Namjeravam kupiti neku novu matičnu, a pošto nema gigabyte-ovih baš, zanima me koju bi mi preporučili da nije preskupa, da je dobar overkloker i da ima SLI support, i pristojne performanse.
Hvala.
Namjeravam kupiti neku novu matičnu, a pošto nema gigabyte-ovih baš, zanima me koju bi mi preporučili da nije preskupa, da je dobar overkloker i da ima SLI support, i pristojne performanse.
Hvala.
Ajde netko, hitno mi je!
Koji socket?
SLI?
754 SLI:
Epox EP-8NPA SLI
http://www.bit-tech.net/hardware/motherboards/2005/11/29/epox_ep-8npa_sli/1
1156
ASRock P55 Extreme4 se tu nameće kao best buy.
Sve kriterije više manje zadovoljava, x8/x8 u SLI samo što nema PLX.
Sad ispod se ne isplati ići a iznad sve ovisi o svoti koju misliš izdvojiti.
Nema SLI ali možeš hackati SLI na bilo kojoj ploči u bilo koje doba dana.
Dobar overkloker? I po internetu se ljudi javljaju s problemima u vezi iPhone+ASrock...
Ima SLI, kako ne.
Ima SLI, kako ne.
sorry, zabrijao, cijelo vrijeme mislim da je AMD solucija..
ploča ima "svega" ali ako ga zanima OC preko 4 Ghz bolje mu je da preskoči tu ploču.
kupio je ja prije mjesec dana.
ploča ima "svega" ali ako ga zanima OC preko 4 Ghz bolje mu je da preskoči tu ploču.
Zašto? U čemu je problem?
Pa šta očekuješ za te pare?
Zašto? U čemu je problem?
BCLK beton na 205-206 (možda je to samo kod moje ploče)
moj Cpu isproban kod kuma na Asus evo i ide stabilno na 4.6 Ghz a BCLK na 220
očekujem da ASrock-ljupci prestanu lagati po forumu kako Asrock daje 25% više za manju cijenu.
ja sam išavši tom logikom mislio da ću za 1150 kn dobiti Asus evo u Asrock pakiranju, eto zašto očekujem "više", no prodao sam "običnu" Asus P7P55D na kojoj je proc bez problema kurio za testove na 4,4 (dalje nisam probao)
nemam ja ništa protiv ove ploče no još uvijek važi poslovica "koliko para toliko glazbe" i uvijek će tako biti, čuda ne postoje.
Ah ti si taj lik koji nije gledao specifikacije pa si kupio Extreme4 misleći da je to 24+6 fazna ploča (epic fail).
Ne vidim razlog zašto pljuješ po nečemu što si kupio na svoju ruku u svom neznanju.
Koliko vidim, BCLK se prosječno za tu ploču vrti između 215 i 219, a ide i preko:
224: http://hwbot.org/community/submission/1038105_tatus_se_cpu_z_core_i5_750_4479.78_mhz
222: http://hwbot.org/community/submission/975325_suzukiro_reference_clock_p55_extreme_222_mhz
Prestani plakati i pomiri se s tim da si sam progriješio što si kupio ploču sa manje faza, a nisi ni pročitao specifikacije nego si išao na blef.
očekujem da ASrock-ljupci prestanu lagati po forumu kako Asrock daje 25% više za manju cijenu.
ja sam išavši tom logikom mislio da ću za 1150 kn dobiti Asus evo u Asrock pakiranju, eto zašto očekujem "više", no prodao sam "običnu" Asus P7P55D na kojoj je proc bez problema kurio za testove na 4,4 (dalje nisam probao)
nemam ja ništa protiv ove ploče no još uvijek važi poslovica "koliko para toliko glazbe" i uvijek će tako biti, čuda ne postoje.
Wait, prodao si 12 faznu ploču i kupio 8 faznu nadajući se da ćeš postići viši clock?
Logika i pamet nalaže da je to nepromišljen potez koji nema veze s vezom. ASRock neradi čuda da iz ničega narastu 4 faze
No opet dolazimo do toga da je bloča za cijenu best buy... potvrđeno, istraženo, recenzirano.... a ako već želiš ganjati 5 GHz, odriješi kesu i uzmi Crosshair IV ili koji je već rac najskuplji.
Plahi
neces se na klokat na tom govnu od ploce, ima ju jedan iz moje skole nemoze ima fsb wall na neznam kolko i nie neka ploca ne opravdava svoju cijenu
ovo uzmi nie lose
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_314&products_id=7445
Za 850kn više dobije procesor koji je 3x bolji...
Ah ti si taj lik koji nije gledao specifikacije pa si kupio Extreme4 misleći da je to 24+6 fazna ploča (epic fail).
Prestani plakati i pomiri se s tim da si sam progriješio što si kupio ploču sa manje faza, a nisi ni pročitao specifikacije nego si išao na blef.
a ti si onaj lik koji je rekao da se ASRock proizvode u Japanu (epic fail) ne, nego, made in China.
pa kad se nešto zove extreme i to još 4 očekujem da je 24+6
hebate pa ona asusica je početak ponude P55 chipseta pa razara za ovu siroticu.
stave prefix EXTREME i onda syebu ploču
pogledaj kakve Asus "Extreme" ploče uzgaja.
Wait, prodao si 12 faznu ploču i kupio 8 faznu nadajući se da ćeš postići viši clock?
Logika i pamet nalaže da je to nepromišljen potez koji nema veze s vezom. ASRock neradi čuda da iz ničega narastu 4 faze
No opet dolazimo do toga da je bloča za cijenu best buy... potvrđeno, istraženo, recenzirano.... a ako već želiš ganjati 5 GHz, odriješi kesu i uzmi Crosshair IV ili koji je već rac najskuplji.
jesam, nisam gledao koliko faza ima jer sam gore objasnio da se ne bi trebali igrati s tim dodacima u nazivu Extreme jer je to laganje nas sirotih kupaca.
al su mi zato napumpali USB-a 3, kupio sam adapter za floppy (pošto mi kućište nema na front panelu izlaz za floppy pa sam izveo na prednju ploču USB3), ima tipku odostrag za clear cmos, četiri 6Gb/s sata i miriše k`o da je američka
best by je zbog "dodatne opreme" a ne zbog kvalitete izrade i "motora".
Plahi
neces se na klokat na tom govnu od ploce, ima ju jedan iz moje skole nemoze ima fsb wall na neznam kolko i nie neka ploca ne opravdava svoju cijenu
ovo uzmi nie lose
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_314&products_id=7445
a ima tih điđa-miđa (tko se pali na njih) ali je za OC njesra.
uh ta gigabyte je 1900 kn...vauuuu
pa ima u skupom Linksu Asus-EVO koja je 1648 kn i rastura ploča.
Pogledaj sve bolje modele, piše Designed in Taipei (Tajvan), PCB made in Japan, constructed in Kina.
Normalno da će lemljene prepustiti Kinezima kad je jeftinije, bitno je da je PCB u Japanu proizveden,
makar čisto sumnjam da i druge firme poput Asusa PCB ne rade u Japanu, bar za bolje modele,
jer jeftine ionako sve radi ECS (PCB in Kina).
BTW već sam mu posao link, ne treba mu SLI ploča jer već ima OK ploču na koju će staviti SLI patch i voziti SLI ko
sva ostala deca...
Amen...
i na HWBOT-u prva Asrock na testu (Motherboard benchmarks- Reference clock) je na tek 172. mjestu i to P45X3 DELUXE
tamo melju asus, gigabyte , dfi, pa i biostar.....
kad gigabyte i asus stave znak EXTREME onda taj naziv i opravdava kvalitetu ploče a ne ovo njesra ASrock EXTREME i to još broj 4 da ne bi bilo zabune
Extreme je samo ime, oznaka, štogod...
Jednostavno pročitaj specifikacije prije kupnje i nemoj praviti budalu od sebe i majmuna od ploče...
Pogledaj koliko košta, i to je to.
Ako hoćeš pila ASRock ploču, za AMD-a ciljaj od 900+kn, a za Intela od 1400+kn...
Usput, do 1200kn imaš samo ovo:
I tu je SAD P7P55D PRO jedina sa 12+2 fazna ploča, s tim da je prije par mjeseci bila skuplja od ASRockice,
cijenovno nekih 1500kn...
Uostalom, što ja pokušavam objasniti jednoj ženi, vi ionako sve kupujete po bojama, ne po kvaliteti.
Prvo skoči pa reci hop. Kupi si Fatal1ty pa kukaj kako ne možeš overclockati zbog ploče.
Ako ne budeš mogao, onda ću je ja kupiti od tebe.
Al na sreću, moći ćeš, jer ploča je beba, a i po raznim forumima vidim da OC više nikako ne ovisi o ploči.
K serija i dobro hlađenje i 5+GHz bez muke...
Koliko sam ja skužio Plahi kupuje socket 1156 ploču, K modeli su isti k*** kao i zaključani a 5GHz može samo sanjati sa i5 750 na bilo kojoj ploči... Ili je Plahi mislio na 1155 socket?
Neeego, kad već spominjete hwbot :)
Jednostavno pročitaj specifikacije prije kupnje i nemoj praviti budalu od sebe i majmuna od ploče...
Ako hoćeš pila ASRock ploču, za AMD-a ciljaj od 900+kn, a za Intela od 1400+kn...
Uostalom, što ja pokušavam objasniti jednoj ženi, vi ionako sve kupujete po bojama, ne po kvaliteti.
ti si izgleda malo zapeo u mentalnom razvoju jer vidim ne razumiješ što pišem.
cijelo vrijeme tu trkeljaš po forumu kako su ASrock "savršenstvo, bogom dane ploče", "matične koje za malo para daju puno" i time sam se vodio pri kupnji.
dakle, osobno si ti odgovoran za to što sam kupio govno od firme i ploču koja je za te NOVCE loša.
pošto je to asrock koja je "jeftina" trebala bi koštati 600kn koliko daje, onda bi čovjek rekao OK, to je to koliko para toliko glazbe.
ali, ne, ona košta kao i Asus p7P55D PRO a ne može joj kopačke čistiti po kvaliteti i OC potencijalu.
ako ćemo gledati i "cijenu" najjeftinija Asus P55 chipset je avion za "bolju" Asrock ploču i tu je priči kraj, te bih te zamolio da više ne miješaš merecedes i jugo 45 u istu kategoriju.
to što ti imaš najskuplju prodavaonicu informatičke opreme u Hrvatskoj i što prodaješ te jadne ploče ne opravdava te da tu soliš pamet i pričaš gluparije.
btw:
i prestani više vrijeđati nas žene, starče jedan impotentni.
Da razimiramo, ja želim što jeftiniju ploču, a da ima/može:
SLI, dobar OC i socket 1156, USB 3.0 mi nije bitan, koliko ima kojih konektora mi isto nije bitno.
Bitno je da moj i5 potegne bez po muke barem do 4GHz 24/7
Zašto mi to treba?
Zato jer ću baciti lijepu svotu novaca na novo napajanje, matičnu i još jednu GTX480.
Po meni je GA-P55A-UD5 najbolji mogući izbor jer je predobar OC i ima SLI, a košta ispod 1500kn. ALI JE NITKO NEMA!
Nađite mi takvu ploču, molim vas ko boga.
Koliko sam ja skužio Plahi kupuje socket 1156 ploču, K modeli su isti k*** kao i zaključani a 5GHz može samo sanjati sa i5 750 na bilo kojoj ploči... Ili je Plahi mislio na 1155 socket?
Neeego, kad već spominjete hwbot :)
Ma ne, to je samo malko hiperbolizirano
sto mislis o ovoj
Ima sve što trebam, još da mi netko ko ju ima javi kakav je overkloker...ali ako ima gigabyte, uvijek bi radije nju, nego asus...
Ima sve što trebam, još da mi netko ko ju ima javi kakav je overkloker...ali ako ima gigabyte, uvijek bi radije nju, nego asus...
pokušaj poslati mail nekom od tih dućana ADM, Links, Protis, ili ovi web shopovi IQ Zagria, Magazin RS itd.
često nemaju nešto na web stranici a može se naručiti.
cijelo vrijeme tu trkeljaš po forumu kako su ASrock "savršenstvo, bogom dane ploče", "matične koje za malo para daju puno" i time sam se vodio pri kupnji.
dakle, osobno si ti odgovoran za to što sam kupio govno od firme i ploču koja je za te NOVCE loša.
pošto je to asrock koja je "jeftina" trebala bi koštati 600kn koliko daje, onda bi čovjek rekao OK, to je to koliko para toliko glazbe.
ali, ne, ona košta kao i Asus p7P55D PRO a ne može joj kopačke čistiti po kvaliteti i OC potencijalu.
ako ćemo gledati i "cijenu" najjeftinija Asus P55 chipset je avion za "bolju" Asrock ploču i tu je priči kraj, te bih te zamolio da više ne miješaš merecedes i jugo 45 u istu kategoriju.
to što ti imaš najskuplju prodavaonicu informatičke opreme u Hrvatskoj i što prodaješ te jadne ploče ne opravdava te da tu soliš pamet i pričaš gluparije.
btw:
Zanimljivo,predstavljas se kao zena(u profilu ti pise da si zensko) a koristis rijec "kupio" i "vodio",ti si jedan od onih sto se vole oblaciti u zensku odjecu???oladi curo/momak,osobno ja Asrock ne volim ali to ne znaci da cu po forumima srati po njemu.ne volim ni Asus cisto zbog naseg dobavljaca koji daje reparirane ploce kao RMA za mrtvu plocu.Don Kihoty nema nikakvu prodavaonicu informaticke opreme,on u njoj radi,ako imas prituzbe na tu trgovinu onda im slobodno posalji mail pa se tuzi njima direktno a ne trolati po forumu.
btw:
1. Jesi me pitao za savjet? Nisi. EOD
2. Pogledaj moje usporedbe, 99% sa ASRockom radim na AMD procesorima, jer nemam Intela (evo malo sam i s njim al ništa posebno),
ali nisam toliko glup da ne mogu usporediti faznu regulaciju, dakle opet dolazimo na to da tebi nekakav noramalan razum kao mentalni sklop
ne odrađuje baš najbolje.
3. Priznaj da ti se sviđa boja ploče. Zato si ju kupila.
4. Nađi moj post na forumu gdje sam napisao to za što me teretiš: "savršenstvo, bogom dane ploče" -> nećeš, jer to nikad nisam napisao.
5. Prodajem sve što me kupci traže, dakle na ponudi imam sve vrste ploča, od svih proizvođača, ali osobno smijem imati SVOG favorita i konja koji pobjeđuje.
Ako ti to nije jasno, evo ti možda jednostavna usporedba. Ti ćeš reći: "Ma Zepter lonci su najbolji, nema veze što su najskuplji, u njima se najbolje skuha XYZ klopa".
Ja ću reći: "Čuj, moja lovačka kotlenka i tronožac mogu skuhati sve što i tvoj skupi Zepter, pa čak i bolje i ukusnije, a za kotlenku da ne spominjem"
Usput, nauči razliku između webshopa i trgovine, moje cijene su iste ili 10-20kn skuplje od Linksa, a u mnogo čemu i povoljnije.
Why? Zato što pod:
A) Nisam uvznik niti prva ruka
B) Roba neće iz Linksa sama doći za Sisak
C) Prostor, režije, sve se to samo neće platiti, kao kod webshopova koji rade iz šupe sa laptopom
D) Radnici trebaju imati redovitu plaću, dobre uvjete za rad i ostali stuff. Sračunaj bruto plaću kad pomnožiš svoju plaću sa 1.66 -> dobiješ bruto plaću.
E) Ja stvaram radna mjesta, pomažem našim građanima -> Webshopovi ubijaju radna mjesta, jer sve radi jedan tip sa laptopom,
nema firme, nema ljudske snage. Ok, uštedjet ćeš 50kn na ploči, big deal, ali zato ćeš platiti dostavu, servis, slaganje itd.
Kad sve to zbrojiš, klasične specijalizirane trgovine su povoljnije od webshopova, ali za takvo nešto bi ti trebao nacrtati graf sa bojama, da shvatiš, nwm...
Eto imaš gore točke od 1 do 5 i točke od A do E, pa ti svakom broju pridruži slovo.
A možeš si uzeti i komad papira, na svakoj strani napiši "OKRENI", pa se možeš igrati cijeli dan.
PS - Nisam ja impotentan, nego mi ga ti ne možeš dići.