LGA 775 socket

poruka: 9
|
čitano: 2.720
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
LGA 775 pitanje

eh ovako, zanima me jedna stvar..skoro sam uzeo konfu i sve je ok, svidja mi se, samo je malo maticna slaba..proc je q9550 i mislim da ima jos potencijala za dobar niz godina..nisam namjeravo da ga clockam, al nisam mogo odolit da ga bar ne dignem na 3.26..medjutim maticna mi je malo slaba (kad se preracuna, kostala je oko 480KN, biostar)

namjeravam se malo igrat sa konfom i rucno mijenjat neke stvari, graficku, maticnu, cooler i tak to..nisam nikad, a sad zelim malo experimentisat..

zanima me zna li iko kako ce se ponasat cijene maticnih sa LGA 775 socket-om, buduci da i7 i i5 to ne koriste, i da se vise nece ni proizvodit..

pitam vas da li neko ima neku predpostavku, ili zna iz iskustva, kada ce 775 maticne bit najjeftinije..da li cijena raste kada za 4 godine malo ko bude imo lga 775, il ce bit tad najjeftinije..tako da mogu ocekivat da sto vise vremena prodje, cijena opada..zna li iko iz iskustva, npr stare pentium il celeron maticne, dal su sad malo skuplje il jeftinije u odnosu na prije..ima li iko sa istim namjerama za buducnost sa 775 konfom..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LGA 775 socket

LGA 775 će se rijetko raditi, dolaskom novih procesora padat će cijene njih i ploča, a padat će do trenutka kada postanu rijetki i tu će pad stati... teško je prognozirati cijene, imaš i sad jeftinijih, a dobrih ploča

http://downloadzona.blog.hr/ http://hardwarezona.blog.hr/
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LGA 775 socket

al trenutno nemam feninga u dzepu da kupim tu novu plocu :P:P

graficku mogu uzet uvijek neku, hdd takodje itd..proc necu morat dugo, barem se nadam, al maticnu moram 775..isto sam primjetio pad ciija ddr3, a porast ddr2..za 2-3 godine cu morat uzet ddr3, samo radi manje cijene, a ne radi performansi..a vidio sam da ima 775 maticnih sa podrskom za ddr3

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: LGA 775 socket

ddr3 je vec sad jeftiniji od ddr2, jedino jos maticne s njihovom podrškom drže cijenu, a što se tiče performansi to nije strašn razlika da se treba hitno mijenjati...

http://downloadzona.blog.hr/ http://hardwarezona.blog.hr/
15 godina
neaktivan

ma performanse rama me toliko i ne zanimaju..ako ikad bude trebalo za vise od 4GB, onda cu uzet, za sad je to bezveze..bolje trosit pare na druge stvari..

16 godina
neaktivan
LGA 775 socket

Imam pitanje.. Nikako da skuzim.. Oce li se s775 jos proizvodit (ovi sadasnji modeli) ili su se prestali skroz proizvodit? Hvala unaprijed..Osmijeh

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
FiCo_Ri kaže...

Imam pitanje.. Nikako da skuzim.. Oce li se s775 jos proizvodit (ovi sadasnji modeli) ili su se prestali skroz proizvodit? Hvala unaprijed..Osmijeh

Mislim da će se ploče još neko vrijeme proizvodit (ali sve manje i ne u velikom broju), jer iako je ta platforma na zalasku još uvijek je jako popularna (da tako nazovem) među korisnicima. Tako da vjerovatno još neko vrijeme hoće. Negdje sam čitao da je baš DFI izdao nedavno još jednu 775 ploču. Nisam siguran koji je model u pitanju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 23:39 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan
LGA 775 socket

LGA 775 procesori ce biti sa nama na trzistu jos dosta dugo, ali u sve manjem broju kako ih budu smjenjvali novi Pentiumi, Core i3 i Core i5 procesori. Broj dostupnih modela, onih trenutno najpopularnijih (E6x00, Q8x00, Q9400 i Q9550) će doduše početi znano opadati tek pred kraj ove godine.

Što se tiče matičnih ploča za dotične procesore, njihova cijena sa manjom ponudom modela i slabijom dostupnošću sigurno neće padati do te mjere da se isplati čekati godinu pola godine-godinu dana na kupnju. Uzmi sad dok još možeš pronaći poštenu ploču na lageru.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
LGA 775 socket

Nema smisla na to racunati...

Cijene maticnih s775 se nece smanjiti - ako nece i porasti. Smanjiti ce se broj proizvedenih zbog nove generacije, ali isto tako treba uzeti u obzir da MBO daleko cesce krepavaju nego CPU, pa je za ocekivati da ce i ti procesori kreirati dodatnu potraznju za s775 plocama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice