Hoce li mi pc drzati fx x8 8120

poruka: 32
|
čitano: 2.899
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Imam pitanje odlucio sam se konacno idem uzet taj navedeni procesor,jer ima 8 jezgre i miran sam dosta dugo vremena i jeftin je i sad pitanje ta zvjer troši dosta snage watt dali mi napajanje bi moglo drzati procesor i ako netko ima preporuke koju maticnu da uzmem za 400kn za taj procesor.Napajanje mi je coolmaster extreme 600w i druge komponente imate u moj pc.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Napajanje ce ga drzati na stocku.Samo zasto taj procesor kad mozes kupiti 960T i super maticnu na kojoj ces ga unlockati u X6 i ocati na finih 3,8ghz sa aftermarket coolerom.BTW i ram moras nabaviti.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 12:45 (zoharbizo).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

taj proc nit je zvjer nit je jeftin za ono šta nudi.... rađe idi na phenom II x6 i kupi dobar cooler za njega za pare koje si mislio ulupat na bulldozera

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!! 14/88

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kako moze x6 jaci bit od x8 ??? Dobar je i x6 al bi bio duze vrijeme miran znam da igrice nekoriste 8 jezgre nego 4jezgre ali za buducnost bi ovaj bio bolji i sigurno da je bolji od moga celerona e3300 haha :))))

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Hoce li mi pc drzati fx x8 8120
stipko320 kaže...

kako moze x6 jaci bit od x8 ??? Dobar je i x6 al bi bio duze vrijeme miran znam da igrice nekoriste 8 jezgre nego 4jezgre ali za buducnost bi ovaj bio bolji i sigurno da je bolji od moga celerona e3300 haha :))))

tih 8 nisu pravih 8 jezgri, u tom je caka

15 godina
neaktivan

stipko, naravno da je x8 bolji. Pusti ove zavisne i ljubomorne koji te nagovaraju na x6 kako se oni ne bi osjećali manje vrijedni.

14 godina
Don Salvatore kaže...

stipko, naravno da je x8 bolji. Pusti ove zavisne i ljubomorne koji te nagovaraju na x6 kako se oni ne bi osjećali manje vrijedni.

Tako je,slazem se sa tobom.{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 12:53 (zoharbizo).
14 godina
protjeran

Pametnije mu je uzet taj FX, pogotovo sad kad dolazi WIN 8 beta za tjedan dva i tu će dobit cca 10%, do 4.6 svako napajanje ga vuće a iznad ti troši 400w

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Tocno to i kao može biti 8 jezgreni lošiji od 6 jezgreni mislio sam i5 ili i7 uzeti al bolje za te pare uzeti x8 novog i dobro hladenje i to je to a i sa stock hladnjakom je dosta jak i bez oc i posebno kad upalim turbo mod samo napajanje mi nece moc bolje da ga ne klokam a i bez oc to je odlican procesor za prihvatljivu cjenu :))))

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Stvarno dolazi windows 8 :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Uzmi 960T . Isto ćeš biti miran dugo vremena .

15 godina
neaktivan

Sve znalac do znalca.

Moj PC  
12 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

.

6 0 hvala 0
16 godina

Uzmi x6.

Bolje će ti igre ići na tom x6 sa većim frekvencijama nego sa x8 na nižim a koliko vidim ovaj x6 se može bolje klokat a i stock radi na višim frekvencijama što igre vole.A dok igre budu iskorištavale 8 jezgri taj proc će bit prošlost tj šrot.

Nisam siguran jel još ijedna igra koriti 6 jezgri a kamoli 8.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ako se ne varam i5 2500k je jeftiniji od x8, a mnogo, mnogo jači u svemu...

Moj PC  
12 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne nikoja igra nije izašla koja koristi 6 jezgre i znam da je x6 odlican ali i za svakodnevni rad x8 je bolji i brzi neznam hocu li x8 ili sad x6 dobro ak uzmem x6 mogu još vodeno hlađenje stavit al x8 je bolji i jednog dana cu skupit za jedno bolje vodeno za x8 sta sa x8 ili x6 ????????

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stipko320 kaže...

Ne nikoja igra nije izašla koja koristi 6 jezgre i znam da je x6 odlican ali i za svakodnevni rad x8 je bolji i brzi neznam hocu li x8 ili sad x6 dobro ak uzmem x6 mogu još vodeno hlađenje stavit al x8 je bolji i jednog dana cu skupit za jedno bolje vodeno za x8 sta sa x8 ili x6 ????????

ajmo ovako.... samo polako prijatelju, nemoraš sve u jednoj rečenici govoriti..... evo, pokaži nam taj test gdje je x8, tj. bulldozer bolji od phenoma x6 

14 godina
protjeran

Ste vi jadni ili šta ? To je Quad Core sa Pipeline i integerom po svakoj jezgri zato ga detekta kao octa core

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
uzmi onaj x4 i otkljucaj ga u x6, to je najisplativije.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
neaktivan

Evo testa razlika izmedu x6 i x8 nema al opet je bolje 8 jezgra evo link:http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/amd-phenom-ii-x8-pripremi/131100.aspx?page=1

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Razlika u par poena.Uzimam x8 8120 !!!!

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Javi mi se na PP, da ti dam nešto ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da sam na tvom mjestu ja bi uzeo Intel Core i5 2500K. Ali to onda povlači i kupovanje nove matične. Ako se možeš protegnuti, idi na ovo.

ovo je potpis
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SaidSikiraX kaže...

Da sam na tvom mjestu ja bi uzeo Intel Core i5 2500K. Ali to onda povlači i kupovanje nove matične. Ako se možeš protegnuti, idi na ovo.

i za amd mora uzimati novu ploču, tako da dođe skoro na isto.. uglavnom, njegovi novci, njegova odluka..

14 godina
protjeran

Meni se cini dok 8 jezgra bude trebalo i bilo pozeljno da ce Bulldozer X8 biti na nivou Athlona sada ako ne i manje.

To diktira glavni kada ce aplikacijama biti potrebno to. Da su 8 jezgra toliko brza od X4 i X6 i da ih sve vise i vise aplikacija koristi Intel bi vec na IB ugradio u Desktop Top 6 a IB-E 8 jezgra.

To ne treba jos a kada bude trebalo bice aktuelno nesto drugo. Ovo je pocetak-fail-razocarenje i tako ga treba shvatiti kaao sto je da kazemo HD7970 uspeh.

Sada koliki je uspeh za 30% jace ja smatram da treba bar 70-80% generacija da bude jaca od prethodne bez tvikovanja, klokovanja, optimizovanja... ali ajde.

Bolje je da se kupi X4 980 ili i5. Svejedno ljudi zele nove pa i kada je slabije to se sada potvrdilo u ovome i sada smo ga ugasili u buducnosti. 

U ovom trenutku od Z68 i i7 ili i5 isplativije nema a cena i7 kada se bude prodavao za 6 meseci bice 180e polovna i moci ce IB da se kupi bez menjanja ploce.

To se zna da valja i da ce valjati a nije skuplje ili nije mnogo skuplje.

Ja moram da menjam sada platformu ali da sam na i7 1156.1366.1155 cekao bi Haswel verovatno.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
17 godina
Bulldozer kaže...

Ste vi jadni ili šta ? To je Quad Core sa Pipeline i integerom po svakoj jezgri zato ga detekta kao octa core

Nekad je bio Bager sa recimo četri modula, detektiran ko 8Cores/8Threds no danas više ne zavjese lošeg AMD marketinga su pale odavno fučkaj ga.{#}{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/windows-7-update-amd-bulldozer-procesore/129834.aspx

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina

ako moraš kupovati i novu ploču, bio bi lud da pokraj 2500k za istu lovu uzmeš fx x8.

dalje od ovoga se nemora niti pisati 

http://www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=288

win8 ili patch nebudu podigli toliko preformanse da bude bolji od intelovog pulena. možda eventualno piledrever bude kakav napredak, špekulira se o nekih 10-15% više od bulldozera , ali i to čekamo pa da vidimo.

imho, ili x6 thuban ili 2500k

napokon dočekao DNF!
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vrx kaže...

ako moraš kupovati i novu ploču, bio bi lud da pokraj 2500k za istu lovu uzmeš fx x8.

dalje od ovoga se nemora niti pisati 

http://www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=288

win8 ili patch nebudu podigli toliko preformanse da bude bolji od intelovog pulena. možda eventualno piledrever bude kakav napredak, špekulira se o nekih 10-15% više od bulldozera , ali i to čekamo pa da vidimo.

imho, ili x6 thuban ili 2500k

iskreno mislim da će on opet kupiti bulldozera jer piše x8...... čudo šta marketing napravi

16 godina

ma uzet će on moj XXXXXX, samo trola bez veze,ima i temu di kupuje neki quad pa je tamo isto mudrijo

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dart_tom kaže...

ma uzet će on moj XXXXXX, samo trola bez veze,ima i temu di kupuje neki quad pa je tamo isto mudrijo

ma ne, to je sigurno za nekog frenda kupovao {#}

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice