SLAŽEM IGRAČU KONFIGURACIJU PA ME ZANIMA KOJI JE PROCESOR ZA IGRE BOLJI I KOJA BI GRAFIČKA BILA POŽELJNA?
I koju mi matičnu ploču preporučate!
SLAŽEM IGRAČU KONFIGURACIJU PA ME ZANIMA KOJI JE PROCESOR ZA IGRE BOLJI I KOJA BI GRAFIČKA BILA POŽELJNA?
I koju mi matičnu ploču preporučate!
Da sada kupujem ovako bi sebi složio , mislim da jeftinije i bolje ne može :
MB Gigabyte S1156 P55-UD3, P55, DDR3
RAM PC-15000, 4GB, G.SKILL Ripjaws series, F3-15000CL9D-4GBRH, DDR3 1866MHz, kit 2x2GB
Za 3 soma odlična konfa i bolje rješenje nego umiruća 775 platforma , i po performansama i po mogućnosti nadogradnje
Uz malo bolji cooler i grafu ovisno kojim iznosom raspolažeš možeš složiti malu overclockabilnu gaming zvijer
Ja bi rekao da su tu negdje u igrama ali ipak i5 je nova arhitektura, manje se grije a i jeftiniji je. Q9550 ima jako puno cache memorije, ali koristi stariji socket i ddr2 memoriju. Da ja kupujem, išao bi na noviji socet i procesor, ipak je tu i dd3 memorija koja je brža a i cijene im padaju svaki dan.
Ovdje imaš nekih testova, nije baš taj quad, q9650 je ali sve ti je to tu negdje...
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3634&p=1
I naravno, najskuplja grafa je uglavnom i najjača, ali to uglavnom ne opravdava svojom cijenom.
Evo baš sam gledao neke testove ATI 5770 u cross-u i dere sve grafe do sada, i gtx295 i ati 5870... naravno, ako nisu i one u sli/cross-u
i5 je oslabljena verzija i7 ak se nevaram ili O_o, al svakako core i5 nego q9550!
i5 je oslabljena verzija i7 ak se nevaram ili O_o, al svakako core i5 nego q9550!
Nije oslabljena,nego skresana.
Zar to nije isto?
Nema triple channel, nema HT i pruža maximalno pci-e x16 ili 2x pci-e x8, čak je i phenom II(u biti on nema pci-e kontroler integriran u cpu, nego je normalno na matičnoj pa u biti matična pruža toliko lane-ova)bolji u tome jer pruža pci-e x32 iliti 4x8 pci-e 2.0 što znači do 4 grafičke u crossu.
Zar to nije isto?
Nema triple channel, nema HT i pruža maximalno pci-e x16 ili 2x pci-e x8, čak je i phenom II(u biti on nema pci-e kontroler integriran u cpu, nego je normalno na matičnoj pa u biti matična pruža toliko lane-ova)bolji u tome jer pruža pci-e x32 iliti 4x8 pci-e 2.0 što znači do 4 grafičke u crossu.
Ne,to nije isto-pogledaj u riječniku. Ugl,da je oslabljen onda bi spustili clock.
A koja je razlika izmedju skresana (sto znaci u prjevodu neceg manje) i oslabljena (sto znaci u prjevodu neceg manje) ???
sta pametujes sad sa rjecnikom, tebi oslabljen znaci samo manji clock, a to sto nema HT i 2,8 ghz ko intel core i7 860 to tebi neznaci oslabljena nego je oslabljena samo ako ima megaherz slabiji takt LOOOOOOOOL! to je koda kazes kokoska s jednom nogom nije slabija od kokoske s dvje noge nego je SKRESANA!
sta pametujes sad sa rjecnikom, tebi oslabljen znaci samo manji clock, a to sto nema HT i 2,8 ghz ko intel core i7 860 to tebi neznaci oslabljena nego je oslabljena samo ako ima megaherz slabiji takt LOOOOOOOOL! to je koda kazes kokoska s jednom nogom nije slabija od kokoske s dvje noge nego je SKRESANA!
POGLEDAJ U PROKLETI RIJEČNIK,PA SE ONDA JAVI,TULIPANE JEDAN!!!!!!!!!!!!!!
Djeco nemojte se svadjat pokupit cete zute kartone lol.