Intel Core 2 duo neće da radi

poruka: 41
|
čitano: 5.719
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

-ploča podržava C2D, FSB  do 1066.

-CPU nije problem osim downclocka, ili je MBO trenutno overclockana (pa zato rušenja).. To su iste jezgre, mora raditi. Samo podesi FSB u BIOSu (stara MBO može biti nestabilna, pogotovo VIA chipset).

-moguće da je kod flashanja nešto pošlo krivo.. pravila, prije flashanja podatvi defautne postavke u BIOSu, nakon flasha, opet učitavanje defaulta, save, tek nakon tog podešavati npr boot order, sata mod itd.

.. ili je kupljen CPU s greškom (netko pretjerao s OCom).. to možeš provjeriti tek na drugom PCu koji je 100% ispravan i podržava konkretan CPU (jer ovdje je možda problem BIOS).

-sve to, dok ne proradi, raditi bez pokušaja bootanja OSa (odspoji HDD). Za sve testove neki stariji linuxboot s memtestom ili hirens..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina

Koje uopće windowse imaš??

Inače ne mora se raditi nova instalacija windowsa samo radi promjene cpu.

Kao šta je već napisano probaj mijenjati ide/achi mod u biosu

Jednom probaj bootati sa ide mod, a drugi put sa achi mod postavkom. ( To bi se trebalo nalaziti pod storage configuration)

Šta si točno probao u onom postu šta si napisao?? Novu instalaciju windowsa ili live ubuntu distribuciju sa cd??

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Intel Core 2 duo neće da radi
Patrick_cro kaže...
Procesor radi na toj ploci, autor komplicira jer vjerojatno želi íste windowse. Vjerujem da nije niti probao live distribucij linuxa. napisano mu par puta za ide ahci mod. Nove windowse nije stavljao koliko sam skuzio. Kao da se mi tu igramo pokvarenog telefona pa do autora ne dolaze rijeci koje smo mi napisali.Nije sramota ne znati neke stvari nego biti siguran da znas da bi na kraju bio u krivu. Jos jednom pitam dali znas pokrenuti live distru linuxa? znas li prebaciti íz ide u achi mod? Jel bi htio sacuvati stari windows ili bi mogao na novo instalirati windows? bez tih osnovnih odgovora sumnjam da ti netko moze pomoci jer nitko ne zna zapravo šta ti zelis?

ne želim iste windowse, to mi nije bitno......sa linuxom nisam nikad radio.......ide achi mod neznam sto je molim te objasni ako ti se da.....nove windowse nemogu staviti zato sto se pc restarta nakon sto se pocme bootat sa cd-a (xp i 7).......i provao sam ubuntu sto je relativno lagan os i svejedno zapne na crnom ekranu sa crticom

12 godina
neaktivan
stef kaže...

Dakle, matična (najnoviji BIOS) ne podržava taj procesor, ako sam dobro skužio iz cijele priče.

Znači ... neće raditi nikako, ni s Windows-om, ni s Linux-om, ni ovak ni onak. Misterija riješena. Treba gledat šta je podržano prije neg se kupuje "novi" procesor.

Nevezano za ovo, netko je više napisao da treba staviti nove Windowse ... nije točno.

Pitanje za vlasnika, da li si zaista stavio najnoviji BIOS -> 0507 ?

jesam

12 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Jednom probaj bootati sa ide mod, a drugi put sa achi mod postavkom. ( To bi se trebalo nalaziti pod storage configuration)

Šta si točno probao u onom postu šta si napisao?? Novu instalaciju windowsa ili live ubuntu distribuciju sa cd??

provao sam i windows i ubuntu,ni jedan nije radija

12 godina
neaktivan
Markeesha kaže...
Patrick_cro kaže...

provao sam i windows i ubuntu,ni jedan nije radija

achi uopce neman,nego ide/raid

17 godina
Vjerojatno je problem i mnozitelj za memoriju, e6750 ima fsb 333x4 (1333) pa ako mb ipak prepozna cpu (pise da podrzava max 1066 fsb al ako se vidi u biosu procesor treba provjeriti kako je detektiran fsb)..no ugl., probaj mjenjati omjer vezan uz ddr2;
sto blize tj nize od 667 mhz, neznam kakve su postavke u biosu ali potrazi kod postavka za memoriju u biosu, pise nesto kao ddr266/400/667 ili neki omjeri naspram fsb
12 godina
neaktivan
kunof00 kaže...
Vjerojatno je problem i mnozitelj za memoriju, e6750 ima fsb 333x4 (1333) pa ako mb ipak prepozna cpu (pise da podrzava max 1066 fsb al ako se vidi u biosu procesor treba provjeriti kako je detektiran fsb)..no ugl., probaj mjenjati omjer vezan uz ddr2;
sto blize tj nize od 667 mhz, neznam kakve su postavke u biosu ali potrazi kod postavka za memoriju u biosu, pise nesto kao ddr266/400/667 ili neki omjeri naspram fsb

ja u biosu nemogu naci fsb

17 godina

Ah. Odes u biosu u advanced, pa chipset, zatim northbridge pa DRAM Frequency, tamo. Probaj postaviti na 333 ili manje, pa ako radi povecavaj.

cpu info cpu info
1 1
2 2
12 godina
neaktivan

evo pokusao sam na sve frekvencije,na najmanjoj nema signala na ekranu al upali se,a na sve ostale se samo resertira poslje bios screena

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 21:35 (Markeesha).
12 godina
neaktivan

to jest na najmanjoj nema signala na ekranu al upali se

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice