Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.337
|
čitano: 3.128.932
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
Intel i7 Club

Mali OT,nisam neko vrime bija na forumu,ljeto je prošlo i čitam malo i ne mogu da virujem,Friday u temi o hardweru!!!

AUDIOFIL
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Re: Intel i7 Club
volegradele kaže...

Mali OT,nisam neko vrime bija na forumu,ljeto je prošlo i čitam malo i ne mogu da virujem,Friday u temi o hardweru!!!

Eto ćim nije na hr zraku odmah se promjenio iz korjena.

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ma lik se samo dosao pohvaliti kako grca u lovilp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
volegradele kaže...

Hardware je moja prva i najveca ljubav. Da mogu od toga zivjeti kao od programiranja - nikad vise ne bih napisao niti jednu liniju koda.

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...

Ma tko prica o primu? Isprobaj intelburntest na max pa ces vidjeti, badava vrtjeti prime 12-24h

Ocekivao sam vise. Noctua nije impresionirana ni najmanje...

EDIT:

Ne da mi se vise vrtiti, nije bas nesto stresno

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 11:36 (Friday).
15 godina

a koju maticnu plocu imas i bas me zanimma

17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Asus Z170-K

Zasto?

EDIT:

U mater, sad tek vidim da nije meni namjenjeno...

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 12:03 (Friday).
15 godina
Friday kaže...
dreadmoore kaže...

Asus Z170-K

Zasto?

EDIT:

U mater, sad tek vidim da nije meni namjenjeno...

Ma jesam na tebe sam mislio a mozda sam na pogresnog  kliknio kad sam pisao poruku.Uglavnom o cemu se radi u mene je asus Z170-a i vidim na hw monitoru pise ti 1.180-1.190v.Dok kod mene uvjek stoji 1.250v pa neznam o cemu se radi a preko adaptiv moda stavljam napon na dodatni turbo dodam nekih 1.180-1.190v ali mi uvjek isto pokazuje 1.250v i koji load line calibration koristis lvl ja ga stavim na nekih lvl3-lvl4 ispod nemoze.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 12:23 (dreadmoore).
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

ma jesam na tebe sam mislio a  mozda  sam na pogresnog  kliknio kad sam pisao poruku

Jbg, ja sam tu novi na forumu pa mi nije bas sve jasno.

Uglavnom, zasto te zanima koja je ploca?

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Ma jesam na tebe sam mislio a mozda sam na pogresnog  kliknio kad sam pisao poruku.Uglavnom o cemu se radi u mene je asus Z170-a i vidim na hw monitoru pise ti 1.180-1.190v.Dok kod mene uvjek stoji 1.250v pa neznam o cemu se radi a preko adaptiv moda stavljam napon na dodatni turbo dodam nekih 1.180-1.190v ali mi uvjek isto pokazuje 1.250v i koji load line calibration koristis lvl ja ga stavim na nekih lvl3-lvl4 ispod nemoze.

Klinke mi sad igraju minecraft a server je dignut na mom stroju pa ne mogu resetirati. Kasnije kad budem resetirao - uslikat cu postavke bios-a pa ti ih pokazem. Uglavnom - podesio sam adaptive mod + offset. Po defaultu je i kod mene ogroman napon (preko 1.3)

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Evo, ovo su moje postavke (i moj triple post )

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
15 godina
Intel i7 Club

Evo isto kao ti sam stavio postavke

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

cpu package ti je za 10w manji, okretaji su ti za 500rpm-a veci, stavi fiksno na 1000 pa javi rezultat i cpu ti nije opterecen na full treba pisati oko 90w@4,2ghz kao friday-u!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
Stjepanj kaže...
dreadmoore kaže...

cpu package ti je za 10w manji, okretaji su ti za 500rpm-a veci, stavi fiksno na 1000 pa javi rezultat i cpu ti nije opterecen na full treba pisati oko 90w@4,2ghz kao friday-u!

sta da stavim na 1000 kao prvo u mene ventovi nisu od noctue nego thermaltake i njima je minimalna brzina 1200rpm

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 16:47 (dreadmoore).
15 godina
Intel i7 Club
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 17:00 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Gle, moras prijeci na noctuu, nema druge

Freak Show Inc.
15 godina
Friday kaže...

Gle, moras prijeci na noctuu, nema druge

rado bih presao da nisu ovdje u bosni  zategnute cijene ili da ih ima kupiti za nekih 20€ ali da dajem novce preko 30€ ne hvala

17 godina
Intel i7 Club

Imaš proc od 400 eura lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
amd freak kaže...

A gle, ocito ga postojeci hladnjak dobro hladi (vidi se na SS). Ali noctua je ljubav

Freak Show Inc.
15 godina
amd freak kaže...

za procesor se moze izdvojiti ali za ventove ne a primarno mi jeda zamjenim graficke za gtx 1070

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2016 0:41 (dreadmoore).
15 godina
neaktivan
Friday kaže...

Stress+test Stress+test

Namjestio sam postavke kako si rekao, temperature su mi brutalno opale. Evo SS iz AIDA64 stress testa, ventilatori na Noctui rade na neki 300 RPM-ova.

EDIT: Nece mi sliku pokazati, evo link.

AIDA pokazuje i manju CPU package temperaturu, za 15 min testiranja je bilo 56 C. Ventilatori u kucistu su takoder bili na jako niskoj razini. Sada me zanima koliko ce mi napona trebati za OC na nekih 4.6 ili 4.7 GHz.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2016 10:29 (alen29).
17 godina
odjavljen
alen29 kaže...
Friday kaže...

Namjestio sam postavke kako si rekao, temperature su mi brutalno opale. Evo SS iz AIDA64 stress testa, ventilatori na Noctui rade na neki 300 RPM-ova.

AIDA pokazuje i manju CPU package temperaturu, za 15 min testiranja je bilo 56 C. Ventilatori u kucistu su takoder bili na jako niskoj razini. Sada me zanima koliko ce mi napona trebati za OC na nekih 4.6 ili 4.7 GHz.

Jos uvijek ti je voltaza dosta visoka, ne? Trebalo bi to ispod 1.2 ici definitivno...

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
Friday kaže...
alen29 kaže...
Friday kaže...

Jos uvijek ti je voltaza dosta visoka, ne? Trebalo bi to ispod 1.2 ici definitivno...

U UEFI-ju mi je na 1.186V. Kada testiram preko AIDE64, ide do 1.235V. Mislis da ti imas bolji primjerak. Pogledaj gore post of od kolege dreadmoorea, njemu je VID napon na 1.220V u Intel Burn testu. Ja sam osobno zadovoljan i s ovime jer mi je maticna brutalno overvoltala CPU.

17 godina
odjavljen
alen29 kaže...
 Ja sam osobno zadovoljan i s ovime jer mi je maticna brutalno overvoltala CPU.

Iz nekog razloga sve ploce to rade, mater im...

Freak Show Inc.
15 godina
alen29 kaže...
Friday kaže...
alen29 kaže...
Friday kaže...

U UEFI-ju mi je na 1.186V. Kada testiram preko AIDE64, ide do 1.235V. Mislis da ti imas bolji primjerak. Pogledaj gore post of od kolege dreadmoorea, njemu je VID napon na 1.220V u Intel Burn testu. Ja sam osobno zadovoljan i s ovime jer mi je maticna brutalno overvoltala CPU.

Da ali eto kako meni stjepanj  kaze procesor ti nije opterecen 100% nego nekih 60-70% a ti imas bas ogromne temperture sa tim testom od aide 64 a sad zamisli kolike bi ti temperature bile da koristis small fft sa prime 95

16 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Da ali eto kako meni stjepanj  kaze procesor ti nije opterecen 100% nego nekih 60-70% a ti imas bas ogromne temperture sa tim testom od aide 64 a sad zamisli kolike bi ti temperature bile da koristis small fft sa prime 95

Stjepanj u mnogo toga zuji, procesor je itekako opterecen 100%, samo ne koristi te instrukcije, bar ne u toj mjeri. Small fft koristi avx instrukcije, i ne koristi puno drugoga, pa i za taj test mozes rec da koristi tek 30% CPU-a. Sto je ekstremna glupost i neznanje.

AIDA dobro simulira realworld rubno podrucje rada procesora, a ako mi nades program koji ce koristit AVXx instrukcije kao sto to radi Prime95 (osim njega samog jel) onda postoji problem... Procesori koji rade matematicke poslove kao Prime su iole skuplji i neprikladni za ikakav gaming ili drugu vrstu radi, sve se vise oslanja na broj jezgri manje na frekvenciju i single core performanse.

Temperature kad bi koristio Prime su upravo takve, kad bi koristio Prime... 

EDIT: maksimalnih 70 stupnjeva nakon par sati nisu ni u kojem slucaju grozne temperature. To je tek rubno podrucje kad bi procesor takav load imao 24/7 bar cetvrt godine.

mojpismonosa
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2016 17:00 (Mojpismonosa).
15 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
alen29 kaže...
Friday kaže...
alen29 kaže...
Friday kaže...

Ventilatori na Noctui su se vrtili na oko 350 RPM-a, a sa low noise adapterima mogu ici do 1200 tako da jos ima lufta. Uz to, ostali ventilatori u kucistu su se jedva vrtili.

Ako pokrenem Intel Burn Test sa svim ventilatorima u kucistu do kraja, CPU package u HW monitoru dode do 64 C sto mi se cini cisto OK. 

15 godina
alen29 kaže...

Ventilatori na Noctui su se vrtili na oko 350 RPM-a, a sa low noise adapterima mogu ici do 1200 tako da jos ima lufta. Uz to, ostali ventilatori u kucistu su se jedva vrtili.

Ako pokrenem Intel Burn Test sa svim ventilatorima u kucistu do kraja, CPU package u HW monitoru dode do 64 C sto mi se cini cisto OK. 

a sad kako ti mislis doci do 4.5 ili 4,6 ghz ako on tebi daje tako velike temperature na stocku jesi uopce gledao kakva je mogucnost tih noctua hladnjaka na stock-u kad ih upregnes na full brzinu

17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

a sad kako ti mislis doci do 4.5 ili 4,6 ghz ako on tebi daje tako velike temperature na stocku jesi uopce gledao kakva je mogucnost tih noctua hladnjaka na stock-u kad ih upregnes na full brzinu

Kod mene na full brzini P95 Small FFT daje 53-55 stupnjeva

Freak Show Inc.
14 godina
Intel i7 Club

Evo opet mene sa starim i7 u klubu. Dok se skupi nešto $$ sastrane ide 6/12 xeon gore.

Moj PC  
2 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice