AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.745
|
čitano: 6.772.423
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Rhodin kaže...
HCgamingCRO kaže...
Paolo Maldini kaže...

Ko vam brani kupit dodatni kit . Ja da nisam već uzeo, otišao bih iza posla po ovo i po RAM u dućan 

hehehe sry  na  ali kad sam ugledao morao sam na drugoj temi o njuskalu a i vamo svama podijeliti... OMG

https://www.njuskalo.hr/pc-racunala/phoenix-sx5000-intel-i7-oglas-14369615

https://www.njuskalo.hr/pc-racunala/phoenix-sx5001-intel-i7-oglas-14369627

Se ovo šali netko? Ovo nije ni smiješno... Pa ubit će ih netko ako zabunom kupi...

Tko to kupi po toj cijeni zaslužio je Nobelovu nagradu za glupost

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2019 17:43 (nicky.sl).
9 godina

hm hm

17 godina
nicky.sl kaže...
Rhodin kaže...
HCgamingCRO kaže...
Paolo Maldini kaže...

Ko vam brani kupit dodatni kit . Ja da nisam već uzeo, otišao bih iza posla po ovo i po RAM u dućan 

hehehe sry  na  ali kad sam ugledao morao sam na drugoj temi o njuskalu a i vamo svama podijeliti... OMG

https://www.njuskalo.hr/pc-racunala/phoenix-sx5000-intel-i7-oglas-14369615

https://www.njuskalo.hr/pc-racunala/phoenix-sx5001-intel-i7-oglas-14369627

Se ovo šali netko? Ovo nije ni smiješno... Pa ubit će ih netko ako zabunom kupi...

Tko to kupi po toj cijeni zaslužio je Nobelovu nagradu za glupost

Ima puno ljudi koji nemaju pojma o komponentama, ući će u dućan i kupiti "jako gamersko računalo sa i7 procesorom i jakom gamerskom grafičkom" ... samo ovo je sramota, ovo je 4 godine stara konfiguracija koja se sad prodaje ko da je nova...

11 godina

To je vjerojatno oglas koji se prikazuje kao reklama na njuski ili drugdje pa ima tolko pogleda. Moze bez offtopica..?

16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

To je vjerojatno oglas koji se prikazuje kao reklama na njuski ili drugdje pa ima tolko pogleda. Moze bez offtopica..?

a sve smo već ispucali. do nedjelje će bit zatišje. osim ako ne uleti opet kakav leak.

9 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

jeli se isplati cekat low end laptope nove ili da sad uzmem neki s 2200u? fala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Stiže AMD Ryzen 3000 Game Cache, Intel djeca i ranjenici oprez fučkaj ga sad.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2019 21:54 (rambox).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nova lista za AM4 VRM Ratings gdje imate detalje o tome da li VRM vase ploce može hendlati nove Ryzen 3000 procesore. 

https://i.redd.it/jns90zhx3o731.png

Moj PC  
6 0 hvala 5
16 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Nova lista za AM4 VRM Ratings gdje imate detalje o tome da li VRM vase ploce može hendlati nove Ryzen 3000 procesore. 

a moja taman koliko sam i htio, 12 jezgri bez OC, i 3700x sa OC.

3700x pa dokle ode ode.

17 godina

WOW

ovi mi govore da jedino MSI radi odlican posao na "jeftinijim" plocama

Pogledajte njihove b450 ploce

imaju bolju regulaciju nego 95% x470 i x370 ploca...just wow

Moj PC  
3 0 hvala 0
6 godina
protjeran
toxic kaže...

WOW

ovi mi govore da jedino MSI radi odlican posao na "jeftinijim" plocama

Pogledajte njihove b450 ploce

imaju bolju regulaciju nego 95% x470 i x370 ploca...just wow

Još zanimljivije je to da su uz najveći broj ploča koje imaju dobar vrm prema ovoj slici ljudi iz MSI-ja na computexu izjavili kako će trebati pametno birati ploče za Ryzen 2, dok su primjerice iz ASUS-a izjavili kako će sve njihove ploče bez problema gurati nove procesore.

11 godina
Asus X370 Prime Pro kosta 925kn u HR i ima 6 pravih faza istih kao na CH VI, ali ima T topology memory layout kao hrpa X370, umjesto Daisy chain kao hrpa B450 nadalje sto znaci da memorija ne ide dalje od 3200 Mhz. Kome to ne smeta preporuka ispred popularne MSI B450 Tomahawk. Ja se dvoumim izmedju te Asus i MSI B450 Carbon. Gledam rezultate 3000, 3200, 3466 Mhz memorija i sve su same shit dok se ne stisnu subtimings, a to rijetko ko testira na non B-die..
6 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Samo mi treba hladnjak za CPU drugi and ready to go

6 godina
protjeran

Ako ne misliš nabavljati b-die onda se po mome ne trebaš previše premišljati oko ploče na kojoj se memorija može najbolje utegnuti, jer je "obična" memorija ograničavajući faktor i lutrija ukoliko se žele frekvencije 3200+ sa dobro utegnutim tajminzima.

Odabereš onu sa dobrim vrm-om, svojstvima koje ti trebaju i da ti je estetski dobra ako ti je taj dio važan.

12 godina

ovih dana uzimam za dječji komp ryzen konfiguraciju, za početak sam mislio r3 2200g i poslije ljeta dodati neku rx570 grafu s njuškala

e sad, koliko se isplati ići možda na r5 2400g (razlika u cijeni je cca 600 vs 900 kuna) zbog prednosti 8 threadova u nekim mmo igrama koje će se kasnije igrati na toj konfi sa rx 570?

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

ovih dana uzimam za dječji komp ryzen konfiguraciju, za početak sam mislio r3 2200g i poslije ljeta dodati neku rx570 grafu s njuškala

e sad, koliko se isplati ići možda na r5 2400g (razlika u cijeni je cca 600 vs 900 kuna) zbog prednosti 8 threadova u nekim mmo igrama koje će se kasnije igrati na toj konfi sa rx 570?

preskocis cugu jedan vikend s frendovima, i piknes djeci 2400g 

bit ce im lakse u MMO-u , i mogu neku virtualku vrtit paralelno 

www.youtube.com/TerabitTV
12 godina
Mitohondri kaže...

preskocis cugu jedan vikend s frendovima, i piknes djeci 2400g 

bit ce im lakse u MMO-u , i mogu neku virtualku vrtit paralelno 

ma lako za cugu - ne izlazim po kafićima, nije niti 300 kuna problem ako će se vidjeti korist jer je to 50% više love

nego sam gledao neke usporedbe i uopće mi se ne čini da je razlika nešto značajna između ta dva procesora, doduše sve te usporedbe su s integriranim grafikama pa me zanima kakva će biti razlika sa rx570 i vrijedi li to 50% više love

curke najviše igraju simse - za to im je bio dovoljan i pentium g4560 koji su imale donedavno, pa je skviknuo skupa s matičnom

međutim, nedavno je starija htjela i nešto zahtjevnije igrati - novi resident evil, pa ga pomalo prži na mojem kompu kad skupi hrabrosti

zanima ju odnedavno i mmo poneki, taman je isprobavala teru ili nešto slično prije nego im je crkao stari komp

6 godina
neaktivan

svakako ti je bolje 2400, dok cekaju na RX570 imat ce bolje performanse vega 11 vs vega 8

a i kazes da nije problem tih 300kn, tako da samo daj

www.youtube.com/TerabitTV
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Ma uzmi taj jači sad za 300kn i amen. Štaš sad se tu mislit. Imaš i jaču integriranu i jači CPU. 

8 godina
protjeran

Na kojoj rezoluciji se igraju? Ako je manja od FHDa ja bi išao na 2400G i bez diskretne grafe. Ako je FHD onda bi radije Ryzen 1600 i odmah neku polovnu RX 470. Znaju biti po oglasnima po 600njak kn. Ne vidim smisao kupovati APU i za par mjeseci diskretnu grafu 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2019 10:36 (Paolo Maldini).

3 0 hvala 0
17 godina
Paolo Maldini kaže...

Na kojoj rezoluciji se igraju? Ako je manja od FHDa ja bi išao na 2400G i bez diskretne grafe. Ako je FHD onda bi radije Ryzen 1600 i odmah neku polovnu RX 470. Znaju biti po oglasnima po 600njak kn. Ne vidim smisao kupovati APU i za par mjeseci diskretnu grafu 

Cek propala ti trgovina s Dabrom ili?

8 godina
protjeran

Ne, na putu je paket. Nešto si krivo skužio, ovo odgovaram picajzli, samo nisam stavio nadporuku.

12 godina
Paolo Maldini kaže...

trenutno su na 1280x1024, ali do kraja ljeta ću im prebaciti svoj full hd 22"

mislim da će im apu i to ovaj jači zasad biti dosta, pa ćemo vidjeti za diskretnu kad i kako - to su curke, njima je sasvim svejedno jel igra na ultra ili low

a za godinu-dvije se lako nadogradi, ipak je to amd konfa 

17 godina
picajzla0707 kaže...
Paolo Maldini kaže...

trenutno su na 1280x1024, ali do kraja ljeta ću im prebaciti svoj full hd 22"

mislim da će im apu i to ovaj jači zasad biti dosta, pa ćemo vidjeti za diskretnu kad i kako - to su curke, njima je sasvim svejedno jel igra na ultra ili low

a za godinu-dvije se lako nadogradi, ipak je to amd konfa 

Ja sam ti klincima slozio za cca 2300 kn slijedece (imao sam monitor, kuciste )

i5 3470

16gb ddr3 

120gb ssd + 320gb hdd

MSI z68A

Arctic Freezer

Corsair Spec Alpha

600w be quite 11

Sapphire Pulse RX 570 4gb

22" FHD monitor ocan na 75hz :)

12 godina
toxic kaže...

Ja sam ti klincima slozio za cca 2300 kn slijedece (imao sam monitor, kuciste...

ma razmišljao sam se ubaciti im svoj i5 4590 i kupiti im rx570, pa sebi uzimati rajzena 2600

no, nedavno im je crkao komp i to star dvije i pol godine, pa hoću da imaju novo - ja ću ionako zasad ostati na ovome i nagodinu ići na ddr5/pcie 4.0 konfu da sam opet miran 4-5 godina

meni je za njihov komp ostao ssd 120gb i hdd 1tb, napajanje superflower gold 550w i 2x4gb ddr4 rama, tako da mi zasad treba samo matična i apu

jedino je bilo pitanje 2200g ili 2400g

13 godina
picajzla0707 kaže...
toxic kaže...

Ja sam ti klincima slozio za cca 2300 kn slijedece (imao sam monitor, kuciste...

ma razmišljao sam se ubaciti im svoj i5 4590 i kupiti im rx570, pa sebi uzimati rajzena 2600

no, nedavno im je crkao komp i to star dvije i pol godine, pa hoću da imaju novo - ja ću ionako zasad ostati na ovome i nagodinu ići na ddr5/pcie 4.0 konfu da sam opet miran 4-5 godina

meni je za njihov komp ostao ssd 120gb i hdd 1tb, napajanje superflower gold 550w i 2x4gb ddr4 rama, tako da mi zasad treba samo matična i apu

jedino je bilo pitanje 2200g ili 2400g

Ja sam svojim nećacima složio 2200g/AsrockAB350/8gigi rama u šrot MS kućište.

Ista reza kao tvoja, Vega 8 žvače Simse bez beda. Arkade poput Sonica i Crasha lete.

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
12 godina
DarthMarkus kaže...

Ja sam svojim nećacima složio 2200g/AsrockAB350/8gigi rama u šrot MS kućište.

Ista reza kao tvoja, Vega 8 žvače Simse bez beda. Arkade poput Sonica i Crasha lete.

ma ne bi se razmišljao da nisu u igru uletjeli mmo igre, a nekako mi se čini da će se s njima 4/8 ipak nositi bolje nego 4/4

jbga, pa to je donedavno bila razlika između i5 i i7 za koju se uvijek govorilo da je i7 za cpu zahtjevnije igre zakon i da treba njega uzimati ako se može

a još mi je prilika uzeti 2400g u extreme digital s rođendanskim popustom za 900 kuna, dok je u drugim trgovinama preko 1.100 kuna

kad izlazi 3000 apu serija?

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2019 12:34 (picajzla0707).
16 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

mislim na kraju ljeta. a sad oće li prije ili kasnije neznam.

mada neće ništa bolje bit nego 2000G. ako ti fali tih par megaherca, to lako klokneš. tek će 4000G dobit novu grafičku i cijeli novi zen2 čip.

12 godina
ranko091 kaže...

mislim na kraju ljeta...

do kraja ljeta će me klinci pojest živog 

ma ništa, ide 2400g nutra, samo s odgodom od 10-15 dana - upravo su me razveselili čestitkom iz servisa, nije ni toyota više što je bila 

6 godina
protjeran
ranko091 kaže...
picajzla0707 kaže...

mislim na kraju ljeta. a sad oće li prije ili kasnije neznam.

mada neće ništa bolje bit nego 2000G. ako ti fali tih par megaherca, to lako klokneš. tek će 4000G dobit novu grafičku i cijeli novi zen2 čip.

https://www.amd.com/en/products/apu/amd-ryzen-5-3400g

pa i on dolazi skupa sa 3200g sada 7.7 vec je i na sluzbenoj stranici(pise launch date dole na stranici)...samo nije bila velika hauka oko toga jel su samo mali clockove povecali jel je proces sada na 12 za razliku od 14 NM.. nesto sam i cita da bi tzrebao biti jeftiniji nego 2400g pri izlasku, a on je bio oko 190 eura kad je izaso

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2019 14:21 (HCgamingCRO).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice