ako računalo koristiš samo za igre to nema nikakvog smisla samo bi luđak dao 12000 kuna za računalo na kojem bi se samo igrao i ja svoje računalo nisam kupio za igre nego za aplikacije koje su zahtjevne radim sa open GL u AUTOCAD za nacrte za zgrade i modeliranje
Corei7-isplati li se
- poruka: 88
- |
- čitano: 7.797
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
ako računalo koristiš samo za igre to nema nikakvog smisla samo bi luđak dao 12000 kuna za računalo na kojem bi se samo igrao i ja svoje računalo nisam kupio za igre nego za aplikacije koje su zahtjevne radim sa open GL u AUTOCAD za nacrte za zgrade i modeliranje
tko kaže da ja radim samo u cadu

vidi se da neznaš ništa nisam ja ništa rekao za procesor kao da je ne znam da je nov stvarno si tulav
i da nije izašao a ti ako se želiš prepucavati balavče ajde na chat
GEJMING JE SRA.............................................................................................
Corei7 je smeće nebi ja davao toliko novaca za njega radi nekih igrica bezveze uzaludno bacanje novaca ja ne znam kakvo tu ima uopće logike samo trošak
i da nije izašao a ti ako se želiš prepucavati balavče ajde na chat

Znate što nisi te uopće više zanimljivi dosadni ste vi i vaša j.......jedna te ista tema ohladite se imam ja pametnijeg posla nego se tu prepucavati s tobom
drago7 nebi se slozio! graficko renderiranje zahtjeva jako racunalo!
znam to jer moj frend radi web des. za nokiju! tak da treba jaku konfu! al on ima atijevu grafu za profesionalne namjene a ne gameing 4700x2 kao oblivion24.
pozdrav
Imaju i filmski studiji računala koja su 1000 puta snažnija od sadašnjih "jakih" kučnih i uredskih računala, i šta onda. To spada u savim drugu domenu.
Znate što nisi te uopće više zanimljivi dosadni ste vi i vaša j.......jedna te ista tema ohladite se imam ja pametnijeg posla nego se tu prepucavati s tobom
znam to jer moj frend radi web des. za nokiju! tak da treba jaku konfu! al on ima atijevu grafu za profesionalne namjene a ne gameing 4700x2 kao oblivion24.
pozdrav
pozdrav
imam par pitanja...
zanima me jel npr. nehelem od 2.6 ghz jaci od core2 2.6ghz,ako je zanima me za kolko...
kolko ce kostat napocetku ploce na neheleme?
imam par pitanja...
zanima me jel npr. nehelem od 2.6 ghz jaci od core2 2.6ghz,ako je zanima me za kolko...
kolko ce kostat napocetku ploce na neheleme?
A koliko onda jezgri ima Core2 Quad :D
Ma oba ti imaju po cetri jezgre, jer samo to ima smisla usporedjivat, znaci Core2 Quad VS Nehalem, cisto "clock for clock" bi nehalem trebao bit dosta brzi, ali opet ovisi o tome sto ti je bitno... Uz to Nehalem ima i "HyperThreading", znaci windozi ce ga prepoznat kao da ima 8 jezgri.
Ima dosta preview-ova na netu, pa potrazi na google-u malo.
A koliko ce kostat, to nitko ne zna. Vjerojatno ce u startu bit samo X58 maticnih, znaci nemoj ocekivat ispod 1700kn za plocu ove godine.
ipak sam odlucio da cu cekat,zato kaj mi se ne isplati sad kupovat zbog DDR3 i nehalema,a do tad cu ustedit jos koju kunu :D
Ja cu da cekam Corei8, zato sto ce Corei7 za nekoliko meseci biti smece
al ne izlaze svaki dan novi procesori(mislim cijela serija) i ne pojeftini svaki dan DDR3 memroija ^^
Ha, ha... Točno tako nije svaki dan "nedjelja". Nego i ja isto, sad imam Q6600 i DDR2 1000MHz, a već gledam QX9650 Quad extreme ili DDR3 po ADM-u kad će pojeftiniti. Btw ima ovaj prvi već po 6000 KN tko voli? DDR3 još nije počela padati cijena, u jednu ruku je to i zato jer još nije preuzela "kormilo" na tržištu memorija, a s druge strane DDR2 je još dobra za današnje konfiguracije dok DDR3 ne daje baš neke zavidne performances!
Ne kuzim, zasto extreme??
A za imat iste performanse kao DDR2 na 1.1Ghz, kako meni radi, efektivno trebas imat neki clockerski DDR3 koji radi barem na 1.4 pa na vise. A takav ram bas i nece pojeftinit tako brzo.
U svakom slucaju svatko 'ko cjeni svoj novac neće ga tako brzo i bezbrizno razbacivat na stvari koje ce za 4-5 mjeseci bit puno jeftinije. A i tek sa ovim novim Intelovim procesorom, pa kad AMD izbaci socket AM3 (ili kako ga oni zovu) ce DDR3 se malo popularizirat pa ce onda cijene padat.
Za sada se ne isplati, a ja cu kako sam i rekao, kad padne cijena Core i7 negdje 6 mj. - godine dana nakon sto izadje vjerojatno uzet novi komp. A do onda ce bit cisto dovoljan neki intelov quad (overclockiran najjeftiniji naravno)
Kaj mislite koliko bi mogao nehalem najjeftiniji i ddr3 ram pojeftinit za godinu dana.Mislim si kupiti komp u kolovozu 2009 pa tak da počnem spremati pare