Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.335
|
čitano: 3.127.452
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
15 godina
protjeran
Re: Intel i7/i9 Club
lav1000 kaže...
ansha kaže...
lav1000 kaže...
ansha kaže...

Samo treba uzet u obzir da tih 24 PCH stazica ima maksimalnu propusnost prema CPU-u ekvivalentnu PCI-E 3.0 X4...

pcie stazica je 6x propusnija od pch stazice?? 

Ne, jednaka je brzina, ali je pch spojen s cpu-om x4 brzinom...

e sad me jebeš...što nije to x4 broj stazica , a 2.0 ili 3.0 različite brzine tih portova????

Nista te ne jebem, DMI 3.0 link koji spaja CPU i PCH ima propusnost ekvivalentnu 3.0 X4 pci-e...

8 godina
protjeran
ansha kaže...
lav1000 kaže...
ansha kaže...
lav1000 kaže...
ansha kaže...

Samo treba uzet u obzir da tih 24 PCH stazica ima maksimalnu propusnost prema CPU-u ekvivalentnu PCI-E 3.0 X4...

pcie stazica je 6x propusnija od pch stazice?? 

Ne, jednaka je brzina, ali je pch spojen s cpu-om x4 brzinom...

e sad me jebeš...što nije to x4 broj stazica , a 2.0 ili 3.0 različite brzine tih portova????

Nista te ne jebem, DMI 3.0 link koji spaja CPU i PCH ima propusnost ekvivalentnu 3.0 X4 pci-e...

Ok sad je jasno, stazica ko stazica su iste ali taj dmi ih limitira na 3.0 x4 propusnost.... max 4 stazice mogu raditi na 100% propusnosti a ako ih je aktivno vise onda im smanji propusnost da ukupno ne predje preko 3.0x4 

13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

Ma sve 5 za tvoje bockanje, na kraju se razvila konstruktivna rasprava, dok su neki konstruktivno dijelili tu i td, a pojma nemaju o cem se radi. 

ansha kaže...

Aj ak mozes mi odg na pitanje sa prosle stranice tj ako recimo koristimo jedan GPU i u jedan od preostalih PCI slotova ustekamo capture karticu (ili nesto drugo) kojoj su potrebne 4 stazice, da li GPU automatski dobije preostalih 12 tj da li se na taj nacin dijeli bandwith il svaki slot dobije po 8 stazica?

12 godina
Dva gornja utora idu direktno preko cpu i ako u njih uštekaš dva uređaja svaki se dijeli na x8, nema te fore jedan x4 pa drugom ostaje x12.
No, ako uštekaš recimo pcie nvme u treći utor, koji je spojen preko čipseta i drugi ostaviš prazan, grafa u najgornjem slotu ostaje na x16.
13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Dva gornja utora idu direktno preko cpu i ako u njih uštekaš dva uređaja svaki se dijeli na x8, nema te fore jedan x4 pa drugom ostaje x12.
No, ako uštekaš recimo pcie nvme u treći utor, koji je spojen preko čipseta i drugi ostaviš prazan, grafa u najgornjem slotu ostaje na x16.

E to me zanimalo. Ovo za treci PCI x4 PCI slot si siguran da ide preko chipseta? Mislio sam da i on ide preko CPU-a tj da ak stavis gtx 1080ti SLI recimo njega vise ne mozes koristiti, po tvome onda komotno mozes voziti gtx 1080ti SLI i jos u donji PCI slot stavit Intel optane recimo?

17 godina
odjavljen
Chico12 kaže...
Kakve veze imaju stazice sa i7 temom??? Zadnje 2 strane se pise o stazicama...

Zaključali su nam temu gdje smo mogli raspravljati o hardveru.

12 godina
war3_tft kaže...

E to me zanimalo. Ovo za treci PCI x4 PCI slot si siguran da ide preko chipseta? Mislio sam da i on ide preko CPU-a tj da ak stavis gtx 1080ti SLI recimo njega vise ne mozes koristiti, po tvome onda komotno mozes voziti gtx 1080ti SLI i jos u donji PCI slot stavit Intel optane recimo?

svugdje gdje sam gledao kažu da to ovisi o proizvođaču matične, neki možda stave i treći slot na direktnu vezu s procesorom, pa onda imaš u tom slučaju x8/x4/x4

ako su samo dva gornja slota preko cpu, onda se u slučaju sli konfiguracije dijele na x8/x8, a treći slot sa recimo optane ssd-om ide preko čipseta neovisno od prva dva slota

u svakom slučaju probleme s novijim grafa imaš isključivo u slučaju da su svi pcie utori vezani direktno na cpu (što baš i nisam vidio kod niti jedne matične), pa smanjuje prvi slot na x8 čim nešto gurneš u donje slotove ili u slučaju sli konfiguracija gdje će 2080ti ili buduća 3080ti sigurno biti zakinute sa x8/x8

evo za primjer dolje na slici asus strix 370

sa strane ti piše da su dva gornja slota 3.0 x16, sa podrškom na x16 za jedan slot ili x8/x8 za korištenej oba slota

treći je 1 x PCIe 3.0 x 16(at x4 mode), a ovo u zagradi znači da ide preko čipseta

znači na toj asusici možeš komotno staviti 2080ti, 3080ti ili koju već grafu hoćeš i raditi će na x16, dok ti najdonji slot ostane za optane ssd ili nešto drugo

no ako gurneš u drugi utor još nešto, automatski se najgornji smanjuje na x8

14 godina
Intel i7/i9 Club

Ekipa, jedno pitanje za vas koji se malo više razumijete od mene. Da li se po vama isplati čekati i7 9700k ili uzeti 8700k? Prema onome što sam vidio 9700k će NAVODNO imati 2 cores više, ali i 4 threads manje od 8700k? 

I još jedno pitanje, ako bih uzeo i7 8700k, da li je 16gb rama dovoljno za taj CPU? Neš sam čitao da se preporuča kao 32gb rama za ovaj cpu, ali to je rekla kazala 

Kupio sam nedavno gtx 1070 ti pa mislim nadogradit i ostatak kompa. Trenutno sam na i5 4670k (znam da je to bottleneck za ovaj GPU, zato i uskoro mislim upgrade cijele konfe)

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2018 1:13 (Baldurion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
Baldurion kaže...

Ekipa, jedno pitanje za vas koji se malo više razumijete od mene. Da li se po vama isplati čekati i7 9700k ili uzeti 8700k? Prema onome što sam vidio 9700k će NAVODNO imati 2 cores više, ali i 4 threads manje od 8700k? 

I još jedno pitanje, ako bih uzeo i7 8700k, da li je 16gb rama dovoljno za taj CPU? Neš sam čitao da se preporuča kao 32gb rama za ovaj cpu, ali to je rekla kazala 

Kupio sam nedavno gtx 1070 ti pa mislim nadogradit i ostatak kompa. Trenutno sam na i5 4670k (znam da je to bottleneck za ovaj GPU, zato i uskoro mislim upgrade cijele konfe)

Ne isplati se čekati niti smrt, jer ona ionako sama dođe....

Što imaš čekati nešto što ne znaš koliko će koštati (a cijene iz dan u dan rastu kod Intela) i na što će izgledati ?

Za obične igrice ? Ups, igre da ne povrijedim velike dječake. Pa kupiš ono što ti treba odmah, ako ti treba.

I ne treba 32 gige RAM-a. Bar ne za drndanje po igricama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2018 1:18 (Seronja nezauzet).
11 godina
neaktivan

Ja sam htio cekati 9700k. Ali sam vec puno puta vidio da od cekanja nema kruva, i uzeo pocetkom 8. mj. 8700. Nije mi sekunde žao kad vidim ove cijene. Gle 6 jezgri za gaming i to na 4.4Ghz (ili više ako uzmeš K) ce pojest sta god sa kojom god karticom. A 12 threadova dođe fantasicno za teži multitasking, streamanje, i razne edit programe ako koristiš. Prema tome ne isplati se cekat ako se mene pita... ALI.

Vidim da su sadašnje cijene Coffeea smiješno velike, 8700 non k je 3000kn. Tako da polovnjace neke ako upecas za dobru cijenu. Ako nema, onda ti ne gine ni cekanje nove serije.

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
Intel i7/i9 Club

Zašto su tako visoko cijene narasle ? Do prije mjesec dana 8700k je bio 2900 kn u admu a sada je 3850 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Intel i7/i9 Club

U mall hru bio 3200, rasprodano. Taman ustedio love za 8700k kad ono cijena op skocila..... pomolimo se da ce napuniti police za black friday i da se vrati barem na staro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma ti samo upgraejd procesora trebas sta fali nekom i7 4770k ili 4790k

AMD AntiBoy
13 godina
protjeran

Ak ti je gaming primarna radnja onda ti je mozda najpametnije nabavti 8600k koji je marginalno slabiji od 8700k po pitanju gaminga, cijena mu jos nije otisla u nebesa, a vjerovatno bude. Druga opcia je naravno cekanje, al tko zna do kad ce ovo trajati.

Iako ne kuzim kako ti tvoj cpu moze biti bn na monitoru od 60hz, osim ako naravno i monitor ne mislis zamjeniti za neki sa 144+ hz.

15 godina

Pa eto igram ja wow-a pa mi je graficka 90% u bn a detalji na ultra jedino kad sam unutar menua i biranju likova zakucana je na 99% fhd

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2018 9:32 (dreadmoore).
17 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

Ne znam ko bi lud dao 3800kn za 8700k , kad uskoro izlazi novi i7 i i9 koji će koštat vjerovatno isto.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Hmmm, u nadi je spas... :)
9 godina
Intel i7/i9 Club

Kako mi fali jos samo cpu i odlučio sam se na 9700k imate li preporuku za EU shop za preorder? 

#YOLO
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2018 16:47 (crash11).
15 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

Evo i updateani skylake x-evi, izbacili su 6-core i sad je minimum 8/16. 

Super je sta svi imaju maksimalan broj laneova (44) i naravno, sta je bilo ocekivano, zalemljeni su. Povecali su i L3 cache sta je super..

Ono sta nije super je sta su, ocekivano, pretjerali sa cijenom usporedjujuci ih s konkurencijom...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
11 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

Neki tip clockao 9900k na 6.9ghz nitrogenom... No to opet može i ne mora znacit ništa posebno i 8350 su uspjeli clockat na 8.2ghz pa vecina usera nije došla ni blizu sa nitro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Neki tip clockao 9900k na 6.9ghz nitrogenom... No to opet može i ne mora znacit ništa posebno i 8350 su uspjeli clockat na 8.2ghz pa vecina usera nije došla ni blizu sa nitro.

Mora to ic i vise, 8700K su clockali dedebelo preko 7ghz, blizu 7.5ghz...

15 godina
Intel i7/i9 Club

Sad samo treba malo pricekati dok amd ne izbaci ryzen 2 u nadi da ce intel oboriti cijene a hoce sigurno kad ih pokopa jer nemaju nimalo stida ovako visoke cijene stavljati.

AMD AntiBoy
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ma ove visoke cijene su zbog navodnog nedostatka Coffee lake cpuova. A to da ce smanjivat cijene zbog AMDa cisto sumnjam, prevelik je njima ponos kao i Nvidiji.

17 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

ja uzimam i9 9900k, vjerovatno će ga imat naše trgovine krajem ili početkom idućeg mjeseca

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
crash11 kaže...

ja uzimam i9 9900k, vjerovatno će ga imat naše trgovine krajem ili početkom idućeg mjeseca

Sretno ali ga ja nikad nebi kupio po nasim cijenam.Ako i budem kupovat cu ga po amerckim ne pada mi napamet davati duple novce za njega 

AMD AntiBoy
17 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
crash11 kaže...

Sretno ali ga ja nikad nebi kupio po nasim cijenam.Ako i budem kupovat cu ga po amerckim ne pada mi napamet davati duple novce za njega 

Isto ti dođe na kraju kad ti lupe carinu i pdv, a garancije ko da nemaš.

12 godina
crash11 kaže...

Ne znam ko bi lud dao 3800kn za 8700k , kad uskoro izlazi novi i7 i i9 koji će koštat vjerovatno isto.

ne kostaju isto

https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/intel_9th_generation_uk_pricing_revealed_-_i9-9900k_i7-9700k_and_i5-9600k/1

- i9-9900K £599.99 (Scan/OCUK/Ebuyer)
- i7-9700K £499.99 (Scan/OCUK/Ebuyer)
- i5-9600K £349.99/£389.99/349.98 (Scan/OCUK/Ebuyer

9900K dodje 5000kn, 9700K 4220kn u britaniji (znaci i kod nas mozemo ocekivati slicne cijene s obzirom da imamo jedne od najvisih poreza u EU)

najjeftiniji 8700k kod nas dodje 3200kn

15 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

U intelu se jos uvijek prave da nemaju konkurenciju, nebu im ta bleferska taktika s cijenama prosla. 

Da sad uzimam gejmerski komp uzeo bi 2700X sa 3400-3600mhz cl14 memorijom i dobrom plocom...

Moj PC  
4 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice