Opća rasprava o procesorima (CPU) izdvojena tema

poruka: 516
|
čitano: 53.288
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Opća rasprava o procesorima (CPU)

Bok,

mozete mi reci molim vas sta trebam.napraviti da mi USB bude option 1. Neznam.sta treba jos podesiti. Kad odem istant flash kaze  "NO image file detected". Neznam podesiti taj UEFI, ako je to caka. Moze pomoc. Hvala. 

Odmori se u Istini.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Pozdrav,

mozete mi pomoci kako da iz Biosa instaliram Windows sa USB sticka. Pokusavam vec 2h, gledam po YT-u  ne usijevam skuziti kako. Zeza me to postavljanje UEFI, gdje da to upalim pa da prepozba USB, jer pise da ga nevidi, tj da ga nema.  Hvala. 

Odmori se u Istini.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Opća rasprava o procesorima (CPU)
veseli007 kaže...

Bok,

mozete mi reci molim vas sta trebam.napraviti da mi USB bude option 1. Neznam.sta treba jos podesiti. Kad odem istant flash kaze  "NO image file detected". Neznam podesiti taj UEFI, ako je to caka. Moze pomoc. Hvala. 

Sta pokusavas, instalirati Windowse ili flashat BIOS na najnoviju verziju? Jer Instant Flash djeluje kao opcija za flashanje BIOS-a, a onda ti boot order nije bitan. Boot order je bitan za instalaciju Windowsa.

Ali da bi ti itko mogao pomoci jako korisno bi bilo da su napisao koju maticnu plocu imas.

Jer onda netko mozda za gdje se za tu maticnu nalaze postavke.

Osim toga, i uputama maticne ti je sigurno sve detaljno opisano.

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
15 godina

Nemam Asrock maticu, ali koliko mi se cini na 3. slici bi trebalo to biti to. Boot option 1 stavis USB, izadjes iz BIOS-a uz Save and Exit (ili kako je tamo) i trebao bi ti poceti instalirati Windowse.

Ali mozda bedasto pitanje - da li na tom USB-u imas vec slozen USB Boot drive za instalaciju Windowsa?

10 godina

Trebam i Bios update i Win ubaciti. 

Maticna:  Asrock B760M- HDV M.2 ddr5 

Odmori se u Istini.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Imam na jednom.USB najnoviji Bios a na drugom USB Win. Mialio sam prvo Win, pa onda Bios.😅

Odmori se u Istini.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Nema u uputama nista u vezi biosa, samo kako montirati MBO, CPU, i gdje se sta nalazi, ali to sam proso.😅

Odmori se u Istini.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
veseli007 kaže...

Nema u uputama nista u vezi biosa, samo kako montirati MBO, CPU, i gdje se sta nalazi, ali to sam proso.😅

BIOS:

https://www.asrock.com/support/BIOSIG.asp?cat=BIOS9

https://www.asrock.com/microsite/PCInstallationGuide/OS.html

Upute:

https://download.asrock.com/Manual/Software/Intel%20B760/Software_BIOS%20Setup%20Guide_English.pdf

10 godina

Imam neki problem kad izadjem.iz Biosa nema slike i tako ukrug vec vise od 2 sata. Vadio sam graficku, prekontolirao konektore, vadio  Ram, sata kablove, itd, itd,. 
Onda sam zamijenio 8 pinski Pcie konektor i slika se pojavila. Sad  sam napravio save & exit i opet nema slike. Mozda sam nesto krivo spojio.

Odmori se u Istini.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Mauro kaže...
veseli007 kaže...

BIOS:

https://www.asrock.com/support/BIOSIG.asp?cat=BIOS9

https://www.asrock.com/microsite/PCInstallationGuide/OS.html

Upute:

https://download.asrock.com/Manual/Software/Intel%20B760/Software_BIOS%20Setup%20Guide_English.pdf

Hvala puno Bro, pokusat cu se snaci. Zivio. 

Odmori se u Istini.
12 godina

BIOS Update

1. ubodi USB za BIOS, formatiraj ga na FAT32.

2. odi na web od AsRock B760M-HDV/M.2 i skini zadnji stabilni BIOS, datoteke iz zipa/foldera stavi na USB.

3. resetiraj pc, odi u BIOS i onda idi na instant flash (preporuka da USB ubodes nazad u plocu a ne u prednji panel je se znalo dogadjati da BIOS ne prepozna USB ako je uboden naprijed)

Windows Install

1. ubodes USB sa Windowsom, udes u BIOS, odes pod Boot i tamo onda Boot option 1 staviš USB (pisat će ti ime USB-a koje si mu namjenio prilikom formatiranja).

2. Ideš save & exit, nakon toga pri bootu bi ti trebala krenuti instalacija 

Ako i nakon toga ne boota windows vjerojatno nisi napravio bootabilni usb, skini program tipa Rufus i pomoću njega kreiraš bootabilni USB u par koraka.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 20:30 (ibme74).
10 godina

Hvala na pomoci. Sad imam veci priblem.da mi nedaje sliku. Kad napravum save & exit, pri onovnom.pokretanju nedaje sliku. I tako nakon svakog save & exit ili on/off.

Da nije koja komponenta nekompatibilna ili ostecena. 

Odmori se u Istini.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Izvadi batriju (CMOS) s matične ploče, sačekaj 5 minuta pa je vrati i onda upali računalo i pokušaj ponovno, možda si nešto zdrmao u postavkama BIOS-a dok si ranije prćkao.

15 godina
veseli007 kaže...

Hvala na pomoci. Sad imam veci priblem.da mi nedaje sliku. Kad napravum save & exit, pri onovnom.pokretanju nedaje sliku. I tako nakon svakog save & exit ili on/off.

Kada kazes ne daje sliku koliko dugo cekas da vidis da li ce doci slika?

Mozda to svaki puta trenira memoriju.

Nemam iskustva sa DDR5, pa ne znam. Meni na DDR4 trenira memoriju samo ako mijenjam neke postavke, ali slican simptom - nema slike jedno duze vrijeme i onda se pojavi.

Nakon toga je svaki boot normalan, ali ne znam kako je to kod DDR5.

I koja je tocno graficka u pitanju? Vidim na prethodnoj stranici na slici da je Geforce RTX, ali koji je tocno model?

10 godina
ibme74 kaže...

Izvadi batriju (CMOS) s matične ploče, sačekaj 5 minuta pa je vrati i onda upali računalo i pokušaj ponovno, možda si nešto zdrmao u postavkama BIOS-a dok si ranije prćkao.

Izvadio sam vec CMOS, pa cu opet, pricekat cu duze np. Hvala.

Odmori se u Istini.
10 godina
Mauro kaže...
veseli007 kaže...

Nemam iskustva sa DDR5, pa ne znam. Meni na DDR4 trenira memoriju samo ako mijenjam neke postavke, ali slican simptom - nema slike jedno duze vrijeme i onda se pojavi.

I koja je tocno graficka u pitanju? Vidim na prethodnoj stranici na slici da je Geforce RTX, ali koji je tocno model?

Izvadit cu CMOS, pricekati 10 min, mozda bas svaki put nakon restarta trenira memoriju, probat cu nemam.sta izgubiti. Cekam 5-10 minuta. Monitor se sam iskljuci. Hvala.

Procesor:  i5 14400f

Graficka:  Gigabyte rtx 3060 Ti eagle

Maticna:  Asrock B760M- HDV M.2

Ram:  G.Skill S5 2x16GB

Odmori se u Istini.
15 godina

Vidi sliku dolje.

Da li ti mozda svijetli lampica kao na slici?

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
veseli007 kaže...
Mauro kaže...
veseli007 kaže...

Izvadit cu CMOS, pricekati 10 min, mozda bas svaki put nakon restarta trenira memoriju, probat cu nemam.sta izgubiti. Cekam 5-10 minuta. Monitor se sam iskljuci. Hvala.

Procesor:  i5 14400f

Graficka:  Gigabyte rtx 3060 Ti eagle

Maticna:  Asrock B760M- HDV M.2

Ram:  G.Skill S5 2x16GB

veseli007

Sve je jednostavno, a ti na žalost ne kužiš pa ti je previše komplicirano. Pogledaj neki video na youtubu ili pozovi nekoga frenda koji se kuži u kompjutere.

10 godina
Mauro kaže...

Vidi sliku dolje.

Da li ti mozda svijetli lampica kao na slici?

Ne svijetli nista. Za 5 min ave spojim pa javim dali ima  promijene. 

Odmori se u Istini.
10 godina

Nista, sve isto. Pustit cu da vrti 20-30 min mozda bilda memoriju. Nema svijetla na  grafickoj. Napajanje je 650w to je koliko kazu dovoljno za sve. Ne kuzim. Trebalo je biti plug & play. Na monitoru pise da kontrolira signal kabla, i tako vrti 3-5 min i oda ae ugasi...   Ujutro bude bolje. Hvala. Laka vam noc! ✌🍻

Odmori se u Istini.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pozovi ti radije nekoga u goste tko se razumije pa prođite to sve zajedno.

Ako neda signal kroz 1 do 2min niti ne bude 

10 godina
Wiz3m4n kaže...

Pozovi ti radije nekoga u goste tko se razumije pa prođite to sve zajedno.

Ako neda signal kroz 1 do 2min niti ne bude 

Prikljucio sam telku i sada je Ok, dao je signal. Mozda je do monitora ili HDMI kabla, 3 sam ih mjenjao. Samo se pitam kad bude on/off, dali ce opet sve u krug. Rijeait ce se to nekako samo treba vremena.😅✌🍻

Odmori se u Istini.
16 godina

Na monitoru ti piše analogan da je signal, kaKO vidim na slici a hdmi bi trebao biti digitalan, promjeni u postavkama monitora na automatski ili pak na digital hdmi

10 godina

Preko telke nakon save & exit, radi normalno, podigne sliku nakon 20 sekundi. Uhh, hvala svima na pomoci i strpljenju. Bas vam Hvala. Zelim vam lijepu i ugodnu Noc!🍻😊

Odmori se u Istini.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Lnoć druže 

10 godina
Wiz3m4n kaže...

Na monitoru ti piše analogan da je signal, kaKO vidim na slici a hdmi bi trebao biti digitalan, promjeni u postavkama monitora na automatski ili pak na digital hdmi

Vjerovatno je to, da, nemogu na monitoru ucu u postavke, ne pusta me u menu. Ali na prijesnjem setupu je radilo Np. Dobro nije ni bitno. Barem znam.da sve radi ostalo cemo u hodu. Ujutro cemo biti pametnije. Hvala ti. ✌💪 Laka Noc.

Odmori se u Istini.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 23:03 (veseli007).
10 godina

Bok!

Samo da se javim da sve radi Super.  Znaci jucer smo nanovo stavili Win na Usb kljuc ubacili u maticnu Usb spojili na TV, upalili Pc i sve je Pc sam odradio nije trebalo ni F2 za Bios. Znaci automatika, i monitor je proradio, znaci sve sljaka odlicno, nikakvih problema nije pravio. Valjda je bilo do drivera. Hvala svima na pomoci!   

Odmori se u Istini.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

Moj PC  
4 0 hvala 3
3 godine
Wiz3m4n kaže...

Svaka ti dala !

Kriv je 4K.

Da vidiš kako ubija na 1080p 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2024 11:53 (Zaporožac).
13 godina
Zaporožac kaže...
Wiz3m4n kaže...

Svaka ti dala !

Kriv je 4K.

Da vidiš kako ubija na 1080p 

Naklokani 12100f na 5200mhz bi nasapunao toga 9800x3d na 4k, jedino se osjeti u igrama gdje fale jezgre.

Edit: U svakom slučaju za ove peformanse se ne moze opravdat 400eura razlike u cijeni.Za 4k bolje uzet 12100f za 80e naklokat ga i ostalih 300-400e razlike uzet jacu grafu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2024 12:15 (MGloc).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice