AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.743
|
čitano: 6.760.378
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Jakovp kaže...

Broj jezgri će sigurno biti do 16, a za takt se pretpostavlja između 4.5 do 5 ghz boost, ali sam većim IPC-em.

ne sumnjam u broj jezgri i to da će bit. al sumnjam da će odmah na izlazak doć sa 12 i 16 modelom.

a frekvencije su već sumnjive. ako krenu ovako agresivno. šta će im ostat za novu seriju zen2+, zen3?!

6 godina
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ma kojih 5ghz, 4.5ghz je plafon sta se moze ocekivati i to kod boljih primjeraka... 

1 4 hvala 0
17 godina
odjavljen
Master enthusisast kaže...

Ma kojih 5ghz, 4.5ghz je plafon sta se moze ocekivati i to kod boljih primjeraka... 

I to bu super, kome treba cpu na 200wata, meni najmanje...ne bi ga ni prstom taknuo, doslovno 

8/16 gdje par jezgri busta na 4.5 a sve na 4.2 uz što manju potršnju i grijanje, uz povečani IPC od 10% i NAJVAŽNIJE dobru cijenu jer su nas razmazili bi me možda natjerao na 

promjenu platforme.

14 godina

Ma kojih 5ghz, 4.5ghz je plafon sta se moze ocekivati i to kod boljih primjeraka..

Otkuda ti to?

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
17 godina
odjavljen

Zato jer svi cijelo vrijeme bruje već duže vremena da smanjivanje proizvodnog procesa samo komplicira povečavanje frekvencija.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
XXX kaže...

Zato jer svi cijelo vrijeme bruje već duže vremena da smanjivanje proizvodnog procesa samo komplicira povečavanje frekvencija.

Vrapca mu! A koja je korist od manje nanometara?

I, deda, što bi mijenjao komp kad si konzolaš?

Nisam ja ništa prčko.
17 godina
odjavljen
Spiridon kaže...
XXX kaže...

Vrapca mu! A koja je korist od manje nanometara?

I, deda, što bi mijenjao komp kad si konzolaš?

Samnivanje potrošnje uz povečanja jezgara, ukupno brži procesor, sposoban izvoditi više istovremenih zadataka. Više chipova po waferu za jednaki broj jezgri, u konačnici veča zarada ili jeftiniji procesor u odnosu na onaj sa višim proizvodnim procesom, 

pod uvjetom da je količina ispravnih chipova zadovoljavajuča.

Nemam pojma, iz dosade, navike, ovisnosti...možda i potrebe. Žalosno da nemaš neki bolji motiv, poput više dobrih igara kakve izlaze na Sony konzoli.

Fakat neznam, strategije me sve manje zanimaju a WOT sam valjda konačno prestao igrati. 

I sam se pitam. Ovisnost je jedini logični odgovor.

edit; jedan mudri forumaš je jednom rekao

Ako te dođe želja za novim kompom, rastavi trenutni, očisti ga, sastavi i želja će te proći  

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2019 10:57 (XXX).
6 godina
protjeran
Valentin17 kaže... 

Otkuda ti to?

Pa iz zdravog razuma, sta ti mislis da je moguce da AMD dobije 800mhz boosta na frekvenciji samo zato sta je presao na manji proizvodni proces i jos uz to povecao za duplo broj jezgri?

Em sta ni intel nije uspio dobiti takve pomake u frekvenciji kod prijasnjih prelazaka... 

13 godina
protjeran
Odumrli mu refleksi na platformi za prilagodeni program, a posto stariji ljudi moraju intenzivnije brusiti osjetila da ostanu u formi jedini logican potez je potpuni prelazak na PC ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2019 11:11 (war3_tft).
17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
Odumrli mu refleksi na platformi za prilagodeni program, a posto stariji ljudi moraju intenzivnije brusiti osjetila da ostanu u formi jedini logican potez je potpuni prelazak na PC ;)

Pređi bloodborne i skidam ti kapu, na refleksima, živcima, volji i ustrajnosti. 99.99999% PC igrača izvrsnih refleksa ne bi uspjelo. Ja sam pokušao, ali nema hebene šanse da izdržim tu torturu 

13 godina
protjeran
To ekskluziva? Namjeravam maloj plejku uzeti, al nekako mi nema smisla ps4 ako ce iduce god(?) izaci ps5...
17 godina
odjavljen

Onda na PS5 jer podrška je obećana za trenutne igre.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Jakovp kaže...

Broj jezgri će sigurno biti do 16, a za takt se pretpostavlja između 4.5 do 5 ghz boost, ali sam većim IPC-em.

Ako pogledamo prve dvije generacije max boost je zapravo bio cca i max frekvencija na koju su se mogle dici sve jezgre, po tome bi znacilo da ce Ryzen 2 ici na 5.0ghz, a to mi je malo teze povjerovati.

Cak je stock max boost visi od prosjecne maksimalne all-core frekvencije, ja nemam sanse biti stabilan na 4.2ghz all-core ali na stocku boost-a na 4.2ghz. Jedino sta to po meni skoro pa spada u domenu laznog oglasavanja jer jezgre vrlo kratko boostaju na 4.2ghz i cak i kad vrtis single core test, prosjek je dobrano ispod toga. 

2950X na stocku ide i do 4.4ghz...

16 godina

Ove informacije o vrlo visokim frekvencijama vjerojatno su zasnovane na TSMC-ovim službenim podacima kako njihov 7nm Fin Field-Effect Transistor (FinFET) proces može postići do cca 20% veće frekvencije od prethodnog, 10nm FinFET procesa.  https://www.tsmc.com/english/dedicatedFoundry/technology/7nm.htm

Predviđanja stručnjaka is branše su da AMD sa Zen2 neće ganjati tako agresivne frekvencije, već im je u ovom trenutku bitnija ušteda energije. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

Kao da je procurila ponuda rize 2. Ne virujem da je istina jer nemogućeda će bit ovakve sulude brzine.Možda i bude tako.

To je bilo apsolutno nemoguče na starom Samsung 14nm proizvodnom procesu, više orjentiranom za mobilno tržište i slične potrebe.Samsung 14nm, to je sve samo ne high performance proizvodni proces fučkaj ga sad.Ryzen i Ryzen+, realno osim Samsung proizvodnog procesa AMD nije imao drugog izbora.Dakle iskoristi kaj možeš, i ne zaboraviti za Samsung 14nm sve do 3.8ghz izgleda vrlo dobro.Sve više od 3.8ghz, efikasnost i potrošnja drastično raste i probija idealne granice.Pogledajmo kak se ponaša R7 1700, i kakva je potrošnja jer po defoltu all core Turbo radi na samo 3.2ghz.

Na kojoj CPU frekvenciji radi PS5 Zen 2, pa eto sad i to znamo stock 3.2 ghz ali proizveden na 7nm.

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=166&jumpto=5326022&sort=asc&view=flat

TSMC 7nm je druga priča, ili po engliš to je high performance proizvodni proces.

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=286&jumpto=5830636&sort=asc&view=flat

Tip na videu sa kosom punom Castrol ulja(taj nema doma ogledala), bio bi red da ispod videa okači i izvor informacija.Turci nisu jedini izvor, ili tu je i stranica iz Vijetnama koja je okačil dva Ryzen 3000 modela.

https://www.ebrarbilgisayar.com/amd-ryzen-3-3300-soket-am4-32ghz-12mb-cache-islemci-pmu361377

https://www.ebrarbilgisayar.com/amd-ryzen-3-3300x-soket-am4-35ghz-12mb-cache-islemci-pmu361376

https://www.ebrarbilgisayar.com/amd-ryzen-5-3600x-soket-am4-40ghz-16mb-cache-islemci-pmu361374

https://www.ebrarbilgisayar.com/amd-ryzen-7-3700x-soket-am4-42ghz-24mb-cache-islemci-pmu361372

https://www.ebrarbilgisayar.com/amd-ryzen-9-3800x-soket-am4-39ghz-32mb-cache-islemci-pmu361371

Kaj se tiče vijetnamaca, Ryzen 9 prodajna kutija izgleda kao prava prodajna Box kartonska kutijica.

https://nguyencongpc.vn/cpu-amd-ryzen-9-3800x-3-8-ghz/

https://nguyencongpc.vn/cpu-amd-ryzen-9-3850x-4-3-ghz/

Uključiti logiku molim, AM4 16/32 Ryzen dolazi pustite memoriju na miru tu nema problema.Samo pitanje kad ga AMD misli lansirat sad za dva mjeseca, ili recimo ipak pod kraj 2019 godine.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Uključiti logiku molim, AM4 16/32 Ryzen dolazi pustite memoriju na miru tu nema problema.Samo pitanje kad ga AMD misli lansirat sad za dva mjeseca, ili recimo ipak pod kraj 2019 godine.

mislim da 12 i 16 modele nema smisla prodavat. trenutno samo lineup do 3600X. a kad izađu matične x500 i b500, onda krajem godine kad se biosi speglaju, pljunut van ove radne procesore. jer kome treba 12 jezgri trenutno. meni i sad ovih 8 jezgri besposleno u većini slučajeva.

6 godina
protjeran

Ovo za taktove me podsjeca i na istu situaciju od prosle godine kada su naivci ocekivali 4.5 ili vece taktove za 2000 seriju 

Povijest se ponavlja 

2 6 hvala 0
12 godina

Ovo za taktove me podsjeca i na istu situaciju od prosle godine kada su naivci ocekivali 4.5 ili vece taktove za 2000 seriju 

Povijest se ponavlja 

Iskreno, bolje to nego da intel prodaje isti procesor pod drugim socketom i nazivom 

6 godina
protjeran
hahhaajaads kaže...

Iskreno, bolje to nego da intel prodaje isti procesor pod drugim socketom i nazivom 

Pa on to moze bez obzira na amd tako da ne kuzim tvoj upis... 

13 godina
hahhaajaads kaže...

Pa on to moze bez obzira na amd tako da ne kuzim tvoj upis... 

Doduše, uz odgovarajuće mikrokodove, prvi Coffe Lake može na Sky i Kaby ploče. Može raditi i sa DDR3 memorijom ako od Kineza nabaviš ploču...

Nisam ja ništa prčko.
11 godina

Sure, uz odgovarajuce mikrokodove koji su Intelova poslovna tajna koju nikad neces dobit :)

13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

Ma kojih 5ghz, 4.5ghz je plafon sta se moze ocekivati i to kod boljih primjeraka..

Otkuda ti to?

Jedino konkretno sto se za sada ima je Cinebench test sa CES-a gdje je Ryzen 2 8/16 imao score 2057. To je ~10% razlike naspram 2700x koji na 4.2ghz ima score oko 1880, sto bi znacilo da se napredak u IPC-u i frekvenciji moraju ugurati u tih 10%. Ajmo reci neka bude i porast 15% posto je to bio rani primjerak, tu se nikako ne moze ugurati porast IPC-a od 10-15% koji se spominje i nekakve visoke frekvencije... E sad postoji mogucnost da na CES-u novi Ryzen nije bio overclockan pa se vrtio na nekakvoj all core turbo frekvenciji koja je po defaultu uvijek niza od max clocka (za usporedbu niti 9900k nije bio oc-an do kraja, to mu je tocno score za 4.7ghz odnosno kad se upali enhanced turbo) .

15 godina
Ako je i 4.5ghz plafon to je dovoljno danas za AMD pa tako da Intel vise nema aduta osim ako nekako ne dodju do 6ghz.
AMD AntiBoy
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Jedino konkretno sto se za sada ima je Cinebench test sa CES-a gdje je Ryzen 2 8/16 imao score 2057. To je ~10% razlike naspram 2700x koji na 4.2ghz ima score oko 1880, sto bi znacilo da se napredak u IPC-u i frekvenciji moraju ugurati u tih 10%. Ajmo reci neka bude i porast 15% posto je to bio rani primjerak, tu se nikako ne moze ugurati porast IPC-a od 10-15% koji se spominje i nekakve visoke frekvencije... E sad postoji mogucnost da na CES-u novi Ryzen nije bio overclockan pa se vrtio na nekakvoj all core turbo frekvenciji koja je po defaultu uvijek niza od max clocka (za usporedbu niti 9900k nije bio oc-an do kraja, to mu je tocno score za 4.7ghz odnosno kad se upali enhanced turbo) .

Posto je bio puno efikasniji od stock 9900K, ne vjerujem da je bio clockan... 

8 godina

govori da AMD nema primar u pc gaming segmentu, te zato ne trebamo ocekivat cuda, vec nusprodukte sa drugih segmenata (tamo gdje je para). Pa tko ne bi volio 5 GHz, ali sumnjam. Volio bih da grijesim i da me iznenade, a uskoro cemo svi saznat. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Zadnje curenje i šta stevo misli o dobitku 15% ipc na 3:48min

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2019 16:23 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran

Op, jel moguce up to 4.5ghz... Vidi vraga 

0 1 hvala 0
9 godina

Povijest se ponavlja 

4.5 nije uopće visok takt za oćekivat, ponovi li se povjest pa bude i preko obećanih 4.5ghz ima za kaznu da i ti kupiš ryzen

6 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...

ponovi li se povjest pa bude i preko obećanih 4.5ghz ima za kaznu da i ti kupiš ryzen

Pa zadnja povijest je rekla 4.2ghz tako da sumnjam da ce se povijest ponoviti, nebi bilo dobro nikako 

Ali ako ce riza ic preko 4.6ghz svecano obecavam da cu otici na rizu  

17 godina
odjavljen

Meni su puno draži ovi na nižim frekvencijama kaj se uopće ne griju i slabo troše, ne želim više nikada PC pretvoriti u fen za kosu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice