eh ovako, zanima me jedna stvar..skoro sam uzeo konfu i sve je ok, svidja mi se, samo je malo maticna slaba..proc je q9550 i mislim da ima jos potencijala za dobar niz godina..nisam namjeravo da ga clockam, al nisam mogo odolit da ga bar ne dignem na 3.26..medjutim maticna mi je malo slaba (kad se preracuna, kostala je oko 480KN, biostar)
namjeravam se malo igrat sa konfom i rucno mijenjat neke stvari, graficku, maticnu, cooler i tak to..nisam nikad, a sad zelim malo experimentisat..
zanima me zna li iko kako ce se ponasat cijene maticnih sa LGA 775 socket-om, buduci da i7 i i5 to ne koriste, i da se vise nece ni proizvodit..
pitam vas da li neko ima neku predpostavku, ili zna iz iskustva, kada ce 775 maticne bit najjeftinije..da li cijena raste kada za 4 godine malo ko bude imo lga 775, il ce bit tad najjeftinije..tako da mogu ocekivat da sto vise vremena prodje, cijena opada..zna li iko iz iskustva, npr stare pentium il celeron maticne, dal su sad malo skuplje il jeftinije u odnosu na prije..ima li iko sa istim namjerama za buducnost sa 775 konfom..