K10N78M Pro USB problem

poruka: 10
|
čitano: 2.035
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
K10N78M Pro USB problem

Imam problem s matičnom pločom K10N78M Pro. Kada uključim USB ili miš ili bilo koji drugi uređaj u ovih 6 portova na matičnoj onda rade, ali kada ih priključim na prednje USB portove na kućištu Windows mi izabaci poruku "USB Not recognized", s usb hubom mi ne radi i PCI kartica s 5 USB portova mi isto ne radi. Koji je problem? Trebao bih još probat na linuxu pa da vidim je li Windows problem.

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
K10N78M Pro USB problem

Kada i šta si imao prikopčano odnapred  i da je radilo

I pitanje je odgovor
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
K10N78M Pro USB problem

Priključio sam USB naprijed i nije radio, a na staroj matičnoj je radio bez problema. USB radi na laptopu i na zadnjim portovima na matičnoj i ne radi na PCI kartici.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.2.2011 10:27 (FK25).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
K10N78M Pro USB problem

Ako te dobro razumijem sada si spojio prednje USBe portove na matičnu. Javlja ti onu grešku "Not recognizet". Ako je tako to nisi ispravno utaknuo žice u matičnu. Prati sliku od matične i šta ti piše na pinovima od kučišta, (imaš opisano u knjižici koju si dobio sa mb, ili pogledaj na netu). Možeš spaliti sve što uštekaš odnapred . Jbg znam o čemu se radi, samo loše objašnjavam

I pitanje je odgovor
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
K10N78M Pro USB problem

Da, ali zašto mi ne radi USB hub i PCI kartica. USB hub mi radi na laptopu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.2.2011 10:52 (FK25).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: K10N78M Pro USB problem
TONYA_ kaže...

Ako te dobro razumijem sada si spojio prednje USBe portove na matičnu. Javlja ti onu grešku "Not recognizet". Ako je tako to nisi ispravno utaknuo žice u matičnu. Prati sliku od matične i šta ti piše na pinovima od kučišta, (imaš opisano u knjižici koju si dobio sa mb, ili pogledaj na netu). Možeš spaliti sve što uštekaš odnapred . Jbg znam o čemu se radi, samo loše objašnjavam

FK25 kaže...

Ne radi ti zato što postoji vjerovatnost da si krivo spojio kabel koji vodi od prednjih utora USB-a na matičnu. Jesi li provjerio spoj kod matične, je li spojen kao na uputama matične ploče? 

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
16 godina
neaktivan
Re: K10N78M Pro USB problem
Ag008 kaže...
TONYA_ kaže...

FK25 kaže...

Ne radi ti zato što postoji vjerovatnost da si krivo spojio kabel koji vodi od prednjih utora USB-a na matičnu. Jesi li provjerio spoj kod matične, je li spojen kao na uputama matične ploče? 

Isključio sam kablove od prednjeg utora i onda na zadnji spojio hub. Znači nema veze s prednjim utorima i kako bi PCI kartica imala veze s PCI utorima.

15 godina
neaktivan
K10N78M Pro USB problem

U koji si slot utaknuo PCI-USB karticu?

I pitanje je odgovor
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
K10N78M Pro USB problem

Oba dva koja imam.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
K10N78M Pro USB problem

Sorry na čekanju, malo sam listao tvoju knjigicu.Moja matična(ASUS P5B SE) je po defaultu imala 6 otvorenih usb portova. Ja sam preko biosa otvorio još 4, znači max10 usb portova otvorenih. U tvojoj knjižici ne vidim to, vidi si to u biosu. A možda si sve zblesirao sa svim ovim radnjama, u device menageru izbriši(reinstaliraj) drivere od usb-a, ugasi pc, umetni pci-usb karticu u slot i startaj pc. Sam će naći potrebite drivere. Naravno iskopčan kabel od napajanja-to ne moramo ni pisati, ali ipak....

donja dva su pci

I pitanje je odgovor
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice