Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 615.702
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
13 godina
Intel i5 Club

ma kad na nabavi tražiš samo i5 ne izbacuje uopće 4460 osim u t varijanti, kada tražiš 4460 i stisneš lijevo samo procesore opet kao ima samo T modele...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Intel i5 Club

Pobrkali su loncice ocito.

Zato u zadnje vrime koristin ovu domacu (bugovu) trazilicu

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Upisujem se u klub, a temperature su puno bolje od ocekivanih, super proc.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Intel i5 Club
Stjepanj kaže...

cooler moras uzeti pod obavezno, taj haswell i5 ce da izgori u loadu(ne doslovno:), imas odlican Lc cc120 za 160kn pa ako osjetis potrebu za boljim hladenjem za malo para(a budes sigurno)!LP

sta je to load ?

15 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Load je opterecenje vece razine, tipa igranje malo jacih igara, ili jos ekstremnije vrtenje nekog stress testa tipa prime95. U kontrastu je sa idle, sto znaci kad nista ne radis, proc miruje.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Jonja kaže...

Load je opterecenje vece razine, tipa igranje malo jacih igara, ili jos ekstremnije vrtenje nekog stress testa tipa prime95. U kontrastu je sa idle, sto znaci kad nista ne radis, proc miruje.

Sta se vidi na tom testu? Ja sam pratia svoj i5 (al brzinu) i kad sam otvoria word datoteku od 240 mb je skocia na 25 posto nakon toga pao dosta nisko i pri zatvaranju iste skoknuo na 46 , mislia sam da nece toliko

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 22:51 (smotaniveliki).
15 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Takve akcije su isto load, samo sto taj load traje kratko, npr. kad refreshas ovu stranicu, zauzece procesora ce ti skoknit i temperatura ce rasti, medjutim to je toliko malo i kratko da se ne osjeti. Zato se za provjeru temperature i stabilnosti procesora koriste stress testovi koji opterete procesor na 100% i drze ga tako, i onda mu gledas temperature. Prime95 zadaje matematicke operacije koje jako optereceuju procesor (racuna prim brojeve ako se nevaram), tebi ce se mozda takav test cinit besmislen, medjutim kao sto sam vec rekao, tako mozes vidjeti maksimalne temperature koje tvoj procesor moze doseci kad je opterecen.

LoL acc THCJoshi
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 23:05 (Jonja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

dali ima kakve razlike u otvaranju dotičnih programa, stranica, filmova itd ako se radi o i5 primjer moj i i7 neki jaci, ako recimo moj ne prelazi 50,60 70 posto dok to radi, dali će svejedno taj brzi to brze napraviti?

13 godina
protjeran
Ne! I7 moze samo podnijeti vecu kolicinu "taskova"! No i dobar ssd svakako igra veliku ulogu u cijelom sistemu!lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
10 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Ne! I7 moze samo podnijeti vecu kolicinu "taskova"! No i dobar ssd svakako igra veliku ulogu u cijelom sistemu!lp

sada ne kuzim, dali bi bia brzi i7 ili nebi ako i5 nije iskoristen do kraja (tj ni blizu kraja)... ? naravno da da nego pitam konkretno za proc, dali je i7 brzi i ko je rad u samo wordu ili tu nema razlike u odnosu na i5 (koji radi i na manje ghz, znam da po ghz i5 moze biti i jaci ali primjer da je taj prvi jaci od drugog) ili se razlika vidi samo pod opterecem i5-ice di pretpostavlja taj i7 bi bio pod puno manjim opterećem... uz iste druge komponente

15 godina
protjeran
Intel i5 Club

U word-u sigurno neces vidjet razliku izmedju i7 i i5. 

Jednako su brzi i5 i i7 kad se na i7 iskljuci HT.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ansha kaže...

baš mi ni jasno i mora pitat, znači na i7 se mora još ukljuciti taj HT da bi bio brzo ka i5 ili?

15 godina
protjeran
smotaniveliki kaže...
ansha kaže...

baš mi ni jasno i mora pitat, znači na i7 se mora još ukljuciti taj HT da bi bio brzo ka i5 ili?

Ne nego je i7 brzi jer ima taj HT, al to je vidljivo tek ako ti aplikacija moze koristiti vise od 4 threada.

Ukratko, ovisno o aplikaciji, razlika izmedju i5 i i7 je od 0% pa do 50-60% u korist i7. 

14 godina
Intel i5 Club

BOk. Koliko danas vrijedi i5 2500k, dal bi ga se isplatilo uzet da izdrži još koju godinu dok ne dođe nasljednik broadwell -a?

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Maximalno 900 kn!lp
11 godina
Procesor koji bez problema moze vrtiti svaki gpu, a moze se klockati u nebesa, naravno da se isplati.
Hejjjjj
14 godina

Isplati se uzeti ako nije skup a nasljednik Broadwell-a ti stiže već ove jeseni i zove se Skylake tako da nećeš ga dugo čekati (ti si spomenuo koju godinu).

10 godina
neaktivan
ansha kaže...
smotaniveliki kaže...
ansha kaže...

Ne nego je i7 brzi jer ima taj HT, al to je vidljivo tek ako ti aplikacija moze koristiti vise od 4 threada.

Ukratko, ovisno o aplikaciji, razlika izmedju i5 i i7 je od 0% pa do 50-60% u korist i7. 

u kojim to točno poslovima/aplikacijama (koju primjer,netreba sada sve) je i7 bolji za 50 posto? 

11 godina
Video rendering, konvertiranje filmova, raspakivanje fileova, image/video dizajn, pc strategije tipa: total war, civilization itd. itd.
Hejjjjj
10 godina
neaktivan
Chico12 kaže...
Video rendering, konvertiranje filmova, raspakivanje fileova, image/video dizajn, pc strategije tipa: total war, civilization itd. itd.

s ovim drugim sam više manje upoznat, tj čitao čuo za to, ali ovo raspakiranje nemam pojma, šta bi to bilo?

13 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pozdrav ljudi, nov sam u overclockiranju. Imam i5 4690k, cooler Coolink Corator DS i gigabyte Z97X Gaming 5. Zanima me jel uredu podić frekvenciju CPU-a u EasyTune programu (link : http://www.gigabyte.com/press-center/news-page.aspx?nid=1308) ?

I dali time podižem standarnu frekvenciju ili samo turbo boost frekvenciju CPU-a ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Clockaj iz BIOS-a a ne s tim programom. Možeš clockat dizanjem frekvencije kako standardne tako i boost. To se može kombinirati.

15 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Jednostavno udji u bios, stavi 1.2V i multiplier na 44. Bootaj windowse odvrti neki stress test na neki malo duzi period. Ako sve prodje u redu onda smanji napon na 1.175 i ponovi sve dok ne nadjes sto nizi napon na kojem ces moc odvrtit stress test na toj frekvenciji bez errora ili crashanja. Ovisno o procesoru ces moci ici nize ili vise (to se zove lutrija). Samo keep in mind da cak za pravu stabilnost bi se trebalo stress testat satima.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

aha, a jel mogu samo clock ratio (multiplier stavit na npr. 44), a vcore ostavit na auto, ili bas mora bit 1,2V ?

I dali treba onda ugasit onaj Intel turbo boost u bios-u ?

13 godina
protjeran
Intel i5 Club

Tek sam sada primjetio ovu temu.  Nego, čini li se to meni ili sa svakom novom generacijom procesora razlike u performansama postaju sve manje?

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AngryBird kaže...

aha, a jel mogu samo clock ratio (multiplier stavit na npr. 44), a vcore ostavit na auto, ili bas mora bit 1,2V ?

Nevjerujem da mozes, overclock ti samo ovisi o temperaturama, a one su posljedice visokog napona. Teoretski te nije briga koliki je napon na procesoru ako imas dobre temperature, zato je za OC potreban dobar hladnjak (nesto od bar 200-injak kuna). Taj napon ne mora biti 1.2V al se to uzima kao osnovica, vecina 4690k procesora ce moci gurati 4.4Ghz na tom naponu, a onda ovisi o tome koliko je tvoj procesor dobar ili los hoces li moci staviti nizi napon i koliko nizi ce on biti. Mozes ugasiti turbo boost slobodno, a i ne moras, neces neku razliku vidjeti jer ako ga ostavis upaljenog on ce boostati na tu razinu na koju si ti ocao (prilicno sam siguran).

LoL acc THCJoshi
13 godina
neaktivan
Jonja kaže...
AngryBird kaže...

Nevjerujem da mozes, overclock ti samo ovisi o temperaturama, a one su posljedice visokog napona. Teoretski te nije briga koliki je napon na procesoru ako imas dobre temperature, zato je za OC potreban dobar hladnjak (nesto od bar 200-injak kuna). Taj napon ne mora biti 1.2V al se to uzima kao osnovica, vecina 4690k procesora ce moci gurati 4.4Ghz na tom naponu, a onda ovisi o tome koliko je tvoj procesor dobar ili los hoces li moci staviti nizi napon i koliko nizi ce on biti. Mozes ugasiti turbo boost slobodno, a i ne moras, neces neku razliku vidjeti jer ako ga ostavis upaljenog on ce boostati na tu razinu na koju si ti ocao (prilicno sam siguran).

Ok hvala, budem probao na ić 4.4 ghz, više od toga je nepotrebno za igre ako se ne varam. Inter turbo ću ugasit.

Pročitao sam da je maksimalna preporučena temperatura za naš proc 72 C, znači u max load-u bih trebao biti negdje oko 64 C za neku sigurnost ?

15 godina
neaktivan
AngryBird kaže...
Jonja kaže...
AngryBird kaže...

Ok hvala, budem probao na ić 4.4 ghz, više od toga je nepotrebno za igre ako se ne varam. Inter turbo ću ugasit.

Pročitao sam da je maksimalna preporučena temperatura za naš proc 72 C, znači u max load-u bih trebao biti negdje oko 64 C za neku sigurnost ?

A slusaj za igre ti ne treba nikakav OC, zapravo ocanje se u vecini slucajeva radi zbog zabave i zbog tog nekakvog prestiza, da vidis koliko ide. Makismalna temp u loadu je 72 stupnja, tako da uvijek gledas da u loadu ne ide preko 72, vrlo jednostavno :). Radi sigurnosti bilo bi dobro da drzis oko 65, mada nije toliko potrebno.

LoL acc THCJoshi
11 godina
Intel i5 Club

OC je glupost!

Hejjjjj
Moj PC  
0 8 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i5 Club

vas dvojica se napljugani? zabava, prestiž, intrige pricate o nekoj najnovijoj sapunici? radi sigurnosti drzati proc na max65°c? sta na 100°c ce da eksplodira? sry morao sam nasmijali ste me do suza!!LP

Moj PC  
2 0 hvala 2
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice