Opća rasprava o procesorima (CPU) izdvojena tema

poruka: 516
|
čitano: 53.266
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Opća rasprava o procesorima (CPU)
Wiz3m4n kaže...

Zaporožac kaže...
Wiz3m4n kaže...

Svaka ti dala !

Kriv je 4K.

Da vidiš kako ubija na 1080p 

Ništa novo, usko grlo na 4k je čak i za rtx4090, razlika je prosjek 10% između ta dva. Ima test na 4K čim je izašao :

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-9800x3d/20.html

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2024 12:16 (dery).
3 godine

Ovo je naravno za raspadanje od smijeha grafičkoj koja košta 2000 i kusur eura a ne može isporučiti 60fpsa u 4k hogwarts legacy primjerice pa da joj staviš i cpu od 50 jezgri i 12000 mhza iz budućnosti.

8 godina
Zaporožac kaže...

Svaka ti dala !

Kriv je 4K.

MGloc kaže...

Naklokani 12100f na 5200mhz bi nasapunao toga 9800x3d na 4k, jedino se osjeti u igrama gdje fale jezgre.

Edit: U svakom slučaju za ove peformanse se ne moze opravdat 400eura razlike u cijeni.Za 4k bolje uzet 12100f za 80e naklokat ga i ostalih 300-400e razlike uzet jacu grafu.

Čekaj, vas dvoje fakat ne kužite ili ste sarkastični?

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
3 godine
fer-de-lance kaže...

Puj, pik pogodi 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2024 12:54 (Zaporožac).
12 godina
fer-de-lance kaže...
Zaporožac kaže...

Svaka ti dala !

Kriv je 4K.

MGloc kaže...

Naklokani 12100f na 5200mhz bi nasapunao toga 9800x3d na 4k, jedino se osjeti u igrama gdje fale jezgre.

Edit: U svakom slučaju za ove peformanse se ne moze opravdat 400eura razlike u cijeni.Za 4k bolje uzet 12100f za 80e naklokat ga i ostalih 300-400e razlike uzet jacu grafu.

Pusti ih, tako im je lakše. Sada kada je Ryzen tamo gdje je nekad intel bio sada je 4k rezolucija za koju znamo da je CPU skoro nebitan najbitnija gaming rezolucija  (iako u nekim CPU intensive igrama čak i na 4K se osjeti razlika sa najbržim gaming cpu-om na tržištu ali takve su igre u manjini).

11 godina
Opća rasprava o procesorima (CPU)

Salu na stranu, amerikanci vole sve novo iako su na 4k rezi i igraju sp igre, vidio sam dosta likova koji zele prodat 7800X3D koji su kupili nedavno i kupit 9800X3D (isto vrijedi i za intelase, oni koji prelaze sa 13900k na 14900k). I onda kad im kazes da ces imat isti fps sa tipa R5 3600 i 9800X3D na 4k rezi onda se smiju... tupi glupi ljudi

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
ibme74 kaže...
...Sada kada je Ryzen tamo gdje je nekad intel bio sada je 4k rezolucija za koju znamo da je CPU skoro nebitan najbitnija gaming rezolucija...

3440 x 1440 je meni osobno najbitnija rezolucija. Fucka mi se zivo za performanse procesora na 1080p ili 4k.

Performanse sa RX 7800XT su meni osobno najbitnije. Fucka mi se zivo za performanse sa RTX4090.

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2024 17:23 (Mauro).
16 godina

Pijem pivo, jebem sve živo 

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina

lol kad vidim ove price a przim r9 nano s 1600af na 4k 60fps lock u svemu. naravno ne igram ni[ta hhah

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
suspendiran

Intel At Its Best: Revisiting the i9-12900K, i7-12700K, i5-12600K, 12400, & i3-12100F in 2024

Odlicna platforma iz 2021 cak i sad s obzirom na perfomasne i ulozeno, odlican upgrade na neki 13700k/13900k/14700+ sto cu i sam uciniti za koju godinu dok ovoga svog i7 12700kf izmucim!
Za sad s 4070ti melje sve živo i mrtvo na 4k!

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2024 18:44 (Boris grozni).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Out of the box, bez tjuniranja i nekih kerefeka.

9800x3d

Kingston fury beast renegade 2x24 8000mhz

Msi mag x870 tomahawk

rtx 4080 super

u usporedbi sa 13700k u par igara, nemam bas previse vremena prebacivat karticu vamo tamo a ni upaliti posteno neku igru u zadnje vrijeme, brzinski ispobao u 6-7 igara i izlupao malo ss-ove.

13700kg @5.5ghz

Msi mag z690 tomahawk wifi ddr4

G skill tridentz neo 2x16gb 4000mhz

rtx 4080 super

isprobano 1440p, sve naloženo do ibera, od rejtrejsinga do postavki...

x3d se pokazao naravno brži...

..slijede ssovi od i7ice

cinebench+x3d+2023 cinebench+x3d+2023
cinebench+x3d+2024 cinebench+x3d+2024
x3d+red+dead+redemption+2 x3d+red+dead+redemption+2
metro+exodus+x3d metro+exodus+x3d
farcry+6+x3d farcry+6+x3d
battlefield+5+x3d battlefield+5+x3d
daysgone+x3d daysgone+x3d
hogwarts+x3d hogwarts+x3d
jedi+fallen+order+x3d jedi+fallen+order+x3d
daysgone+13700kf daysgone+13700kf
hogwarts+13700kf hogwarts+13700kf
farcry6+13700kf farcry6+13700kf
metro+exodus+13700kf metro+exodus+13700kf
rdr2+13700kf rdr2+13700kf
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2024 7:06 (sfc_PsychQ).
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina

Da je 13700k na ddr5 bila bi nesto manja razlika.

14 godina

Naravno, editiram post gore i dodajem polako ostatak slika, jedi fallen order i bf5 su me nesto zezale instalacije na i7ici (degradirao mi proc), tako da nisam puknuo gore...

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2024 23:11 (sfc_PsychQ).
3 godine
suspendiran
13700k s ddr4, sinko moj ti si tu u teskom defektu s perfomansama😁😅moj 12700 ubija s ddr5 no 13700k je znacajno brzi.
Tx za test zvijer nema kaj no ddr4, big no💙👌
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2024 22:51 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Boris grozni kaže...
13700k s ddr4, sinko moj ti si tu u teskom defektu s perfomansama😁😅moj 12700 ubija s ddr5 no 13700k je znacajno brzi.
Tx za test zvijer nema kaj no ddr4, big no💙👌

nisu prevelike razlike...ali ipak postoje...

3 godine
suspendiran
Ako ti je skoro 25% razlike malo u nekim igrama onda ok😅😅pogotovo onaj minimum na koji svi bacaju drkicu😅 crveni briju samo na avg i max cisto radi vecih brojki😆💃
Kod mene primjer Pubg na 4k ultra tu i tamo dotakne 90fpsa u najgorim scenarijima i tu mi dode muka od screentearinga, mogu zamisliti kak je to na 9800x3d pri 1440p i 53fpsa😬😝😂
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina

ako imas nesto u rangu 13700k, ne isplati se dati tolike novce da se ide na novu platformu i za taj dobitak performansi...ako se ide na novo i hoce se najjace zna se sta je to trenutno. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
suspendiran
Šteta, treba te tužiti kaj izgladnjuješ tog 13700😅😂😂daj ga meni u dobre ruke💙
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2024 23:20 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Boris grozni kaže...
Šteta, treba te tužiti kaj izgladnjuješ tog 13700😅😂😂daj ga meni u dobre ruke💙

prije budem frknuo crveno nego se rjesio degradiranog. Cekam da izade 5090 pa da ju puknem na x3d a i7ica bude dobra i sa 4080s ^^

15 godina

Razlika je toliko velika čak na 1440p u tri igre ne bi pomogao ni ddr7 13700k.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Bude intel stigo ako iskopira AMD i ubaci 3D krš, do tada riječ je o procesorima iz različitih kategorija, sapunator i degradator kategorija 💪
Sapunatoru je nebitna memorija 🫣 dok degradatoru treba DDR 8💩
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2024 6:39 (forumaš).
Moj PC  
5 0 hvala 0
8 godina
forumaš kaže...
Bude intel stigo ako iskopira AMD i ubaci 3D krš, do tada riječ je o procesorima iz različitih kategorija, sapunator i degradator kategorija 💪
Sapunatoru je nebitna memorija 🫣 dok degradatoru treba DDR 8💩

A primjeti kako su isti pojedinci koji sad odjednom trebaju opaki RAM da bi Intel radio 1% bolje i u njhovim očima bio konkurentan AMD-u isti oni koji su se smijali AMD-u zbog iste stvari.

Mislim, nisam psiholog, ali vidim obrazac - pretpostavljam da postoji i neka kategorizacija i definirani termin za takve slučajeve.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2024 8:43 (fer-de-lance).
16 godina

Pripadnici "stranke" 

Meni se iskreno ne sviđa niti novi Intel niti Amd, oba su podbacila po meni, i rade masu kompromisa samo da što prije izbace poluproizvode na tržište. Radije bih da izbacuju svake 3g. no neka odrade to pošteno. Jbte kada gledaš autoindustriju dok su automobili valjdali, a tehnika bila kvalitetna/ne mislim na domaču autoindustriju :))/, misleći i na bijelu tehniku, nisu se svake godine bacali novi modeli, niti žudilo za novim, ljudi su bili sretni dugo vremena sa onim što su kupili, uživali u tome i konzumerizam nije bio niti u djelić toliko izražen kao danas. Ljudi su se družili više a manje mislili o novim autima, frižiderima, cipelama, bundicama, automobilima što izlaze svako malo i sl. očito starim, no fali mi to nekako...mada sam i sam u skupini konzumerista, malo licemjeran tom izjavom izvlačim se na to da kupim da isprobam, ne novo i ne na prvu, vidim šta je pa prodam prije ili kasnije dalje. Činjenica je da smo masu nas tu opterečeni sa hrpom gluposti i sranja i hranimo se sa tim glupostima koje nam serviraju i to dobro naplačuju i pritom rade budale od nas.

14 godina
Wiz3m4n kaže...

Pripadnici "stranke" 

Meni se iskreno ne sviđa niti novi Intel niti Amd, oba su podbacila po meni, i rade masu kompromisa samo da što prije izbace poluproizvode na tržište. Radije bih da izbacuju svake 3g. no neka odrade to pošteno. Jbte kada gledaš autoindustriju dok su automobili valjdali, a tehnika bila kvalitetna/ne mislim na domaču autoindustriju :))/, misleći i na bijelu tehniku, nisu se svake godine bacali novi modeli, niti žudilo za novim, ljudi su bili sretni dugo vremena sa onim što su kupili, uživali u tome i konzumerizam nije bio niti u djelić toliko izražen kao danas. Ljudi su se družili više a manje mislili o novim autima, frižiderima, cipelama, bundicama, automobilima što izlaze svako malo i sl. očito starim, no fali mi to nekako...mada sam i sam u skupini konzumerista, malo licemjeran tom izjavom izvlačim se na to da kupim da isprobam, ne novo i ne na prvu, vidim šta je pa prodam prije ili kasnije dalje. Činjenica je da smo masu nas tu opterečeni sa hrpom gluposti i sranja i hranimo se sa tim glupostima koje nam serviraju i to dobro naplačuju i pritom rade budale od nas.

apsolutno se slažem sa rečenim, ovaj forum je jedan primjer toga (mislim u dobroj mjeri na zadnju rečenicu). 

11 godina
fer-de-lance kaže...

A primjeti kako su isti pojedinci koji sad odjednom trebaju opaki RAM da bi Intel radio 1% bolje i u njhovim očima bio konkurentan AMD-u isti oni koji su se smijali AMD-u zbog iste stvari.

Mislim, nisam psiholog, ali vidim obrazac - pretpostavljam da postoji i neka kategorizacija i definirani termin za takve slučajeve.

kao i obrnuto, oni koji su djetinjstvo proveli kunući se na best baj i hračkali intelove cijene za i7 dok je dominirao, sad ponavljaju istu mantru - najbolje košta

bit će da su odrasli, pa sad imaju novaca 

ne treba biti psiholog da definiraš i kategoriziraš takve slučajeve - i na jednoj i na drugoj strani riječ je neodrasloj djeci i vječitoj prepirci čiji je tata jači

ništa neobično niti treba psiholog za to, svi smo mi ljudi i voliko senatjecat i raspravljat, pa čak i kad zastupamo korporacije koje zapravo boli kujac za nas

8 godina

Upravo to, takvi su isti, možda još i gori.

Naravno, najgora kategorija su oni koji kad bi im ponudio najfinije jelo i isto to jelo ali u tanjuru s logom njihovog omiljenog brenda uz dodatak najmasnijeg hračka koji možeš ispljunut oni bi drage volje birali ovo s dodatkom hračka.

Ali ok, to je već posebna kategorija...

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2024 9:29 (fer-de-lance).
14 godina

Robert Hallock je u jednom videu nedavno izjavio da su s obzirom da smo u zadnjem kvartalu ove godine, uzimajući u obzir njihove shareholdere, kvartalna izvješća, vrijednost kompanije, itd. bili prisiljeni izbaciti Arrow Lake sad, bio spreman ili ne. To je tako dok su na prvom mjestu dioničari, novac, a ne krajnji korisnik, tj. mi. AMD isto nije iznimka.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

i sa jedne i sa druge strane se mjenjaju mantre...

nekada je bilo da je rajzen dobar za produktivnost (jel su svi strimeri i teški radnici) jel je kaskao u gejmingu, sad je obratno jel više ne kaska pa nije bitna produktivnost...isto tako je sa intel strane...

realno ljudi bi trebali kupit i jedno i drugo i probati iz prve ruke da budu barem malo objektivni (ja sam pokazao kroz povjest da mogu.., cekam da forumaš napravi isto u nekom vremenu pa ću ga shvatiti ozbiljno(ima još nekih kandidata, znati će sami na koga mislim)). u suprotnom samo brane neku kupovinu na koju su bacili novac, bila ona dobra ili ne.

..namjerno nisam spomenuo probleme sa memorijom na 9800x3d da nebi ispao opet crna ovca i da pljujem po gejming kingu na kojeg sam istresao skoro 6 stoja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2024 9:46 (sfc_PsychQ).
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
suspendiran
picajzla0707 kaže...
fer-de-lance kaže...

kao i obrnuto, oni koji su djetinjstvo proveli kunući se na best baj i hračkali intelove cijene za i7 dok je dominirao, sad ponavljaju istu mantru - najbolje košta

bit će da su odrasli, pa sad imaju novaca 

Hračkali su da bez pravog razloga, Amd koliko god trenutno bio dobar u vecini igara opet nije najbolji u svemu dok je to Intel radio s svakom generacijom u svakoj igri i app za razliku od crvenih a i oni sami u zadnje 2-3 generacije!
Trenutno ne postoji cpu koji melje sve zivo u svemu bez kompromisa, pa onda danas da bi imao max framerate na rezoluciji prije krista placas 600+€ za taj yebeni cpu napravljen doslovno od zemlje, i onda isti takav cpu u nekim stvarima je doslovno duplo losiji u nekim app, po meni je to teski fijasko i mene osobno takav cpu ne zanima i suludo mi je uopce to podrzavati kupnjom takvog cpu-a!
Ionako je 9800x3d kupila ekipa koja vrti benčmarke sigurno ga nije kupio mali Ivica koji se igra na 24" fulhd i ide u 2 srednje

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2024 10:02 (Boris grozni).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice