ASUS Rampage VI Extreme
Po mnogima najbolja ploca sa X299 Chipsetom. Kada to kazem mislim i na izgled i na funkcije ploce.
Jedina koja joj moze parirati EVGA X299 Dark. Sto se mene tice ovo je najlepsa Rampage ploca ikada ali je i X299 Dark jedna od najlepsih EVGA ploca ikada.
Volim funkcije kod ASUS BIOSa tipa Flashback BIOS tj opcija flesovanja BIOSa samo sa maticnom i napajanjem dok je komp iskljucen.
Treba vam samo USB Flash, reimenovan fajl ili da se provuce kroz ASUS BIOS Renamer i ovim putem se na najbolji nacin flesuju ASUS maticne ploce.
Takodje volim Secure Erase SSD, opcija koja za 5 sekundi 1TB SSD vrati na fabricko stanje i postane Unallocated tako da se samo Formatira i koristi kao nov.
Nadam se da ce ASUS uskoro implementirati stress testove u okviru BIOSa za RAM, CPU, GPU i HDD/SSD
Specifikacije mozete videti na ASUS Sajtu i ploca je stvarno odlicna.
https://www.asus.com/Motherboards/ROG-RAMPAGE-VI-EXTREME/
Zaista mislim da high end racunari i najvisa klasa nije kompletna uz najbolju graficku i procesor ako doticni ne poseduje i ovakvu plocu, tj temelj za stabilan racunar.
Od ploce sve krece, i napajanja. Ako ploca brljavi e onda ne znate sta vas je snaslo i kada vas napadne 5 cudnih problema koji onemogucavaju rad i razlicito se manifestuju uglavnom da znate ploca je problem.
Osim Rampage VI Extreme ASUS je ponudio i Rampage VI Apex (4 slika) koja je stvarno odlicna ploca do te mere da ljudi koji klokuju nece biti uskraceni nizasta, sta vise Apex ima samo 4 DIMM slota i 8+8 pin za CPU za razliku od RVIE sto joj omogucava laksi OC CPU i RAM i zatezanje tajminga nego da su 8 slota okupiranih. Takodje po meni 4 DIMM slota nisu mana, isto je za vecinu ljudi, samo jos bolje izgleda svi slotovi puni ne samo 4.
Ko uzme ovakvu plocu ili Apex verziju nece se kajati.