Intel i5 vs. Q9550

poruka: 11
|
čitano: 3.444
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Intel i5 vs. Q9550

SLAŽEM IGRAČU KONFIGURACIJU PA ME ZANIMA KOJI JE PROCESOR ZA IGRE BOLJI I KOJA BI GRAFIČKA BILA POŽELJNA?

I koju mi matičnu ploču preporučate!

0 0 hvala 0
16 godina
Intel i5 vs. Q9550

Da sada kupujem ovako bi sebi složio , mislim da jeftinije i bolje ne može :

CPU INT Core i5 750

MB Gigabyte S1156 P55-UD3, P55, DDR3

RAM PC-15000, 4GB, G.SKILL Ripjaws series, F3-15000CL9D-4GBRH, DDR3 1866MHz, kit 2x2GB

Za 3 soma odlična konfa i bolje rješenje nego umiruća  775 platforma , i po performansama i po mogućnosti nadogradnje

Uz malo bolji cooler i grafu ovisno kojim iznosom raspolažeš možeš složiti malu overclockabilnu gaming zvijer

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2009 10:29 (stealth).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Intel i5 vs. Q9550

Ja bi rekao da su tu negdje u igrama ali ipak i5 je nova arhitektura, manje se grije a i jeftiniji je. Q9550 ima jako puno cache memorije, ali koristi stariji socket i ddr2 memoriju. Da ja kupujem, išao bi na noviji socet i procesor, ipak je tu i dd3 memorija koja je brža a i cijene im padaju svaki dan.

Ovdje imaš nekih testova, nije baš taj quad, q9650 je ali sve ti je to tu negdje...

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3634&p=1

I naravno, najskuplja grafa je uglavnom i najjača, ali to uglavnom ne opravdava svojom cijenom. Osmijeh

Evo baš sam gledao neke testove ATI 5770 u cross-u i dere sve grafe do sada, i gtx295 i ati 5870... naravno, ako nisu i one u sli/cross-u Osmijeh

Tko rano rani, cijeli dan je pospan...
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2009 10:20 (Pero Dinamit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Intel i5 vs. Q9550

i5 je oslabljena verzija i7 ak se nevaram ili O_o, al svakako core i5 nego q9550!

moj je zivot,..... shljakanjeeee u gradjevini, skoro pa savrsen....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Intel i5 vs. Q9550
baranjacMAN kaže...

i5 je oslabljena verzija i7 ak se nevaram ili O_o, al svakako core i5 nego q9550!

Nije oslabljena,nego skresana.

17 godina
vexx5555 kaže...
baranjacMAN kaže...

Zar to nije isto?

Nema triple channel, nema HT i pruža maximalno pci-e x16 ili 2x pci-e x8, čak je i phenom II(u biti on nema pci-e kontroler integriran u cpu, nego je normalno na matičnoj pa u biti matična pruža toliko lane-ova)bolji u tome jer pruža pci-e x32 iliti 4x8 pci-e 2.0 što znači do 4 grafičke u crossu.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
odjavljen
Hyperion kaže...
vexx5555 kaže...
baranjacMAN kaže...

Zar to nije isto?

Nema triple channel, nema HT i pruža maximalno pci-e x16 ili 2x pci-e x8, čak je i phenom II(u biti on nema pci-e kontroler integriran u cpu, nego je normalno na matičnoj pa u biti matična pruža toliko lane-ova)bolji u tome jer pruža pci-e x32 iliti 4x8 pci-e 2.0 što znači do 4 grafičke u crossu.

Ne,to nije isto-pogledaj u riječniku. Ugl,da je oslabljen onda bi spustili clock.

15 godina
neaktivan

A koja je razlika izmedju skresana (sto znaci u prjevodu neceg manje) i oslabljena (sto znaci u prjevodu neceg manje) ??? Viče

15 godina
neaktivan

sta pametujes sad sa rjecnikom, tebi oslabljen znaci samo manji clock, a to sto nema HT i 2,8 ghz ko intel core i7 860 to tebi neznaci oslabljena nego je oslabljena samo ako ima megaherz slabiji takt LOOOOOOOOL! to je koda kazes kokoska s jednom nogom nije slabija od kokoske s dvje noge nego je SKRESANA!

16 godina
odjavljen
baranjacMAN kaže...

sta pametujes sad sa rjecnikom, tebi oslabljen znaci samo manji clock, a to sto nema HT i 2,8 ghz ko intel core i7 860 to tebi neznaci oslabljena nego je oslabljena samo ako ima megaherz slabiji takt LOOOOOOOOL! to je koda kazes kokoska s jednom nogom nije slabija od kokoske s dvje noge nego je SKRESANA!

POGLEDAJ U PROKLETI RIJEČNIK,PA SE ONDA JAVI,TULIPANE JEDAN!!!!!!!!!!!!!!

16 godina
neaktivan
Intel i5 vs. Q9550

Djeco nemojte se svadjat pokupit cete zute kartone lol.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice