Nema sanse da se svaki primera klokuje ni na 4.3 GHz sa stock voltagom o tome nema govora znaci. Ako je los primerak 200Mhz iznad onog Turbo ce traziti vecu voltazu za stabiolnost a to znaci odmah ludacki skok.
Ja ne znam da li je vidjeno nekada da voltaza ovako cepa temp da ne moze da je obori nista.
Slazem se samo sa time da CPU jako tesko prenosi toplotu ali za to je kriv samo on i niko drugi. Ljudi su davali sve od sebe da izvuku najbolje iz njega. Da mogu da kazu mozemo 4.7-4.8 a da to ljudi sa normalnim HW mogu da podnesu ali ne, nema govora ni 4.5GHz ono sto sam ja trazio kao najmanje zahtevan od svih nije ispunjeno.
Nikakvi testovi i overklokeri nisu krivi sem sto oni preteruju u ocekivanjima. Ali ako neko nije preterivao to sam ja. Trazio sam 4.0GHz normalne temp do 55C. i 4.5GHz da pojacavm ventilatore i da mogu isto u normalnim stepenima. Ja ne mogu 4.5GHz bez 100C da imam obrni okreni. Ako oni imaju 90C jel su vesti ja ako me zalomi losije jos a moze imacu ne na 4.6 nego na 4.5GHz 100C. To je trotlovanje.
Da ne govorim kada se usija kuca p[osle 2 meseca 40c temp. Jer jos sada nije doslo ono kada je sve u kompu toplije 5C sta god uradis.
Ako covek stavi CPU pod vodu od 10C i krene da radi Prime i ona skoci na 70C za 2-3 min to je katastrofa. Pa znas koji klok treba za to. Pa SB ne bi o ni na 5.5GHz
Sta je da je ukenjase. Bolje bi bilo da oslobadja jos 10C vise ali da to lepo prenosi.
Neko je rekao da niko ne sme da spomene da je fail, ja na to odgovaram da jeste, sta da se radi.
Prica o Tick-Tock sistemu je pocela da se pominje 3 nedelje pre Ivya kada se videlo da retail primerci su gori od prethodnih i
da su kao kucke presli sa 77W na 95W kao da se nista nije desilo.
Promenili potrosnju na Wikipedia i kao sta sta ko je rekao 77W.
Pre price o Tick-Tock bilo je Ima da razbija 5.0GHz, 5.5GHz na Tower cooleru sbi primerci.
Na custom water 6.0Ghz svaki dan.
Iako dobro znam da poredjenje sa SB i njegovih 5.0GHz nije realno jel SB se isto zna da je najveci broj stabilan na 4.6-4.8GHz, pronadju se i oni od 4.9GHz.
5.0GHz su vec redji i malo je nerealno sto se poredi SB kao neko ko glat odmah sada odes i kup[is i eto 5.0GHz bez problema.
Mislim ima i onaj lik sa 5.1GHz ali je prodavao ne zna po kojoj ceni CPU sto znaci da je to ekstreman slucaj.
Tek cemo videti kada pocnu da se oglasavaju ljudi koje je zanimala samo novina i nista vise kao BD kada krenu da pricaju za 2-3 nedelje.
Ja sam se zezao do 5 dana pred testove smejao kao xaxaxa kupovacete Gentle Black 3000rpm za H100 da ga oladite, znam sebe nisam zahtevan greje se ali radice to na 4.5GHz pod 70C i dobrim hladjenjem ali sada vidim ni pod vodom tako.
Kako ce srediti Haswell isto 22nm. Mada mozda znaju vec sta je problem ali ne moze, mozda treba noci socket, sta ga znam. Ovaj traje vec 3 chipseta P67/Z68/Z77 i jos brojni slabiji.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Znate kako je meni koji sam trazio ono svakiu razlog ma moci ce ma ajde ovo ajde ono, ali obrni okreni nisam mogao da nadjem da je ovo vredno rizika i da placem kada izadje Haswell.
Ostala je opcija da 2015 docekam sa Native USB 2.0 i SATA 3Gbps i PCI-2.0 posto ja sada ako uzmem Sandy nema 3 godine nista. Mislio sam i 4 ako Ivy bude dobar.
A sve se poklopilo, memoriju Dominator GT koju sam kacio link kako bi je kupio da ima kod nas ispadne da je Guranteed Support za plocu koju hocu EVGA Z77FTW i jos plus ispadne da je Caseking poceo sa memorijama a odatle donose neka nasa firma i kupio sam H70 preko njih isto preko Casekinga. Znaci sve se poklopilo skakao sam kada sam otvorio Corsair Support za EVGA Z77FTW i video Dominator tacan broj za koji sam se zapalio od 2133 za overklokere i GTX8 2400MHz za Entusiaste i neki ovako za obicne korisnike. Sve znaci se potrefilo ali ne moze glavna kockica zeza.
Znaci nafurao bi i ja ram sa 2133 na 2400 kako se lepo klokuje na Ivy, cooler je tu 4X4GB sam cak bio spreman iz dva puta da kupim. Odlepio sam.
Ali nije sve izgubljeno tu je 2700k, lako te oni nateraju da kupis nesto sto nikada ne bi.
A za Haswell sto je najcrnje vec vidim evo kao da ga gledam sada Haswell odlozen do Q3 2013. Na leto ce tek 2013 IB-E i njega su odlozili.
Haswell tesko da ce pre, moze kao i uvek 2 meseca tj ubrzo posle ili IB-E nece biti uopste. Znaci evo kao da gledam naslov samo ne znam da li je Q3 ili do kraja godine 2013.
Koliko ima od SB do Ivya toliko ce od sada do Haswella. Phenom II bi mi prso. A ljudi sa 2600k i 2700k uzivaju vec mesecima mogu da stekaju pare i boli ih uvo. Ko me j... ja hocu AMD-Bulldozer. To je bio prvi plan pre onog kraha, onda hocu Intel i neda se meni.
Ko je kriv, Zna se AMD :) uvek.