Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.284
|
čitano: 3.099.450
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
15 godina
Re: Intel i7 Club
Puls3 kaže...

Porsche na Sava gume 

Ne pričaj ništa, ima sam ih na Puntu i mislia na CBR-a stavit, ne sava, nego Mitas, Savina marka :D

Nedaj bože da ti neko pljune na cestu dok voziš, odman u kapsil. Ili korigirat putanju u ćoši za vrime prve kiše, smrt hahah

Na Punta stavia Continentala Premium Contact 5, na CBR-a Pirelli Diablo Rosso II, preporod!! :D

Sorry na oft!

13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

btw,vi koji ste se uhvatili za ovo,ovo za klokanje je bila zajebancija 

1 0 hvala 0
15 godina
Trabant601 kaže...

Evo ovo je za klokanje, taman dok san pisa poruku zva poštar iz Overseasa :D

15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Z170 Hero ima samo jedan M.2 socket? Ni to dobro..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

A koliko ljudi na forumu koristi trenutno uopće M.2 ??

15 godina
protjeran
itomic009 kaže...

A koliko ljudi na forumu koristi trenutno uopće M.2 ??

Irelevantno, to je ipak najnovija platforma i ima ploca sa po 3 komada pa bi i ova trebala imat bar 2. 

Uostalom, ako vec ima M.2, zasto uzimat sata SSD? Cijene su iste...

13 godina
protjeran
Trabant601 kaže...

bez obzira! s h87 bi trebao bez problema na 4,7ghz! inace dobrodosao u najjaci klub na forumu!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 18:35 (Stjepanj).
14 godina
LogicusMPS kaže...
Trabant601 kaže...

poštar iz Overseasa?
Wait, what?

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
15 godina
sudy_freak kaže...
LogicusMPS kaže...
Trabant601 kaže...

poštar iz Overseasa?
Wait, what?

Al si ti bio? :D

16 godina
Intel i7 Club

Izgleda da mi maticna limita OC, bug na ranim X58 koji je ispravljen na skupljim modelima BIOS updateom...

Radi TDPa snizava turbo za 2 multija tako da sam ogranicen na 3.53GHz radi FSB walla na 223.

EDIT: Flashao gore BIOS sa P6T WS Professional i sad radi na max ratiu , 4.03@1.344v.

Ako uspijem prec fsb wall i nabavim bolji cooler posto ide do 75c za vrijeme IBT, ciljam na 4+ GHz...

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2015 2:05 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Jel taj i3 skylake overkill stabilan ? :)

0 0 hvala 0
14 godina
8ax kaže...

Izgleda da mi maticna limita OC, bug na ranim X58 koji je ispravljen na skupljim modelima BIOS updateom...

Radi TDPa snizava turbo za 2 multija tako da sam ogranicen na 3.53GHz radi FSB walla na 223.

EDIT: Flashao gore BIOS sa P6T WS Professional i sad radi na max ratiu , 4.03@1.344v.

Ako uspijem prec fsb wall i nabavim bolji cooler posto ide do 75c za vrijeme IBT, ciljam na 4+ GHz...

Svakako nabavi pošteni hladnjak za tog six core procesora ili vodeno...Ti procesori su kao stvoreni za OC pošto su rađeni na 32nm proizvodnom procesu pa dostizati čak 4.5GHz nije neki veliki problem ako je bolji primjerak i snažno hlađenje postavljeno.

16 godina
3n3m1 kaže...
8ax kaže...

Svakako nabavi pošteni hladnjak za tog six core procesora ili vodeno...Ti procesori su kao stvoreni za OC pošto su rađeni na 32nm proizvodnom procesu pa dostizati čak 4.5GHz nije neki veliki problem ako je bolji primjerak i snažno hlađenje postavljeno.

Budem definitivno... jedino kaj sam se već dvaput opeko na vodeno, ic ce neki velki zracni cooler, cak je i dobar izbor (coolera) posto je 1366 bio 'jaci' socket.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2015 2:32 (8ax).
12 godina
Intel i7 Club

Najjači u nadolazečoj seriji pod kodnim imenom i7-6950X dolazi sa 10/20 Thread jezgri.

http://www.itrevolucija.org/

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
anelko kaže...

Najjači u nadolazečoj seriji pod kodnim imenom i7-6950X dolazi sa 10/20 Thread jezgri.

malo kasnis tj samo 3mj... kolega chaselol nas je vec izvjestio odavno o toj mrcini no to ne zanima 99% forumasa vec oni ispod 1000$

inace odgovor na mail nisam dobio?

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 23:31 (Stjepanj).
12 godina
Stjepanj kaže...
anelko kaže...

malo kasnis tj samo 3mj... kolega chaselol nas je vec izvjestio odavno o toj mrcini no to ne zanima 99% forumasa vec oni ispod 1000$

inace odgovor na mail nisam dobio?

Dobio sam info da je novost, pa da se moze postaviti na temi  Nisam nikad ni dobio mail, bas mi je bilo cudno da ne odgovaras ni na poruku a budes online. Evo saljem ti privatni mail na pp.

http://www.itrevolucija.org/
12 godina
Intel i7 Club

Lp i Sretna Nova svim forumasima, 

naime OC sam i7 6700k na stabilnih 4.5 Ghz za 24/7 koristenje. Voltaza je maksimalnih 1.232 V  i to kad je opterecen Primeom95.

E sad, ne razumijem SLIKA1 vise detalja : KLIK

Na ovoj tablici mi nije jasan Load Volts. Znaci ima CPU Volts kojeg pratim preko CPU-Z i koji iznosi pod max. opterecenjem 1.232V te jos  prema ovoj tablici Load Volts kojeg ne razumijem i neznam gjde bi mogao vidjet, preko kojeg programa?  

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2016 11:55 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Intel i7 Club

Sta nije Skylake najavljivan kao hiper mega ultra klokabilan,sa par klikova imaš 5.0? Ne kuzim da na 4.5 je nekakv limit. Meni moj je na stocku i nemogu reć da je loš,dapače. Ali zašto se prodaju skupo ako su im mogučnosti klokanja kao i prethodne generacije? Moguće da ja nisam dobro upućen,ali kad vidim da su ljudi sretni s 4.5 a to su mogle i prošle generacije..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ripjaw kaže...

Sta nije Skylake najavljivan kao hiper mega ultra klokabilan,sa par klikova imaš 5.0? Ne kuzim da na 4.5 je nekakv limit. Meni moj je na stocku i nemogu reć da je loš,dapače. Ali zašto se prodaju skupo ako su im mogučnosti klokanja kao i prethodne generacije? Moguće da ja nisam dobro upućen,ali kad vidim da su ljudi sretni s 4.5 a to su mogle i prošle generacije..

Tko kaze da je ovo limit na 4.5Ghz? To je za MENE limit jer nema potrebe da mi radi vise od 4.5Ghz za 24/7 koristenje. Al da, u park klikova ( 3 klika) u BIOSU namjestima na 4.7 - 4.8 Ghz i odvrtim bencheve. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2016 12:07 (Sandro HR Zagorje).
11 godina
Intel i7 Club

Ja tam na slici vidm BSOD na 4.9.. Ne mislim se svađat,samo pitam..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ripjaw kaže...

Ja tam na slici vidm BSOD na 4.9.. Ne mislim se svađat,samo pitam..

Link

14 godina

To je napon pod opterećenjem koji zbog vdroop-a bude različit od onog koji si postavio u BIOS-u. Taj napon što vidiš preko CPU-Z programa ćeš vidit i s ostalim aplikacijama tako da ne moraš tražit dalje. Ako želiš full precizno onda trebaš napon mjerit s voltmetrom.

12 godina
Intel i7 Club

Da al gledaj ovu tablicu KLIK

Na 4.5 Ghz njima je Vcore 1.316 pa do 1.342 V a meni CPU-Z pokazuje 1.232 V ....

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2016 12:13 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sandro HR Zagorje kaže...

Da al gledaj ovu tablicu KLIK

Na 4.5 Ghz njima je Vcore 1.316 pa do 1.342 V a meni CPU-Z pokazuje 1.232 V ....

pa to je totalno nebitno na koliko je njima napon...mozda drze pretjerane postavke, auto itd.! nemoze nikako trebati veci napon nego sto treba devils canonu za isti takt!

12 godina
Intel i7 Club

Koje postavke da stavim sto se Load Line Calibration-a (LLC) tice? Imam za odabrat:  "auto, 1, 2, 3"  ? 

Naime sa LLC "3" dobivam veci napon nego sa LLC "1" ... a procitao sam na nekoliko stranih foruma da taj LLC treba bit stavljen u BIOS-u na sto manju vrijednost, a u mojem slucaju bi bilo LLC "1" posto nije to zestok OC? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2016 13:34 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Koje postavke da stavim sto se Load Line Calibration-a (LLC) tice? Imam za odabrat:  "auto, 1, 2, 3"  ? 

Naime sa LLC "3" dobivam veci napon nego sa LLC "1" ... a procitao sam na nekoliko stranih foruma da taj LLC treba bit stavljen u BIOS-u na sto manju vrijednost, a u mojem slucaju bi bilo LLC "1" posto nije to zestok OC? 

tocno, sto veci oc ovo ide na najvisu postavku...ili obrnuto :)

12 godina
Intel i7 Club

Postavke LLC u Biosu: SLIKA1

Testirao sam sve 3 opcije sa prime95 i dobivam saljedece rezultate: 

1) LLC "1" - dobivam max. voltazu 1.232 V

2) LLC "2"-  dobivam max. voltazu 1.232 - 1.248 V

3) LLC "3"-  dobivam max voltazu  1.248 V

Meni sad nije jasno, jer na slici pise " Higher Load-Line ( Level 1) calibration gets higher voltage..."  kod mene to nije tako.

Po ovome sta sam ja testirao , sa Level 3 kalibracijom dobivam vecu voltazu, a sa Level 1 manju...ne razumijem!

SLIKA1 SLIKA1
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Meni sad nije jasno, jer na slici pise " Higher Load-Line ( Level 1) calibration gets higher voltage..."  kod mene to nije tako.

Po ovome sta sam ja testirao , sa Level 3 kalibracijom dobivam vecu voltazu, a sa Level 1 manju...ne razumijem!

S LLc-om se trebas igrati jer on ponekad potpuno drugacije utjece na napon i stabilnost! neki postavke level-a zna extremno pretjerati s naponom! ako ti na L1 radi s najmanjim naponom onda tako i ostavi! u tome i je stvar kod tog LLc da vidis kako dise tvoj setup s tom opcijom!

12 godina
Stjepanj kaže...

S LLc-om se trebas igrati jer on ponekad potpuno drugacije utjece na napon i stabilnost! neki postavke level-a zna extremno pretjerati s naponom! ako ti na L1 radi s najmanjim naponom onda tako i ostavi! u tome i je stvar kod tog LLc da vidis kako dise tvoj setup s tom opcijom!

Oke, velis da je najbolja opcija za mene LLC 1?!

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

za taj takt je ocigledno ta opcija najbolja, da probas na visem taktu s drugim naponom mozda ce ti pasati neki drugi profil!lp

Moj PC  
0 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice