Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.284
|
čitano: 3.098.825
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
Intel i7 Club

Pa evo rekao bi da je 1.5V visok napon za FX procesora a to je ~1.35 recimo puno za intela mislim u tom rangu za neki veci overclock i sad evo kod prijatelja fx 8150 @1.55 non stop stoji vec 3+ godina i nema nikakvih problema, a rodjak mi ima i7 920 @1,4 visok je oc nisam siguran preko 4.2ghz sigurno i jos uvijek nikakvih problema nema s njim.
Sve dok procesor ti hladis, ti njemu mozes isporuciti bilo koju voltazu (nesto normalno, ne pricam o ekstremima 2.0+) i nece mu nista biti 3-4 godina a poslije toga ces svejedno raditi upgrade. A i da mu bude nesto, to nesto je jedino da postane nestabilan na toj voltazi na odredjenoj frekvenciji i samo mu trebas dodati 5-10% vise i opet dobijes isto. Ne znam sto ljudi dizu frku oko toga, totalno nepotrebno. Vrijeme degradacije procesora je proslo prije 4-5 godina, nove generacije su izdrzljivije znatno 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

namjena je za kucnu upotrebu ne oc mucenja i slicno, temp na 5ghz neprelaze 75°c u prime-u s mugen 4, ovih dana slazem unutra h80i gt...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Intel i7 Club
Stjepanj kaže...

namjena je za kucnu upotrebu ne oc mucenja i slicno, temp na 5ghz neprelaze 75°c u prime-u s mugen 4, ovih dana slazem unutra h80i gt...

Pa sta je sad to? A sta je bilo sa 4790K? Inace, nema apsolutno nikakvog smisla forsirat proc sa 4.7 na 5.0ghz za 24/7. Besmisleno.

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

pa tu je pored mene! pa zasto da NE radi na 5ghz ako ce s h80i gt imati jos 10°c nize temperature( ionako sve radi besprijekorno)...a da i krepa za 3 dana a nece ni za 3g puca mi ona stvar!

neki dan pokrenuo prime95, onu vrucu verziju, jbte 4790k na 4,4 samo sto se nije rastalio a seidon raspuknuo

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Intel i7 Club

Eto i mene NAPOKON u i7 clubu... i7 6700k, proc je zvjer  

- Firestike i7 6700K Stock 13156 vs stari proc i5 3570 OC 4.2Ghz 7545.

Passmark ( Slika 1 )

Moj PC  
6 0 hvala 3
13 godina
Stjepanj kaže...

pa tu je pored mene! pa zasto da NE radi na 5ghz ako ce s h80i gt imati jos 10°c nize temperature( ionako sve radi besprijekorno)...a da i krepa za 3 dana a nece ni za 3g puca mi ona stvar!

neki dan pokrenuo prime95, onu vrucu verziju, jbte 4790k na 4,4 samo sto se nije rastalio a seidon raspuknuo

Sasvim nepotrebno držat procesor na 5GHz,ne vidim nikakvu poantu,ako ti je potrebo za bench i ako uopće primjerako može ić na 5GHz + onda sačuvaš u BIOSU postavke i šibaš samo kad treba!!

Brate mili od tebe ne bih kupio čeličnu kuglu koji bi vjerovatno rastali samo zato da vidiš jel možeš!!

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Pa na 5,2 prolazi bez problema sve zivo, na 5,9 ulazi u windowse, dalje neide...

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Stjepanj kaže...

Pa na 5,2 prolazi bez problema sve zivo, na 5,9 ulazi u windowse, dalje neide...

daj CPUz na tih 5,9GHz i nemoj da vidim da je koja jezgra isključena

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
Stjepanj kaže...

hehe, ma kojih 5,9! kad slozim vodeno odoh ja na 6+ghz...ako koja jezgra crkne jer se onda broji?

15 godina
Intel i7 Club

kad bi Vcore stavio na 12V, možda bi i uspio tih 6GHz lol

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
nicky.sl kaže...
Stjepanj kaže...

hehe, ma kojih 5,9! kad slozim vodeno odoh ja na 6+ghz...ako koja jezgra crkne jer se onda broji?

Rasho kaže...

kad bi Vcore stavio na 12V, možda bi i uspio tih 6GHz lol

blizu si rety je uspio na 1.525

Za sada stjepku samo fali ln2 i dobar pot

http://img.hwbot.org/u64370/image_id_1249116.jpeg

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
11 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Pozdrav ljudi! Dobio sam nes para sada, pa si planiram nekoliko stvarcica uzet sad za Bozic, i jedna od tih bi mozda bio i7 procesor. Isplati li se skakat sa i5 na i7? Gledao sam video od ovog tipa gdje navodno i5 pocinje kocit graficke tipa gtx 970 u novijim igrama. Evo link: 

Prevritite na 9:50

0 0 hvala 0
14 godina

Apsolutno ne ako si regularan gamer, pogotovo kad još imaš i K verziju i5 procesora. Clockaj ga na 4.4 - 4.5Ghz i dobar si. Na papiru ima razlike ali u praksi sigurno nema. Za iznimke se ne isplati mjenjat čitav CPU.

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Nema te igre koja ce kociti i5 iznad 3,5ghz iz haswell serije u kombinaciji s gtx970, a taj assasin creed serijal je ionako los port ili kaj vec..osim ak te svrbi biba samo naprijed!

Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Evo Asrock ce izdati update za svoje ploce gdje ce se moci overklokati svi skylake procesori!

to znaci da se vracamo u zlatno doba overkloka!

Naravno doticna radnja ce se moci izvoditi na samo z170 plocama!

Pa evo pogledajte sta radi jedan stock i3@3,7ghz s HT-om "naklokan" na 4,7ghz!

http://www.techspot.com/review/1108-intel-locked-skylake-cpu-bclk-overclocking/

razlika u cijeni je za sad od 400kn za "K-modele" sto nije ni malo, a ovim nacinom overklokanja "dobijete" K cpu za manje novaca

lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2015 2:08 (Stjepanj).
Moj PC  
9 0 hvala 1
14 godina
Stjepanj kaže...

Evo Asrock ce izdati update za svoje ploce gdje ce se moci overklokati svi skylake procesori!

to znaci da se vracamo u zlatno doba overkloka!

Naravno doticna radnja ce se moci izvoditi na samo z170 plocama!

Pa evo pogledajte sta radi jedan stock i3@3,7ghz s HT-om "naklokan" na 4,7ghz!

http://www.techspot.com/review/1108-intel-locked-skylake-cpu-bclk-overclocking/

razlika u cijeni je za sad od 400kn za "K-modele" sto nije ni malo, a ovim nacinom overklokanja "dobijete" K cpu za manje novaca

lp

Po meni je ovo dobar kompromis dozvoliti na skupljim Z170 pločama da se mogu OC svi procesori preko BLCK,za uzvrat kupci imaju korist da poboljšaju na neki način perfomanse procova.

15 godina
Intel i7 Club

Evo i mene u klub, malo prijevremeno, al ajd, valjda neće poštar ciknit :D

Naručen i7-6700K, Maximus VIII Hero, G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 16GVRB Kit 3200 CL15 (2x8GB).

Stipane oprosti!

Stara zvijer!! - http://valid.x86.fr/znxsge
Moj PC  
4 0 hvala 2
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Uspio sam ovo dubre 4790K natjerat na 5,1ghz

5,102mhz 5,102mhz

i to iz windowsa u biosu nema sanse s ovim cipsetom(z87)lp

Moj PC  
5 0 hvala 3
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

malo sam zbunjen.kako tako visok vcore

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
15 godina
protjeran
Ikarus01 kaže...

Tu sliku gdje se vidi vcore treba pokazati kad ga bude prodavao. Inace je za haswell-a sve iznad 1.5V sub-zero podrucje i tu nemaju sta radit zracna ni vodena hladjenja. Al dobro, ovo je samo za ss, ne moze ga on ohladit ni na 4.4ghz kako treba.

13 godina
protjeran
Ikarus01 kaže...

da, to mu je postavljeni napon, naravno ako pokrenem bilo kakav cpu test na tom naponu on ce se smrznut zbog zastite! zapravo to je totalno bezopasno ako napon stavite i na 10V ako je ona upaljena(naravno ako zelite jos veci treba je u biosu izgasiti: no malac ce onda izgoriti u milisekundi)!

inace radi na 1,48@5,1ghz!

! ako nekog zabrinjava krivi ss! danas sam se malo igrao pa eto ostalo no ne brinite sve je pod kontrolom...

lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2015 20:20 (Stjepanj).
16 godina
Intel i7 Club

Čini se da se vraćam na X58 ponovo...

Pošto mi je 4820K i više nego dosta za sve igre uzimam 6-core Xeona...

I izgleda da imam sreće, taman stavim oglas za zamjenu i za doslovno 2 minute mi se javlja čovjek koji nudi x58-ud5 i nadoplatu od 2000kn za moj i7+matičnu...

S ostatkom para idem vjerovatno na GTX980 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

jesi ti pri sebi? x58 je prastar i moze krepat svake sek.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Stjepanj kaže...

jesi ti pri sebi? x58 je prastar i moze krepat svake sek.

Ma pošto sad imam laptop na kojem sam većinu vremena, PC koristim samo za teže igre tipa GTAV i Fallout4 tako da i da krepa nije tolki problem... a i zabavno je eksperimentirat s hardverom.

13 godina
protjeran
8ax kaže...

imas pm!

13 godina
Stjepanj kaže...

1.75v,uvik si znao dobro naložit procesor!!

AUDIOFIL
12 godina

A šta on nije znao dobro naložit.

13 godina
Intel i7 Club

,hmhm

AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

da i? cemu ?

13 godina
volegradele kaže...

Kod covjeka nema zime to je sigurno, cuo kako se ekipa sa AMD proc i grafama odlicno griju u ove hladne zimske noci pa je i on htio nesto tako "slicno"  

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice