Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 14.774
|
čitano: 2.480.857
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
14 godina
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
Wiz3m4n kaže...
MGloc kaže...

Sada se kupuje 12gen nikad jace platforme za tu cijenu jedini Stjepanj zna znanje.

Sada se kupuju svinjske polovice i rade kobasice i špek, kakva jebena računala, idu crni dani, puni se zimnica.....

zaboravio si baterije, jod...

16 godina

Ne znam no nije mi to probavljivo baš 

Više sam za ove konkretne stvari

14 godina
Wiz3m4n kaže...

Ne znam no nije mi to probavljivo baš 

Više sam za ove konkretne stvari

mislio sam zbog ovog nuklearnog govna koje se kuha izmedu rusa i nata :D

imas kobaje i kulen za prezivljavanje u podrumu, jos ti trebaju baterije i jod i dobar si 

16 godina

Kolega mi budemo po kobajama, kulenu i špeku a ovi talibani sa foruma neka glođu procesore 

4 godine

Danas konzumersko kapitalisticko drustvo ne ceka ništa da se naknadno  popravi, ako si u startu sjebo povratka nema piši propalo koliko god da krpali, tu generaciju treba izbjegavati u širokom luku osim u prijenosnicima tamo doslovno razvaljuju i skok je enorman sto perfomansama, potrosnjom i baterije traju kao na appleu.

3 godine
Wiz3m4n kaže...

Kolega mi budemo po kobajama, kulenu i špeku a ovi talibani sa foruma neka glođu procesore 

Taliban ti u gaćama. 

A kolesterol ? Moždani udar, krvožilni sustav ? 

Prije ćeš od toga otegnuti papke, nego od Putinovih bombica.  (ima Putin tri kćeri, unuke, ne želi im život u atomskom skloništu)

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 10:44 (Zaporožac).
14 godina
Boris grozni kaže...

Danas konzumersko kapitalisticko drustvo ne ceka ništa da se naknadno  popravi, ako si u startu sjebo povratka nema piši propalo koliko god da krpali, tu generaciju treba izbjegavati u širokom luku osim u prijenosnicima tamo doslovno razvaljuju i skok je enorman sto perfomansama, potrosnjom i baterije traju kao na appleu.

budemo vidjeli, slazem se da su pozurili, ali sjetimo se 7 serije rajzena i temperatura...isti k...drugo pakovanje, pa su fixovima popravili stvari i digli prodaju..samo bojim se da je ovo intelu zadnja slamka spasa i da ce porast performansi biti solidan ali nedovoljan

16 godina

U svinjama je samo dobar kolesterol 

Isto ko i Intelu 12gen

16 godina
sfc_PsychQ kaže...

budemo vidjeli, slazem se da su pozurili, ali sjetimo se 7 serije rajzena i temperatura...isti k...drugo pakovanje, pa su fixovima popravili stvari i digli prodaju..samo bojim se da je ovo intelu zadnja slamka spasa i da ce porast performansi biti solidan ali nedovoljan

Mislim da je Gamers Nexus još pri inicijalnom testiranju našao da performanse mogu da variraju dosta u zavisnosti od power profila i da tu definitivno postoji bug. Problem je bio što nije rešenje da se stavi Maximum Performance, niti bilo koji pojedinačni profil, nego im u jednom slučaju treba Win 11 24H2 sa Maximum Performance, u drugom im više odgovara 22H2 i Balanced, u trećem neka treća kombinacija... i da su zaključili da je u datom trenutku besmisleno tražiti optimalnu varijantu jer bi za svaki test case morali testirati 4 konfiguracije, sa nadom da će Intel, MS i board partneri jednom sve pokrpiti tako da procesori dostignu maksimalne performanse u svakom testu, a bez čega dobijeni rezultati ne bi bili reprezentativni za bilo koju konfiguraciju.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
13 godina
Intel Club (opća tema o procesorima)

Ma windows je postao takvo smeće da je to nevjerovatno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Odavno, ja koristim zato Android 

16 godina
MGloc kaže...

Ma windows je postao takvo smeće da je to nevjerovatno.

Defaultna reakcija je okriviti MS, no za sada se najavljuju ispravke BIOSa i mikrokoda.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
13 godina

Pa je smeće je gdje koji program ili igra baca kakav error ili ne radi kako treba na intelu ili AMD ryzen procesoru a vidi čuda na Linuxu sve radi kako treba cak se vidi ogromna razlika između ryzena 7000 i 9000 serije jedino na windowsu uvijek neki problemi kako koji update izađe.

Edit: Na win 10 ne znam koja verzija tocno, kliknem na ikonu od AC Odyssey da se pokrene malo vrti ali u igru ne ulazi i to na i5 12400f odradim win update back-up na prijašnju verziju ulazi u igru bez problema.

Zatim ista verzija windowsa sa amd r5 3600 katastrofa performanse u PUBG, odem u trgovinu i kupim novi r5 5600 za 150e, performanse se poprave nema vise frame dropa tokom svakog ADS-a (desni klik miša za scope) ali Msi afterburner ne ocitava cpu ferkvenciju ispravno...Toliko o windowsima.Da ne pisem kako su ljudi sa WD diskovima dobivali BSOD na novoj verziji win11 i sada su opet bili neki problemi.

EDIT 2: E da sada zadnji aktualni problem sa win11 je da ruši Ubisoftove igre. 🤣

EDIT 3:Sada svi nesto kenjaju po intel 13/14gen a arrow lake je ionako ostao popišan, najbolje uzet Alder lake jer najbolje radi i najvise je popeglan.Ovo se odnosi na nekoga ko je pisao Borisu u "stalker" temi da je na zastarjeloj 12gen i kao da ne valja, ubiti je 12gen jedino sta valja od intela i cijenovno je prihvatljivo i normalno.Izbor je isto sirok moze se klokat i3 na 5.3ghz a ima i i9 12900k koji nema spike na 1.46v.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2024 11:07 (MGloc).
14 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina

To je gospodarstvo, nema rezultata dobiješ šup karticu odma. U našoj politici, više sranja napraviš više napreduješ.... 

Kratkoročno to neće imat skoro nikakavog utjecaja jer Intel, kao i svaka malo bolja tehnološka firma, ima u razvoju več najmanje sljedeće dvije do tri gneracije čipova i tu neće bit promjena jer je to preskupo da samo zaustaviš i kreneš na nešto drugo. Tako da ne očekujem neke drastične promjene sa novim CEO-om, u sljedećih par godina. AMD ima nekakvu polu šansu da zgrabi jedan dio tržišta i pitanje je dali su sposobni oni to odigrat kako treba jer do sada jakooooo kilavo to odrađuju.

13 godina

Da da, AMD baš to kilvao odrađuje osim što firma stoji najbolje u svojoj povijesti, vrijedi više od Intela i što zadnje vrijeme konstantno samo napreduje. To je baš ono, totalno kilavo. 

3 godine

AMD ima reputaciju "narodnog, jeftinog brenda", ukoliko žele uzjahati premium konja moraju promijeniti imidž a to nikako ne bi bilo dobro za juzere jer uz to idu i premium cijene iako ni sada nisu jeftini, sad im je idealna prilika baš za takvu promjenu i onda kod prosječnog kupca izazvati reakciju koja ih ne svrstava u drugu već u prvu poželjnu opciju kod kupovine, ono "hoću amd"...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2024 13:58 (notloB).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
Intel spašavaju državnim novcem....ak još malo potraje brijem da će ih netko kupiti.
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Katastrofičnost u intelu je još uvijek uvećana, barem što se igranja i isplativosti prelaska na najnoviji socket tiče...

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2024 0:16 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
notloB kaže...

Katastrofičnost u intelu je još uvijek uvećana, barem što se igranja i isplativosti prelaska na najnoviji socket tiče...

slazem se da je intel u banani ali linkat stevu mi je koda mi neko samar odvali...lik nikad nije imao normalne bench rezultate...osim na amd-u. 

16 godina
Bome ovaj i5 13600k u idleu trosi ko upaljac, nerijetko potrosnja pada i na 3w, a prosjek je oko 5-6w.

Eto i neke dobre vijesti od propalog intela:)
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina

Pa to je najbolji cpu roknes ga na b760 plocu i samo power limit ne treba niti klokat a kosta 200e i peri a ne bus daval 500 ili 700e za i9 K ili X3D.

3 godine

12700, 13500, 13600, 14500, 14600 sve trenutni best buyevi za oko 250eur i ploca je na pretek

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

I3 12100f naklokani je bolji od r5 5600 u nekim naslovima , 12400f je isto dobar i 13700k je najbolji i7 od cjelog lineupa.

8 godina
zvonac kaže...
Bome ovaj i5 13600k u idleu trosi ko upaljac, nerijetko potrosnja pada i na 3w, a prosjek je oko 5-6w.

To je zapravo dosta puno, moj AMD u gamingu troši 3W.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 7:35 (fer-de-lance).
15 godina
fer-de-lance kaže...
zvonac kaže...

To je onda stvarno najbolji AMD gaming procesor, a ne 9800X3D koji kod mene u idle trosi preko 20W...

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 8:02 (Mauro).
16 godina
MGloc kaže...

I3 12100f naklokani je bolji od r5 5600 u nekim naslovima , 12400f je isto dobar i 13700k je najbolji i7 od cjelog lineupa.

Šta u nekim....pa stock 12100f ti je al pari sa ryzen 5600, kako u kojem naslovu no generalno su tu negdje.....ubijao me onaj dupli boot pa sam prosljedio dalje vrlo brzo

8 godina
Mauro kaže...
fer-de-lance kaže...

To je onda stvarno najbolji AMD gaming procesor, a ne 9800X3D koji kod mene u idle trosi preko 20W...

Athlon 200GE.

Undervoltan.

Start>games>spider solitaire

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 8:54 (fer-de-lance).
16 godina
fer-de-lance kaže...
zvonac kaže...

Aplikacija tak prikazuje trenutnu potrosnju cpua u idleu. 

Prijasnji 12400 i 13500 su trosili isto tu negdje, posto mi je komp dost vremena provodi u idleu ovo je pun pogodak, a pricamo o intelu koji je luzer, doduse, navedeni procesori su cisto ok, ali podcjenjeni.

@Mauro, jel to neka greska s amdom i potrosnjom u idleu, khmmm.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 18:50 (zvonac).
15 godina
zvonac kaže...
fer-de-lance kaže...
zvonac kaže...

Aplikacija tak prikazuje trenutnu potrosnju cpua u idleu. 

Prijasnji 12400 i 13500 su trosili isto tu negdje, posto mi je komp dost vremena provodi u idleu ovo je pun pogodak, a pricamo o intelu koji je luzer, doduse, navedeni procesori su cisto ok, ali podcjenjeni.

@Mauro, jel to neka greska s amdom i potrosnjom u idleu, khmmm.

Nope, nije greska. Upaljen komp, ostavljen cca. 5 minuta da odradi sta treba kod startupa i onda da idla. I na startupu identicne stvari loadane - G Hub, Steam i ono sto Windows sam loada + HWInfo.

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice