Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.278
|
čitano: 3.089.225
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
protjeran
Re: Intel i7 Club
Doci ce drugi bez brige...
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
Stjepanj kaže...
Doci ce drugi bez brige...

U to niti najmanje ne sumnjam

Sami sebi smo najveci neprijatelji
10 godina
neaktivan

Mene zanima ako meni netko može objasnit na i7 4790k procesoru koliko je integralna grafička

hvala unaprijed

msi matične ploče
14 godina
Msi 2003 kaže...

Mene zanima ako meni netko može objasnit na i7 4790k procesoru koliko je integralna grafička

hvala unaprijed

Ja ga imam ali ja pojma nemam šta si mislio pitati ?

Koliko je integralna grafička ? Misliš na koliko su stavili integralnog brašna u njega ili ? 

Zmaj od Bosne
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Naguljizov kaže...

lp od jos jednog  i7 :) 

a neka slika konfe i to, mislim ono 7990 su rijetke...lp

Evo Stjepanj

to ovako nekako izgleda

i7 3770 non k Zalman x10 extreme,XFX 7990 ,asrock z77 extreme 4,16gb g.skill x serija,coolermaster v850 gold,tu je i ekwb water block za 7990,čekam ostatak pa montaza :)

lp :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2015 15:59 (Naguljizov).
12 godina
Intel i7 Club

evo da se učlanim i ja

http://valid.canardpc.com/bcu8lc

i7 3770K @ 4,2GHz i7 3770K @ 4,2GHz
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 1:44 (Kamikaza1600vti).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Intel i7 Club

Imam priliku ići sa sadašnjega proca (I5 750) na 1 godinu star I7 3770 non K za 200€. To naravno podrazumijeva da moram kupiti novu ploču (Z77 chipset).

Ploču mogu dobiti novu za 115€.

Sve skupa bi mi bio strošak oko 320€.

Ići na tu opciju ili kupiti novi I5 4690K za oko 90€ više?

(ploče Z97 su tu negdje cjenovno)

GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Regular John 19 kaže...

Imam priliku ići sa sadašnjega proca (I5 750) na 1 godinu star I7 3770 non K za 200€. To naravno podrazumijeva da moram kupiti novu ploču (Z77 chipset).

koja je to z77 polca za 115€?

15 godina
Kamikaza1600vti kaže...
Regular John 19 kaže...

koja je to z77 polca za 115€?

Asrock Z77 Pro 4.

12 godina
Regular John 19 kaže...

Idi na Hasu jer novo je ipak novo a i nije puno slabije

14 godina
Regular John 19 kaže...

Ako je samo zbog toga jer zelis imati i7 onda idi na 3770 u suprotnom ja bi uzeo DC. 

Zmaj od Bosne
14 godina
Regular John 19 kaže...

Nekako mi ta mbo s K verzijom cpu ne uljeva sigurnost bar ako misliš oc cpu.

15 godina
protjeran
Tiby kaže...
Regular John 19 kaže...

Napisao je da je non-K 3770.

@Regular John

Imaj na umu da treba ulozit i u solidan hladnjak ako se clocka 4690K. Lc 120 ili Aidos su minimum i to je za cca. 4.2ghz dovoljno.

17 godina
neaktivan
Tiby kaže...

Nema veze, vidiš da ionako misli i7-3770 non K. Iako i njega može dignit do 4.1GHz za svih 8 threadova, al opet to ne traži neki extra napon pa tako ni ne opterećuje ploču puno više(ako uopće) u odnosu na default takt/napon.

16 godina
Intel i7 Club

Intel od vijeka vjekovih trazi da ideš na najnoviju arhitekturu i chipset, s toga bolje idi na novijeg hasu jer si sa 3770 dotako plafon a nakon 4690k uvijek možeš na jace ako ti potreba,srce i mogučnosti dopištaju..  novije je novije, također prednost je da ga nakon toga možeš bolje prodati ako ćes ići na još noviji intel serije 100 koje su upravo pred vratima..

Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Al opet s druge strane vidiš da mu je trenutna konfa poprilično stara, znači ne mijenja procesore svako par mjeseci već uzme i miruje par godina. S obzirom na to po meni je ipak pametnije ići na i7 ako će stvarno s tim uštedjet 90€ ~700kn kojih može iskoristit za bilo što drugo, a opet će dobit jak procesor koji je zapravo i jači od i5-4690k haswella ako koristiš svih 8 "jezgri".

btw. LGA1150 nije ništa "noviji" od LGA1155 jer će ove godine doći Skylake sa LGA1151 tako da će i Haswell/LGA1150 jako brzo u penziju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2015 22:05 (Penryn).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
ansha kaže...

Napisao je da je non-K 3770.

Penryn kaže...

Nema veze, vidiš da ionako misli i7-3770 non K. Iako i njega može dignit do 4.1GHz za svih 8 threadova, al opet to ne traži neki extra napon pa tako ni ne opterećuje ploču puno više(ako uopće) u odnosu na default takt/napon.

U pravu ste, zabrijao sam na krivu ploču, moj bed...

13 godina
neaktivan
Tiby kaže...

pa moja gigabyte Z77-D3H v1.1 je bila 100 eura pa od sale drzi moj 2600K cak na 4.5GHz mada mi je cak napajanje toliko staro da ima samo 4 pinski konektor za maticnu plocu a ploca ima 8 pinski.

znaci bez brige mogu i ove jeftinije Z77 ploce.

BiH__Snowflake BF4,CS:GO
15 godina
Penryn kaže...

Al opet s druge strane vidiš da mu je trenutna konfa poprilično stara, znači ne mijenja procesore svako par mjeseci već uzme i miruje par godina. S obzirom na to po meni je ipak pametnije ići na i7 ako će stvarno s tim uštedjet 90€ ~700kn kojih može iskoristit za bilo što drugo, a opet će dobit jak procesor koji je zapravo i jači od i5-4690k haswella ako koristiš svih 8 "jezgri".

btw. LGA1150 nije ništa "noviji" od LGA1155 jer će ove godine doći Skylake sa LGA1151 tako da će i Haswell/LGA1150 jako brzo u penziju.

Evo kao što je Penryn rekao, prvo mi je razlog upgrade platforme koju ne mislim mijenjati tako brzo. Ovaj i5 mi još uvijek melje sve. Ovo sa socketima sam se već naviknuo od Intela. Plus mi je isto PCI-Ex 3.0 i sata 3 jer mislim da mi se ne isplati stavljati SSD na sadašnju ploču. Ako uspijem sadašnju ploču i proc prodati napravim update za još manje novaca.

Samo u planu je isto nova grafička a para je dosta samo za jedno :D

11 godina
Regular John 19 kaže...
Penryn kaže...

Evo kao što je Penryn rekao, prvo mi je razlog upgrade platforme koju ne mislim mijenjati tako brzo. Ovaj i5 mi još uvijek melje sve. Ovo sa socketima sam se već naviknuo od Intela. Plus mi je isto PCI-Ex 3.0 i sata 3 jer mislim da mi se ne isplati stavljati SSD na sadašnju ploču. Ako uspijem sadašnju ploču i proc prodati napravim update za još manje novaca.

Samo u planu je isto nova grafička a para je dosta samo za jedno :D

Ma čovječe uzmi 3770, razvaljuje procesor nema dalje. Pomešće sve jednu haswellovu i5-icu. A i 1150 socket već polako zastarjeva tako da ti je svejedno uzeo ti 1155 ili 1150 kad su razlike ugrubo 5-10%.

Hejjjjj
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

ajde nemojte vise spamati temu za to imate odgovarajuce rubrike:

http://www.bug.hr/forum/board/slaganje-pc-konfiguracija/75.aspx?sort=act

...LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Intel i7 Club

Ja ti imam tu ploču i taj procesor samo K,ploča drži fenomenalno već 2 godine a pretrpila je svašta,a procesor razvaljuje i još će godinama...i7 uvijek prije i5 po meni,ipak fizičke jezgre

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
izvone kaže...

Ja ti imam tu ploču i taj procesor samo K,ploča drži fenomenalno već 2 godine a pretrpila je svašta,a procesor razvaljuje i još će godinama...i7 uvijek prije i5 po meni,ipak fizičke jezgre

Fizickih imaju isti broj, HT su logicke jezgre koje su i u idealnoj situaciji daleko slabije od fizickih.

16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

...LP

Stjepanje koliko znam ti vise nemas i7 

mojpismonosa
12 godina
Mojpismonosa kaže...
Stjepanj kaže...

...LP

Stjepanje koliko znam ti vise nemas i7 

Stjepane knupuj i7 pod hitno izbaciće te iz vastitog kluba

13 godina
protjeran
Hahahahaha! Polako da se malo oparim...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

eo neznam od kada ja ova tema ali evo prikljucujem se :D hah

ima 4770s

eto pa da i ja udem u taj club :D pozz

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Zna li možda netko razlog zašto mi u Task Manageru na win 8.1 pod Performance piše konstantno clock 3.59 GHz a prije je skakalo do 3.99 GHz (imam i7 4790)? Slučajno sam to primjetio jer uvijek pratim cpu dok kompajlam poveće igre pa da vidim kako se ponaša procesor. Turbo boost radi jer vidim u cpu-z da clock skače svako malo, ali čisto akademski me zanima zašto task manager to više ne pokazuje? Isto tako koristim Rainmeter desktop i tamo imam pc info gdje mi je pod cpu prije pisalo 3601 MHz a sad mi piše 3592 MHz, mislim da je povezano jer se to promjenilo u isto vrijeme od kad mi više task manager ne pokazuje clock sa turbom. Mislim nije da se žalim procesor je super ali zanima me čisto akademski.

prije je pisalo 3601 MHz prije je pisalo 3601 MHz
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 19:29 (Simon_says).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

mozda neka greska u windowsu ,nisam siguran sta bi to moglo biti 

moj i7 skace svako malo dok gledas u task nanageru posto je turbo boost ukljucen 

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
Simon_says kaže...

Zna li možda netko razlog zašto mi u Task Manageru na win 8.1 pod Performance piše konstantno clock 3.59 GHz a prije je skakalo do 3.99 GHz (imam i7 4790)? Slučajno sam to primjetio jer uvijek pratim cpu dok kompajlam poveće igre pa da vidim kako se ponaša procesor. Turbo boost radi jer vidim u cpu-z da clock skače svako malo, ali čisto akademski me zanima zašto task manager to više ne pokazuje? Isto tako koristim Rainmeter desktop i tamo imam pc info gdje mi je pod cpu prije pisalo 3599 MHz a sad mi piše 3592 MHz, mislim da je povezano jer se to promjenilo u isto vrijeme od kad mi više task manager ne pokazuje clock sa turbom. Mislim nije da se žalim procesor je super ali zanima me čisto akademski.

Ma ne gledaj na to toliko ozbiljno, kod moje i5-ice piše 3.69 a ovaj procesor ide maksimalno na 3.4ghz.

Najbolji ti je ovaj gadget pa njega instaliraj: http://www.techspot.com/downloads/4947-intel-turbo-boost-technology-monitor.html

Hejjjjj
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice