Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.706.585
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
11 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?

Jedino sto moze odapet je ventilator, a dugotrajnost ventilatora ovisi o lezaju koji je prakticki jednake kvalitete kod svih tih navedenih coolera. Po meni nije tolko bitno koliko su CPU i grafa blizu, mozda i bolje da su malo blize, nego dalje jer ti cooler brze dalje odvodi toplinu, nego airflow kucista.. 

Na toj drugoj temi sam isto pisao, nemas nist bolje za te novce. Zvucna izolacija u Define S ti je 2mm, neki vrlo gusti polimerni materijal, trend kao i kod drugih novijih kucista tog tipa. Prije je bila popularna spuzva vece debljine, ali rijeđa. Define S je vrlo cvrst i robustan inace, odlicne pozicije za rupe, mjesta i vezica za kablove kolko hoces. Predinstalirani ventovi su u odnosu na TT T31 solidni, ali kao i kod vecine drugih kucista tog ranga dobis 2 komada. Naravno da postoje bolji ventovi, ali kostaju (trenutni best buy je twin pack Corsair ML140).

Po meni NH-D15 nije best buy. Bolje D14, ako si zapeo za Noctuu, mozda koji stupanj manje, ali jednaka tisina, za ~150kn manje (cijena iznadprosjecnog venta).

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2016 13:58 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pogledaj i Scythe Fuma hladnjak, jedina mana mu je što ima samo godinu dana garanciju, ali hladnjak je vrhunski i performansama i tišinom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
13 godina
neaktivan

Apsolutno, ali ako se usporedi omjer cijene, performansi i buke, noctua više-manje gubi.

11 godina

Da, ali Thermalright Rev.B ne gubi (1-2 stupnja hladniji i osjetno tisi), a jednako kostaju. Po meni je to best buy, ali ako kosta 400kn jer vani kosta oko 340kn. X2 je limited edition, ista cijena i heatsink kao Rev.B, ali ne 1x bijeli 140mm koji ide do max. 1300rpm, nego 2 crna 140mm max. 800rpm. Imam 3 takva venta u Define S i vrlo su tihi do 1000rpm, ali ne i necujni (nemam niti jedan drugi izvor buke u sobi). Ta buka je vrlo subjektivna stvar.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2016 14:51 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Previdio sam tu preporuku za thermalright, vidio sam da i on priča o noctui pa sam se fokusirao na to.

8 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Dvoumim se izmedu ova dva,klok ce ici 4.8 pa dali cu morati povecati fan speed ili to on sam automatski.

Nebi previse povecavao fan speed zbog buke a da i zanima me koji bi pravio manje buke

6 Hladnjak Noctua NH-D15
2 Cooler LC POWER LC-CC-120-X3 A

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
LoudTuber-WOT kaže...

Dvoumim se izmedu ova dva,klok ce ici 4.8 pa dali cu morati povecati fan speed ili to on sam automatski.

Nebi previse povecavao fan speed zbog buke a da i zanima me koji bi pravio manje buke

ovaj LC Power ti nije dobar cooler, za razliku od LC-120, ovog su lose slozili 

kad vec dajes toliko kunica, zasto ne razmislis o vodenom?

recimo Arctic cooling liquid freezer 240, kosta oko 650kn, jedan od najboljih vodenih, tu negdje kao Noctua po cijeni, koja je ogromna, istina je najbolji air cooler ali skoro je ko kuciste velika :D

pogledaj si ovdje testove, pa vidi

Tomshardware

Hardocp

Kitguru

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 23:09 (X3M).
12 godina
LoudTuber-WOT kaže...

Noctua je tiša

neda mi se
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 23:11 (nicky.sl).
13 godina
neaktivan

Pročitaj par postova prije, što je Fichek preporučio pa uzmi i to u obzir.

17 godina
Teško da ćeš na 4.8ghz sa i7 6700k 24/7,jedino ako te potrefi primjerak koji treba malo napona za taj clock. Mislim još ni nemaš cpu da znaš kako se ponaša a pucas na 4.8ghz
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Teško da ćeš na 4.8ghz sa i7 6700k 24/7,jedino ako te potrefi primjerak koji treba malo napona za taj clock. Mislim još ni nemaš cpu da znaš kako se ponaša a pucas na 4.8ghz

mislim da je 1.4v za 4,4ghz prosjek...treba extra primjerak za 4.8

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan

4.6 je prosjek za 1.4v koliko sam čitao no nebitno, ja ne bih držao 4.8ghz 24/7 bez vode. Naravno ako se proc intenzivno koristi.

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

treba mi cooler za i5 6500

vase preporuke: RAJINITEK ADIOS ili LC power CC 95

Bitno mi je da je cooler sto tisi, znam da je lc cc 95 tih, ali ova bijela boja coolera mi para oci, a rajinitek bi se odlicno uklopio u moju konfu (bolje pitanje: da li je rajinitek bucniji od LC-a?)

hvala!

0 0 hvala 0
12 godina

Ja koristim LC-CC-95 u zadnje tri konfe koje sam imao i sto se tisine tice prezadovoljan sam (i sada hladi i5 6400).

Također vidi se i bolji rezultat u temperaturama naspram stock coolera sto je super za hladnjak od 90-100kn.

E sada sto se tvog "problema" s bojom tice, ako ti se da (i znas kako) mozes skinuti vent sa njega i prebojati ga ili zamjeniti sa drugim ventom u boji koja ti odgovara.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 15:01 (ibme74).
15 godina
neaktivan

Ne bih da se zezam sa tim farbanjem, radije dam vise novca i da imam ok cooler.

Ne moraju biti ova dva, moze i vasa preporuka nekog u tom cjenovnom rangu, samo da je tih i da nije bijele boje :-D

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 15:37 (BugFanNo1).
12 godina

Ako vec planiras ici prema 200kn uzmi lc-cc-120 on ti ima 120mm crni vent

8 godina
protjeran
X3M kaže...
LoudTuber-WOT kaže...

ovaj LC Power ti nije dobar cooler, za razliku od LC-120, ovog su lose slozili 

kad vec dajes toliko kunica, zasto ne razmislis o vodenom?

recimo Arctic cooling liquid freezer 240, kosta oko 650kn, jedan od najboljih vodenih, tu negdje kao Noctua po cijeni, koja je ogromna, istina je najbolji air cooler ali skoro je ko kuciste velika :D

pogledaj si ovdje testove, pa vidi

Tomshardware

Hardocp

Kitguru

vodeno je puno glasnije ali kaj mislite bi mogo s vodenim priblizno doc do 4.8ghz

14 godina
Možeš i sa vodenim i D15 imati 4.8Ghz,nije toliko veliki problem u tim hladnjacima koliko u lošom prijenosu između čip i headsprehera na kojoj se nalazi žvaka,kada bi imao delidan procesor i vodeno onda tek možeš pucati 4.8Ghz za svaki dan pa i više ukoliko se posreči.
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Bok, ekipo. 

Trenutno imam Spire Kepler Rev.2 hladnjak i neku bijednu termalnu pastu koju nisam mijenjao već dosta dugo. Primjetio  sam da mi se komp poprilično grije pa bih volio zamijeniti cooler i pastu. 

Radi se o FX 8320 (AM3+) procesoru u Zalman Z3 Plus kućištu koje ima par ventilatora po defaultu i rade na relativno viskim okretajima.

Koji mi hladnjak i pastu preporučate, da bude upgrade na sadašnji a da bude do nekih 300 kn zajedno jer u skorije vrijeme planiram prijeći na Intel pa da ne bacam novce?

0 0 hvala 0
12 godina
blowfish_cro kaže...

Bok, ekipo. 

Trenutno imam Spire Kepler Rev.2 hladnjak i neku bijednu termalnu pastu koju nisam mijenjao već dosta dugo. Primjetio  sam da mi se komp poprilično grije pa bih volio zamijeniti cooler i pastu. 

Radi se o FX 8320 (AM3+) procesoru u Zalman Z3 Plus kućištu koje ima par ventilatora po defaultu i rade na relativno viskim okretajima.

Koji mi hladnjak i pastu preporučate, da bude upgrade na sadašnji a da bude do nekih 300 kn zajedno jer u skorije vrijeme planiram prijeći na Intel pa da ne bacam novce?

LC-cc-120

neda mi se
14 godina
Uzmi LC Power CC120 i neku kvalitetnu pastu my2 ili cm nano i miran si sa temperatura imaš prostora i za blagi OC.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
LoudTuber-WOT kaže...

vodeno je puno glasnije ali kaj mislite bi mogo s vodenim priblizno doc do 4.8ghz

A što to ti misliš nagurati na 4.8 ghz?

11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Dakle ovo + ovo? Ili neka bolja pasta? 

0 0 hvala 0
11 godina

Bolje od Arctica MX-4 za 10kn više ;)

11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Može. Hvala svima :)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
LoudTuber-WOT kaže...

ali to ne znaci da nije tiho :)

recimo ta Noctua ima 40,9 db, Arctic 41,7 db, ako ti cujes tu razliku svaka cast 

9 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav!

Gledam malo po netu i svi preporučuju Coolermaster hyper evo 212, Neki kažu da ne valja i da je bolji Arctic Freezer i32. Na ovom forumu svi hvale LC-CC 120 cosmo cool. Zanima me neko ko možda ima i5 6600k, što bi mi preporučio. Ne gledajte cijenu čisto kolko može spustit temperaturu, naravno planiram klokat al ne više od 4.2 

Unaprijed hvala! :D

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za tako mali oc, uzmi lc120.

Ja imam 6600k + 212 evo i zadovoljan sam temperaturama kao i razinom buke no smatram davanje dodatnih 60-100kn za 212x/evo naspram lc120 neisplativim za minimalnu razliku.

9 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

kažem nije mi žao 1% dat sad 60 kn ako ce to znacit da cu imat bolji performans. 4.2 klok njie mal jbg, posto ce tako radit stalno 0-24, možda cu imat neki spremljeni profil sa 4.4-4.5 ovisi kolko ga nateram čisto ako mi nekad bude trebalo malo snage. 

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice