Sve je to lijepo..al ja ne vidim razlog zasto ga clockati na 5.0 ghz kad procesor i ovako dolazi do 4.4 ghz sto je odlicna stvar..za validaciju je ok na 5.0 ghz,al za 24/7 to i nije bas dobro
Intel Club (opća tema o procesorima)
- poruka: 15.267
- |
- čitano: 3.072.050
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa pitanje je bilo isplati li se, da li ce kuciste to podnijeti s obzirom na skucenost itd ... malo sam skupljao dojmove i misljenja prije nego odlucim idem li u to ...
Ja bi prvo razmišljao o vecem kucistu s boljim protokom zraka,a onda tek o daljnjem clockanju procesora
Ja bi prvo razmišljao o vecem kucistu s boljim protokom zraka,a onda tek o daljnjem clockanju procesora
Haswell na 5ghz za o/24 zaboravi... Mislio sam da bastarbo samo zeli dogurati do tih 5ghz a on bi to hladno i stabilno! To se nije skoro radilo ni s sandyem kamoli s ovim talionicama;)lp

Problem lezi u tome sto za vece clockove od vec fenomenalnih 4.8GHz vrlo vjerovatno ce ti treba puno vise od 1.3v, vjefovTnk preko 1.4v!!
Naravnk ako nisi naletio na wall, onda ti ni 1.6v nece bit dovoljno!
Slusaj, vidi probaj koliko mozes iscjedit, ako ga stabiliziras na 5.0Ghz onda se pozabavi s temperaturama i kucistem!
Ali stvarno bi bila fora da u to malom čudu kuca proc od 5.0GHz!!

Problem lezi u tome sto za vece clockove od vec fenomenalnih 4.8GHz vrlo vjerovatno ce ti treba puno vise od 1.3v, vjefovTnk preko 1.4v!!
Slusaj, vidi probaj koliko mozes iscjedit, ako ga stabiliziras na 5.0Ghz onda se pozabavi s temperaturama i kucistem!
Kuciste ostaje! S racunalima se bavim od ranih 90-ih i od ere 286 masina na 8Mhz s turbo opcijom na 16MHz. Oduvijek su to bile nezgrapne, ogromne kante, nezanimljivih oblika i nemastovitih boja. Prvi sam u drustvu imao kuciste s plexijem i neonku. Ali je svejedno bilo gadno :)
Sada sam se navukao na mala, ucinkovita kucista. Nema vise teorije da uglavljujem midi/big tower sebi u sobu ... dakle mini ITX ostaje. Sada ste me nalozili s idejom da odem na 5, validiram i mir ... ocito pocinjem prodavati lazne bubrege :)
Kuciste ostaje! S racunalima se bavim od ranih 90-ih i od ere 286 masina na 8Mhz s turbo opcijom na 16MHz. Oduvijek su to bile nezgrapne, ogromne kante, nezanimljivih oblika i nemastovitih boja. Prvi sam u drustvu imao kuciste s plexijem i neonku. Ali je svejedno bilo gadno :)
Sada sam se navukao na mala, ucinkovita kucista. Nema vise teorije da uglavljujem midi/big tower sebi u sobu ... dakle mini ITX ostaje. Sada ste me nalozili s idejom da odem na 5, validiram i mir ... ocito pocinjem prodavati lazne bubrege :)
ocekujem i sliku "alatke" kraj 5 ghz nek mi prode frka na poslu pa cu se i ja malo pozabavit svojim prascem da vidim koliko ide na zraku.
kuciste nedaj ni pod razno, minimalizam je sexy.. i meni je ovo vjerojatno zadnja kistra od 25kg, mozda je jos pocastim kakvim crossfireom dok ovaj i7 bude aktualan, a onda prelazim na mini/micro itx/atx. nekako mi te špajze od kutija danas imaju smisla jedino za bas pravi high end custom water loop multi gpu sistem.
Respect!!
btw u srednjoj na nastavi informatike imali smo 286ice a profa 486 i monitor u boji!!! Gledali smo ga ko Boga!!!(a Turbo uvik ON!!)
Prince se peglao između pauza!!!
ocekujem i sliku "alatke" kraj 5 ghz nek mi prode frka na poslu pa cu se i ja malo pozabavit svojim prascem da vidim koliko ide na zraku.
kuciste nedaj ni pod razno, minimalizam je sexy.. i meni je ovo vjerojatno zadnja kistra od 25kg, mozda je jos pocastim kakvim crossfireom dok ovaj i7 bude aktualan, a onda prelazim na mini/micro itx/atx. nekako mi te špajze od kutija danas imaju smisla jedino za bas pravi high end custom water loop multi gpu sistem.
Imao sam i thermaltake kandalf LCS kuciste
Prodao sam ga skupa s 680i SLI plocom, q6600 i nvitiom GTX 8800 jednoj musteriji. To cudo dan danas radi (kuciste). Svakih 10-15 mjeseci tip nazove da nesto ne radi a kako volim racunala odservisirati kod sebe u stanu, nosim tu kistru tesku kao nakovanj s njegovog treceg kata u auto, vozim doma pa nosim kod sebe na treci kat i pri tom si mislim koja sam ja kretencina sto sam uopce nekome prodao taj nakovanj ...
Respect!!
btw u srednjoj na nastavi informatike imali smo 286ice a profa 486 i monitor u boji!!! Gledali smo ga ko Boga!!!(a Turbo uvik ON!!)
Prince se peglao između pauza!!!
Mi smo przili sokoban i tetris :)
Pozdrav ljudi, trebam pomoc / info vezano za tmp proca, pitanje je vezano za i5 iako je ovo tema za i7 postavljam ovdje jer je ovdje ekipa koja se kuzi cini mi se, tako da sorry sto je malo OT.
Dakle tmp mi u primeu 95 ide i do 88 'C sa stock coolerom, pasta svjeze promjenjena maticna je z77 sa i5 3570, a imam kolegu koji ima b75 maticnu i i5 3570 u furmarku mu tmp do 77w nacin rada za cpu je turbo -
Jel ok da su mi tmp tolike - tj kako da ih smanjim - u biosu nemogu naci postav za turbo mode za ventilator cpu -
Danke
svejedno, no ak vec mozes birati naravno, novije...
Ja sam imao malih problema sa i5-4570 na H97 ploci, nisam mogao force-ati boost clock, pa mi je Asrock velikodusno poslao apdejtani BIOS...
Slazem se da je novije bolje, ali isto provjeri po netu iskustva i da li imam kakvih problema u kombinaciji 4770k + z97 mbo (koju vec izaberes).
dajte molim vas recite dali je ovaj links normalan, oni i7 4790k prodaju za 3200kn,
pa to je cisti bezobrazluk i nista vise, pa ja taj proc s garom mogu nabaviti za 1200kn manje s racunom(ovdje ili vani svejedno), tko je tu lud? pa nisu provizija i drzavni pdv 1000%, covjece bozji ja sam zgrozen njihovim cjenama i ljudima koji tamo kupuju! sry,LP:)
dajte molim vas recite dali je ovaj links normalan, oni i7 4790k prodaju za 3200kn,
pa to je cisti bezobrazluk i nista vise, pa ja taj proc s garom mogu nabaviti za 1200kn manje s racunom(ovdje ili vani svejedno), tko je tu lud? pa nisu provizija i drzavni pdv 1000%, covjece bozji ja sam zgrozen njihovim cjenama i ljudima koji tamo kupuju! sry,LP:)
bas zbog takvih cijena se ne sjecam kad sam zadnji put ista kupio u LINKS-u
pa pogle im cijene grafickih? takve nabijene cijene nemres naci u svijetu, a pogle kod njih! gtx770 s garom nemres prodati za 1600kn na njusci nitko nece, a ne novu za 3000kn
...morao sam sry za oftopic!LP
cak i slabasn i3 je negdje jaci od AMD-ovog flagshipa hihiihhi
Zbog mog i5 meni najvise imponira 4670k koji je uz bok leaderima a i dedek i7 2600k se nosi sa najboljima ko champion, amd pometen, pomalo zalosno i ne bas dobro za trziste.
ah razlog zvan jacina jezgre, amd je po tom pitanju 5godina iza...posto njihov fx 8xxx ima jezgre kao prvi i7 9xx "nehalem" izvlaci ih jedino ogroman takt...
jep i taj nehalem dns moze svaku singl flagship gpu nafilat a o extreme vez nemoram ni govorit brutalana od proca dan dns
jep i taj nehalem dns moze svaku singl flagship gpu nafilat a o extreme vez nemoram ni govorit brutalana od proca dan dns
da ali tek na visokim taktovima cca 4ghz, jacina jezgre se ne mijenja s taktom ne:) iako svakog nehalema/lynnfield-a, haswell i5 na stocku probusi u gamingu kao saće...
ma znam to! al opet neda se prva generacija tako lako
Kako me živcira ovaj glupi Intel i to što su sfušarili sa pastom na Ivy procesorima. Dođe mi sad da deliddam cpu ali se ipak još suzdržavam od toga. Moj i7 na 1.3V@4.6GHz (napon je toliki radi testiranja hladnjaka) ide do 90C u OCCT-u i sa Venomusom i sa NH-D15.
da ali tek na visokim taktovima cca 4ghz, jacina jezgre se ne mijenja s taktom ne:) iako svakog nehalema/lynnfield-a, haswell i5 na stocku probusi u gamingu kao saće...
kolko?jedan frejm razlike na istom taktu?
kolko?jedan frejm razlike na istom taktu?
Kad sam procitao tvoj post odmah sam znao koji proc imas.
Samo se ti i dalje tjesi...zato i kosta 250kn na njusci

Kako me živcira ovaj glupi Intel i to što su sfušarili sa pastom na Ivy procesorima. Dođe mi sad da deliddam cpu ali se ipak još suzdržavam od toga. Moj i7 na 1.3V@4.6GHz (napon je toliki radi testiranja hladnjaka) ide do 90C u OCCT-u i sa Venomusom i sa NH-D15.
Pa što čekaš?! Ne zaboravi uraditi i lapping. Ukupan dobitak je 25 Celsius-a pa ti vidi....
Ja sam sa svojim jako zadovoljan nikad ne prelazi 70C i nakon par sati 100% loada, najhladnija jezgra bude oko 60C

Na kojem naponu i taktu ?? Ako je ovo iz Moj PC onda probaj sa 1.3V.