Chipset: Intel vs. AMD

poruka: 2
|
čitano: 1.577
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Možda malo glup naslov teme, ali zanimaju me neke stvari glede stanja sa chipsetima kod novijih generacija matičnih ploča.

U prošlosti sam imao relativno dosta problema sa chipsetima baziranima na AMD platformi, točnije sa driverima za iste. Uvijek nekih problema. S moje točke gledišta čini mi se da je Intel tu puno više ispoliraniji. Da li su se vremena promijenila i AM4 platforma radi bez greške ili ima nekih neispoliranih gluposti. Kod ploča za AMD procesore kad vidim da je sekundarni USB kontroler Etron dobijem popizditis jer me ranije znalo izluđivat do boli. USB 3.0 kontroler, a brzina 50Mb/s.

S Intelom nikad nikakvih problema. Out of box sa stock Microsoftovim driverima sve ko urica, a nakon instaliranja istih sa službene Intel stranice još i bolje.

Hvata me strah opet preći na AMD upravo radi loših iskustava iz prošlosti. Vjerujem da je AM4 platforma zalog za budućnost jer AMD i kad izbaci seriju, nekoliko serija novih procesora još uvijek mogu u stari socket, dok Intel i nije nešto fleksibilan po tom pitanju.

Kakva je situacija kod obe platforme sa NVME podrškom za SSD-ove? Za šta se odlučiti prilikom kupnje (mainstream računalo)? Ryzeni su sad koliko vidim best buy, ali vidim i da dosta njih ima problema sa brzinama DDR4 memorije.

0 0 hvala 0
15 godina

Najbolje da pregledaš reviw kupaca matičnih ploča i procesora sa socket-om koji te zanima na Amazon.com i Newegg.com. Na Amazonu kupcima možeš postaviti i precizno pitanje kupcima pa iskoristi i tu mogućnost.

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice