- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

U to niti najmanje ne sumnjam

Mene zanima ako meni netko može objasnit na i7 4790k procesoru koliko je integralna grafička
hvala unaprijed

Mene zanima ako meni netko može objasnit na i7 4790k procesoru koliko je integralna grafička
hvala unaprijed
Ja ga imam ali ja pojma nemam šta si mislio pitati ?
Koliko je integralna grafička ? Misliš na koliko su stavili integralnog brašna u njega ili ?
lp od jos jednog i7 :)
a neka slika konfe i to, mislim ono 7990 su rijetke...lp
Evo Stjepanj
to ovako nekako izgleda
i7 3770 non k Zalman x10 extreme,XFX 7990 ,asrock z77 extreme 4,16gb g.skill x serija,coolermaster v850 gold,tu je i ekwb water block za 7990,čekam ostatak pa montaza :)
lp :)
Imam priliku ići sa sadašnjega proca (I5 750) na 1 godinu star I7 3770 non K za 200€. To naravno podrazumijeva da moram kupiti novu ploču (Z77 chipset).
Ploču mogu dobiti novu za 115€.
Sve skupa bi mi bio strošak oko 320€.
Ići na tu opciju ili kupiti novi I5 4690K za oko 90€ više?
(ploče Z97 su tu negdje cjenovno)
Imam priliku ići sa sadašnjega proca (I5 750) na 1 godinu star I7 3770 non K za 200€. To naravno podrazumijeva da moram kupiti novu ploču (Z77 chipset).
koja je to z77 polca za 115€?
koja je to z77 polca za 115€?
Idi na Hasu jer novo je ipak novo a i nije puno slabije

Ako je samo zbog toga jer zelis imati i7 onda idi na 3770 u suprotnom ja bi uzeo DC.
Nekako mi ta mbo s K verzijom cpu ne uljeva sigurnost bar ako misliš oc cpu.
Napisao je da je non-K 3770.
@Regular John
Imaj na umu da treba ulozit i u solidan hladnjak ako se clocka 4690K. Lc 120 ili Aidos su minimum i to je za cca. 4.2ghz dovoljno.
Nema veze, vidiš da ionako misli i7-3770 non K. Iako i njega može dignit do 4.1GHz za svih 8 threadova, al opet to ne traži neki extra napon pa tako ni ne opterećuje ploču puno više(ako uopće) u odnosu na default takt/napon.
Intel od vijeka vjekovih trazi da ideš na najnoviju arhitekturu i chipset, s toga bolje idi na novijeg hasu jer si sa 3770 dotako plafon a nakon 4690k uvijek možeš na jace ako ti potreba,srce i mogučnosti dopištaju.. novije je novije, također prednost je da ga nakon toga možeš bolje prodati ako ćes ići na još noviji intel serije 100 koje su upravo pred vratima..
Al opet s druge strane vidiš da mu je trenutna konfa poprilično stara, znači ne mijenja procesore svako par mjeseci već uzme i miruje par godina. S obzirom na to po meni je ipak pametnije ići na i7 ako će stvarno s tim uštedjet 90€ ~700kn kojih može iskoristit za bilo što drugo, a opet će dobit jak procesor koji je zapravo i jači od i5-4690k haswella ako koristiš svih 8 "jezgri".
btw. LGA1150 nije ništa "noviji" od LGA1155 jer će ove godine doći Skylake sa LGA1151 tako da će i Haswell/LGA1150 jako brzo u penziju.
Napisao je da je non-K 3770.
Nema veze, vidiš da ionako misli i7-3770 non K. Iako i njega može dignit do 4.1GHz za svih 8 threadova, al opet to ne traži neki extra napon pa tako ni ne opterećuje ploču puno više(ako uopće) u odnosu na default takt/napon.
U pravu ste, zabrijao sam na krivu ploču, moj bed...
pa moja gigabyte Z77-D3H v1.1 je bila 100 eura pa od sale drzi moj 2600K cak na 4.5GHz mada mi je cak napajanje toliko staro da ima samo 4 pinski konektor za maticnu plocu a ploca ima 8 pinski.
znaci bez brige mogu i ove jeftinije Z77 ploce.
Al opet s druge strane vidiš da mu je trenutna konfa poprilično stara, znači ne mijenja procesore svako par mjeseci već uzme i miruje par godina. S obzirom na to po meni je ipak pametnije ići na i7 ako će stvarno s tim uštedjet 90€ ~700kn kojih može iskoristit za bilo što drugo, a opet će dobit jak procesor koji je zapravo i jači od i5-4690k haswella ako koristiš svih 8 "jezgri".
btw. LGA1150 nije ništa "noviji" od LGA1155 jer će ove godine doći Skylake sa LGA1151 tako da će i Haswell/LGA1150 jako brzo u penziju.
Evo kao što je Penryn rekao, prvo mi je razlog upgrade platforme koju ne mislim mijenjati tako brzo. Ovaj i5 mi još uvijek melje sve. Ovo sa socketima sam se već naviknuo od Intela. Plus mi je isto PCI-Ex 3.0 i sata 3 jer mislim da mi se ne isplati stavljati SSD na sadašnju ploču. Ako uspijem sadašnju ploču i proc prodati napravim update za još manje novaca.
Samo u planu je isto nova grafička a para je dosta samo za jedno :D
Evo kao što je Penryn rekao, prvo mi je razlog upgrade platforme koju ne mislim mijenjati tako brzo. Ovaj i5 mi još uvijek melje sve. Ovo sa socketima sam se već naviknuo od Intela. Plus mi je isto PCI-Ex 3.0 i sata 3 jer mislim da mi se ne isplati stavljati SSD na sadašnju ploču. Ako uspijem sadašnju ploču i proc prodati napravim update za još manje novaca.
Samo u planu je isto nova grafička a para je dosta samo za jedno :D
Ma čovječe uzmi 3770, razvaljuje procesor nema dalje. Pomešće sve jednu haswellovu i5-icu. A i 1150 socket već polako zastarjeva tako da ti je svejedno uzeo ti 1155 ili 1150 kad su razlike ugrubo 5-10%.
ajde nemojte vise spamati temu za to imate odgovarajuce rubrike:
http://www.bug.hr/forum/board/slaganje-pc-konfiguracija/75.aspx?sort=act
...LP
Ja ti imam tu ploču i taj procesor samo K,ploča drži fenomenalno već 2 godine a pretrpila je svašta,a procesor razvaljuje i još će godinama...i7 uvijek prije i5 po meni,ipak fizičke jezgre
Ja ti imam tu ploču i taj procesor samo K,ploča drži fenomenalno već 2 godine a pretrpila je svašta,a procesor razvaljuje i još će godinama...i7 uvijek prije i5 po meni,ipak fizičke jezgre
Fizickih imaju isti broj, HT su logicke jezgre koje su i u idealnoj situaciji daleko slabije od fizickih.
...LP
Stjepanje koliko znam ti vise nemas i7
...LP
Stjepanje koliko znam ti vise nemas i7
Stjepane knupuj i7 pod hitno izbaciće te iz vastitog kluba

eo neznam od kada ja ova tema ali evo prikljucujem se :D hah
ima 4770s
eto pa da i ja udem u taj club :D pozz
Zna li možda netko razlog zašto mi u Task Manageru na win 8.1 pod Performance piše konstantno clock 3.59 GHz a prije je skakalo do 3.99 GHz (imam i7 4790)? Slučajno sam to primjetio jer uvijek pratim cpu dok kompajlam poveće igre pa da vidim kako se ponaša procesor. Turbo boost radi jer vidim u cpu-z da clock skače svako malo, ali čisto akademski me zanima zašto task manager to više ne pokazuje? Isto tako koristim Rainmeter desktop i tamo imam pc info gdje mi je pod cpu prije pisalo 3601 MHz a sad mi piše 3592 MHz, mislim da je povezano jer se to promjenilo u isto vrijeme od kad mi više task manager ne pokazuje clock sa turbom. Mislim nije da se žalim procesor je super ali zanima me čisto akademski.
mozda neka greska u windowsu ,nisam siguran sta bi to moglo biti
moj i7 skace svako malo dok gledas u task nanageru posto je turbo boost ukljucen
Zna li možda netko razlog zašto mi u Task Manageru na win 8.1 pod Performance piše konstantno clock 3.59 GHz a prije je skakalo do 3.99 GHz (imam i7 4790)? Slučajno sam to primjetio jer uvijek pratim cpu dok kompajlam poveće igre pa da vidim kako se ponaša procesor. Turbo boost radi jer vidim u cpu-z da clock skače svako malo, ali čisto akademski me zanima zašto task manager to više ne pokazuje? Isto tako koristim Rainmeter desktop i tamo imam pc info gdje mi je pod cpu prije pisalo 3599 MHz a sad mi piše 3592 MHz, mislim da je povezano jer se to promjenilo u isto vrijeme od kad mi više task manager ne pokazuje clock sa turbom. Mislim nije da se žalim procesor je super ali zanima me čisto akademski.
Ma ne gledaj na to toliko ozbiljno, kod moje i5-ice piše 3.69 a ovaj procesor ide maksimalno na 3.4ghz.
Najbolji ti je ovaj gadget pa njega instaliraj: http://www.techspot.com/downloads/4947-intel-turbo-boost-technology-monitor.html