Nisam nikad vidio taj hladnjak ali ako ima podršku za Intel socket 1156, 1155, 1150 onda će ić i na 1151 jer je to sve isti razmak rupa.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako je isti razmak 1156 i ostalih onda može hvala Nicky
Pošto je odluka pala odlučio sam se ipak na i7 6700k ipak je noviji pa javim prve utiske kad to sklopim kroz par dana.
Posto sam trenutno malo ogranicen sa budžetom izabrao sam MBO ASUS Z170-A i jedan kit od 8GB DDR4 sad zasad ce to biti dok placa sljedeca ne legne pa jos rama dodati sljedeci mjesec.
Evo ovako da se i ja uclanim u klub i7.Vec imam problem i stvarno neznam kako da ga rijesim ili je ovo do ploce ili do mene. Model Asus z170-a u postavkama biosa postavim svoj nacin i svaki put nakon restar pc-a ili ponovnog ukljucivanja on mi automatski dize oc na procesoru za 15% i postavlja neki svoj nacin jel ima nesto da moram ukljuciti da se ovo ne dogadja.
pa spominjo si negdje da bi mogao nesto novo uskoro? dakle nista?
pa spominjo si negdje da bi mogao nesto novo uskoro? dakle nista?
Ma rado bi ja uzeo nešto novo al trenutno mi ne cvitaju ruže što se tiče financija.
Evo ovako da se i ja uclanim u klub i7.Vec imam problem i stvarno neznam kako da ga rijesim ili je ovo do ploce ili do mene. Model Asus z170-a u postavkama biosa postavim svoj nacin i svaki put nakon restar pc-a ili ponovnog ukljucivanja on mi automatski dize oc na procesoru za 15% i postavlja neki svoj nacin jel ima nesto da moram ukljuciti da se ovo ne dogadja.
Vjerovatno turbo boost, neće se ništa dogoditi to je normalno.
Šta je ovo!?
Drzi se ti amd-a
Ekipa, jel aida64 pokazuje OK voltazu? Sinoc sam iz zajebancija undervoltao svoj 6700k za 150mv i ostavio prime95 da vrti. Jutros, nakon 10+ sati mali i dalje vrti bez problema.
Probaj instalirati cpuz i ako su identicne voltaze to je to. Nisam nikad koristio aidu za to.

Probaj instalirati cpuz i ako su identicne voltaze to je to. Nisam nikad koristio aidu za to.
Identicne su voltaze ali sam negdje na netu procitao da cpu z ponekad krivo ocita.
Uglavnom, undervotanje je dobro proslo. Otislo 10 stupnjeva dolje u loadu i to uz nize okretaje na hladnjaku.
Samo sto sam sa offset moda morao ici na adaptive jer mi stroj nije bio stabilan dok je idle.
Zna se desiti da cpu-z pogresno ocita, najbolje bi bilo ako imas voltage point na ploci pa sa voltmetrom izmjeriti.

Zna se desiti da cpu-z pogresno ocita, najbolje bi bilo ako imas voltage point na ploci pa sa voltmetrom izmjeriti.
Nemam instrument, pa ono
Temperature su znatno nize a sve je stabilno. Proglasavam pobjedu...
Nemam instrument, pa ono
Temperature su znatno nize a sve je stabilno. Proglasavam pobjedu...
onda ti je ploca posteno overvoltala, ja sam valjda od 30 procesora najvise uspio skinuti 90mv, prosjek koji je prlolazilo prime95 je uredno bio za cca 20-30mv veci nego u igrama koje opterecuju cijeli komp( tipa bf4) uredno ide bsod, tako da javi za koji dan jesi imao kakvih problema!lp
onda ti je ploca posteno overvoltala, ja sam valjda od 30 procesora najvise uspio skinuti 90mv, prosjek koji je prlolazilo prime95 je uredno bio za cca 20-30mv veci nego u igrama koje opterecuju cijeli komp( tipa bf4) uredno ide bsod, tako da javi za koji dan jesi imao kakvih problema!lp
Skinuo sam i 200mv. Radi u loadu par sati bez problema ali u idle-u se srusio nakon sat-dva. Sad sam postavio adaptive+offset. U loadu mi je napon 1.160 (bio je stabilan i na manje), za idle nisam siguran. Ali evo cijeli dan nikakvih problema (zena bi mi vec vristala da nesto ne valja ).
Uglavnom, oko 10 stupnjeva razlike u odnosu na stock voltaze. S time da se i cpu fan vrti sporije pa je stvarna razlika i veca. Da stavim noctuu na max i ventilatore na kucistu isto na max - vjerojatno bi full load temperatura bila ispod 40 stupnjeva
Ne znam sta se zamarate tim offsetima, udri manualni napon cijelo vrijeme, razlika u temp minimalna.
Ne znam sta se zamarate tim offsetima, udri manualni napon cijelo vrijeme, razlika u temp minimalna.
Zamaramo? Pa jednak trud mi treba za jedno i drugo...
covjek voli da mu se stalno dize i spustalp
Sad ozbiljno, nikada nisam koristio offset jer vecinom sere i dok izracunas koliko ti mV treba sjebes se.
Testirao sam i offset i manualni, temp razlike oko 3-4C, znaci mizerno.
Testiranja sam provodio na 4930K.
malo mi tih -150mV nategnuto izgleda, skylake nemre nikako raditi na manjem naponu od devila na istom taktu jer skylake u prosjeku radi na 100mV vecem naponu!
jel mi pricamo o svih 8 thredova na 4,2ghz u loadu ili samo prva jezgra? a irac?
Pozz.zanima me da li je dobro uzeti konfiguraciju s intel skylake i ram memorijom ddr3 posto sam cuo da se moze ostetiti procesor?lp
Pozz.zanima me da li je dobro uzeti konfiguraciju s intel skylake i ram memorijom ddr3 posto sam cuo da se moze ostetiti procesor?lp
da moze! ako uzmes tu pločicu rama i udaras dovoljno jako po procesoru!
Ako uzimas skylake konfiguraciju mislim da ti je razlika ddr3 vs ddr4 nikakva posto im je cijena poprilicno pala! svakako ddr4!lp
edit.
nema razlike cijene su iste!
http://www.hcl.hr/forum/hardware/da-li-ddr3-memorija-ostecuje-skylake-procesore/ na ovo sam mislio a naravno da cu vidjeti da uzmem ddr4.hvala na odgovoru
malo mi tih -150mV nategnuto izgleda, skylake nemre nikako raditi na manjem naponu od devila na istom taktu jer skylake u prosjeku radi na 100mV vecem naponu!
jel mi pricamo o svih 8 thredova na 4,2ghz u loadu ili samo prva jezgra? a irac?
Ovo je samo pola sata, ali radio je i na manje par sati
150mV je stvarno puno( nemam iskustva s skylakeom), ja sam na DC-u za cca 80mv imao cca 7°c manje temperature! tvojih 10°c je brutala!lp
edit.
koji si test vrtio?
150mV je stvarno puno( nemam iskustva s skylakeom), ja sam na DC-u za cca 80mv imao cca 7°c manje temperature! tvojih 10°c je brutala!lp
edit.
koji si test vrtio?
Dopao me valjda dobar komad. Za vikend cu ga rusiti da vidim dokle ide (imao sam 920 i 3570k koji su isto dobro reagirali na undervoltanje). Zgodna je ova fora sa adaptive voltazom jer mozes birati i idle i load voltazu. Sad preko tjedna ne smijem jer ako ga ostavim i on se BSOD-a zena ce mi jaja otkinuti
EDIT: Small FFT uvijek vrtim