Ivy bridge info

poruka: 530
|
čitano: 77.475
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Ivy bridge info

Nema sanse da se svaki primera klokuje ni na 4.3 GHz sa stock voltagom o tome nema govora znaci. Ako je los primerak 200Mhz iznad onog Turbo ce traziti vecu voltazu za stabiolnost a to znaci odmah ludacki skok.

Ja ne znam da li je vidjeno nekada da voltaza ovako cepa temp da ne moze da je obori nista.

Slazem se samo sa time da CPU jako tesko prenosi toplotu ali za to je kriv samo on i niko drugi. Ljudi su davali sve od sebe da izvuku najbolje iz njega. Da mogu da kazu mozemo 4.7-4.8 a da to ljudi sa normalnim HW mogu da podnesu ali ne, nema govora ni 4.5GHz ono sto sam ja trazio kao najmanje zahtevan od svih nije ispunjeno. 

Nikakvi testovi i overklokeri nisu krivi sem sto oni preteruju u ocekivanjima. Ali ako neko nije preterivao to sam ja. Trazio sam 4.0GHz normalne temp do 55C. i 4.5GHz da pojacavm ventilatore i da mogu isto u normalnim stepenima. Ja ne mogu 4.5GHz bez 100C da imam obrni okreni. Ako oni imaju 90C jel su vesti ja ako me zalomi losije jos a moze imacu ne na 4.6 nego na 4.5GHz 100C. To je trotlovanje.

Da ne govorim kada se usija kuca p[osle 2 meseca 40c temp. Jer jos sada nije doslo ono kada je sve u kompu toplije 5C sta god uradis.

Ako covek stavi CPU pod vodu od 10C i krene da radi Prime i ona skoci na 70C za 2-3 min to je katastrofa. Pa znas koji klok treba za to. Pa SB ne bi o ni na 5.5GHz

Sta je da je ukenjase. Bolje bi bilo da oslobadja jos 10C vise ali da to lepo prenosi.

Neko je rekao da niko ne sme da spomene da je fail, ja na to odgovaram da jeste, sta da se radi.

Prica o Tick-Tock sistemu je pocela da se pominje 3 nedelje pre Ivya kada se videlo da retail primerci su gori od prethodnih i

da su kao kucke presli sa 77W na 95W kao da se nista nije desilo.

Promenili potrosnju na Wikipedia i kao sta sta ko je rekao 77W. 

Pre price o Tick-Tock bilo je Ima da razbija 5.0GHz, 5.5GHz na Tower cooleru sbi primerci. 

Na custom water 6.0Ghz svaki dan.

Iako dobro znam da poredjenje sa SB i njegovih 5.0GHz nije realno jel SB se isto zna da je najveci broj stabilan na 4.6-4.8GHz, pronadju se i oni od 4.9GHz.

5.0GHz su vec redji i malo je nerealno sto se poredi SB kao neko ko glat odmah sada odes i kup[is i eto 5.0GHz bez problema. 

Mislim ima i onaj lik sa 5.1GHz ali je prodavao ne zna po kojoj ceni CPU sto znaci da je to ekstreman slucaj. 

Tek cemo videti kada pocnu da se oglasavaju ljudi koje je zanimala samo novina i nista vise kao BD kada krenu da pricaju za 2-3 nedelje.

Ja sam se zezao do 5 dana pred testove smejao kao xaxaxa kupovacete Gentle Black 3000rpm za H100 da ga oladite, znam sebe nisam zahtevan greje se ali radice to na 4.5GHz pod 70C i dobrim hladjenjem ali sada vidim ni pod vodom tako.

Kako ce srediti Haswell isto 22nm. Mada mozda znaju vec sta je problem ali ne moze, mozda treba noci socket, sta ga znam. Ovaj traje vec 3 chipseta P67/Z68/Z77 i jos brojni slabiji.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Znate kako je meni koji sam trazio ono svakiu razlog ma moci ce ma ajde ovo ajde ono, ali obrni okreni nisam mogao da nadjem da je ovo vredno rizika i da placem kada izadje Haswell.

Ostala je opcija da 2015 docekam sa Native USB 2.0 i SATA 3Gbps i PCI-2.0 posto ja sada ako uzmem Sandy nema 3 godine nista. Mislio sam i 4 ako Ivy bude dobar.

A sve se poklopilo, memoriju Dominator GT koju sam kacio link kako bi je kupio da ima kod nas ispadne da je Guranteed Support za plocu koju hocu EVGA Z77FTW i jos plus ispadne da je Caseking poceo sa memorijama a odatle donose neka nasa firma i kupio sam H70 preko njih isto preko Casekinga. Znaci sve se poklopilo skakao sam kada sam otvorio Corsair Support za EVGA Z77FTW i video Dominator tacan broj za koji sam se zapalio od 2133 za overklokere i GTX8 2400MHz za Entusiaste i neki ovako za obicne korisnike. Sve znaci se potrefilo ali ne moze glavna kockica zeza.

Znaci nafurao bi i ja ram sa 2133 na 2400 kako se lepo klokuje na Ivy, cooler je tu 4X4GB sam cak bio spreman iz dva puta da kupim. Odlepio sam.

Ali nije sve izgubljeno tu je 2700k, lako te oni nateraju da kupis nesto sto nikada ne bi.

A za Haswell sto je najcrnje vec vidim evo kao da ga gledam sada Haswell odlozen do Q3 2013. Na leto ce tek 2013 IB-E i njega su odlozili.

Haswell tesko da ce pre, moze kao i uvek 2 meseca tj ubrzo posle ili IB-E nece biti uopste. Znaci evo kao da gledam naslov samo ne znam da li je Q3 ili do kraja godine 2013.

Koliko ima od SB do Ivya toliko ce od sada do Haswella. Phenom II bi mi prso. A ljudi sa 2600k i 2700k uzivaju vec mesecima mogu da stekaju pare i boli ih uvo. Ko me j... ja hocu AMD-Bulldozer. To je bio prvi plan pre onog kraha, onda hocu Intel i neda se meni.

Ko je kriv, Zna se AMD :) uvek.

Hocemo EVGA GK110 STO PRE
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 19:03 (Vlada011).
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Vlada, uopće nisi čitao poruku iznad tvoje, a 4 sata je stojala prije nego si postao.

dakle, to što spominješ da su klokeri imali hladne hladnjake a temperature od 90

stupnjeva bi trebalo biti direktna posljedica ove žvake što su ju turili između

procesora i oklopa. Cijelo vrijeme je čudna situacija da procesor malo troši a puno grije.

To termodinamički ne štima (da me sad ne hvatate za riječ, jer pri 90 stupjneva jezgre

prikazuje wattmetar dosta potrošnje - električni otpor jako raste sa temperaturom, apje u pitanju kaskadni efekat).
Ova gore slika izgleda koju je linkao penryn daje objašnjenje.

No i bez skidanja tog sranja sa procesora situacija

je slijedeća: 
The bottom line was that our 3770K sample overclocked quite nicely, to 4.4GHz at its stock voltage.

Pa koji klinac su stavljali tu pastu, ako znaju da grije ko luda? I jel postoji šansa, da kupac sam ukloni tu pastu i nanese novu neku normalnu koja neće toliko zagrijavat proc? Na kraju krajeva, nema mi logike da proc 22nm se grije jače od proc rađenog na 32nm. Ne znam ja šta su oni radili, al očito su negdje neki zajeb napravili.

AMD Phenom II x 6 1090T
14 godina
protjeran

Ma kakvi pasta krivi, dajte bre da su cokoladu razmrljali pa ne bi tako bilo.

Kakva pasta, pa nisu je svi stavljali, rezultati su tragicno-porazavajuci od toga da se vecino 3770k poredi sa 2600k do toga da su temp slovom i brojem 30C vece sve preko 4.4GHz.

Videcete cekajte nedelju dana nije pasta kriva nizasta. 

Kriju od pocetka temp kaao zmija noge svi testovi, pratim te sajtove nikada nije izasla stvar da su zaboravili temp. graficka, hard, procesor, ... uvek je tu temp bila sem sada u prvim testovima.

Ti prvi testovi nose 100.000 prodatih primeraka i vise.

Ljudi koji pale to procitaju i narucuju nema pracenja foruma i polemike.

Intel je to nategli se svi da obezbede uslove kao bebi da se pokaze, ne sme se racunati ni na to kako je njima. To je ublazeno verovatno gde je moglo da se ublazi.

Negde ne sme jel ce ljudi da vrate cim kupe ako lazu mnogo.

Odmah je meni bilo sumnjivo da EVGA izlazi sa jednom plocom za sve kao da ce to da prodje za mesec dana.

Jos oni kupcima zele i najbolje, da vidite ASUSov marketing je pozurivao ljude pre izlaska ploca tipa ogranicen broj ima da se ne prodaju, zamislite, na Balkanu. Oni bi propali da posluju kao EVGA, ja se cudim kako i EVGA nije, tamo ljudi otvoreno kupuju Z68 mesec dana pred izlazak Z77 pricaju o tome na forumima da bi posle zamenili za noviju. Ali kada neko posluje i ceni kupca. Ej uzme plocu bezveze a moze da saceka mesec dana novu on uzme radi reda onako. Moze se dobar proizvodjac.

EVGA je bar cekala nema prodaje dok narod ne vidi sta ima pred sobom. Neki uzimaju pare vec 6 meseci na Ivy Bridge PCI-3.0. Silni su mozgali da su se zeznuli sto nisu sacekali Gen 3 prodavali svoje dodavali pare za isti primerak samo Gen 3. 6 meseci pre procesora, lepo je jedan lik rekao ne nasedajte Intel moze preko noci da kaze nema Ivy na 1155 odlaze se a ASUS pare vratiti nece. 

Lepo kaze naplacuju vam to sto su vam pustili crva o podrski za PCI-3.0 i vi niste mirni, prodaju nesto za nesto cega jos nema.

Tako da mozda i ja sada budem kao oni sto imaju IB a nemaju PCI-3.0 tj nemaju Gen 3 ploce Z68. Ako ja budem imao Z77 i 2700k. To je to otprilike. Samo ce oni imati Native USB 3.0 a ja ne.

Oni bolju memoriju klokovanu, ja jaci skor svuda ako klokujem CPU do kraja. Jel Ivy nece moci da prati to od temp.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 19:44 (Vlada011).
17 godina
GoodAngel kaže...
overhaul kaže...

klokeri imali hladne hladnjake a temperature od 90

stupnjeva bi trebalo biti direktna posljedica ove žvake što su ju turili između

procesora i oklopa. Cijelo vrijeme je čudna situacija da procesor malo troši a puno grije.

To termodinamički ne štima (da me sad ne hvatate za riječ, jer pri 90 stupjneva jezgre

wattmetar prikazuje dosta potrošnje - električni otpor jako raste sa temperaturom, 
pa je u pitanju kaskadni efekat).
Ova gore slika koju je linkao penryn linkao daje objašnjenje.

No i bez skidanja tog sranja sa procesora situacija

je slijedeća: 
The bottom line was that our 3770K sample overclocked quite nicely, to 4.4GHz at its stock voltage.

Pa koji klinac su stavljali tu pastu, ako znaju da grije ko luda? I jel postoji šansa, da kupac sam ukloni tu pastu i nanese novu neku normalnu koja neće toliko zagrijavat proc? Na kraju krajeva, nema mi logike da proc 22nm se grije jače od proc rađenog na 32nm. Ne znam ja šta su oni radili, al očito su negdje neki zajeb napravili.

A tko će ga znati, neznaju ni dečki sa overclockers.net pa su pitali intel, koji je naravno rekao "to je tajna".
Lijepo u tekstu piše da Intelaši imaju vlastiti patentirani sistem metalnog lemljenja jezgre na oklop i koriste ga odavno - štaviše

baš se po tome vidi kolika je razlika, serije prijeprvog lemljenja, na ovakvoj termopasti - E4000 su se grijale daleko više od
serija koje su dobile lem spoj - E6000 
Sad odjednom prestali, i natrag na pastu. Naravno, da je sada ta termo pasta i dobre kvalitete (a čini se po slici da nije, inače bi bila tamno siva

zbog srebra) nije u stanju tako dobro prenijeti vrelinu 1.4 milijarde tranzistora na samo 160 mm² prema Sandy Bridgeovih cca 1milijardu na 216 mm²
na površinu oklopa. Jednostavno je manja prenosna površina, pa su baš tu trebali osigurati što bolji spoj.
Ostaje pitanje, da nisu samo sa ES primjercima napravili taj za+eb? Kako god bilo, predviđam da će dosta entuzijasta i pod cijenu

gubljenja garancije skidati oklop i pribjeći direktnom hlađenju, kao u doba Pentiuma III i Athlona XP. Ajde, barem je zabavno:)

Vlada011 kaže...

Ma kakvi pasta krivi, dajte bre da su cokoladu razmrljali pa ne bi tako bilo.

Kakva pasta, pa nisu je svi stavljali,

Vlada, zagubio si se. Intel sada stavlja tu žvaku umjesto metalnog lema, unutar oklopa procesora.
Pročitaj tekst, Ista razlika u temperaturi bila je intelašima između core E4000 i Core E6000
jer je prvi imao pastu, drugi lemljenu jezgru. I svi kasnije. Sad se opet vratio pasti. Mutna posla.

p.s.

u prošloj poruci sam se izražavao ko vlada i sam sebe kasnije ne razumjeh. Bit će utjecaj autoriteta :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 20:00 (overhaul).
14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

overhul, po tvojoj procijeni jel se isplati prelazit na ivy ako ga se neće OC. prijatelj me pito, a ja mu reko da ga ne bi bilo loše kupit, al bez pretjeranog OC. šta ti misliš, jel se isplati. on trenutno ima amd phenom 2 960, ja mislim da ne bi bilo loše da pređe samo da nisu tu temperaturu sjebali bio bi sto posto siguran da mu je to pravi izbor, ovako i nisam baš.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
GoodAngel kaže...

overhul, po tvojoj procijeni jel se isplati prelazit na ivy ako ga se neće OC. prijatelj me pito, a ja mu reko da ga ne bi bilo loše kupit, al bez pretjeranog OC. šta ti misliš, jel se isplati. on trenutno ima amd phenom 2 960, ja mislim da ne bi bilo loše da pređe samo da nisu tu temperaturu sjebali bio bi sto posto siguran da mu je to pravi izbor, ovako i nisam baš.

Isplati se ako nema polovnih I5 K/I7 K primjeraka koji idu visoko.Dakle ako ide na novo definitivno IB.

clock2much
17 godina
Ivy bridge info

Da kao što kaže Zoharbizo,
samo kad kažeš da trenutno ima

PhenomII 960 - za što mu treba procesor?
Ako je multimedija i gaming, nek me isprave ako griješim,

ali taj AMD bi i dalje bez zapinjanja trebao raditi sa svime time,
naravno ovisno o grafi?

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
overhaul kaže...

Da kao što kaže Zoharbizo,
samo kad kažeš da trenutno ima

PhenomII 960 - za što mu treba procesor?
Ako je multimedija i gaming, nek me isprave ako griješim,

ali taj AMD bi i dalje bez zapinjanja trebao raditi sa svime time,
naravno ovisno o grafi?

Naravno, 1680*1050P i vise sa HD 7970 ide kao i sa I5 2500K, PII X4 uopce nije usko grlo i u potpunosti ju goni osim u par igara gdje usage nije na 100%, tipa F1, a jos taj ide fino na 4GHZ.Ako gejma potrositi ce novce uzalud.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 21:25 (zoharbizo).
14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

ne treba mu samo za igre, no da ne skrećem previše s teme neka ostane na tome. hvala na odgovorima.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Da li se isplati Ivy ako nece OC, nego sta nego se isplati. Onda nisam siguran ali K kao da ne postoji tako gledati. Mozda uzeti ako je mala razlika cisto da imas kao nesto. 

Procesor je jak bre, jaci je od SB realno ja racunam 5% plus bolje klokovanje memorije plus ta mala poboljsanja.

Samo treba ispratiti koja ploca je najbolja od tih proizvodjaca koje vi uzimate.

Inace za OC cak i ja koji nisam manijak niti srednji OC nego nizi nesmem da rizikujem. Pa ne mogu meni je idle Phenom II 38C u igrama 45-48C u Linx blizu 58C.

Ako je tamo idle 60C igre su 70C Linx je 80C ladno i na stocku bez Turbo.

Iskreno dao bi tih 5% jaci sto je da bude identican SB samo da su mu temp ko SB da je isti potpuno ko SB samo da ima ta poboljsanja to bi mi bilo dovoljno.

Ali jbg.

Ipak su oni napravili kakav takav upgrade nije kao Bulldozer da je slabiji u svemu sto koristi 90% ljudi svaki dan nego prethodnici.

Samo sve ono sto je islo uz taj 3770k tipa Maximus ROG, FTW i entuzijazam i skupe ploce sada gubi smisao.

Ostaje ona mala Maximus mozda kao najbolje resenje za stabilnost i dugotrajnost i dobre opcije na njoj a da nije preskupa jel dao 200-300-1000e na plocu ne dobijas nista. CPU je mrtav preko 4.3-4.5GHz kako ti se zalomi.

4.5GHz ako si bas bas srecan sa izvanrednim hladjenjem.

Maximus mATX, Hydro serija sa najboljim ventovima sto moze ili neki dobar cooler Silver Arrow ili Archon i na stock i Turbo ako zatreba i nemrdas sa toga.

Naravno iskljucis se kada za 3 meseca krenu da se sprdaju sa procesorom kao za Faildozerom i sa GTX480 grejalicom.

Daj boze da ja nisam u pravu ali mislim da su Intel Fanovi malo precenili i Intel posle 2-3 dobra CPUa da ne bude sada 2-3 losa za redom da se AMD malo izjednaci.

Pa da kupujemo Sandy Bridge posle Haswella. :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 23:25 (Vlada011).
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

No dobro, back on topic.. 

Već je netko postao, al vidim da nitko nije komentirao, valjda vam je lijeno otvarat link.

Ugl. riječ je o vjerojatno najvećem razlogu zbog kojeg se Ivy previše grije, sad se čekaju rezultati testiranja bez IHS-a.

Postoji mogućnost da se Ivy u biti jako dobro clocka, ali je Intel ovim potezom htio snizit troškove proizvodnje i djelomično ograničit overclock mogućnosti, da mi korisnici nebi dobili 'previše procesorske snage' bez potrebe.

Nije TIM ipak, problem je drugačije prirode

klik

Onu Classified mozes da koristis kao hladno uruzije, kao ciglu da ubijes nekog sa njom - Vlada011
17 godina
ATiGamer kaže...
Penryn kaže...

Već je netko postao, al vidim da nitko nije komentirao, valjda vam je lijeno otvarat link.

Ugl. riječ je o vjerojatno najvećem razlogu zbog kojeg se Ivy previše grije, sad se čekaju rezultati testiranja bez IHS-a.

Postoji mogućnost da se Ivy u biti jako dobro clocka, ali je Intel ovim potezom htio snizit troškove proizvodnje i djelomično ograničit overclock mogućnosti, da mi korisnici nebi dobili 'previše procesorske snage' bez potrebe.

klik

A nek čeh pokaže imenom i nickom, slikom i benchmarkom tog "some finnish guy"
Naravno da  hoće tjerati vodu na svoj mlin, nedo bog da ispadne da on nije egocentar CPU informacija na netu:)
Mislim, za onoga tko je išao skidati oklop, trebao je staviti liquid metal, a ne opet pastu.
ok, naravno već se apsolviralo da ib mrzi napone na kojima su dosad radili procesori, ali
mozaik ima više slagalica.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 1:59 (overhaul).
17 godina
overhaul kaže...
ATiGamer kaže...
Penryn kaže...

klik

A nek turčin pokaže imenom i nickom, slikom i benchmarkom tog "some finnish guy"
Naravno da haber hoće tjerati vodu na svoj mlin, nedo bog da ispadne da on nije egocentar CPU informacija na netu:)
Mislim, za onoga tko je išao skidati oklop, trebao je staviti liquid metal, a ne opet pastu.

Ak ovim turčin misliš da je taj OBR, baš Turčin pa nije fučkaj ga sad več je Čeh a ovo dole je stranica na kojoj radi a njegovi članci su sa potpisom Z.Obermaier.{#}

http://pctuning.tyden.cz/hlavni-stranka

Ne treba previše mozgat i glavu razbijat, da bi došel do zaključka da se Ivy Bridge ne grije previše samo zbog te paste malo sutra.{#}Pa nisu u Intelu tak bedasti da si ovak nekaj dopuste, da ih pasta ili izolacijski lem ili metal zezne na ovaj način problemi su malo veči i nemreju se tak brzo rješit nema tu puno mudrovanja.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
rambox kaže...
overhaul kaže...

Ak ovim turčin misliš da je taj OBR, baš Turčin pa nije fučkaj ga sad več je Čeh a ovo dole je stranica na kojoj radi a njegovi članci su sa potpisom Z.Obermaier.{#}

http://pctuning.tyden.cz/hlavni-stranka

Ne treba previše mozgat i glavu razbijat, da bi došel do zaključka da se Ivy Bridge ne grije previše samo zbog te paste malo sutra.{#}Pa nisu u Intelu tak bedasti da si ovak nekaj dopuste, da ih pasta ili izolacijski lem ili metal zezne na ovaj način problemi su malo veči i nemreju se tak brzo rješit nema tu puno mudrovanja.{#}

Je nisi me refrešal, ebga, kasno mi je pa sam ga zamijenio za donanimhabera, znaju mi se smućkati u ovo kasno vrijeme, skupa sa našim theo bsn :)
ma sigurna stvar je da nije samo jedno, velim, trebaju mu niži naponi, mala je površina a puno tranzistora... mislil sam odma kupiti, ali sad bi rado
izvidio koja bude revizija kod nas na policama. Oklop mi se nekako neda skidat. No da mi je jedini komp, nebi imao nekih trauma :)

17 godina
overhaul kaže...

Je nisi me refrešal, ebga, kasno mi je pa sam ga zamijenio za donanimhabera, znaju mi se smućkati u ovo kasno vrijeme, skupa sa našim theo bsn :)
ma sigurna stvar je da nije samo jedno, velim, trebaju mu niži naponi, mala je površina a puno tranzistora... mislil sam odma kupiti, ali sad bi rado
izvidio koja bude revizija kod nas na policama. Oklop mi se nekako neda skidat. No da mi je jedini komp, nebi imao nekih trauma :)

Nema frke kaj sad ništ, ja vidio post kakav je bio u originalu pa odgovoril i otišel od kompa a kaj bude kasnije ko zna.Kolko sam ja videl a tak je rekel ovaj OBR, da u prodaju ide E1 revizija Ivy Bridge koja je po pitanju suludog grijanja kod klokanja ista ko ES uzroci tu nema nikakve razlike.{#}

14 godina
protjeran

Dajte ljudi da li je moguce da o tome mislite. Intel na SB koristio nesto ali to nije dobro zbog ne znam cega a na Ivy su stavili nesto drugo koje ima svoju prednost nad SB ali se ispostavilo da to utice na relativno vece temp prvih testiranih primeraka. Ma idi... Intel... Pa da je GIGABYTE ili BIOSTAR, ma ni tada. 

Da ne kazu mozda sada ce revizija i nece vise da koriste to i pretvorice ga u boljeg klokera nego SB sa odlicnim temp.

Revisije nema, nece je ni biti, proci ce ovako kako je. Svaki dan sam kucao ne bi li cuo nesto o reviziji. Njima za reviziju treba najmanje 3-4 meseca da rade brzinski a cekaj sta ce da ispravi revizija. 20C???

Da doda 500MHz kloka i 30C manje da bi izjednacio se sa SB??? 

To ne mogu ni 3 revizije. Moze revizija da doda 100-200MHz vise, da se malo smanji voltaza 5-10C da smanji ali ja koji ja stvarno bas nisam zahtevao od njega mnogo ali ovo je bruka kada vidim sem za stok ali ne bi ni na stok smeo da idem sa Hyper 212+. 

Ja sam mislio ne odmah nego plocu momentalno taj dan kada je vidim da je stigla.

Mozda ono u prvi ponedeljak posle pojavljivanja a CPU cim prodje mesec dana znaci ono da je 5-6 ljudi kupilo i da cujem sta kazu realno.

To je bio i moj plan, jurio sam za tu plocu da vam kopiram mailove sada ko zna da li ce je i donositi kada vide ovu situaciju. 

Na EVGA forumu bogami vec otkazuju ljudi. Naravno oni koji imaju po 3-4 sistema pricaju da vredi ali narod nece da baca pare. 

Nema SLI, nema Micro, Nema Classified, kod EVGA a kazu da nisu ni u planu.

Prave ovu FTW i ona je za sve to vam je sto vam je od Z77.

Video bi vas da imate AMD sta bi govorili ne bi znali sta da radite, svaka mogucnost trenutno ima Veliki Razlog NE.

Svaka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 3:14 (Vlada011).
17 godina
Ivy bridge info

Eto nam 3770K u HR, BX80637I73770KSR0PL, skuplji je 20kn od 2700K pa ako ga netko čeka vrijeme je da se prešaltamo iz rekla kazala u screenshote :)

clock2much
Moj PC  
9 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
overhaul kaže...

A nek čeh pokaže imenom i nickom, slikom i benchmarkom tog "some finnish guy"
Naravno da  hoće tjerati vodu na svoj mlin, nedo bog da ispadne da on nije egocentar CPU informacija na netu:)
ok, naravno već se apsolviralo da ib mrzi napone na kojima su dosad radili procesori, ali
mozaik ima više slagalica.

Dobar je OBR, pratim ga neko vrijeme i ima često neke fresh new info i praktički sve kaj plasira se na kraju pokaže točnim. Tak da nemam razloga sumnjat u to makar bi dobro došle i neke pojedinosti :)

Onu Classified mozes da koristis kao hladno uruzije, kao ciglu da ubijes nekog sa njom - Vlada011
14 godina
protjeran

U pravu si ocigledno Obr ima nekog Insidera u Intelu. {#}

Covek ispadne uvek u pravu. Pre nas se razbesneo za ovo i resio da iznese da je Inel zeznuo stvar sa Ivy. Jos je mislio da ce on los OC nadoknaditi Performansama ali ne moze. CPU je identican kao 2700k skoro. Mislio sam 5% ali nema 5%.

Poboljsanja sem za memoriju su toliko mala da bi se to moglo cak i razlicitim plocama ili primercima boljim ako ti zapadnu nadomestiti bez da razmisljas ako imas SB da Ivy uopste bolji. Jeste upgrade neki ali vlasnici SBa ne treba da misle da imaju losiji CPU nego bolji. Jedino je jos diskutabilno sta odabrati sada izmedju ta dva ista u svemu jel svaki ima veliko NE i veliko DA. 

Za SB malo kasno za neki dugogodisnji upgrade jak sem za ljude sa bas starim platformama ili dva tri jezgra. Ivy los u OC i temp sto kroz nekoliko meseci moze biti gore.

Ja ne znam meni je u kompu bitno sve ja dosta para dajem i na sitnice ovako. 

Da mi je bitno samo glavno bez kucista, napajanja, kablova, ventilatora, pa ja bi imao 3930x sada i GTX590 a ostalo sta zahvatim pomesano a od toga se jezim i mrzim.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 14:50 (Vlada011).
15 godina
Ivy bridge info

Isporuke kod nas kreću u ponedjeljak.

Malo sam bacio oko na cijene {#}, nisu baš niske.

Najjači i7 če kod nas biti od 2400 pa na više, ovisi kako koja trgovina, cijena če ići i do 2800kn

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Da li je ovo ona slamka za koju su se hvatali fanovi Intela kao sto fanovi AMDa pricali u jednom momentu da ce samo na ASRocku raditi punim potencijalom BD i na Windows 8

http://www.obr-hardware.com/2012/04/change-tim-on-ivz-die-didnt-help.html

Zar je moguce ozbiljni ljudi da u tu pricu poveruju na pocetku.

Pa nismo osnovci pubertetlije pa da se hvatamo za gluposti kada nam tim za koji navijamo gubi da pricamo gluposti i nerealne stvari i trazimo opravdanja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 15:00 (Vlada011).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

ako ne bude nekih nenadanih napada iz AMD-a, mogli bi zadržati cijene.. intel je čak podigao cijene SB-ovim pa sad koštaju 200injak kuna više nego prije godinu dana.. (istu stvar je napravio amd u odnosu na fermi)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Kako su mogli da serviraju pricu sa Pastom, ne zezaju ljude, igraju se sa ljudima glume budale zbog para i malo vise prodatih primeraka.

Da sam vec u radnji i kupujem CPU i da znam za manu i da prodavac pocne onim prethodnim tekstom da se pravda ja bi prekinuo kupovinu iako sam hteo da kupim i znam da ima problem CPU.

Prekinuo bi jel bi pomislio da sa covekom nije nesto u redu i da ko zna sta moze jos da mi uvali ako misli da ce ta porica proci. Posumnjao bi u njega i predomislio se.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 15:04 (Vlada011).
14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Tražim po netu al ne nalazim, jel zna možda netko kakve su temperature Ivy-a na 4.00 Ghz? Sigurno nije da idu do 85+-, kako je slučaj na 4.50 Ghz.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

3570K u Njemačkoj, jao što ovi naši vole nabijat cijene...

14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Al pazi ti lihvare, u americi je 220 dolara, i nije im dosta što preračunaju u eure već još dodatno 50 eura dignu cijenu. Pa to stvarno nema nigdje, nego samo kod nas. I nije me briga za carine i slična baljezganja, i pričica o tome kako smo malo tržište. To je pretakanje i šupljeg u prazno, netko dobro zarađuje na našim leđima. Isto tako, kako nam sad draga država diže cijenu struje za malih 20 posto, a to što su nam plaće u odnosu na EU 50 posto manje, nema veze. Kažem dok god je takva situacija, treba da se ljudi postave inteligentnije, i da bojkotiraju kupovanje njihovih precijenjenih proizvoda. Samo tako se može napravit neki balans, između kvalitete proizvoda i cijene. Živimo u vrijeme kapitalizma, gdje se samo na jedan način može suprostavit ljudskoj pohlepi. Ne kupovanjem proizvoda, zadaje im se direktan udarac, i prisiljava ih se na sniženje. Dok god ljudi kupuju, ne da neće smanjit cijene, već će ih podignut. Kako meni rekli ljudi na nvidia topicu, zakon ponude i potražnje. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
GoodAngel kaže...

Al pazi ti lihvare, u americi je 220 dolara, i nije im dosta što preračunaju u eure već još dodatno 50 eura dignu cijenu. Pa to stvarno nema nigdje, nego samo kod nas. I nije me briga za carine i slična baljezganja, i pričica o tome kako smo malo tržište. To je pretakanje i šupljeg u prazno, netko dobro zarađuje na našim leđima. Isto tako, kako nam sad draga država diže cijenu struje za malih 20 posto, a to što su nam plaće u odnosu na EU 50 posto manje, nema veze. Kažem dok god je takva situacija, treba da se ljudi postave inteligentnije, i da bojkotiraju kupovanje njihovih precijenjenih proizvoda. Samo tako se može napravit neki balans, između kvalitete proizvoda i cijene. Živimo u vrijeme kapitalizma, gdje se samo na jedan način može suprostavit ljudskoj pohlepi. Ne kupovanjem proizvoda, zadaje im se direktan udarac, i prisiljava ih se na sniženje. Dok god ljudi kupuju, ne da neće smanjit cijene, već će ih podignut. Kako meni rekli ljudi na nvidia topicu, zakon ponude i potražnje. {#}

Prijenosnik koji su mi u RH ponudili za 17.000kn iz SAD-a sam, s plaćenim PDV-om i poštarinom, dobio za 8.000. Ne čude me domaće cijene hardvera, ali me ni domaći dućani neće vidjeti za bilo što osim USB sticka.

17 godina
GoodAngel kaže...

A ko to kupuje proc za 2000kn ili više,{#} pa takvih je zanemarivo malo danas u Hrvatskoj a bit če ih još manje to sigurno bez greške s obzirom kud ide Hrvatska.{#} Iako je AMD opet spustil cijene pa sad ovih 1266kn, za taj Bagerček izgleda dobra cijena itekak no kad pogledaš cijenu tog proca u Americi..........{#}{#}

http://www.protis.hr/products/details/amd-cpu-desktop-fxseries-x8-8120-3140ghz-16mb-125w-am3-box/50692

http://www.microcenter.com/single_product_results.phtml?product_id=0375765

13 godina

Evo citat jednog dijela komentara kupca FX 8120 sa stranice microcenter.com koju je postao kolega rambox:

"It is super fast and when I bought it I got Asus M5A97 motherboard free with purchase."

Znam da smo mala drzava i da ovakve stvari nikad necemo dozivjeti od nasih uvoznika i trgovaca, ali cijene su im stvarno lihvarske{#}

16 godina
odjavljen

1266 nije loša cijena. Računaj transport, PDV i tečaj...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice