Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.296
|
čitano: 3.104.853
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
11 godina
neaktivan
Re: Intel i7 Club
nicky.sl kaže...
Stjepanj kaže...
centis kaže...
Stjepanj kaže...

mene zabrinjava krajnja brojka potrebnih i7...

Ima ih preko nekoliko koji su mi več dali na raspolaganje svoje proceve.Do sutra navečer obavjestim sretnog posuditelja 
Sad za ozbiljno!Stjepko ti si se namjenjao proceva.Koliki je boost u igrama  i7 3770k naspram i5  3570?

ovisi o igri, gpu, detaljima, rezoluciji, sto su oni u globalu manji razlika je veca...za tocne usporedbe imas tonu grafova na netu

a kaj se tice i7 evo ih meni dva najdraza:     

Ima dosta serija i7-mica ali samo je jedna prava a zove se Sandy

U jbte koji clock!Svaka ti dala!2600k su 400ak kn jeftiniji od 3770k.Nemaju garanciju ali ako su ispravni,nebih trebao brinut.Sto misliš?

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.2.2016 21:33 (centis).
12 godina
Intel i7 Club

i7 2600k je hladniji od i7 3770k i malo bolji kloker. Ja bi opet išao na 2600k samo zbog lemljenog IHS-a. Moj je inače stabilan na 5175MHz (prolazi sve testove)

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
5 0 hvala 1
10 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Ima ih preko nekoliko koji su mi več dali na raspolaganje svoje proceve.Do sutra navečer obavjestim sretnog posuditelja 
Sad za ozbiljno!Stjepko ti si se namjenjao proceva.Koliki je boost u igrama  i7 3770k naspram i5  3570?

ovisi o igri, gpu, detaljima, rezoluciji, sto su oni u globalu manji razlika je veca...za tocne usporedbe imas tonu grafova na netu

Ajde budi fer i reci da u igrama (čak i onima cpu zahtjevnima) tvoj omiljeni ''Intel Core™ i7 Forever'' nema veliku prednost u odnosu na i5 (ista generacija /isti klok)

Battlelog: Glavas_ZG
11 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Sve to stoji da i5 ne zaostaje puno u igrama naspram i7.Ali mene je uhvatio poriv ka klokanju.Da uzmem i5 3570k ili 2500k nije bas nekakva investicija naspram i5 3570.Stoga idem na otkljucani i7

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Intel i7 Club

Moj i5 3450 s grfom r9 290 na 1000/1250mhz (tolika je frekvencija donedavno bila) nije mogao gurat u Battlefieldu 4 MP s 64 igrača, večinu vremena je bio u 100% a grafa oko 70-75% dok sa i7 2600k na 4.4ghz grafa je uvik u 100% a on ne prelazi 55-60%. Tako da bi se reklo da ima dosta razlike između non K i5-ice i kloknute i7-ice

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Moj i5 3450 s grfom r9 290 na 1000/1250mhz (tolika je frekvencija donedavno bila) nije mogao gurat u Battlefieldu 4 MP s 64 igrača, večinu vremena je bio u 100% a grafa oko 70-75% dok sa i7 2600k na 4.4ghz grafa je uvik u 100% a on ne prelazi 55-60%. Tako da bi se reklo da ima dosta razlike između non K i5-ice i kloknute i7-ice

Da, svaka multithreaded igra može donijeti dobru prednost i7-ici. Load se rasporedi na sve logičke procesore i teško da se nabije na više od 80%... 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
Intel i7 Club

Imao i5 3570K i imam i7 3770K,jel ima razlike,pa kladio bih se, da kad bih napravim blinde test ne bih skužio koji je proc u matičnoj dok igraš BF3 ili BF4 (ili igru koju preferiraš) ,eto tolika je razlika!A i ne vidim svrhu testiranja procesora,internet i mi ovdje na forumu smo sasvim dovoljni,nije to auto pa da vidiš jel ti leži pod rukom!!

AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

imao sam i5 2500k prije sadashnje 7-ce na istol plochi i bio je hladan ko shpricer te solidan oc-er

sb chipset je bio chudo

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.2.2016 23:30 (4mal).
11 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Imao i5 3570K i imam i7 3770K,jel ima razlike,pa kladio bih se, da kad bih napravim blinde test ne bih skužio koji je proc u matičnoj dok igraš BF3 ili BF4 (ili igru koju preferiraš) ,eto tolika je razlika!A i ne vidim svrhu testiranja procesora,internet i mi ovdje na forumu smo sasvim dovoljni,nije to auto pa da vidiš jel ti leži pod rukom!!

Čitajući komentare ispada mi najbolja opcija zamjenit svoj i5 3570 sa 3570k ili 2500k.Htio bih klokat proc a za gaming i piskaranje po netu i7 k mi ispadne nepotreban.Osim nekakvog gušta da imam i7 cu 

11 godina
neaktivan
centis kaže...
volegradele kaže...

Čitajući komentare ispada mi najbolja opcija zamjenit svoj i5 3570 sa 3570k ili 2500k.Htio bih klokat proc a za gaming i piskaranje po netu i7 k mi ispadne nepotreban.Osim nekakvog gušta da imam i7 cu 

Ps

Ne igram multiplayer igre,samo single

12 godina

Samo single :-o a di je tu gušt?

11 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Lako se zarazim pa se ne smjem upuštat u besane noći

Evo sad peglam belu i nikako na spavanje.I singleplayer mi oduzima previše vremena

13 godina
protjeran
centis kaže...

Lako se zarazim pa se ne smjem upuštat u besane noći

Evo sad peglam belu i nikako na spavanje.I singleplayer mi oduzima previše vremena

sandy je tako lako za klokat da mozes zmirecki:

i7+2700K@4,8Ghz i7+2700K@4,8Ghz

i7+3930K@4,4ghz i7+3930K@4,4ghz

i5+2500K@5ghz i5+2500K@5ghz

i7+2600K@5,2ghz i7+2600K@5,2ghz

Da! svatko tko voli HW treba probati "overklokati", meni je to umjesto nabrijavanja auta

No Haswell je koma za OC, stvarno da bi to cudo natjerao prek 4,8 treba imat zivaca i volje!

i7 4790K@5,1ghz i7 4790K@5,1ghz

G3258@5.08ghz G3258@5.08ghz

LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2016 0:48 (Stjepanj).
12 godina
nicky.sl kaže...

jbga, sto žena dvjesto sisa

meni se multi toliko zgadio zbog balavurdije i djubradi prevarantske da nema šanse više me navuć, a još sam uz to uvijek bio pomalo nedruštven u svojim guštima (slično kao u seksu, recimo, ne volim veće društvo )

a što kaže kolega i pomalo me strah navlakuše neke, kad vidim bolju polovicu koja mjesecima pegla neke glupave mmorpg-ove prođe me i najmanja volja za multijem

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2016 1:36 (picajzla0707).
16 godina
Intel i7 Club

Koji program koristite za mjerenje CPU temp?

ja sam do sada koristio Intel extreme tuning utility,i u idle mi upravo 39,a u igrama 65,HW monitor mi daje upravo 36,a igri 60,dok ROG connect (spojim laptop preko USB-a na maticnu skinem softver na laptop i time mogu OC i pratit voltazu vrtnju, temp. etc) mi upravo pokazuje 32,a u igri 47. Kome vjerovati? Svi su CPU package,ne neki single corevi jer oni su razliciti.

u prijasnjem postu,malo iza,sam pitao u vezi visokih temp. mozda ovan intel XTU daje krive podatke? jer po ROG connect mi je sve super...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
izvone kaže...

ja sam do sada koristio Intel extreme tuning utility,i u idle mi upravo 39,a u igrama 65,HW monitor mi daje upravo 36,a igri 60,dok ROG connect (spojim laptop preko USB-a na maticnu skinem softver na laptop i time mogu OC i pratit voltazu vrtnju, temp. etc) mi upravo pokazuje 32,a u igri 47. Kome vjerovati? Svi su CPU package,ne neki single corevi jer oni su razliciti.

u prijasnjem postu,malo iza,sam pitao u vezi visokih temp. mozda ovan intel XTU daje krive podatke? jer po ROG connect mi je sve super...

Core Temp

Battlelog: Glavas_ZG
14 godina
izvone kaže...

http://www.hwinfo.com/download.php

Probaj s ovime, koristim ga već godinama i nema što ne mjeri (valjda).

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ja gurnem prst medu heat-pipove..Open Hardware monitor!lp

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Stjepanj kaže...

Ja gurnem prst medu heat-pipove..Open Hardware monitor!lp

Postao si tehničar?

11 godina
Ja kad god kliknem na hardware monitor, dođe bsod i pc se restartira. Koji bi mogao biti razlog?
Win10
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Chico12 kaže...
Ja kad god kliknem na hardware monitor, dođe bsod i pc se restartira. Koji bi mogao biti razlog?
Win10

meni se to događa s speedFan,ili BSOD ili sve zašteka i nemogu ništa,isto desetka

Probam ove iz prijedloga pa vidim koji od mojih zeza...

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Neznam kako ostali no ja sam svom i7 4790K stavio da mi svaka jezgra radi na svom taktu, prva na 4,6 druga na 4,5, treca na 4,4 i četvrta an 4,3, zadnje vrijeme sam drzao sve jezgre na 4,6 no u gamingu se kuciste poprilicno zagrije zbog poprilicno klokanog Gpu-a, temperature dodu i do 80°c!( i u kuci mi je rijetko kad ispod 25°c, blize 30:)

Trenutno sam jos smanjio napon zbog ovog nacina pa cemo vidjeti temperature...

Mozda smanjim zadnje dvije jos vise iz razloga da smanjim napon i u konacnici zagrijavanje na najnizu mogucu tocku ostali?

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 16:05 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Držim ga na 4 Ghz-a @1.086V (Turbo Off) može i manje ali neka zasada stoji sve na Auto. Temperature ne prelaze 47°C tijekom igranja. Plan mi je zamijeniti moju R9 270 za neku nVidia Pascal & Amd Polaris karticu pa onda staviti Cpu na 4,5, 4,6 Ghz-a.

Unlock the Power Within
14 godina
Stjepanj kaže...

Neznam kako ostali no ja sam svom i7 4790K stavio da mi svaka jezgra radi na svom taktu, prva na 4,6 druga na 4,5, treca na 4,4 i četvrta an 4,3, zadnje vrijeme sam drzao sve jezgre na 4,6 no u gamingu se kuciste poprilicno zagrije zbog poprilicno klokanog Gpu-a, temperature dodu i do 80°c!( i u kuci mi je rijetko kad ispod 25°c, blize 30:)

Trenutno sam jos smanjio napon zbog ovog nacina pa cemo vidjeti temperature...

Mozda smanjim zadnje dvije jos vise iz razloga da smanjim napon i u konacnici zagrijavanje na najnizu mogucu tocku ostali?

Gpu ti grije cijeli sistem...

Makar i temp u kući ti je visoka i to utjeće na temperaturu.

edit: 4.7/1,250V max spike 60C

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 16:45 (Tiby).
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Meni za 4,6 na svim jezgrma treba 1.26V, ispod neide, cim pokrenem bf4 nakon nekog random vremena ide bsod!prime95 prolazi s daleko nizim naponom no to nije 100% stabilno u igrama!

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
Stjepanj kaže...

Meni za 4,6 na svim jezgrma treba 1.26V, ispod neide, cim pokrenem bf4 nakon nekog random vremena ide bsod!prime95 prolazi s daleko nizim naponom no to nije 100% stabilno u igrama!

Bsod dobivaš samo u BF4 ili u svim igrama?

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

to mi je prva igra koju pokrenem nakon prime-a, ak tamo padne idu druge postavke! ja zahtjevniju igru za cijeli sistem jos nisam vidio! tako da druge niti ne palim

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 17:42 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

Koji je razlog da mi ne spušta multi kad ništa ne radim? Fiksiran mi je klok na vrijednost iako je stavljeno na auto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dax-lax kaže...

Koji je razlog da mi ne spušta multi kad ništa ne radim? Fiksiran mi je klok na vrijednost iako je stavljeno na auto.

power options u windowsima?

14 godina
Intel i7 Club

Ma vidim kaj je. Uvijek mi je performance mod u power optionsima ali danas sam nešto mrljao s taktom po biosu i nađem na manual nešto što ne smije bit

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice