Problem je u tome što ja nemogu skinut prsten koji ga drži.
CPU hladnjaci i ventilatori P&O
- poruka: 4.503
- |
- čitano: 1.171.844
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
osovina ima utor na sebi i bridovi su skoro pa oštri do vanjskog promjera osovine inače bi na sami pritisak nekog alata prsten popustio. Znači trk u kuhinju naoružaj se sa neka dva jako špičasta nožiča i jako puno volje ili u tu priču ubaci uski skalpel ili ravni mali šarafcigeri i puno strpljenja. Probaj i sa iglom glavno da jednu stranu zadigneš a onda ide.
P.S. nemoj potrgati po mogučnosti
imam problem s mugenom3 kojeg sam jucer ugradio....temperature sve ok samo sto mi ne prepoznaje fan u biosu pa moram staviti ignore da bi usao u windows, ustekan je normalno u cpu kenektor na ploči(ASUS M5A99X EVO), zna mozda netko zasto?

imam problem s mugenom3 kojeg sam jucer ugradio....temperature sve ok samo sto mi ne prepoznaje fan u biosu pa moram staviti ignore da bi usao u windows, ustekan je normalno u cpu kenektor na ploči(ASUS M5A99X EVO), zna mozda netko zasto?
A s stock hladnjakom je sve OK ? Probaj vratit BIOS na tvornicke postavke !
Koji bi mi hladnjak do 300 kn preporucili za i7 Sandy (2600k), s obzirom na to da imam corsairovu vengeance memoriju koja je dosta visoka, pa nemam pojma koji mi u stvari stane unutra uopce..?
Bitno mi je da je sto tisi, a sto se OC-anja tice, ne mislim ga dizat u nebesa, nego cisto koliko bude islo s obzirom na cooler..
Ako je bitno, ploca je ASRock Z68 Extreme3 Gen3, a kuciste je full t. pa ne stvara ogranicenja..
Za sad sam gledao Hyper T4, ali ne znam koliko je glasan?
Ili postoji bolja opcija?
Evo jedan jeftin odlican Spire Coolgate ! Nije velik i nebi trebao smetat tvojoj memoriji ! Sluzbena stranica !
Odlicno, jel moze jos netko samo potvrdit da stane uz moju memoriju, da nebi kupio bezveze.. :D
Jer ne mogu negdje nac taj podatak..
Izmjeri si kolko cm imas od utora za RAM na maticnoj do utora za procesor :
Gledajuci taj Coolgate sa strane , od baze hladnjaka mu ostaje jedino mali dio venta koji ide van nje i mislim da bi trebao stati bez problema : Ako me razumijes na sto mislim !
Evo i jedna slika Coolgate-a gdje se vidi da sa svojim dimenzijama nije blizu RAM utora :
Aha, kuzim, kuzim, budem bas pogledao..
Al kaj se ne montira tako da ova veca dimenzija coolera ide prema RAM-u?
Znaci da duza dimenzija ide okomito na RAM, jel.. Il sam ja to nesto pomjesao?
Ide ovako kako je prikazano na zadnjoj slici , da kad montiras hladnjak , njegov vent puse prema straznjoj strani kucista !

Sad bas gledam, u Protisu je hypet 412 slim 100 kn skuplji od spire coolgate-a..
Jel se isplati dat tih 100 kn vise, jel stvarno bolji hladnjak?
Sad bas gledam, u Protisu je hypet 412 slim 100 kn skuplji od spire coolgate-a..
Po meni da. CPU hladnjak većina ljudi ima jedan duži vremenski period, a naknadna zamjena samo nepotrebno komplicira stvari i kod prodaje gubiš na cijeni. Po meni odmah treba ići na bolju opciju, ali naravno, samo ako se može.
pa ovaj hiper 412 je 3x veci od tog malog čuda:-) mislim sta imas razmisljati ako ti je namjera ocati i7 2600k...ja nebi ni sekunde mislim pogledaj ovo cudo?!
Ja bih išao na 412S.v
Sry ako već ima ovo pitanje. Jel se može kupiti samo ventilator bez hladnjaka za cpu? Znam da ima ventilator ugradbeni za kućište, ali meni treba za proc s onim držačima za serijski cooler od proca AMD Phenom II 945. Ako toga ima, gdi ima. thx
Da nepravim novu temu sta mislite o ovome http://www.links.hr/?naziv=cooler-coolermaster-hyper-tx3-evo-1155-1156-1366-fm1-am3-am3-am2&option=artikl&id_artikl=050.903.240 cisto za za temperature da regulise imam amd phenom x4 965 be jer ce sad ljeto pa.. a i mislio sam ga clocknut sa 3.4 na 3.8 max znaci 3.6 ili tako nesto vidim nisam nasao neke reviewe ovog hladnjaka
pa ovaj hiper 412 je 3x veci od tog malog čuda:-) mislim sta imas razmisljati ako ti je namjera ocati i7 2600k...ja nebi ni sekunde mislim pogledaj ovo cudo?!
Loše vidiš ili procjenjuješ jel, u praksi je Hyper 412 Slim površinom hlađenja duplo veči u odnosu na Spire Coolgate 2011 tak to izgleda.Normalno da je Hyper 412 Slim bolji hladnjak, ali je 100kn skuplji no taj Spire hladnjak je specifičan zbog svojih malih dimenzija po visini 153mm. Zbog toga taj Spire model stane u gotovo svako kučište, a to se za Hyper 412 Slim 160mm visine nikak ne može reči to sigurno.
Da nepravim novu temu sta mislite o ovome http://www.links.hr/?naziv=cooler-coolermaster-hyper-tx3-evo-1155-1156-1366-fm1-am3-am3-am2&option=artikl&id_artikl=050.903.240 cisto za za temperature da regulise imam amd phenom x4 965 be jer ce sad ljeto pa.. a i mislio sam ga clocknut sa 3.4 na 3.8 max znaci 3.6 ili tako nesto vidim nisam nasao neke reviewe ovog hladnjaka
Nemoj uzimat hladnjak koji ima 92mm vent za svoj Phenom 965 !
Uzmi neki sa 120mm ventom , npr: CM Hyper T4 na akciji ! Puno bolji izbor od TX3 EVO !

Loše vidiš ili procjenjuješ jel, u praksi je Hyper 412 Slim površinom hlađenja duplo veči u odnosu na Spire Coolgate 2011 tak to izgleda.Normalno da je Hyper 412 Slim bolji hladnjak, ali je 100kn skuplji no taj Spire hladnjak je specifičan zbog svojih malih dimenzija po visini 153mm. Zbog toga taj Spire model stane u gotovo svako kučište, a to se za Hyper 412 Slim 160mm visine nikak ne može reči to sigurno.
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/koji-cpu-cooler-kupiti/122115.aspx?page=56&jumpto=3087641&sort=asc&view=flat
Eto, narucen 412 slim u Protisu, a sto se tice visine coolera, to mi ne igra ulogu jer imam big tower case, problem mi je jedino sirina zbog visokog RAM-a, tako da sam se ipak eto odlucio na tu malo skuplju varijantu, budemo vidjeli kak bu hladilo.. :D
s
Nemoj uzimat hladnjak koji ima 92mm vent za svoj Phenom 965 !
Uzmi neki sa 120mm ventom , npr: CM Hyper T4 na akciji ! Puno bolji izbor od TX3 EVO !
A ako nebude bilo tog hyper t4 ovdje gdje uzimam jer ne zivim u hrvatskoj,sta moze biti sa tim od 92mm ?
Hladnjaci s 92mm ventom su pod opterecenjem bucni i bas ih ne preporucam za procesore s vecim TDP-om kao kod tvog Phenoma 965 !
Ako ne nađes Hypera T4 , potrazi npr. Zalman CNPS10X Optima , Spire Coolgate , CM Hyper 212 EVO ... !
Hladnjaci s 92mm ventom su pod opterecenjem bucni i bas ih ne preporucam za procesore s vecim TDP-om kao kod tvog Phenoma 965 !
Ako ne nađes Hypera T4 , potrazi npr. Zalman CNPS10X Optima , Spire Coolgate , CM Hyper 212 EVO ... !
Hvala puno :), da te jos pitam oce on moci stati taj hyper t4 i da li je bas dobar koliko moze sniziti temp i mozda bi ga clockao sa njim na 3.6 ili max 3.8 sa phenomom =) , mislim ono da ne kupim a on ne moze stati ili tako nesto :D znaci 100% moze?
Ako nemas neko malo kuciste onda ce stati !
Ako nemas neko malo kuciste onda ce stati !
Imam neko random sto sam dobio kad sam kupovao haha :D