Imam problem s ovom maticnom. Kada stavim slusalice s mikrofonom slusalice rade, ali mikrofon ne. Na audio menageru stavim mikrofon i slusalice, ali nista. U cemu je problem?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
probaj zamjeniti nastavak za slusalice (zeleno) stavi u nastavak za mikrafon (nadanjasto ili plavo) probaj isprobati sve ako ne radi probaj ustekati kod frenda sluske i pog jel radi mikrofon ako radi maticnu na servis
Imam problem s ovom maticnom. Kada stavim slusalice s mikrofonom slusalice rade, ali mikrofon ne. Na audio menageru stavim mikrofon i slusalice, ali nista. U cemu je problem?
Pa imaju 2 ulaza kod takvih slušalica sa mikrofonom, jesi oba spojio i narikatao u panelu od realteka, ako neće tamo onda u panelu od windowsa namjesti.
Da ne otvaram novu temu, pitanje vezano uz ovu ploču, revizija ploče 2.0 (BIOS FD)
Događa li se još kome da se računalo umjesto restarta ugasi i nakon toga se ne želi više upaliti sve dok se ne otvori kućište i obriše CMOS??
Naime u ova 3-4 dana koliko se bavim s njom, to se dogodilo već dvaput?
Ploča je nova s novim procesorom (AMD Athlon II X2 240) i novim diskom (Samsung Spinpoint F3 500GB).
Praktički je sve u računalu relativno novijeg datuma (staro oko 8-9 mjeseci), napajanje LC POWER Silent Giant GREEN POWER 550W, Crucial DDR2 800 Mhz 2x1GB, osim starije grafičke (PowerColor ATI HD2400 PRO 256MB).
Ništa nije overclockano niti modificirano na neki način, to je trebala navodno biti jedna jednostavna konfiguracija?
Stvar se čak dogodila na raznim OS-ovima, (Windows 7 i Ubuntu 9.10 (server)), pa mi je stvar još čudnija.
Ima li tko kakvog sličnog iskustva?
Da ne otvaram novu temu, pitanje vezano uz ovu ploču, revizija ploče 2.0 (BIOS FD)
Događa li se još kome da se računalo umjesto restarta ugasi i nakon toga se ne želi više upaliti sve dok se ne otvori kućište i obriše CMOS??
Ploča je nova s novim procesorom (AMD Athlon II X2 240) i novim diskom (Samsung Spinpoint F3 500GB).
Praktički je sve u računalu relativno novijeg datuma (staro oko 8-9 mjeseci), napajanje LC POWER Silent Giant GREEN POWER 550W, Crucial DDR2 800 Mhz 2x1GB, osim starije grafičke (PowerColor ATI HD2400 PRO 256MB).
Ništa nije overclockano niti modificirano na neki način, to je trebala navodno biti jedna jednostavna konfiguracija?
Stvar se čak dogodila na raznim OS-ovima, (Windows 7 i Ubuntu 9.10 (server)), pa mi je stvar još čudnija.
Odnesi je na reklamaciju, očito si dobio neispravnu. Možda jedino ako imaš rev.2.0 koja treba atx 12V 2x4 pina a tvoje napajanje ima samo jedan takav konektor mada bi s tim normalno raditi.
Provjeri na matičnoj jel su dobro spojeni front panel audio izlazi.
Odnesi je na reklamaciju, očito si dobio neispravnu. Možda jedino ako imaš rev.2.0 koja treba atx 12V 2x4 pina a tvoje napajanje ima samo jedan takav konektor mada bi s tim normalno raditi.
Da o pitanju napajanja sam razmišljao (prekasno) dok sam otvorio kutiju i vidio da rev 2.0 traži 2x4 pinski konektor, no čak i Asusova P6T Deluxe koja radi savršeno ne traži da oba 2x4 pinska budu uključena.. čemu bi onda toliko struje njoj trebalo? Nigdje u uputama ne stoji da trebaju oba biti priključena, (doduše u uputama stoji i to da ako se ne koristi drugi pinski priključak, zatvori zaštitnim poklopcem - kojeg btw. nema na ploči )
Ne bih volio da je neispravna ploča, jer sam upravo nju smatrao najboljom zamjenom za staru ploču.. Nije valjda da mi je suđeno natezanje sa servisima..
I ja imam jedan problem neznam dal je maticna kriva.
Znaci kad upalim komp DVD drive se hoce otvoriti ali ako komp stavim u sleep mode pa pokrenem vise se nece otvoriti niti na eject niti na gumb :(
I ja imam jedan problem neznam dal je maticna kriva.
Znaci kad upalim komp DVD drive se hoce otvoriti ali ako komp stavim u sleep mode pa pokrenem vise se nece otvoriti niti na eject niti na gumb :(
Koji OS imas?
jesi pokusao sa drugim DVD citacem?
imam VISTU 64. nemam drugi citac :(
isti problem imam i ja .makar mi se to rijetko dešava. ali jednom mjesečno se desi. nemoraš cmos obrisati. isključiš komp. iz struje na pol minute i računalo normalno dalje radi. tako je barem pri meni. a koliko sam pročitao po forumim a, izgleda da je to greška gigabyta i da ima dosta ljudi sa istim problemom.