Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.706.397
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
17 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
zoharbizo kaže...

612S je odlican cooler.No da bi vidio njegove prave rezultate moras staviti jos jedan vent,glomazan je pa jedan vent nije dovoljan.

Da, cooler je odličan. Nije toliko razvikan kao neki drugi popularni modeli, ali zaista dobro odrađuje posao. Ja sam na svoj stavio dva Scythe Gentle Typhoona 1450 i pri radu u windowsima uz relativno malo opterećenje rijetko kad idu iznad 900. Ali čak se i pod punim opterećenjem ne čuju. Kode mene ovaj cooler drži i7 2600K na auto oc na 4,6 24/7 bez ikakvih problema. Idle temperature su blizu tridesetak celzijusa, a load prilikom igranja se zadržava oko 65C. CM je napravio izvrstan posao sa ovim modelom.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Ako ti nesmeta buka onda valja, a ako želiš tišinu onda uzmmi 612S.

uzeo bi v6gt. dali se baš jako čuje buka ili kao box cooler ,nezz da ostanem na box cooleru ili da kupim bolji za phenom ii x4 960 t be i matična asrock 870 extreme3 r2.0

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ac alpine 64 ili katana 3? Treba mi za phenom x4 925

R3MZ1
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ništa nebuči kao stock cirkus, ali kad već ideš na aftermarket cooler onda je logičnije da ukloniš i buku !! Za taj CPU ti je dosta Gaia ili Freeeezer 13, ili CM Hyper 212+. Sva 3 su oko 200 do 220 kn i nisu bučni. Uzmi ti v6gt ako ti se baš sviđa jel je to dobar cooler, samo ja osobno ga nebih nikad kupio zato što je to blesavo da daš 300+ kn za novi cooler i imaš opet bučno računalo ( mada bi ti bio bučan samo kad je u punom pogonu CPU ).

14 godina
neaktivan
Sil kaže...
zoharbizo kaže...

612S je odlican cooler.No da bi vidio njegove prave rezultate moras staviti jos jedan vent,glomazan je pa jedan vent nije dovoljan.

Da, cooler je odličan. Nije toliko razvikan kao neki drugi popularni modeli, ali zaista dobro odrađuje posao. Ja sam na svoj stavio dva Scythe Gentle Typhoona 1450 i pri radu u windowsima uz relativno malo opterećenje rijetko kad idu iznad 900. Ali čak se i pod punim opterećenjem ne čuju. Kode mene ovaj cooler drži i7 2600K na auto oc na 4,6 24/7 bez ikakvih problema. Idle temperature su blizu tridesetak celzijusa, a load prilikom igranja se zadržava oko 65C. CM je napravio izvrstan posao sa ovim modelom.

Jučer sam montirao Coolermaster Hyper 612s na i7 920.Kupio sam ga za 279kn i stvarno sam zadovoljan rezultatima.Procesor nije clockan i u full load testu temperatura ide do 62 stupnja dok je sa stock hladnjakom rasla i do 90 stupnjeva na istom testu.Stvarno je tih na 1300rpm a dobije se i neki prigušnik koji smanji okretaje na 900rpm pa je onda nečujan ali to nije potrebno.Mogučnost stavljanja 2 ventilatora je + ali uopće nije potrebno ako nećete clockati (a možda ni tad).Jedino je malo glomazan pa oni koji imaju manja kučišta bi trebali dobro premjeriti prostor prije kupovine i obratiti pozornost na veličinu hladnjaka ram memorije jer bi tu moglo biti problema.Kod mene je ostalo 2mm između ram-a i ventilatora s time da imam klasične ram hladnjake dok oni koji imaju ram tipa g.skill ripjaws bi mogli imati problema.
 Kad uhvatim vremena, napraviti ću "mali" overclock sa 2,66 na 3,66 pa ću postati rezultate temperature ako ikog zanima i ta informacija.

14 godina

Postaj sa clockanim profilom, ali obavezno digni napon do kene granice koja možda nije ni potrebna za 3.66Ghz da vidimo kako se nosi s time hladnjak. Inače, zna se da je stari Nehalem vrlo topal CPU tako da ako njega dobro hladi, onda je cooler  dobar.

15 godina
Remzi kaže...

Ac alpine 64 ili katana 3? Treba mi za phenom x4 925

Katana 3 !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Hvala! Uzimam CM 612S.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

moja preporuka Gaia ili hyper 212..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Gaia je najtisa i odlicno hladi.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Može li gaia dobro hladiti ako malo oveclockam procesor?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Marko2571 kaže...

Može li gaia dobro hladiti ako malo oveclockam procesor?

Bez problema.

Ofc.
14 godina

Može dokle god neideš u extreme sa naponom, nećeš imat problema sa temperaturama. Do 1.45V, pa i 1.5V mislim da bi temperature ostale ispod 60C, a to znači potpuno bezbrižnu eksploataciju CPU-a godinama. Inače ljudi pretjeruju oko temperatura sa time da bude što niža. Nikakvog mjerljivog utjecaja nema na CPU razlika od par stupnjeva ako nije prešla prag pregrijavanja. Tipa CPU A se grije do 58C, a CPU B do 54C. Nikakve razlike kroz godine korištenja niti životnog vijeka nema među njima, tako da se u biti ljudi trebaju puno manje zamarati temperaturama. Naravno, ako temperature prelaze maximum od proizvođača, tek tada se treba brinuti.

14 godina

Ovaj tu je isti ko i 212+ ? I kolko će bit niže temp nego sa ovim trenutnim kojeg imam?

★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 15:47 (DiRT).
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Mislim da ću uzet Gaiu.Dali s njom dolazi i termalna pasta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Marko2571 kaže...

Mislim da ću uzet Gaiu.Dali s njom dolazi i termalna pasta?

Da.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

nije bilo mugena 3 pa sam uzeo cooler master hyper 612s, jako je  tiho, hladnjak je ogroman, ima jedan vent ali moguće je staviti još jedan, montiranje nije teško, ja sam zadovoljan mislim da bi trebalo dobro ohladiti 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HD 6950 kaže...

nije bilo mugena 3 pa sam uzeo cooler master hyper 612s, jako je  tiho, hladnjak je ogroman, ima jedan vent ali moguće je staviti još jedan, montiranje nije teško, ja sam zadovoljan mislim da bi trebalo dobro ohladiti 

Odlican hladnjak.I ja ga imam,jos je bolji kao dual fan.

16 godina
neaktivan
Da, dobijes termalku s Gajom. Dobijes jos mukte i dodatne plasticne pimpleke, na koje mozes nataknuti dodatni ventilator. Gaja ladi persu. Ja prezadovoljan!
Intelligent life on a planet comes of age when it first works out the reason for its own existence.
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ja imam Hyper 212+ isto odličan hladnjak. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Ja imam Hyper 212+ isto odličan hladnjak. 

Sad je izašla nova EVO verzija s boljom bazom i ljepšim ventilatorom.

Intelligent life on a planet comes of age when it first works out the reason for its own existence.
14 godina
neaktivan
bojan111111 kaže...

Kad uhvatim vremena, napraviti ću "mali" overclock sa 2,66 na 3,66 pa ću postati rezultate temperature ako ikog zanima i ta informacija.

Evo digao sam i7920 sa coolermasterom 612s sa 2,66 na 3,33 i napravio test sa wprime i temperatura je došla na 63 stupnja a vrtio se na 1200rpm

14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Gaia je rasprodana pa ću uzeti COOLERMASTER Hyper 212 EVO.Stane li on u Thermaltake v4?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Marko2571 kaže...

Gaia je rasprodana pa ću uzeti COOLERMASTER Hyper 212 EVO.Stane li on u Thermaltake v4?

Da. Dimenzije V4 su 430 x 190 x 475 mm, a dimenzije CM-a su 120 x 80 x 159 mm.

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ja imam obični Hyper 212+ i meni je stao u kučište Termaltake v4, ak i ovaj hyper 212 Evo ima iste dimenzije, onda će ti stat bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako je stao, onda doslovno dira stranicu.

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ne dira ima lufta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 23:38 (Praetorian1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
itomic009 kaže...

Ako je stao, onda doslovno dira stranicu.

Stane i par milimetara više.

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Imam i5 2500K i hladi ga CM V8 i to na sobnoj temperaturi od 25 C u idle nije vise od 20-21 dok igram wow ili skyrim 31-34 C max low okretaje fana i ostalih fanova u kucistu.Kuciste je Chaser Mk-1.Uz to na taj hladnjak ide visoka memorija poput Corsair Vengance Blue.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice