AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.745
|
čitano: 6.772.066
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ak ti monitor ne radi kompratibilno onda jasna stvar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
vrinho kaže...

Još na početku kad su izbacili drivere sam bio odustao od njega. Prvo je bilo da sam morao paliti gasiti monitor da proradi, pa sam sitne trzaje znao osjetiti u gameplayu i ugasio i nisam više palio. Možda opet probam ali ne vidim potrebu iskreno jer sve mi radi glatko.

Vrijedi probat, ja bi trebao privikavanje da izgasim freesync (tj. gsync). Jer bez njega kad nemam 144fpsa vidim trganje slike pogotovo kad radnim nagle pokrete. I proslo je vec 8 mjeseci od izlaska toga, tak da bi vjerovatno radilo sad normalno

11 godina

Q3279VWFD8 ima FS, ako se sluzi s njim.  Fora je kaj ima gtx 1080Ti pa vjerojatno nema varijabilan fps. Freesync je koristan samo kada fps pada ispod refresh rate-a monitora, inace kao da ga nemas.

17 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Q3279VWFD8 ima FS, ako se sluzi s njim.  Fora je kaj ima gtx 1080Ti pa vjerojatno nema varijabilan fps. Freesync je koristan samo kada fps pada ispod refresh rate-a monitora, inace kao da ga nemas.

Nek proba na toj svojoj 1440p i GTX 1080 ti AC Origins pa bu mu sigurno trebao 

13 godina

Ryzeni na Msi b450-A Pro 

0 0 hvala 0
13 godina
3dfx kaže...

lijepo je vidjet kada ljudi obnavljaju konfe, konacno masovno, i javljaju dojmove

samo ignorirajte ove trolcine koji spamaju temu i uzivajte u konfama 

Intel tema mrtva do 2021.g

Lako tebi to pričat ti si na i7 8700k, a ekipa tek sad na Ryzenima serije 3000 konzumira slične performanse na kojima si ti od 2017.

I samo još ovaj podatak kupiš r5 1600 za 1600kn pa ga prodaš za 700kn da bi uzeo r5 3600 za 1700kn i imao nešto slabije performanse od i7 8700k koji je novi prije 2g bio oko 3000kn. Sad će netko reć da trolam ali to su činjenice.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 19:29 (mislioc).
16 godina

Kako je on sretan čovjek, a koji smo mi nesretnici i kreteni šta nemamo i7. Tako reci nemoj okolo kole barkat.

kradem mine iz minskog polja
6 godina

Vidjeh upravo na r/AMD lika s RTX 2080 i Phenomom II X6. Kakva kombinacija....

Apoc
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
mislioc kaže...

i7 8700k koji je novi prije 2g bio oko 3000kn

I obavezna kupovima aftermarket coolera, i skupa z370 ploča i ode tih 3k kuna na preko 4k kuna 

13 godina
ibme74 kaže...
mislioc kaže...

i7 8700k koji je novi prije 2g bio oko 3000kn

I obavezna kupovima aftermarket coolera, i skupa z370 ploča i ode tih 3k kuna na preko 4k kuna 

U pravu si bolje uzet b450 pa možda proradi sa zen 3000. Bilo je jeftinih Z370 za 900kn.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 20:08 (mislioc).
9 godina
ibme74 kaže...

1.) Neko tko ima love za i9 ili threadripper ima i za skupo kućište, to ti je kao da bogataš ima kuću na tri sprata sa 20 soba a na kući nema fasade...

A ne, nisi uhvatio poantu, ne rade oni to zato sto nemaju love, vec zato sto je to "fora"....

Znaci, nesto u ovom stilu

Children Shouldnt Play with Dead Things
9 godina
Jakovp kaže...

Sto bi znacilo, cak i na starim plocama, ukoliko koristis 1 ili 2 generaciju procesora imas pci 4?

Kako bi to moglo biti kada ti procesori ne podržavaju pcie 4? Samo zen2 procesori podržavaju pcie 4.

Pa to i ja pitam.....

Ako 1 i 2 generacija nesto ionako ne mogu koristiti, a na 3 je disejblano, cemu onda to isticati u featuresima biosa?

Jedino mozda zato sto prethodna revizija to ne omogucava, a opet ima support za 3 generaciju procesora?

12 godina

Valentin17

Vidis o ovom ti ja govorim, zamisli da ti sad govoris jedan tjedan da je amd best buy i da na njega ide jeftina ploca a drugi tjedan da je intel best buy i da na amd ide b450 koja ce mozda radit... Ovo sam rekao vec sigurno pet puta, ali nista od toga 

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
hahhaajaads kaže...

Valentin17

Vidis o ovom ti ja govorim, zamisli da ti sad govoris jedan tjedan da je amd best buy i da na njega ide jeftina ploca a drugi tjedan da je intel best buy i da na amd ide b450 koja ce mozda radit... Ovo sam rekao vec sigurno pet puta, ali nista od toga 

Čitaj sa razumijevanjem bit će ti lakše, moj prethodni post nema veze sa best buyem nego sa činjenicom koju sam lijepo objasnio. Best buy je nešto sasvim drugo.

15 godina
odjavljen
Damir22 kaže...
Jakovp kaže...

Sto bi znacilo, cak i na starim plocama, ukoliko koristis 1 ili 2 generaciju procesora imas pci 4?

Kako bi to moglo biti kada ti procesori ne podržavaju pcie 4? Samo zen2 procesori podržavaju pcie 4.

Pa to i ja pitam.....

Ako 1 i 2 generacija nesto ionako ne mogu koristiti, a na 3 je disejblano, cemu onda to isticati u featuresima biosa?

Jedino mozda zato sto prethodna revizija to ne omogucava, a opet ima support za 3 generaciju procesora?

Zato jer su u prethodnoj verziji bili omogućili iako nisu trebali, pa sada miču.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
13 godina
Apocalypso722 kaže...

Vidjeh upravo na r/AMD lika s RTX 2080 i Phenomom II X6. Kakva kombinacija....

E to je odanost svom izboru proca! On očito ide upgrade dio po dio, koji

On će preskočit ddr4 i odma na 5!!!

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 20:44 (metallic).
6 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Mitohondri

Reko da vidim radi cega ides na upgrade jer sam se razmisljao izmedju polovnog Ryzena i novog 3600, ali ja imam upola slabiju grafu (rx 580 8gb) i upola manje zahtjevan monitor (29" 2560x1080 75Hz). Pretpostavljam da tvoj jos ide na 100Hz tako da ti sigurno treba jaci proc. Iskreno na tvom mjestu bih mozda lovio polovni i7-8700K.. Uglavnom, fala za dojmove i sretno s podesavanjem.

nije to iz neke potrebe, da mi sad treba jaci procesor jer mi ovi ne valjaju, vise je to hobi

imam ih nekoliko cisto za potrebe testiranja na kanalu, pa kupim uglavnom ove na koje vecina ljudi cilja 

Monitor je FreeSync model sa 75Hz ne ide OC na vise od toga, frameskiping se desava

uglavnom, novi BIOS ne mogu stavit, ne prepoznaje "image" , nije od usb-a isti je s kojim sam radio update i na 5.40, a i probao sam 10 razlicitih

cekam vikend

www.youtube.com/TerabitTV
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 20:49 (Mitohondri).
9 godina
Jakovp kaže...

Zato jer su u prethodnoj verziji bili omogućili iako nisu trebali, pa sada miču.

Znaci, onda ih, da prostis, zayebes i instaliras f41 verziju...i eto ga....

Osim ako ne smisle kako te natjerati na apdejt na tu "najnoviju" verziju....

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 21:14 (Damir22).
15 godina
odjavljen
Damir22 kaže...
Jakovp kaže...

Znaci, onda ih, da prostis, zayebes i instaliras f41 verziju...i eto ga....

Osim ako ne smisle kako te natjerati na apdejt na tu "najnoviju" verziju....

Natjeraju te, uvjetno rečeno, tako što u novijim verzijama imaš malo bolje boost algoritme. Ali da, nije zasad ništa kritično.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 21:38 (Jakovp).
12 godina
mislioc kaže...

U pravu si bolje uzet b450 pa možda proradi sa zen 3000. Bilo je jeftinih Z370 za 900kn.

u to vrijeme koje ti spominješ sigurno nije bilo jeftinih z370 ploča, bez 1.000 i kusur kuna nije šlo...

jbg da si u to vrijeme uzeo i b350 ploču sa 1xxx zenom sad bi mogao staviti na nju i 3xxx, sa Intelom moraš mjenjat ploču svakih 6mj 

11 godina
mislioc kaže...
3dfx kaže...

lijepo je vidjet kada ljudi obnavljaju konfe, konacno masovno, i javljaju dojmove

samo ignorirajte ove trolcine koji spamaju temu i uzivajte u konfama 

Intel tema mrtva do 2021.g

Lako tebi to pričat ti si na i7 8700k, a ekipa tek sad na Ryzenima serije 3000 konzumira slične performanse na kojima si ti od 2017.

I samo još ovaj podatak kupiš r5 1600 za 1600kn pa ga prodaš za 700kn da bi uzeo r5 3600 za 1700kn i imao nešto slabije performanse od i7 8700k koji je novi prije 2g bio oko 3000kn. Sad će netko reć da trolam ali to su činjenice.

Kontas da ne trebaju svima performanse i7-8700K? :) Realno za gaming je prva stvar grafa, dalje je sve kolko si spreman ulozit (u sto, radi cega) i koji monitor imas. Da nije bilo Ryzena ljudi bi za 4/8 proc i dalje placali 3000+kn, nebi ni vidio i7-8700K, tj. 6/12 proc od Intela za tu cijenu tako da win win za sve :) Cinjenica je da se proc kupi za kaj ti treba, a ne da se mozes hvalit kako imas performanse Intela iz te i te godine lol.

12 godina
The_Fichek kaže...

Kontas da ne trebaju svima performanse i7-8700K? :) Realno za gaming je prva stvar grafa, dalje je sve kolko si spreman ulozit (u sto, radi cega) i koji monitor imas. Da nije bilo Ryzena ljudi bi za 4/8 proc i dalje placali 3000+kn, nebi ni vidio i7-8700K, tj. 6/12 proc od Intela za tu cijenu tako da win win za sve :) Cinjenica je da se proc kupi za kaj ti treba, a ne da se mozes hvalit kako imas performanse Intela iz te i te godine lol.

da ne pričamo o 4c/4t i5 od 1.500-2.000kn (čitaj današnji i3 8100/9100f) koje bi gledali kako ih BF i Assassins Creed zakucavaju na 100% uz RX570 s tim da u pozadini ne smije ni Discord raditi 

6 godina
mislioc kaže...

Bio je nekada i 4/8 ryzen oko 1600 kuna samo nije mi jasna poanta napisanoga. Cinjenica je da dan, danas taj 4/8 ryzen kao i taj 1600 zadovoljava vecinu ljudi. To sto neko prelazi na nesto jace, to je njegov izbor. Kao sto je bio i neciji izbor da prvenstveno kupi taj 8700k kojeg spominjes.  Nema tu cinjenica,vec si obican trol... Jedina cinjenica je da mozes izvrtati"nesto" do sudnjeg dana, sto i radis na ovoj temi. Nista korisnog. Samo gluposti. Moderatori su pobrisali barem dvije stranice i opet ste tu nakuckali novih 4-5-6 stranica niceg korisnog.

6 godina
protjeran
XXX kaže...
The_Fichek kaže...

Nek proba na toj svojoj 1440p i GTX 1080 ti AC Origins pa bu mu sigurno trebao 

ja bas odvrtio ingame benchmark s rtx 2060, avg od 72fps-a@1440p, sve maksano, 1080ti je 30+% jaca, vjerujem da bez problema imas s 1080ti lock od 75, za sp igre teski overkill, istina bog 8600k je na 99%, oce netko zamjenu za 8600k za 3600xpm

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2019 1:15 (IvanBrekalo).
12 godina

Neki ovdje be like... 

Moj PC  
14 0 hvala 1
11 godina

Znaci Zen3 bi mogao na AM4? :D Citam podrska i za DDR4 i DDR5, iako moze biti netocno. Jos ako dodje oko crnog petka di ces bolje haha.

Najveca novost je dakako 4 threada per core, 4-way SMT! Novi Xbox 3 threada per core. Neki Zen3 chipovi i dalje 2 threada per core.

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/bm9ti0/amds_zen_3_to_get_4_threads_per_core/

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2019 12:26 (The_Fichek).
14 godina

Pa nisam vidio što se tiče podrške za AM4, ali biti će poznato valjda na vrijeme. 

16 godina

Imaju odgovor na sljedečeg izrecikliranog intela.

kradem mine iz minskog polja
14 godina
mislioc kaže...
The_Fichek kaže...

Najveca novost je dakako 4 threada per core, 4-way SMT! Novi Xbox 3 threada per core. Neki Zen3 chipovi i dalje 2 threada per core.

Nešto slično kao Ryzen 3 koji je trebao biti 6/12 za 100$.

Zašto ne? Ibm-ov power9 vrti 4 ili 8 threadova po core-u, ovisno o modelu cpu-a. Bitnija je stavka da će takve konfiguracije ostati za epyc jer ima više koristi u serverima

Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice