Nova maticna, treba li reinstalirat xp!?

poruka: 12
|
čitano: 2.314
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ovak stvari stoje moj frend zeli zamjenit maticnu procesor i memoriju a ne bi htio reinstalirat xp, stara maticna je Abit NF-8 sa athlonom 64 3200+ no on tu nije bitan dakle socket je 754! Nova maticna je Gigabyte MA790GP-DS4H na nju ce stavit athlon X2 6000+ i jasno novu memoriju 4gb te novu graficku u ovom slucaju to je HD4850 i to je to sve ostalo ostaje od prijasnje konfiguracije treba li on reinstalirat xp ja mislim da sigurno treba pa me zanim jos koje misljenje?Cool

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nova maticna, treba li reinstalirat xp!?

Ne mora, samo makne drivere prethodne matične i instalira nove.

17 godina
neaktivan

Pa mislim da teba zbog starih drivera što su bili instalirani da ne bi što ostalo prilikom deinstalacije pa da ne bi smetalo novim driverima,tako sam i ja učinio kad sam promijenio matičnu sve sam reinstalirao jer mi PC nije radio kako spada.

ASUS P5Q DELUXE INTEL CORE 2 DUO E8500 NVIDIA 9800 GX2 SEAGATE BARRACUDA 320GB CORSAIR TWIN2X2048-6400C4 CORSAIR HX 620W Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2008 14:09 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nekad je to bio problem na 98ici. Svašta se dešavalo, nekad prođe, a nekad blokade. Makni sve drivere od MBO i grafičke u Add or Remove Programs pa pusti Windowse da se bootaju. Onda instaliraj nove. Ali možda bi ti bilo bolje da ipak sastaviš mašinu, pa nanovo instaliraš Windowse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Lako je maknut drivere za zvuk grafiku ali za mreznu karticu i chipset kak to deinstalirat ja bas kod sebe gledam recimo da ih moram micat ja nemam nigdje navedene te drivere niti preko Add-Remove niti preko puno boljeg Revo Uninstalera a isto imam xp?Cool

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Pa zar nemaš u CP (control panelu) System-Hardware-Device Manager? Tamo možeš deinstalirati (sve) drivere! Iako mi se čini sigurnije da reinstaliraš na čisto Windowse... Djeluje mi poznato odnekuda te sigurnije rješenje!

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb L2 cache, MB Gigabyte EX38-DS4, s775, iX38, DDR II, SATA II, FW, GLAN, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
17 godina

Reinstalacija bi bila najpametnije rjesenje ja sam god sebe radio upravo svaki put to kad sam mjenjao maticnu stavio sam novi xp i stvar rijesena bez komplikacija ali on nema vremena za to a mislim da bi moglo biti problema bez reinstalacije, da to se moze preko control panela skroz sam zaboravio na to dobro da si me podsjetio no on se stim nece bavit a ima tu i problemcek kaj mu je xp na njemackom pa mu ja bas nemrem pomoc jer njemacki neznam a on bas nije upoznat s tehnikalijama oko uklanjanja drivera pa je i to problem!Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ako zatreba: Systemsteuerung (Control Panel)-System (System)-Hardware (Hardware)-Geräte-manager (Device Manager)-onda odaberi driver (hardware device)-Deinstallieren (Uninstall)!

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb L2 cache, MB Gigabyte EX38-DS4, s775, iX38, DDR II, SATA II, FW, GLAN, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
17 godina

To bu pomoglo hvala ako ne reinstalacija je neizbjezna druge nema!Izlanuo se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
rambox kaže...

Ovak stvari stoje moj frend zeli zamjenit maticnu procesor i memoriju a ne bi htio reinstalirat xp, stara maticna je Abit NF-8 sa athlonom 64 3200+ no on tu nije bitan dakle socket je 754! Nova maticna je Gigabyte MA790GP-DS4H na nju ce stavit athlon X2 6000+ i jasno novu memoriju 4gb te novu graficku u ovom slucaju to je HD4850 i to je to sve ostalo ostaje od prijasnje konfiguracije treba li on reinstalirat xp ja mislim da sigurno treba pa me zanim jos koje misljenje?Cool

Postupak koji su ti opisali,sa deinstalacijom drivera od maticne i ostalo nece ici.Kratko i jasno,moguce je tehnicki staviti novu maticnu i ako ti ipak nekako pode za rukom da pokrenes windowse onda ces svakako zavrsiti na telefonskom aktiviranju windowsa.
Ako ti se da eksperimentirati onda idi u command prompt (kao administrator) i upisi ovo: 
SET DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES=1 (kasnije ovo isto mozes postaviti kao varijabilu)

U Device Manager ukljuci Show Hiden Devices i pocupaj sve,pocevsi od grafe pa sve do USB,IDE,SATA kontrolere.
Onda u Computer rasiri stablo i izvrsi update driver software za ACPI x86-based PC,odaberi manual za trazenje i napokon odaberi rucno instaliranje za ACPI.
Stavi   Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) PC.Iskljuci PC (ne restart) stavi novu maticnu i upali.Ako nece onda izvrsi popravak instalacije pomocu Windows XP CD

Ipak zaboravi na ovo,osim ako maticna nije odapela pa sad moras vaditi podatke iz HDD-a a nemas drugi PC da to obavis
Nevidena gnjavaza...zagarantirano Smijeh 
"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
17 godina
neaktivan

Mislim da bi bilo najpametnije reinstalirati windowse i flešati bios nove matične.

0 0 hvala 0
17 godina

Ipak ce ici reinstalacija jednostavnije rijesenje definitivno, u svim ostalim opcijama previse toga je nesigurno hvala svima na trudu!Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice