Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 14.931
|
čitano: 2.559.150
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
3 godine
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
Boris grozni kaže...
  bez twekanja ako si na zracnom hadenju zaboravi na 14700+ to bez dobrog Aio rijesenja mi nebi palo na pamet stavljati i ovo mi je vec na granici!

Jer tko bu normalan se igrao ovako s ovim jos je ovo kao dobar primjerak + Kontakt frame! No u svakom slucaju za neke kvazi entuzijaste i dalje je to sve ok jer oni znaju kaj ide s cim, nije to stari i7 iz 91 kojem je bio dovoljan box hladnjak

Daj, nemoj me sad tjerati da vraćam CPU koji nije ni stigao. 

Misliš li na oc koji ne koristim ili običan rad u softveru koji npr često maks koristi CPU ?

Imam novi cooler, a sad da kupujem i vodeno 

合氣道
13 godina
Intel Club (opća tema o procesorima)

Raptor se dosta grije naspram Alder-Lakea ali mislim da bi ga mogao drzati pod kontrolom sa dobrim hladnjakom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 15:27 (MGloc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Na webu piše da su popravili Vmin Shift s novim microcodom, pa ne znam ni sam.

Instalirao sam najnoviji.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 15:37 (Zaporožac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Zaporožac kaže...
Boris grozni kaže...
  bez twekanja ako si na zracnom hadenju zaboravi na 14700+ to bez dobrog Aio rijesenja mi nebi palo na pamet stavljati i ovo mi je vec na granici!

Jer tko bu normalan se igrao ovako s ovim jos je ovo kao dobar primjerak + Kontakt frame! No u svakom slucaju za neke kvazi entuzijaste i dalje je to sve ok jer oni znaju kaj ide s cim, nije to stari i7 iz 91 kojem je bio dovoljan box hladnjak

Daj, nemoj me sad tjerati da vraćam CPU koji nije ni stigao. 

Misliš li na oc koji ne koristim ili običan rad u softveru koji npr često maks koristi CPU ?

14700 nema kaj trazit pod zracnim hladnjakom bez konstantne buke, da ne pricam kad se zavrti vrrrrrruššššššššš

Vrati kaj si god uzeo i uzmi Ac 240/280/360 aio po izboru

Team Blue
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 15:37 (Boris grozni).
3 tjedna
protjeran
Zaporožac kaže...

Pa koji cooler imas, kako da ti netko nesto konkretno kaze ako nisi iznio potrebne informacije 

3 godine
Šir Kan kaže...
 Pa koji cooler imas, kako da ti netko nesto konkretno kaze ako nisi iznio potrebne informacije 

Ma, bio je pod moj pc, pa sam sve pobrisao. Svejedno , koji je, kaže boris, pa nisam ni stavljao koji je.

Deepcool AKA 620 Digital

Boris grozni kaže...
Hahaha, pa jesi pitao za savijet? Nisi jebes se tamo po tv temama da poprave na va tv-ima nepopravljivo a ovdje radiš katastrofu🤣😂

Imam Assasin Pearlesa dakle high end hladnjak, i5, i7, i9 sve je to preglasno na njemu koliko god ih undervolto...nisam picajzla po tom pitanju no to su ipak prevruci i prebjesni procesori za njih, čak i ovaj i5 14 gen.

Hladnjak sam promijenio prije dva mjeseca, kad sam promijenio i novu matičnu, pa ga sad vrati, al u ku**

Idem ja to lijepo stornirati cpu, dodati za grafičku i u kujac

Ću bre da mi se kuća zapali dok sam na poslu.

合氣道
16 godina
Zaporožac kaže...

a jebote

14700 u igrama zna povuč 200W eps 12v rails, cinebench 300W tako da se ravnaš koliko je taj profi rad tvoj zahtjevan. Treba tu ozbiljno hlađenje.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
1 0 hvala 1
3 godine

A što su oni onda popravili s tim microcodeom ?

Moga kikija

合氣道
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zaporožac kaže...

Moga kikija

Isprobaj ga prvo kako ti radi u tvom najzahtjevnijem poslu. Ako nabije okretaje i ima malo više buke ali solidno hladi onda ok.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
13 godina

S tim novim biosom ti je postavljen power limit od 253w na default postavkama. Slična fora kod Ryzena 7600x vs 7600 105w vs 65w u praksi 7600x povuče do 130w dok 7600 nejde preko 90w, a slabiji svega 5%. Tak da bi taj AK620 morao to hladit za normalan rad i igranje.

0 0 hvala 1
3 tjedna
protjeran
Zaporožac kaže...

Moga kikija

A sta si ocekivao od 20c CPU koji je samo 7-8% sporiji od i9? Da ces ga samo tako hladiti u full loadu? Nemozes ni ryzen ni intel iz razreda 9 tako hladiti, osim ako ih pošteno ne undervoltaš, samo onda je opet upitno ulaganje ako ces kupit CPU pa mu 10% skinuti od performansi.

I Stuffed Up By Testing 50 Intel Z890 Motherboards! FML

Šteta pa ta platforma nikog ne zanima

3 godine

Mislio sam da su ta vodena samo za overclocere poput Bokija, no prevarih se naivan ispadoh.

合氣道
Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
Hahaha
Team Blue
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

Deda opusti se i undervolt.Ima dobrih hladnjaka danas ispod 100 eura pa se u dogledno vrijeme napravi zamjena ak treba

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 16:38 (ZGamer).
Moj PC  
0 0 hvala 1
3 godine

Čuj to ?! 

i7 14700K uses a lot of power and needs a very high end cooler to handle it, like an ARCTIC Liquid Freezer III 420, whereas the 9800X3D sips power in comparison and can be handled by cheaper air coolers like the Thermalright Peerless Assassin 120 SE

合氣道
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

Boris grozni Zaporožac  - pogledajte si ovaj video: 

13600k, to je dosta slicno.

Skinuto preko 30'C i preko 100W uz zadrzavanje performansi. To zracno bez problema ohladi.

Ovo je na MSI maticnim i radi fantasticno, meni je strahovito spustilo potrosnju/zagrijavanje (meni radi na Mode 3, Mode 1 nije stabilan).

Pretpostavljam da nest slicno ima i na drugim maticnim, ovo je na svim MSI maticnim za Intela (misam siguran da li ima i za AMD nesto slicno).

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Moj PC  
0 0 hvala 1
7 godina

Ma i mene je guralo malo da se prebacim sa 12700k na 14700k ali kako sam vidio me više koći u radu moja grafična (3060ti) nego CPU, jer Adobe i DV Resolve više vole puno VRAM-a i brži GPU nego čudo od CPU-a, tako da gledam ubost polovnu 4070ti kad joj malo padnu cijene ovu godinu zbog izlaska 5 generacije.  Pričekam još jednu dvije Intel generacije pa zamjenim cijeli paket sa matičnom!

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Mauro kaže...

Boris grozni Zaporožac  - pogledajte si ovaj video: 

13600k, to je dosta slicno.

Skinuto preko 30'C i preko 100W uz zadrzavanje performansi. To zracno bez problema ohladi.

Ovo je na MSI maticnim i radi fantasticno, meni je strahovito spustilo potrosnju/zagrijavanje (meni radi na Mode 3, Mode 1 nije stabilan).

Pretpostavljam da nest slicno ima i na drugim maticnim, ovo je na svim MSI maticnim za Intela (misam siguran da li ima i za AMD nesto slicno).

Pa undervolto sam cpu, gore su rezultati, ja nemam vodeno niti je moj cpu po default neki ž primjerak koji se peče na 100°c pri 1.4+V kao taj u videu sto je besmisleno vjerovatno i namjesteno namjerno samo radi brojki!
Dosta toga ovisi o def postavkama u biosu moje su vec u startu bile ok ja sam to samo fine tjunao👌💙70°c  max je top u 150% nerealnom loadu na neki cpu kao sto je cinebench.

Team Blue
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 18:37 (Boris grozni).
3 godine

Ti stres testovi su ubojice.

Ne znam koji program za produkciju glazbe i VST plugin mi može zakucati cPU pa i na 80%, a ne na 100%

Taj CPU i u igrama bude radio "pri mojoj rezoluciji 2K" na maks 60%. Koja igra će ga pri toj rez. natjerati na 100% da se friga  

Moj sin Boris i kupi CPU da bi ga dvije godine klao, još od stoljeća sedmog ima te navade. Vodio sam ga psihologu, no ne pomaže. 

Nije ni kupio i5 14600 kf za gejming, nego da vidi koliko može, jebote 

Vidjet ću sutra što ću.

Vjerojatno ću dodati 88,90 za Arctic Liquid Freezer III 420 isto u Protisu.

Siiiiiiineeee.....

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 22:49 (Zaporožac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Zaporožac kaže...

Ti stres testovi su ubojice.

Ne znam koji program za produkciju glazbe i VST plugin mi može zakucati cPU pa i na 80%, a ne na 100%

Taj CPU i u igrama bude radio "pri mojoj rezoluciji 2K" na maks 60%. Koja igra će ga pri toj rez. natjerati na 100% da se friga  

Moj sin Boris i kupi CPU da bi ga dvije godine klao, još od stoljeća sedmog ima te navade. Vodio sam ga psihologu, no ne pomaže. 

Nije ni kupio i5 14600 kf za gejming, nego da vidi koliko može, jebote 

Vidjet ću sutra što ću.

Siiiiiiineeee.....

Čim ga je Stjeanj kupio pala cijena 14600kf ispod 200e sada mu ryzeni apsolutno ne mogu konkurirati.

3 godine

Slučajno pogledam u Linksu kad ono ARCTIC Liquid Freezer III 420 ima 3x 140mm vent. Stanu mi samo 2x140 ili 3x 120 mm

Dobro da nisam već naručio 

Meni paše ARCTIC Liquid Freezer III 280  2x140mm

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 23:38 (Zaporožac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Zbilja neobično da hladnjak koji se zove 420 ima 3x140mm ventilatora 

3 godine

Ajde, pišat pa spavat ili ću pustiti bildera Petrahw na tebe

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 0:19 (Zaporožac).
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina

Nisam ni dočekao odgovor otišao sam već....imao bi noćne more 

4 godine
Vec vidim kako ce sve u zidu zavrsiti😂😂😂
Team Blue
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Zaporožac kaže...

Slučajno pogledam u Linksu kad ono ARCTIC Liquid Freezer III 420 ima 3x 140mm vent. Stanu mi samo 2x140 ili 3x 120 mm

Dobro da nisam već naručio 

Meni paše ARCTIC Liquid Freezer III 280  2x140mm

https://www.nabava.net/vodeno-hladenje/arctic-liquid-freezer-iii-360-cijena-679102991

Paše ti ovaj to ti je isti vrag kao 420mm po performansama.

3 godine
mislioc kaže...

Razmišljao sam baš o tom hlađenju, no zanima me; jesu li 3x 120mm bučniji od 2x 140

Po performansama su vjerojatno slični, no 3x 140 mm po mome skromnom mišljenju su vjerojatno manje bučni od 3x 120, ali eto, ne stanu.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 13:29 (Zaporožac).
14 godina
Boris grozni kaže...
Vec vidim kako ce sve u zidu zavrsiti😂😂😂

Kad sam kod sebe montirao skoro sam puknuo cijelo vodeno u zid, onda dva vijka koja treba zašrafiti na nosač su sranje samo takvo, teški ''genijalac'' je to dizajnirao. Na dvojki je to bolje napravljeno.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 13:28 (vrinho).
14 godina
Zaporožac kaže...
mislioc kaže...

Razmišljao sam baš o tom hlađenju, no zanima me; jesu li 3x 120mm bučniji od 2x 140

Imao sam 280 pa prešao na 360 i 360 mi je čak tiši tako da ga preporučam.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
13 godina
Zaporožac kaže...
mislioc kaže...

Po performansama su vjerojatno slični, no 3x 140 mm po mome skromnom mišljenju su vjerojatno manje bučni od 3x 120, ali eto, ne stanu.

Čupa Lopez ti je baš odradio review tih Arctica.

https://gamersnexus.net/coolers/new-best-arctic-liquid-freezer-iii-360-280-cpu-cooler-review-benchmarks

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 13:30 (mislioc).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice