjam da znaš i da bi uspješno otključao tog Phenoma.
Definitivno Athlon II X4 630 jer sumnjam da znaš i da bi uspješno otključao tog Phenoma.
ako ne zna otkljucat neka ide na 630, ali ako zna otkljucat onda na 555 pogotovo ako bi ga jos OC-a.. ali ne isplati ti se gotova konfa jer je tu bitnija grafa a u njima su grafe vecinom smece, radije neka ti neko na forumu sastavi bolje ces proc
Ti kupujes komp u vremenskom razdoblju kao i ja. Evo ja vec ovaj komp svoj imam 5 godina. Koliko znam Phenom bi trebao imati bolje performanse, ali ipak mislim da ti je za duze razdoblje bolji ovaj Athlon x4, ne znam ipak su mi nekako 4 jezgre bolje nego 2. Ali zavisi, ako se kod ovoga Phenoma daju otkljucati jos 2 onda ti je bolji on. Ovo je samo moje neko misljenje.
ako ne zna otkljucat neka ide na 630, ali ako zna otkljucat onda na 555 pogotovo ako bi ga jos OC-a.. ali ne isplati ti se gotova konfa jer je tu bitnija grafa a u njima su grafe vecinom smece, radije neka ti neko na forumu sastavi bolje ces proc
ko mu garantira da će ga otklučat? veća je šansa za suprotno
uzmi athlon II x4 630, clockaj ga na 3.2 ghz sa stock coolerom i bit će ti u svim multi thread programima dosta bolji od phenoma. Ja imam taj proc i sve igre mi idu na max
Ne znam otključati, mislim uz neko vrijeme "edukacije" bi naučio ali ne želim se s tim zajfjjj da ne bi neko sra_e napravio još, što se tiče grafulja, uz athlona bi išla ATI RADEON HD5670 1GB GDDR5, a uz phenoma ATI Radeon HD5750 1GB GDDR5.
Najbolje ti reci kolko para misliš davat za komp pa da ti netko složi ovdje konfu, možda će ti biti bolja od ove gotove konfiguracije
Najbolje ti reci kolko para misliš davat za komp pa da ti netko složi ovdje konfu, možda će ti biti bolja od ove gotove konfiguracije
Stvar je u tome da mi ne odgovara kupnja u dijelovima nego gotova konfa, znam da bi bolje prošo i dobio bolju stvar kad bi uzimo po djelovima, ali gotova konfa mi je bolja zbog drugih razloga, kad mi se nešta pokida nemam mogućnost da sam vidim u čeme je kvar, ovako ga samo pošaljem na servis pa nek ga riješe kako znaju ionako je cijeli pod garancijom.
Stvar je u tome da mi ne odgovara kupnja u dijelovima nego gotova konfa, znam da bi bolje prošo i dobio bolju stvar kad bi uzimo po djelovima, ali gotova konfa mi je bolja zbog drugih razloga, kad mi se nešta pokida nemam mogućnost da sam vidim u čeme je kvar, ovako ga samo pošaljem na servis pa nek ga riješe kako znaju ionako je cijeli pod garancijom.
Pa niko i ne spominje da bi je ti sastavljao. Neko od forumasa ti sastavi konfu, a ti je narucis da ti je sklepaju u servisu.
Ti odabereš komponente, oni ti je slože i zalijepe naljepnicu na bočnu stranicu i garancija vrijedi za kompletnu konfiguraciju.
ali gotova konfa mi je bolja zbog drugih razloga, kad mi se nešta pokida nemam mogućnost da sam vidim u čeme je kvar, ovako ga samo pošaljem na servis pa nek ga riješe kako znaju ionako je cijeli pod garancijom.
Po meni zbog toga gotova konfa nije bolja. Jednostavno, u tom slučaju, pogotovo jer si neiskusan, dolazi do toga da imaš mačka u vreći. Također, ne možeš sam otvarat konfiguraciju ako želiš nešto zamijenit, očistit od prašine ili slično. Jer u tom slučaju gubiš garanciju koja dolazi za cijelu konfiguraciju (u slučaju gotove konfe). A na kraju krajeva, u večini slučajeva, dobijaš i lošiju konfiguraciju nego da je sam slažeš. A to i sam znaš.
U prvom slučaju imaš HD5670 što je za igre dosta loš izbor. A u drugom HD5750, koja je ipak bolji izbor ali ne i najbolji za igranje. Uopće ne sumnjam da bi mogao bolje proć sa principom komponenta po komponenta.
Što se samih procesora tiče, osobno bih išao na x4. Nitko ti ne može garantirat da češ otključat Phenoma, pa makar ga i znao otključavat (što nije neka mudrost). A ipak, 4 jezgre su 4 jezgre. Sve više igara, u budučnosti će koristit sve 4 procesorske jezgre.
I za kraj bilo bi dobro da kažeš koje su cijene tih konfiguracija i da ih kažeš u cijelosti. Pa nek dečki s foruma slože nešto čisto za usporedbu .
Kako god da okreneš, ne bih se nikad odlučio za gotovu konfiguraciju. Ako ne znaš sam slagat, valjda imaš nekog tko bi to mogao umjesto tebe. A na kraju krajeva ni to nije neka velika mudrost. Postoje priručnici koje obiješ uz komponente. Naravno, mislim na onaj najvažniji od matične.
A kad pogledaš s druge strane. Ako uzmeš u adm-u, koji je ujedno i jedan od najpovoljnijih shopova, dogovoriš se s njima da ti slože konfiguraciju i daju garanciju po komponentama. Dostava ti je naravno besplatna.
Ma znao bi ja to već nekako složit, ali mislim da ću ić na opciju da im kažem šta oću, oni nalijepe naljepnicu i to je to. Išo bi na nešta do 4000, 4200 maksimum.
Opcija 1(Phenom)
-MBO AMD770, sAM3, 4*DDR3 1333MHz, PCI-Ex16, GbE LAN, ATX
-AMD PHENOM II X2 555 BLACK EDITION 3,20GHz
-4GB DDR3 1333MHz D-channel
-1TB HDD Western Digital EARS Green 64M cache (ne smeta ni da je 500gb)
-DVD+/-RW multiformat zapisivanje SATA
-ATI Radeon HD5750 1GB GDDR5 128-bit, DVI-I, HDMI, Display Port, DirectX 11
-7.1 HD Audio integriran na ploči
-460W CoolerMaster PSU
-HQ Midi Tower GIGABYTE GZ-X5
=4.399,99 kn
u potpunosti prepisano sa njihove stranice
Opcija 2(Athlon)
-MBO AMD770, sAM3, 4*DDR 1333MHz, GbE LAN, ATX
-AMD ATHLON II X4 630, 2,80GHz, 2M cache, AM3
-2GB DDR3 1333MHz
-500GBH SATA HDD
-DVD+/-RW Multiformat zapisivanje, SATA
-ATI RADEON HD5670 1GB GDDR5, 128-bit, DirectX 11, DVI-I, HDMI, DP
-7.1 HD Audio integriran na ploči
-HQ MIDI ATX GIGABYTE GZ-X6-
-420W ThermalMaster PSU
=3.799,99 kn
također u potpunosti prepisano
1 x Procesor AMD Athlon II X4 630, socket AM3, BOX , 2Mb cache, 95W
1 x DDR3 2048MB ( 2GB ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFE85F-B8EE9
1 x Sapphire HD 5770, 1GB GDDR5 128bit, Dual DVI + HDMI, PCI X
1 x HDD WD 500GB, 5000AAKS, SATA II, Buffer 16MB, 7.200 rpm , 8,9 ms
1 x Napajanje CORSAIR 400W, CX Series CMPSU-400CXEU, 12cm vent.
1 x DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1 x CoolerMaster Elite 332, black - silver, (W)191 x (H)421 x (L)484
4.134,98Kn
uzmeš ovo i imaš 5770 koja je dosta bolja i od 5750 a pogotovo 5670
4.134,98Kn
Predložio si mu svoj komp? heh
Predložio si mu svoj komp? heh
a dobro slično je, ali nije isto. ja imam 5850
4.134,98Kn
E sad ovisi di uzimam, a vjerojatno neću uzimt u adm-u i sl. pa ne znam kolko će me izaći, radi se o manjim lokalnim firmama, ali sve u svemu mislim da ne bi trebalo previše odskakati od navedenog.
ADM ti kasnije ovisno o načinu plaćanja na kraju lupi još dodatnih 7% marže,
tako da tu ponudu uzmeš sa odstojanjem.
Usput, ako nećeš na 555BE tj. ako nemaš nekog inside u firmi kojoj kupuješ,
tko će ti isprobati i dati ti full ispravan primjerak,
radije zamoli za 620 X4 sa starom velikom kutijom,
pa ako otključaš L3, na konju si.
A ako ne, opet ti ostaje Quad.
Najverojatnije idem na athlona i malo jaču grafu, bez puno kompliciranja, hvala na pomoći!