Zanima me jel se isplati cekati nova serija intelovih procesora,jel ce bit velike razlike izmedju perfomansa...
to pitam zato kaj mislim kupit komp,ak ga sad kupi nebi htio da mi 3 mj. poslje bude smece...
kaj vi mislite o tome?
Zanima me jel se isplati cekati nova serija intelovih procesora,jel ce bit velike razlike izmedju perfomansa...
to pitam zato kaj mislim kupit komp,ak ga sad kupi nebi htio da mi 3 mj. poslje bude smece...
kaj vi mislite o tome?
kako nece?
Dobro mozda ne za 3 mjeseca, ali za 6-7 mjeseci mozda ga uspije prodati za 1000kuna...
Komp star 6-7 mjeseci je smece, to je jednostavno tako...
Prije dvi godine uzeo ja sebi AMD 64bit 3300+, bio ultimativna strojka za igranje, danas ga ne mogu ni prodati u staro zeljezo.
kako nece?
Dobro mozda ne za 3 mjeseca, ali za 6-7 mjeseci mozda ga uspije prodati za 1000kuna...
Prije dvi godine uzeo ja sebi AMD 64bit 3300+, bio ultimativna strojka za igranje, danas ga ne mogu ni prodati u staro zeljezo.
Pa ja imam komp star 4 godine koji ima Athlon 3400+. I tada to nije bio vrh ponude...
Kadgod da kupiš računalo, uvijek će za 6 mjeseci izaći nešto novo i bolje od onoga što ima u trenutku kupovine. Ako ti je sada neophodno novo računalo, kupi ga sada, a ako ovo koje sada imaš zadovoljava tvoje potrebe, strpi se do iza Nove godine kada izađu novi proizvodi, a starima padne cijena.
Ako ti je važna isplativost računala, onda je najvažnije da kod kupovine paziš na kompatibilnost komponenti sa nadolazećim tehnologijama, odnosno da što više komponenti iz novog računala mogneš upotrijebiti u nekom budućem računalu, jer im cijena tako brzo pada da ih se skoro pa i ne isplati prodavati. (Dobije se nešto, ali pno manje nego što si to platio u trgovini)
Smiješno mi je kad ljudi u oglasnicima za neku komponentu traže 500 kuna, jer su je oni prije 2 godine platili 1500 kuna, a takva ista nova u trgovini sada dođe 400 kuna.
Pa ja imam komp star 4 godine koji ima Athlon 3400+. I tada to nije bio vrh ponude...
ljudi nijedan komp nije loš, samo je stvar za šta taj komp treba
ja imam prastar komp sa athlonom64 3000, gigom rama i u to vrijeme iznimno skupu i jaku grafičku koju sam platio preko 4500 kn
i moram reći da sve igram bez problema, čak do nedavno sam sve igrao na najjačim postavkama, jedino ove nove ultra zahtjevne igre idu na low
sve programe vrti bez ikakvih problema, tako da još nemam potrebu mjenjat kantu
jedino planiram kad iziđu novi procesori (i7 i AM3) pa onda kupit nešta čisto za igranje
stoga ako se možeš strpit slobodno sačekaj i7, jer će izaći ne samo novi procesori, nego i nove grafičke, a cijene dd3 rama će ti samo biti jeftinije, u svako slučaju vrjedi čekat
kako nece?
kaj vi mislite o tome?
Podrska samo za dd3 na 800 i 1066mhz,a ddr 2 nista , ..nema sanse da idem na Core i7,a mislio sam dok nisam slucajno vidio clanak o tome...
strpljen,spašen.....
ja osobno čekam te i7 i ATI 5xxx.......
Podrska samo za dd3 na 800 i 1066mhz,a ddr 2 nista , ..nema sanse da idem na Core i7,a mislio sam dok nisam slucajno vidio clanak o tome...
Uzmes sto je trenutno best buy ili ako imas love uzmes "nasu preporuku" kako bi rekli Bugovci, i to je to,nemas sta filozofirati i strahovati, iako moram priznati da sam ja "puko" kad sam kupio hd3870 i za 3 dana vidim Unleash one TERA reklamu od ATI-a ,800 streaming procesora umjesto mojih bijednih 320 itd... Uglavnom s C2D E8500 npr ili ako hoces quad neki neces fulati jer ionako nemas neke koristi od toga, za igre ti provjereno najvise doprinosi graficka (imao sam celeron 3.2 i hd3870 u kombinaciji) a ako se bavis s necim profesionalnim sumnjam da ce te nova arhitektura oslijepiti svojom brzinom i poboljsanjem.
PA sad, ako je sudit po preview testovima na netu, ovisi za sto ti sluzi komp.
Jer ako si gamer, ne mi smjelo bit neke ogromne razlike, maximalno nekih 5%.
Nehalem je u biti napravljen da opcenito ubrza serverski rad kako oni kazu, jer hoce unistit AMD na tom terenu, tj. tamo di se Opteron scalira odlicno...
Znaci, da li se isplati cekat? Opet ovisi sta imas doma, ako imas neku kantu 2 godine staru onda cekaj, jer ako si mogao so sada mozes i jos 6 mjeseci. Ali bit ce skup u startu. I procesor, a i maticne jer ce u startu bit samo X58, a one ce kostat jaaako puno, a tu je i DDR3, koji treba kupovat u setovima po 3...
Ja cu lijepo cekat da izadje taj novi core, i onda kad pojeftini Q9450 zbog toga kupit njega, clockat ga do bola i imat proc koji radi odlicno.
Kako zakooon i7 izlazi negdje oko moga rođendana. jeeeeeeeeeeeeee
Corei7 je smeće nebi ja davao toliko novaca za njega radi nekih igrica bezveze uzaludno bacanje novaca ja ne znam kakvo tu ima uopće logike samo trošak
ja osobno doma imam celeron 1,3ghz, 1gb sd ram-a (vi mladi se i ne sjecate toga) i za surfanje, deveolpment, malo ceprkanja po bazama i izrade raznih excel, word fileova je sasvim ok (jedino zapne na malo vecim fileovima pa je spor, ali radi)....
isplativost cekanja je glupost - ako ti racunalo treba za rad kupis, kako je vec navedeno, neki best buy stroj i uzivas, a ako si gamer onda se strpi i pripremi 12000 kn jer ce i maticna biti oko 1800 ili 1500, cpu 2000, ram (4gb ili vise) 2500 itd.... e sada, da li ti je to toliko vazno? u to mi je tesko pocjerovati...
:-)
ovo ti je jako glupa konstatacija -> i7 smece? zbog cega? zar je sve novo smece? pitanje je samo da li to tebi treba? meni definitvno ne, ali nije zato smece!
relax...
npr da tebi treba kompjuter od 12000kuna za rad da na njemu zarađuješ to da ali radi samo za igranje dati 12000kuna to je totalno suludo kako moj stari kaže to je porez za budale (to se samo tako kaže)
Netreba mi za rad komp od 12000kn ali mi treba za igranje i nije to nikakav porez na budale, postoje razlicita racunala u razlicitom cijenovnom rangu, ti vidis kolike mogucnosti imas i kupis si ono za sta imas para...I svi sretni i zadovoljni. Suludo je dati za komp 12k kuna ako zivis od neke male place ili tome slicno, ali ako si ga mozes priustit onda nista nije suludo...Porez na budale se odnosi na one, ja bih reko, koji kupe nesta izvan svojih mogucnosti...
A sto se tice Corei7 sumnjam da cu prelazit, tek sam prije godinu i po kupio ovaj komp, i moram ga imat jos barem toliko jer nestignem tako brzo ustedit novaca za drugi komp. A osim toga ovo sto sam vidio da podrzava samo DDR3 i jos onako spor DDR3 je presmijesno i nelogicno...
Recimo ja računalo nebih nikad kupio za 12000 da ne znam koliko imam novaca pogotovo ne za igrice to uopće nema logike ako bih se htio igrati kupio bih PS3
Corei7 je smeće nebi ja davao toliko novaca za njega radi nekih igrica bezveze uzaludno bacanje novaca ja ne znam kakvo tu ima uopće logike samo trošak
Recimo ja računalo nebih nikad kupio za 12000 da ne znam koliko imam novaca pogotovo ne za igrice to uopće nema logike ako bih se htio igrati kupio bih PS3
Mislim da se Nehalem isplati ako s njim zaradiš bar 1000kn više mjesečno nego sa starim računalom, inače ne
ako računalo koristiš samo za igre to nema nikakvog smisla samo bi luđak dao 12000 kuna za računalo na kojem bi se samo igrao i ja svoje računalo nisam kupio za igre nego za aplikacije koje su zahtjevne radim sa open GL u AUTOCAD za nacrte za zgrade i modeliranje
E Oblivion jesi lud majke mi..seres po gejming konfi a sig ti je gejming rig..LoL!!!
Ja osobno takodje cekam novu intelovu platformu...
Vidjet cemo??!!
Po meni, isplati ti se čekati ako misliš dati vrlo mnogo novaca za kompjuter, jer će nova arhitektura biti skupa u startu. Onda bi ti vjerojatno bilo glupo sada kupiti neki top end.
Ako imaš veliku potrebu za novim kompjuterom sada, posebno ako ti treba najviše za igranje, nemoj čekati nego slobodno kupi odmah neki mainstream. To je ionako uvijek najracionalnija opcija. Ipak je to tri-četiri mjeseca tvog života.
Jer po meni je puno bolje svake godine kupit nove komponente iz srednje klase (i prodat stare i vratiti dio novca) nego svake 3-4 godine kupovati ultimativni komp. Tako ćeš uvijek moći sve vrtiti bez problema a i imat ćeš svake godine novu igračku. A ionako uvijek možeš lagat u sigu da imaš bolji kompjuter ;)
ako računalo koristiš samo za igre to nema nikakvog smisla samo bi luđak dao 12000 kuna za računalo na kojem bi se samo igrao i ja svoje računalo nisam kupio za igre nego za aplikacije koje su zahtjevne radim sa open GL u AUTOCAD za nacrte za zgrade i modeliranje