Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.699.329
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?

Ne, ako je maticna dobro zasarafljena za kuciste ! A tu su i backplate-ovi koje stavis na maticnu i nist joj nemoze biti ! Npr. moj V8 je mrvicu tezi i nema nikakvih negativnih posljedica od te tezine na maticnu !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Dakle, moram doć' do Zagreba po hladnjak :)

Ovo šta sad imam je katastrofa. 55degC u idleu, 65 u loadu.

Jest da je soba na 32 {#}, ali ostatak je dobar!

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
g3arv8 kaže...
p.s dali se tx3 moze instalirati vertikalno/horizontalno ( mislim mogu li birati ) ?

Moze!

Music As A Weapon !!
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

haf hvala ti na savjetima i na svim odgovorima, deal od frenda je propao pa sam danas u OS uzeo Hyper T4. Hvala jos jednom !

[url=http://valid.canardpc.com/2818576][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2818576.png[/img][/url]

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Covjece koja navala na coolereB-)
||| Intel Core™ i7 inside |||
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Covjece koja navala na coolereB-)

Ma kupit pokretnu klimu, otvorit stranicu kucista i nek dere klima po njemu {#}

Bit ce zmrzlo.

Ugrijalo je uzas, sjedis i krepavas, prije par dana idle graficke bio 29 a sad je 36, danas i sutra jos gore.

Što hladnije to bolje...
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozz trebam uzeti neki novi cooler imam thermaltake contac 30 a procesor mi je amd fx 8350 i mogu reci da bas i nisam zadovoljan s ovim hladnjakom pa jel ima neka preporuka hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Jarane zeza tebe ta ploča pošto ima 4+1 fazu pa se zato grije i ploča i proc

pored toga što ti treba nov hladnja moraš imati dobro provjetreno kućište

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 15:01 (mirzet1976).
15 godina
dreadmoore kaže...

Pozz trebam uzeti neki novi cooler imam thermaltake contac 30 a procesor mi je amd fx 8350 i mogu reci da bas i nisam zadovoljan s ovim hladnjakom pa jel ima neka preporuka hvala.

CM Hyper 212 EVO , Scythe Mine 2 , Spire Thermax III , nesto sto se trenutno dobroga da naci kod nas !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Koji uzet do 200 kn, nemogu dalje. Da je kvalitetan, ovaj stock je živo sranje po ovakvim temperaturama.

ELS BLAUGRANES <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Tommy_123 kaže...

Koji uzet do 200 kn, nemogu dalje. Da je kvalitetan, ovaj stock je živo sranje po ovakvim temperaturama.

CM Hyper T4 na akciji !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
Tommy_123 kaže...

CM Hyper T4 na akciji !

Može neka druga poslovnica ako nije problem ?

ELS BLAUGRANES <3
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Jedino ga jos imas u Protisu i Portiu ! U kojem gradu ces kupit hladnjak , ako vec ne mislis narucivat ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Jedino ga jos imas u Protisu i Portiu ! U kojem gradu ces kupit hladnjak , ako vec ne mislis narucivat ?

Zagreb, Dubrava, ne želim naručivat, odmah da ga pokupim i to je to.

Možeš nešto pametno nać u Feniksu, instaru ili svijetu medija do 200 ?

ELS BLAUGRANES <3
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 16:40 (Tommy_123).
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pa onda ga mozes piknut i u Protisu !{#}

EDIT : budem sad pogledal kaj imaju dobroga od hladnjaka !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 16:42 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
dreadmoore kaže...

Jel imaš odozada na kučištu stražnji ispušni ventilator i ako ga imaš koje je veličine?Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
15 godina
Tommy_123 kaže...

Zalman CNPS10X Optima !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
Tommy_123 kaže...

Zalman CNPS10X Optima !

Samo da pitam, nisam neki ekspert šta se toga tiče, jel valja taj cooler ? Vidim da puno manje okretaja ima od stocka coolera pa ono ?

ELS BLAUGRANES <3
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav!
Zanima me jeli Noctua  NH-D14 jos uvijek najbolja u svom cjenovnom rangu cca 500kn?  I hoce li izlazit nesto novo od Noctue, s obzirom da je  NH-D14 vec dugo vanka..
I hoce li odgovarat za moj PC? 
Hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Stock hladnjaci se nemogu mjerit s aftermarket hladnjacima !

Npr. Zalman radi na nizim okretajima jer ima veci vent - 120mm ( dok stock ima negdje oko 80mm ako se ne varam - kako koji ) , veca baza hladnjaka , toplovodne cijevi , opcenito veci ... !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Stock hladnjaci se nemogu mjerit s aftermarket hladnjacima !

Npr. Zalman radi na nizim okretajima jer ima veci vent - 120mm ( dok stock ima negdje oko 80mm ako se ne varam - kako koji ) , veca baza hladnjaka , toplovodne cijevi , opcenito veci ... !

Znači, znatno je bolji kako bi se reklo ?

ELS BLAUGRANES <3
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Da , imas puno testova između stock hladnjaka i aftermarket hladnjaka , pa slobodno pogledaj razlike po pitanju performansi hlađenja , buke !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

What.

Komu vjerovati?

0 0 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

skini aida64 pa vidi

[url=http://valid.canardpc.com/2818576][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2818576.png[/img][/url]

0 0 hvala 0
15 godina

Probaj s jos nekim programima izmjerit , npr. Aida64 , HW iNFO , Speccy ...  !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Evo, opet različito.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Molio bih dobre ljude da mi pomognu u mojoj nedoumici!

Dakle, htio bih upgradeati moj vec prastari amd (pra prastari) na intel z87 platformu, iskesirat cu malo vise (poznajem neke ljude pa cu dobit dobar "deal") za i7 4770k jer mi treba nešto malo za posel nešto malo za igrarije i slično, da se konacno prebacim sa poslovnog laptopa na desktop :). Naravno 4770k ne kupujem da stoji na stocku u kutiji, planirao sam ga dosta kloknuti, bar 4.4, 4.5, mozda cak i 4.6 (ne overklokaju se najbolje, pa 4.6 ako ide, ide, ako ne, boze moj). Trebao bih vas savjet, koji je najbolji AIR COOLER, da je tih, a da temperature u loadu ne idu preko 80ak stupnjeva.

Točnije da vas spasim muke jer sam nešto malo surfao po netu, jesam li osuđen na Noctuu NH-D14, ili ima neka jeftinija (nije tolko cak ni u cijeni, ali da, volio bih proci jeftinije) manja, elegantnija (npr da ne pokriva ram slotove, da nema 3kg...) i tisa opcija, al da svejedno moze suvereno drzat bar na 4.4, 4.5 ghz. Znam da ovisi i o procesoru kolku ce voltazu trebat da postigne 4.4, 4.5, ali mislim da me kuzite, jel postoji i nesto manje i jeftinije kaj bi sigurno moglo hladiti haswelle na višem overclocku?

1 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pogledaj si Scythe Mine 2 , na isti kalup ko NH-D14 ( twin-tower konstrukcija ) , samo sto dolazi s jednim 140mm ventom !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

A gle, Noctua je malo glomazna i prekrije RAM-e, ali ništa koristi nemaš od visokih ram-ova tako da uzmeš neke niže i dobro. Jedno ti mogu reći sigurno, kad jednom nabaviš NH-D14 onda više nema povratka na "obične" coolere. Mislim da bez ikakve dvojbe kod nas nemaš što bolje kupiti od NH-D14 što se tiče zračnih coolera.  NH-D14 ti je recimo nečujan, al baš nečujan na manje od 1000 okr. a i dalje hladi super. A i sama posveta detaljima kod Noctue ti nema premca. Noctua je jednostavno vrhunski proizvod, i to se vidi i osjeti čim dobiješ kutiju. Zbog Intelove retardirane politike sa hlađenjem chipa ti nije ni sa NH-D14 zagarantirano 4.6Ghz, ali koliko sam vidio manje više idu na 4.5Ghz skoro svi. U svakom slučaju NH-D14 je bez konkurencije na našem tržištu {#}.

15 godina
Penzija kaže...

Pozdrav!
Zanima me jeli Noctua  NH-D14 jos uvijek najbolja u svom cjenovnom rangu cca 500kn?  I hoce li izlazit nesto novo od Noctue, s obzirom da je  NH-D14 vec dugo vanka..
I hoce li odgovarat za moj PC? 
Hvala 

Da , jos uvijek najbolja ! Sad , hoce li nesto drugo izlazit neznam ( neznam sta bi morali izmislit da nadjacaju NH-D14 )

Odgovarat ce na tvoj PC ako nemas RAM s visokim hladnjacima ( tipa Corsair Dominator , Vengeance i takvi modeli ) !

I samo si izmjeri duzinu od procesora do kraja druge strane kucista ( bocne stranice ) , da imas 160mm sirine , koliko je Noctua visoka ! Na netu nepise podrska za max. visinu hladnjaka , no mislim da bi trebao stati jer je tvoj Aegis sirok 205mm !

Music As A Weapon !!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice