Corei7-isplati li se

poruka: 88
|
čitano: 7.794
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Corei7-isplati li se
mislav_01 kaže...
oblivion24 kaže...

ako računalo koristiš samo za igre to nema nikakvog smisla samo bi luđak dao 12000 kuna za računalo na kojem bi se samo igrao i ja svoje računalo nisam kupio za igre nego za aplikacije koje su zahtjevne radim sa open GL u AUTOCAD za nacrte za zgrade i modeliranje

AutoCAD?! 3D modeliranje? Ja sa 10 puta slabijim laptopom uspijesno izvrsavam sve zadatke koje su mi potrebne za fax (arhitektura) tako da prekini mljet gluposti ovdje...

HPov laptop core 2 duo 2 gb rama i neki radeon x1600 tako da ovo sti si gore naveo apsolutno ne stoji
 Da, to je istina, za autocad i 3d modeliranje uopće nije potrebno jako računalo, pentinum2 ili 3 su za takve poslove i više nego dovoljni. Znam to jer mi je to posao.
Jako računalo se kupuje isključivo radi igara, i to ne bilo kakvih. Crysis je dobar primjer. Ali nisam baš uvjeren da je novi Core i7 puno snažniji od današnje generacije,  pogotovo ne od c2d i c2q  koji danas bez većih problema rade na znatno višim taktovima nego core i7.  Radije ciljaj na skupu grafu, koja je za igre puno važnija od skupog proca. 
17 godina
neaktivan
oblivion24 kaže...

ako računalo koristiš samo za igre to nema nikakvog smisla samo bi luđak dao 12000 kuna za računalo na kojem bi se samo igrao i ja svoje računalo nisam kupio za igre nego za aplikacije koje su zahtjevne radim sa open GL u AUTOCAD za nacrte za zgrade i modeliranje

hahahaha, hvala. Puno ti hvala nasmijao si me do suza.

Znaci na radeonu 4870X2 se crta u cad-u... a on AutoCad niti ne ubrzava :D   u autocad-u mozes radit i na laptopu od 4000kn.
Uhvati se pravih programa za 3d modeliranje i onda dodji plakat kako ti ni radna stanica od 10000$ (naravno bez monitora) nije dovoljna LOL

Mislim kad ti vec sluzi za posao, zasto ne uzmes FireGL karticu?

U svakom slucaju ovo sta neki ovdje se*u nema smisla. Intel izbaci procesor koji ce bit brzi od bilo cega, a sad se javljaju neki likovi koji kazu kako je taj proc. sranj* i kako nam ne treba. E pa ljudi moji onda si uzmite Pentium 2 i derite... jer sam ipak ja i na njemu radio sasvim slozene nacrte u CAD-u.
16 godina
neaktivan
Corei7-isplati li se

tko kaže da ja radim samo u cadu

Intel Core 2 Quad Q9550 BOX, 4×2.83GHz, 1333MHz, 775-pin, 12MB,MB Gigabyte EP45-EXTREME, s775, iP45, DDR2 4GB PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit,HDD HITACHI 1TB SATA-300 7200rpm 16/32MB,Gigabyte Radeon HD4870x2, 2GB DDR5, Chieftec power supply 850W Turbo Series,

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
oblivion24 kaže...

haha..da radis nes pametno nebi imao u 2 dana 60 poruka..
i core i7 je nov proc koji jos nije izaso tako da pricas glupostiNamigiva
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
16 godina
neaktivan
Corei7-isplati li se

vidi se da neznaš ništa nisam ja ništa rekao za procesor kao da je ne znam da je nov stvarno si tulav

Intel Core 2 Quad Q9550 BOX, 4×2.83GHz, 1333MHz, 775-pin, 12MB,MB Gigabyte EP45-EXTREME, s775, iP45, DDR2 4GB PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit,HDD HITACHI 1TB SATA-300 7200rpm 16/32MB,Gigabyte Radeon HD4870x2, 2GB DDR5, Chieftec power supply 850W Turbo Series,

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Corei7-isplati li se

i da nije izašao a ti ako se želiš prepucavati balavče ajde na chat

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Corei7-isplati li se

GEJMING JE SRA.............................................................................................

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
oblivion24 kaže...

Corei7 je smeće nebi ja davao toliko novaca za njega radi nekih igrica bezveze uzaludno bacanje novaca ja ne znam kakvo tu ima uopće logike samo trošak

Malo te amnezija lupila ili sta? Nista nisi reko za procesor? A ovo je tko reko, sigurno si pre zaposlen izmedju rada u CADu na tom ultra jakom stroju pa nemozes pamtit sve gluposti koje ispalis...tesko je to znam, ajde sad smiri se i ako se netko ponasa kao balavac ovdje onda si to ti ;-)
Q6600 @ 3.1Ghz // 4GB DDR2 Kingmax MARS // 8800GTX
17 godina
neaktivan
oblivion24 kaže...

i da nije izašao a ti ako se želiš prepucavati balavče ajde na chat

Nemoj se praviti vazan zato kaj "imas" stroj koji moze vrtiti cad aplikacije a nemas pojma o ostalim stvarima...chill outCool
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
16 godina
neaktivan
Corei7-isplati li se

Znate što nisi te uopće više zanimljivi dosadni ste vi i vaša j.......jedna te ista tema ohladite se imam ja pametnijeg posla nego se tu prepucavati s tobom

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

drago7 nebi se slozio! graficko renderiranje zahtjeva jako racunalo!

znam to jer moj frend radi web des. za nokiju! tak da treba jaku konfu! al on ima atijevu grafu za profesionalne namjene a ne gameing 4700x2 kao oblivion24.

pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2008 23:17 (Joco).
17 godina
neaktivan

Imaju i filmski studiji računala koja su 1000 puta snažnija od sadašnjih "jakih" kučnih i uredskih računala, i šta onda. To spada u savim drugu domenu.

17 godina
neaktivan
oblivion24 kaže...

Znate što nisi te uopće više zanimljivi dosadni ste vi i vaša j.......jedna te ista tema ohladite se imam ja pametnijeg posla nego se tu prepucavati s tobom

Da radis ista pametno u zivotu, stavio bi u jednom od 50 postova neki intepunkcijski znak.
A sto se tice 3d modeliranja na Pentiumu II....necemo bas pretjerivat sad :D
Na Pentiumu II se jedva XP-i zavrte...
17 godina
neaktivan
Joco kaže...

znam to jer moj frend radi web des. za nokiju! tak da treba jaku konfu! al on ima atijevu grafu za profesionalne namjene a ne gameing 4700x2 kao oblivion24.

pozdrav

Ma o tome ti ja pricam, lik ni nije vidio u zivotu profesionalnu aplikaciju, a sad mu ćaća ne zeli kupit ovaj novi procesor, pa se ovdje tjesi i pljuje po tehnici koja ce nama u firmi, ako nam ubrza servere i za 5% donest love kao u prici :D :D

Naravno da grafika zahtjeva jaku konfiguraciju, i to dosta jacu od onog sta i on ima u sigu, ali sigurno nece imat gejmersku karticu ako nesto radi na kompu.

I btw, jedna prava profi. kartica koliko ja znam dodje i vise nego cijeli oblivion24'ov komp. Pa sad ti meni kenj*j da nesto "radis".

17 godina
neaktivan
Mithrandir kaže...
A sto se tice 3d modeliranja na Pentiumu II....necemo bas pretjerivat sad :D
Na Pentiumu II se jedva XP-i zavrte...
Nije stvar brzine, nego toga da radi :D

A sta kazes na onu foru da Intel stavlja Pentium1 jezgru u buducu graficku jezgru (Larabee) , e to je vec "hillarious" :D
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...
 Hehe, pa dobro...ali sta mozes produktivno napravit?
Nisam bio takav mazohist pa ni isprobavao to na PentiumuII. On glumi firewall :D
17 godina
neaktivan
Mithrandir kaže...
Lightning kaže...
 Hehe, pa dobro...ali sta mozes produktivno napravit?
Nisam bio takav mazohist pa ni isprobavao to na PentiumuII. On glumi firewall :D
 To je definitivno istina... nema smisla radit takve gluposti, osim ako ne radis za Tom's Hardware pa radish bench svih procesora od 486-ice :D

Ja osobno jedna cekam Core i7, jer ce sve ovo "staro" pojeftinit, a i cisto zato jer volim gledat kako na benchmarkovima nesto novo unistava sve ono izaslo prije.
16 godina
neaktivan
Lightning kaže...
Joco kaže...

pozdrav

Ma o tome ti ja pricam, lik ni nije vidio u zivotu profesionalnu aplikaciju, a sad mu ćaća ne zeli kupit ovaj novi procesor, pa se ovdje tjesi i pljuje po tehnici koja ce nama u firmi, ako nam ubrza servere i za 5% donest love kao u prici :D :D

Naravno da grafika zahtjeva jaku konfiguraciju, i to dosta jacu od onog sta i on ima u sigu, ali sigurno nece imat gejmersku karticu ako nesto radi na kompu.

I btw, jedna prava profi. kartica koliko ja znam dodje i vise nego cijeli oblivion24'ov komp. Pa sad ti meni kenj*j da nesto "radis".

hhehe drago mi je da se slazemo!!!

17 godina
odjavljen

imam par pitanja...

zanima me jel npr. nehelem od 2.6 ghz jaci od core2 2.6ghz,ako je zanima me za kolko...

kolko ce kostat napocetku ploce na neheleme?

16 godina
neaktivan
Edge kaže...

imam par pitanja...

zanima me jel npr. nehelem od 2.6 ghz jaci od core2 2.6ghz,ako je zanima me za kolko...

kolko ce kostat napocetku ploce na neheleme?

prvi ti ima 4 ili 6 jezgri po 2.6 GHz a drugi 2 jezgre po 2.6 GHz.Zaključi sam.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.9.2008 21:42 (Đuza).
17 godina
neaktivan
Corei7-isplati li se

A koliko onda jezgri ima Core2 Quad :D

Ma oba ti imaju po cetri jezgre, jer samo to ima smisla usporedjivat, znaci Core2 Quad VS Nehalem, cisto "clock for clock" bi nehalem trebao bit dosta brzi, ali opet ovisi o tome sto ti je bitno... Uz to Nehalem ima i "HyperThreading", znaci windozi ce ga prepoznat kao da ima 8 jezgri.

Ima dosta preview-ova na netu, pa potrazi na google-u malo.

A koliko ce kostat, to nitko ne zna. Vjerojatno ce u startu bit samo X58 maticnih, znaci nemoj ocekivat ispod 1700kn za plocu ove godine.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

ipak sam odlucio da cu cekat,zato kaj mi se ne isplati sad kupovat zbog DDR3 i nehalema,a do tad cu ustedit jos koju kunu :D

17 godina
Corei7-isplati li se

Ja cu da cekam Corei8, zato sto ce Corei7 za nekoliko meseci biti smece Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kuzo kaže...

uh, nacekat ces se ti solidne dvije godine minimalno onda...  znas i sam valjda da intel ima svoj "tick-tock" plan izrade procesora, pa sad ovaj je novi, a sljedeci ce bit update. U svakom slucaju, uzivaj u cekanju.
17 godina
odjavljen
Kuzo kaže...

pa sta nije logicno pricekat jos neko vrijeme,kak da kazem,sad je neki "prijelaz",em je tu DDR3 memorija i novi procesori,a do tad ce se taman smiri trziste s grafickama ^^
17 godina
neaktivan
Edge kaže...
Kuzo kaže...

pa sta nije logicno pricekat jos neko vrijeme,kak da kazem,sad je neki "prijelaz",em je tu DDR3 memorija i novi procesori,a do tad ce se taman smiri trziste s grafickama ^^
 Sumnjam da će se bilo što smiriti na IT tržištu, jer da se smiri , prodaja bi brzo krenula nizbrdo. Upravo je ta dinamika izaska novih proizvoda razlog zašto se tu okreće velika lova.
Ako ti nešto treba kupiš to taj trenutak i amen. AKo  ćeš  čekati nešto novo jer ono izlazi sutra, čekat češ vječno, jer prekosutra opet izlazi nešto novo.
17 godina
odjavljen

al ne izlaze svaki dan novi procesori(mislim cijela serija) i ne pojeftini svaki dan DDR3 memroija ^^

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2008 8:10 (Edge).
17 godina
protjeran

Ha, ha... Točno tako nije svaki dan "nedjelja". Nego i ja isto, sad imam Q6600 i DDR2 1000MHz, a već gledam QX9650 Quad extreme ili DDR3 po ADM-u kad će pojeftiniti. Btw ima ovaj prvi već po 6000 KN tko voli? DDR3 još nije počela padati cijena, u jednu ruku je to i zato jer još nije preuzela "kormilo" na tržištu memorija, a s druge strane DDR2 je još dobra za današnje konfiguracije dok DDR3 ne daje baš neke zavidne performances!

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 512Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E
17 godina
neaktivan
Corei7-isplati li se

Ne kuzim, zasto extreme??

A za imat iste performanse kao DDR2 na 1.1Ghz, kako meni radi, efektivno trebas imat neki clockerski DDR3 koji radi barem na 1.4 pa na vise. A takav ram bas i nece pojeftinit tako brzo.

U svakom slucaju svatko 'ko cjeni svoj novac neće ga tako brzo i bezbrizno razbacivat na stvari koje ce za 4-5 mjeseci bit puno jeftinije. A i tek sa ovim novim Intelovim procesorom, pa kad AMD izbaci socket AM3 (ili kako ga oni zovu) ce DDR3 se malo popularizirat pa ce onda cijene padat.

Za sada se ne isplati, a ja cu kako sam i rekao, kad padne cijena Core i7 negdje 6 mj. - godine dana nakon sto izadje vjerojatno uzet novi komp. A do onda ce bit cisto dovoljan neki intelov quad (overclockiran najjeftiniji naravno)

0 0 hvala 0
17 godina
Corei7-isplati li se

Kaj mislite koliko bi mogao nehalem najjeftiniji i ddr3 ram pojeftinit za godinu dana.Mislim si kupiti komp u kolovozu 2009 pa tak da počnem spremati pareSmijeh

http://media.goalunited.org/game/gfx/signatures/user/sig_018fcea4864849cf91a42c6edd9f37ee.jpg

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice