ASRock UCC

poruka: 7
|
čitano: 1.883
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
ASRock UCC

Key to unlock cpu core

Uglavnom o cemu se radi kaze lik da npr... dvo jezgreni proc mozete otkljucati i da dobijete 2 nove skrivene jezgre!!!

Sad me zanima jesu li ovi iz asrocka normalni "ili lose upakirani marketinski trik" ili sam ja totalno zaosta lik...

fake ili ne

11 Moguce
0 Nemoguce
2 Kinez mi dize tlak!!!!

0 1 hvala 0
15 godina
Re: ASRock UCC

moguće je ali sve ovisi o procesoru...recimo sempron 140le sam otključano neki dan kod susjeda. taj sempron piči na 2.4 jednu jezgru kad ga otključaš imaš athlona

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. /Posredujem sponsoring klanovima!
15 godina
neaktivan

Stani malo ko ce kupovat sad naprimjer proc sa 6 jezgra kad moze jednostavno kupiti proc sa 4 i otkljucati ostale dvije!

Ti kazes da si otkljuca pa dobivas li na perfomansama ili samo pise da imas 6 jezgri?

14 godina
neaktivan

nije ti to nikakva podvala to je istina..UCC ili ACC (unlock cpu core)

to nisu skrivene jezgre nego deaktivirane...znači ako je amd proizvodio phenoma sa 4 jezgre a jedna ili dvije su bile nestabilne, kako bi smanjili troškove oni su pustili u prodaju procesor sa 2 ispravne jezgre a 2 deaktivirane...i procesor uredno radi sa 2 jezgre u bilo kojem kompu...da bi otključao te jezgre trebaš ploču koja ima tu opciju...pokušaš i vidiš dal ćeš uspjeti..

uspješnost ovisi o primjerku procesora...isto tako može ti matična otkključat 2 jezgre ali nećeš uspjeti bootat...jer je nestabilno....

sempron>athlon x2

neki x3 u x4

phenom x2 u x4

phenom x4 u x6

to ti je otprilike to...ako te posere i budeš imao sreće za manje pare imaš odličan proc :D

samo krupno, ništa sitniš
14 godina
neaktivan

osim što piše da imaš više jezgri...dobivaš naravno i na performansama...ako si imao x2 i otključaš u x4 imaš punokrvnog x4...tako da ti je to boost samo takav...

e pa jednostavno je otključat sa dva klika...ali caka leži u tome da nećeš svaki proc moć otključat i to ti je lutrija velika...

15 godina
neaktivan

Ah a to je to :D

Ali opet i ako te posere kao sto ti velis mozes imati nestabilan proc a nemora znaciti!

Ne nemam plocu ali znam tko ima asrock pa cu probat kod njega ako bude imala opciju!

PRIZNAJEM ZAOSTAO!

14 godina
neaktivan

pa da lutrija ti je to...možeš pogledati malo po forumu i saznati koji procevi imaju veću uspješnost otključavanja i oni koji se teže otključavaju...zavisi od revizije proca..

još bi ti napomenuo...da npr možeš otključat samo jednu jezgru x2 u x3 ili x4 u x5 :D

zatim probat dat malo više voltaže, sa taktovima...isprobat na kojoj postavci hoće bootat...

još za tvoju informaciju ima većina novijih ploča otključavanje jezgri...pa se igraj s time ustvari od (southbridge SB 710 pa naviše) imaju otključavanje

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2011 23:18 (oly570).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice