Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.335
|
čitano: 3.127.114
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
14 godina
Re: Intel i7/i9 Club
AdR03 kaže...

Core i9-9900K (595€)

Kod nas znači i9 preko 5000 kn.

12 godina
Ista stvar kao s nevidijom - koga nije briga za pare neka kupuje, ostali trebaju ignorirati i čekati novu seriju rajzena, pa ili uzeti amd ili ako baš hoće intel uzeti kad padnu cijene... ove pokušaje hvatanja što veće zarade nabijanjem cijena u nekom međuprostoru treba jednostavno ignorirati
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
AdR03 kaže...

Core i9-9900K (595€)

Kod nas znači i9 preko 5000 kn.

Kaj je to za jednog cpu farmera? 0.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Stjepanj kaže...

Ma zaje... ti to, bolje otići put Threadrippera onda jer jebga, stazice i to, znaš već.

12 godina
Valentin17 kaže...
Stjepanj kaže...

Ma zaje... ti to, bolje otići put Threadrippera onda jer jebga, stazice i to, znaš već.

tako je, 2080ti je već grafa na kojoj se osjeti nedostatak stazica

ne puno doduše, ali tko češće mijenja hw to je znak da će sljedeće generacije grafi biti u još većoj banani na toj platformi

jedna grafa + nvme ssd i eto ti noćne more za entuzijasta 

17 godina
Intel i7/i9 Club

Na kužim jedino zašto je i7 9700k interesantan kraj i7 8700k ... ima 2 fizičke jezgre više, logičkih 4 manje, imat će 100-200Hz više prije OC... Koliko sam uspio pročitat jednako se OCaju... tj. oba idu do 5-5.1GHz

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

ne puno doduše, ali tko češće mijenja hw to je znak da će sljedeće generacije grafi biti u još većoj banani na toj platformi

Nedostatak stazica iduce generacije baziras na 2080ti SLI setupu gdje pad u performansama sa 16/16 naspram 16/8 spada pod statisticku pogresku? 

Rhodin kaže...

Na kužim jedino zašto je i7 9700k interesantan kraj i7 8700k ... ima 2 fizičke jezgre više, logičkih 4 manje, imat će 100-200Hz više prije OC... Koliko sam uspio pročitat jednako se OCaju... tj. oba idu do 5-5.1GHz

Od 6. do 8. generacije Intelovim procesorima je u prosjeku trebalo manje napona za vecu frekvenciju, najvjerovatnije ce se taj trend nastaviti i sa 9. generacijom koja ce uz to biti zalemljena pa ce se visi naponi tj jos vece frekvencije moci voziti lakse i hladnije.

Sto se tice 8 jezgri vs 6 jezgri sa ht-om opet ce biti bolje pravih 8 jezgri.

7 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

upogonio svoj novi i9 7900X evo jedan SS. 

IG: _itsmoriarty

7 0 hvala 4
15 godina
protjeran
_itsmoriarty kaže...

upogonio svoj novi i9 7900X evo jedan SS. 

Jedan savjet - za izvuc max gaming performanse iz skylake x-a trebas imat sta brzu memoriju (obavezno rucno postelat tajminge!) i sta clockaniji mesh (3.2ghz je idealno). 

Slika ispod ti sve govori...to je 7900X na 4.8ghz...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 21:56 (ansha).
12 godina
war3_tft kaže...
picajzla0707 kaže...

Nedostatak stazica iduce generacije baziras na 2080ti SLI setupu gdje pad u performansama sa 16/16 naspram 16/8 spada pod statisticku pogresku? 

ne znam otkud ti to da je sli 2080ti problem, problem je već obična 2080ti - link

kao što sam rekao - nije velika razlika, ali je više nego očita i sasvim je jasno da će sljedeća generacija grafa biti žešće oštećena na ovoj platformi osim ako sve stazice ne posvetiš grafi, što je nonsens obzirom da nvme ssdovi postaju uobičajeni

još kad uzmeš u obzir da takav proc ljudi uzimaju s planom da na njemu izmjenjaju bar dvije-tri generacije grafa, banana je još teža 

13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

ne znam otkud ti to da je sli 2080ti problem, problem je već obična 2080ti - link

kao što sam rekao - nije velika razlika, ali je više nego očita i sasvim je jasno da će sljedeća generacija grafa biti žešće oštećena na ovoj platformi osim ako sve stazice ne posvetiš grafi, što je nonsens obzirom da nvme ssdovi postaju uobičajeni

još kad uzmeš u obzir da takav proc ljudi uzimaju s planom da na njemu izmjenjaju bar dvije-tri generacije grafa, banana je još teža 

Je da bas su oubicajeni... Baci oko kolko ljudi ovdje koristi nvme drajvove, jako malo, a ne koriste ih zbog cifre i sto je vaznije cinjenice da su obicni ssd-ovi i vise nego dovoljni.

Ako je citava zrtva za voziti iducu generaciju Nvidije uvjet da se ne koriste nvme ssdovi nes ti problema. 

E sad koliko sam ja shvatio da na z370 chipsetu m.2 drajvovi ionako idu preko chipseta tj PCH-a koji ima svoje PCI-e stazice tj ne smetaju ovim 16 PCI stazica koje idu preko CPU-a te je njih svih 16 rezervirano za grafiku, neka me netko ispravi ako grijesim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 23:07 (war3_tft).
12 godina
war3_tft kaže...

Je da bas su oubicajeni... Baci oko kolko ljudi ovdje koristi nvme drajvove, jako malo, a ne koriste ih zbog cifre i sto je vaznije cinjenice da su obicni ssd-ovi i vise nego dovoljni.

Ako je citava zrtva za voziti iducu generaciju Nvidije uvjet da se ne koriste nvme ssdovi nes ti problema. 

E sad koliko sam ja shvatio da na z370 chipsetu m.2 drajvovi ionako idu preko chipseta tj PCH-a koji ima svoje PCI-e stazice tj ne smetaju ovim 16 PCI stazica koje idu preko CPU-a, neka me netko ispravi ako grijesim.

gle, cijena nvme ssdova više uopće nije drastična i ta razlika će se smanjivati u idućih godinu-dvije 

također, grafe kakva je 2080ti i 8-core intela ne uzimaju prosječni korisnici nego upravo oni koji gledaju i nvme ssdove

znači već sad uzmeš 2080ti i nvme ssd i imaš minus na grafi, a što je još gore zakurac ti usput i klokanje grafe jer nema koristi

i onda sljedeće godine izaže 3080ti sa 30-40% više perfomansi, no zbog zaostale platforme radi kao 2080ti ili još gore

nazdravlje, kaže intel

13 godina
protjeran

A to da ce se cijena smanjivati ti je rekla baba Vanga il? 

Znaci ako uzmes 2080ti il jacu karticu moras uzeti nvme inace ces imat sporije gaming performanse? Kul.

Pogledaj jos jednom ovaj zadnji dio koji sam napisao o PCI i PCI-e stazicama, ak ne znas odgovor ne pricaj napamet, a ako je tocno to sto sam napisao onda ovo tvoje tek nema smisla.

ansha Daj ti pojasni problematiku ako razumijes taj dio o stazicama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 23:20 (war3_tft).
12 godina
Ako se smanjuje razlika već dvije godine, onda će se smanjivati i dalje - neminovna posljedica veće proizvodnje, jer svaka nova tehnologija je skupa dok ne počne masovnija proizvodnja - izuzevši umjetne krize sa zapaljenjem tvornica memorije...

Tko je rekao da moraš uzeti nmve i da će igre raditi bolje, ne kužim otkud to vadiš. Nvme gledaju entuzijasti, isti oni koji gledaju high end grafe, top procesore, kućišta od soma i pol kuna, corsair ax ili seasonic prime napajanja, dakle kupci novog top intela. Ne računam tu sirotinju koja kupuje top cpu i gpu radi kurčenja i ona uz to uzme fortron od 550w radi uštede ili monitor tn tehnologije iz prošlog stoljeća
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran

Dva puta ignoriras pitanje o stazicama pa vidim ne znas odgovor ocitio je da se ne razumijes problematiku. Na kraju kad se pogubis u vlastitim nebulozama pocnes vrijedati jer drugacije ne znas, tipicno. 

12 godina
war3_tft kaže...

Dva puta ignoriras pitanje o stazicama pa vidim ne znas odgovor ocitio je da se ne razumijes problematiku. Na kraju kad se pogubis u vlastitim nebulozama pocnes vrijedati jer drugacije ne znas, tipicno. 

nije da ignoriram nego nisam bio siguran, vodila se rasprava oko toga ranije... dok niste potjerali tončija

koliko vidim po netu, neki su imali problema sa stazicama kad bi uključili nvme u m.2 slot, drugi nemaju

postoje i pcie ssdovi, u krajnjem slučaju sam intel proizvodi i očekuje rast prodaje top ssdova optane tehnologije koji se spajaju direktno na pcie - tko će to uzimati nego likovi sa top modelom intela i 2080ti grafama

odnosno neće, jer eto moraju paziti na stazice i zakurac im hrpa pcie slotova na matičnoj kad u nju mogu gurnut samo grafu i ništa drugo

tu su naravno i konfiguracije s dvije grafe za koje su novi inteli kao stvoreni kad bi imali dovoljno stazica, a štogod dodatno da turneš u pcie platforma reagira blokiranjem potencijala grafe

u svakom slučaju takva platforma koja se reklamira kao top gejming platforma ne bi smjela biti toliko ograničena

to ćew naravno srediti nadolazeći pcie 4.0, no tu tehnologiju ova platforma nema, dakle već je sad mrtva u smislu korištenja top grafike u bilo kakvoj kombinaciji

i na kraju, koga sam ja to vrijeđao?

nije uvreda reći da se neki kurče svojim hwom, a zapravo su uzeli na guzove top grafu ili proc i nemaju za pošteno napajanje, kućište ili monitor, to su svakodnevne situacije kod nas

isto kao i sa autima, kupuje se novi auto na kredit, a nema se za redovni servis ili za otić istim tim autom na godišnji, kupuju se mobiteli od 10+ tisuća kuna, a nema se za pretplatu

na to se mogu uvrijediti samo sitne duše koje tako i rade, jer ne znaju uskladiti svoje potrebe sa prihodima i imaju glupu potrebu za kurčenjem i kupovanjem stvari koje si ne mogu priuštiti

13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

Problem je u tome sto srljas sa zakljuccima, a nisi siguran u ono sto govoris, isto kao sto je to bilo sa tvojim predvidanjima za Ampere seriju tj u vezi njihovih cijena.

Prije neg sto sam se ukljucio isao sam iz znatizelje prouciti pitanje sa stazicama, na kraju gdje god sam pogledao receno je tocno ono sto sam ovdje napisao, ovih 16 PCI koje stoje u specifikacijama chipseta odu na grafiku, a chipset ima svoje staze (z370 ih ima 24) koje idu na stvari kao sto su gigabit LAN, USB-C i M.2. Znaci ovih 16 mozes jedino okupirati dodatnom karticom ili necime sto ide direktno u PCI slot kao sto je capture card npr.

Zato sam i napisao da stazice bottleneckaju 2080ti jedino u SLI konfiguraciji, a tko zna kad cemo vidjeti karticu kojoj nece biti dovoljno 16 stazica.

Vjerujem da si i ti citao istu stvar, al moras gurati na svoje, znaci sad vise nije dovoljno sto se nvme mozes koristiti na z370 plocama bez da kocis karticu nego je odjednom jedina opcija koju ce koristiti entuzijasti o kojima pricas Intel optane ssd...

Ne kazem da chipset nije ogranicen, al jednom gameru je dovoljno par dobrih ssd-ova ili nvme ako ga bas zeli staviti iz nekog razloga.

Sa ovim zadnjim dijelom se slazem, a u prethodnom postu si mene utrpao u tu skupinu koju zapravo osudujem jednako kao i ti (iako ja nemam top gpu, za cpu se jedino moze rec da je top po pitanju gaminga). Jbg ovaj Fortron mi je ostao jos od zadnje konfiguracije i dovoljan je za ovo sto trenutno imam pa mi se ne zuri sa zamjenom, a sto se ovog TN-a tice on savrseno odgovara mojim potrebama gdje su adaptive sync i rr u prvom planu, a rezolucija je takva da stane u budzet i da ne moram jos dodatno trositi na jednu 1080ti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 9:00 (war3_tft).
8 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

koliko vidim po internetima,  i na starijim Z chipsetima(z170 na dalje) se spominju za m2 nvme 4 stazice via chipset koje su zasebne u odnosu na CPU stazice....

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
war3_tft kaže...

Prije neg sto sam se ukljucio isao sam iz znatizelje prouciti pitanje sa stazicama, na kraju gdje god sam pogledao receno je tocno ono sto sam ovdje napisao, ovih 16 PCI koje stoje u specifikacijama chipseta odu na grafiku, a chipset ima svoje staze (z370 ih ima 24) koje idu na stvari kao sto su gigabit LAN, USB-C i M.2. Znaci ovih 16 mozes jedino okupirati dodatnom karticom ili necime sto ide direktno u PCI slot kao sto je capture card npr.

Sa ovim zadnjim dijelom se slazem, a u prethodnom postu si mene utrpao u tu skupinu koju zapravo osudujem jednako kao i ti (iako ja nemam top gpu, za cpu se jedino moze rec da je top po pitanju gaminga). Jbg ovaj Fortron mi je ostao jos od zadnje konfiguracije i dovoljan je za ovo sto trenutno imam pa mi se ne zuri sa zamjenom, a sto se ovog TN-a tice on savrseno odgovara mojim potrebama gdje su adaptive sync i rr u prvom planu, a rezolucija je takva da stane u budzet i da ne moram jos dodatno trositi na jednu 1080ti.

nikud ja ne srljam - kako god okreneš, platforma je ograničena - ranije to nije bio slučaj jer su top grafe radile jednako dobro i na pcie x8, pa si mogao bez problema koristiti i druge slotove

sad je tome došao kraj i svaka sljedeća serija grafa će samo biti veći problem za tu platformu

dakle, intel izbacuje novu seriju krajem 2018. godine kao vrhunsku gajming platformu, na kojoj top ploče imaju hrpetinu pcie utora u koje nemereš ništa staviti jer blokiraš grafu, koja pušiona

tebe ja nisam svrstao nigdje, malo bolje pogledaj moju poruku

to što si se ti našao u tome je drugi par rukava

13 godina
protjeran

Pa da, razlika je sto z170 chipset ima 20 chipset stazica, a z370 ih ima 24.

picajzla0707 kaže...

nikud ja ne srljam - kako god okreneš, platforma je ograničena - ranije to nije bio slučaj jer su top grafe radile jednako dobro i na pcie x8, pa si mogao bez problema koristiti i druge slotove

sad je tome došao kraj i svaka sljedeća serija grafa će samo biti veći problem za tu platformu

dakle, intel izbacuje novu seriju krajem 2018. godine kao vrhunsku gajming platformu, na kojoj top ploče imaju hrpetinu pcie utora u koje nemereš ništa staviti jer blokiraš grafu, koja pušiona

tebe ja nisam svrstao nigdje, malo bolje pogledaj moju poruku

to što si se ti našao u tome je drugi par rukava

Srljao si sa zakljuccima da nvme zauzima PCI stazice na to sam mislio.

Ta platforma ce ogranicavati jedino one koji misle ubaciti SLI nove generacije (a takvi ce ionako mijenjati platformu kad dode nova), a ovih 2-3% slabijih performansi na SLI Amperu ili nekoga sa capture cardom i "neophodnim" Intel optaneom je nista u usporedbi sa AM4 platformom koja bas gledam ima takoder 16 PCI stazica za gpu pa isto tako blokiras grafu ako ustekas nesto dodatno u PCI slot (neka me netko ispravi ako grijesim, po mogucnosti sa linkovima gdje je taj dio lijepo objasnjen), a dodatno k tome sami Ryzen vec opasno bottlenecka nove kartice. 

Jbg naveo si Fortrona i TN pa sam se iz tog razloga nasao u toj grupi. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 10:06 (war3_tft).
8 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

samo se vas dva zajebavajte sa brojanjem stazica, ja vidim da će Gorštak uskoro u izračun FPS-a morati ubaciti varijablu raspoloživih stazica, tek smo onda u problemu 

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

Samo treba uzet u obzir da tih 24 PCH stazica ima maksimalnu propusnost prema CPU-u ekvivalentnu PCI-E 3.0 X4...

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ansha kaže...

Samo treba uzet u obzir da tih 24 PCH stazica ima maksimalnu propusnost prema CPU-u ekvivalentnu PCI-E 3.0 X4...

I sto to znaci po pitanju propusnosti, da li to moze bottleneckati jedan nmve?

EDIT: Dodatno pitanje, ako primjerice ustekamo jedan GPU, a u donji PCI slot capture karticu kojoj su potrebne 4 stazice, da li GPU dobiva preostalih 12 stazica za koristenje il se stazice podijele po pci slotovima pa gpu i captre kartica svaki dobiju po 8 stazica?

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 10:19 (war3_tft).
8 godina
protjeran
ansha kaže...

pcie stazica je 6x propusnija od pch stazice?? 

15 godina
protjeran
war3_tft kaže...
ansha kaže...

Ne moze, ovo sam napisao kako netko ne bi pomislio da moze 6 nvme driveova moze radit punom brzinom preko chipseta.

Kod mene preko chipseta ide i nvme  drive i sata drive pa opet ne moze biti bottlenecka...

15 godina
protjeran
lav1000 kaže...
ansha kaže...

Ne, jednaka je brzina, ali je pch spojen s cpu-om x4 brzinom...

13 godina
protjeran
ansha kaže...
war3_tft kaže...

Ne moze, ovo sam napisao kako netko ne bi pomislio da moze 6 nvme driveova moze radit punom brzinom preko chipseta.

Kod mene preko chipseta ide i nvme  drive i sata drive pa opet ne moze biti bottlenecka...

Palo mi je na pamet da si napisao iz tog razloga, al nisam bio siguran u ovaj drugi dio.

Editirao sam prijasnji post pa odg i na drugo pitanje ak mozes, takoder i ovaj dio u vezi Ryzena i stazica kad smo se vec raspricali. 

8 godina
protjeran
ansha kaže...
lav1000 kaže...
ansha kaže...

Ne, jednaka je brzina, ali je pch spojen s cpu-om x4 brzinom...

e sad me jebeš...što nije to x4 broj stazica , a 2.0 ili 3.0 različite brzine tih portova????

11 godina
Kakve veze imaju stazice sa i7 temom??? Zadnje 2 strane se pise o stazicama...
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 10:30 (Chico12).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
war3_tft kaže...

Srljao si sa zakljuccima da nvme zauzima PCI stazice na to sam mislio.

Ta platforma ce ogranicavati jedino one koji misle ubaciti SLI nove generacije (a takvi ce ionako mijenjati platformu kad dode nova), a ovih 2-3% slabijih performansi na SLI Amperu ili nekoga sa capture cardom i "neophodnim" Intel optaneom je nista u usporedbi sa AM4 platformom koja bas gledam ima takoder 16 PCI stazica za gpu pa isto tako blokiras grafu ako ustekas nesto dodatno u PCI slot (neka me netko ispravi ako grijesim, po mogucnosti sa linkovima gdje je taj dio lijepo objasnjen), a dodatno k tome sami Ryzen vec opasno bottlenecka nove kartice. 

Jbg naveo si Fortrona i TN pa sam se iz tog razloga nasao u toj grupi. 

je, može se reći da sam išao malo bocnuti intelove vjerne poklonike, koje na takvo što počnu osjećati fizičku bol u preponama 

gledao sam sad i raspored pcie utora - dva gornja su uglavnom rezervirana za grafe i idu direktno preko cpu, tako da x16 se dijeli na x8 samo u slučaju da koristiš ta dva slota

oni niži slotovi idu preko čipseta i ne utječu na stazice od grafike

dakle ipak nisam u pravu, priznajem, no bilo je zabavno gledati koprcanje 

iskreno, nisam niti gledao koje napajanje baš ti imaš - na pameti su mi bili neki likovi koje znam da tako kupuju

Chico12

stazice su uvijek i bilo gdje tema, nisi upućen 

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 10:32 (picajzla0707).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice