AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.752.937
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Jel bi isao polovni ryzen 2600 i ploca ab350 pro4 za cca 1500kn ukupno? oboje pod garancijom.

ne nalazim ryzene 2600 po njuskalu

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
toxic kaže...

Jel bi isao polovni ryzen 2600 i ploca ab350 pro4 za cca 1500kn ukupno? oboje pod garancijom.

Da, s tim da je to maksimalna cijena koju možeš dobit.

Realno je cca 1300-1400kn.

15 godina
protjeran
toxic kaže...

Mozda, probaj pa ces vidit. Za 1300kn bi moralo brzo otic...

9 godina
s svrhom da nije die na powerpaku dole.. neznam koje su ok temperature za taj vrm ali na 370w to je otprilike worst worst case 50w disipacije s vrma a to nebi trebalo bit problem ohladit ispod ventilatora s onolikim hladnjakom..
7 godina

Bratexi moji testiram ovaj svoj ryzen 2600 sa Stock kulerom ( nije klokan ) u prime95. koliko dugo treba test da mi traje i do kojih temperatura treba Max da se zagrije ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nemoj ga ubijat sa tim na stock hladnjaku. To radiš kad imaš solidan hladnjak i želiš ga oc da vidiš gdje je stabilan.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2019 21:29 (dery).
7 godina

Pustio sam ga da radi 36 min , Max temp je bila 78.9, nije mi nigdje izbacio nijedan eror. Može li proći ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pa mislim da je skroz bespotrebno vrtiti prime s procesorom koji radi na stock frekvenciji sa stock hladnjakom. Osim ako prethodno nisi imao nekavih problema pa pokušvaš otkloniti sumnje, detektirati nekakav kvar..

7 godina

Ma meni je ovo prvi računar , prvi put se zanimam s ovim, tako da je svaki savjet dobro došao. Htio sam samo da testiram procesor. Koje temp su prihvatljive za proc za svakodnevnu upotrebu i gejmanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Strider91 kaže...

Ma meni je ovo prvi računar , prvi put se zanimam s ovim, tako da je svaki savjet dobro došao. Htio sam samo da testiram procesor. Koje temp su prihvatljive za proc za svakodnevnu upotrebu i gejmanje?

za pocetnika. ako pitas za savjet koji CPU i MBO .... Onda u globalu  Ryzen 2600 i B450 Msi Tomahawk.

Sto tebe zanima temoeratura? Zasto se zamaras s tim stvarima?

Zar si sklopio prvo racunalo. kako bi nas pitao, koja temperatura bi odgovarala koriscenja racunala? ... Pa koliko AMD daje garanciju? Pa toliko se bavi bezbrizno s svojim prvijencem !

Kupio, slozzis i uzivaj!

12 godina
Strider91 kaže...

sve do 80C je OK - prime95 je mislim jedan od najzahtjevnijih CPU stress testova, tako da ako ti u njemu ne prelazi 80C, trebalo bi biti sve OK, u svim ostalim aplikacijama (pogotov igrama) temperature ce ti biti znatno nize - ~10C)

iznad toga moras se zapitati:

1) imam li dobar protok zraka u kucistu

2) imam li neispravnu komponentu (CPU ili GPU? - osim ako je navedena verzija graficke deklarirana da radi na tim temperaturama)

3) jesam li pravilno sve softverski podesio (driveri, krivulje hladenja, BIOS postavke - voltaza, etc)

Jebodiah kaže...

za pocetnika. ako pitas za savjet koji CPU i MBO .... Onda u globalu  Ryzen 2600 i B450 Msi Tomahawk.

Sto tebe zanima temoeratura? Zasto se zamaras s tim stvarima?

Zar si sklopio prvo racunalo. kako bi nas pitao, koja temperatura bi odgovarala koriscenja racunala? ... Pa koliko AMD daje garanciju? Pa toliko se bavi bezbrizno s svojim prvijencem !

Kupio, slozzis i uzivaj!

wtf? prva stvar koju napravis kad pokrenes novo racunalo jest da ides provjeravati temperature da se uvjeris da je sve OK

sta fali pitati ako covjek ne zna koje su normalne radne temperature za odredjeni procesor/graficku?

I sta nakon 2g garancije sto ti je proc radio nepotrebno na 40% vecoj temperature (zbog npr krive postavke voltaze u biosu) i onda ti polako pocne crkavati, a mogao si to sve izbjeci odmah u startu da nisi bio debil sa stavom "imam garanciju, jebe me se za sve"

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2019 10:47 (Fanu).
16 godina

Nakon dužeg vremena probao igrat bf1 te kad vidim kako sam se mučio sa i5 2500 uz trzanja i padove ispod 50fps-a ovo je preporod.Sad ne ide ispod 90 fps-a na high ultra sa 64 igrača. Znači sa jednom srednjom klasom rtx 2060 ide to preko 150. Kad dežurni intel dušebrižnici kažu da riza nije za hi rr igranje opalio bi im jednu odgojnu. Stoga tko se misli šta uzet od procesora zna se,best seller riza 2600 sa 5 zvjezdica.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2019 11:58 (dery).
Moj PC  
9 3 hvala 0
10 godina
odjavljen
dery kaže...

Nakon dužeg vremena probao igrat bf1 te kad vidim kako sam se mučio sa i5 2500 uz trzanja i padove ispod 50fps-a ovo je preporod.Sad ne ide ispod 90 fps-a na high ultra sa 64 igrača. Znači sa jednom srednjom klasom rtx 2060 ide to preko 150. Kad dežurni intel dušebrižnici kažu da riza nije za hi rr igranje opalio bi im jednu odgojnu. Stoga tko se misli šta uzet od procesora zna se,best seller riza 2600 sa 5 zvjezdica.

Uspoređuješ procesor star 6 ili 7 godina sa naj novijim amd cpu-om i nakon toga izbacuješ svoje frustracije kako bi opalio ljude zbog njihovog stava. Sta tebe muci ne znam, sve mi se cini kao klasicni sindrom amd manje vrijednosti i potreba za nekim dokazivanjem ne znam cega. R2600 je best buy, no nikako renomeu amd cpu-a ne prodonose ovakvi rant adolescentski stavovi.

Super da si zadovoljan sa svojim procesorom, to i je poanta ali zašto je gotovo uvijek prisutan taj grč kod eksponiranja amd komponenti, to mi nije jasno. Who cares about intel fanboys i sta oni misle...

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2019 15:01 (Glavas_ZG).
15 godina

Ma znam da ima sapunatora ali eto kazem covjeku dosadno nezna sta ce od pasjaluka pa radi usporedbu proceosora, koji je tek izasao i procesora koji je star 6-7 god i stim hoce da kaze da je to napredak.Da napredak je sto se tice cijene to se i netreba usporedjivati, jer sami intel je mogao voditi monopol.A da kazemo da je nesto expresno napredovalo, ja sam misljenja da nije s obzirom kad pogledamo razliku u godinama izlaska.Evo da usporedimo i ovo mislim nema veze sa temom, ali eto reda radi prije 20-30 godina u njemackoj si imao placu 5000K DEM i placao stan 300DEM.A danas placas stan 700-800€ a placa ti je 2000€-2500€ netto, pa eto jedna sitna uporedba sto vise idemo u buducnost svega vise pusimo mjesto da nam je lakse i bolje svakim danom sve gore tako i sa ovom tehnikalijom.

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2019 15:52 (dreadmoore).
Moj PC  
4 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
lav1000 kaže...
dreadmoore kaže...
Ne daj bože da i7 2600k ima isti broj jezgri i thredova kao ryzen 2600 pa gdje bi mu kraj bio

Sapunatori dolaze u svim oblicima samo sa raznim imenima, evo jedan 6/12

baziran na Sandy Bridge 3930k fino vrši radnju sapunanja 

Koliko vidim gubi u 90% igara sa 400MHz većim clockom.

Evo usporedbe R5 2600x ($200) i Hasswell E i7 5930k 6/12 ($600), mada i ovdje Intel ima 200MHz viši clock.

Tko tu koga sapunja?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2019 16:02 (Mile 74).
Moj PC  
4 0 hvala 0
8 godina
protjeran

nego da se vratimo na temu, što je ovo M u imenu r5 2600xm?  Max vidim na futuri piše, što je točno max-ano?

https://www.protis.hr/products/details/procesor-amd-ryzen-5-2600xm-6c12t-36ghz42ghz19mb-am4/137195?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Ma znam da ima sapunatora ali eto kazem covjeku dosadno nezna sta ce od pasjaluka pa radi usporedbu proceosora, koji je tek izasao i procesora koji je star 6-7 god i stim hoce da kaze da je to napredak.Da napredak je sto se tice cijene to se i netreba usporedjivati, jer sami intel je mogao voditi monopol.A da kazemo da je nesto expresno napredovalo, ja sam misljenja da nije s obzirom kad pogledamo razliku u godinama izlaska.Evo da usporedimo i ovo mislim nema veze sa temom, ali eto reda radi prije 20-30 godina u njemackoj si imao placu 5000K DEM i placao stan 300DEM.A danas placas stan 700-800€ a placa ti je 2000€-2500€ netto, pa eto jedna sitna uporedba sto vise idemo u buducnost svega vise pusimo mjesto da nam je lakse i bolje svakim danom sve gore tako i sa ovom tehnikalijom.

Da, ali ima tu i sentimentalnosti dosta ,kod Intel VS AMD i AMD VS Nvidia. Mozda zato sto sam ja najdraze mi igre davno igrao na Athlon II i Radeon kartici, e zato su neki emotivno privrzeni i navijaju za AMD ili Intel. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2019 16:16 (Dinno).
15 godina

Ma sigurno neka greska u pisanju proizvoda, evo da napomenem jos nesto komotno mozemo zaokruziti da vec 15 god manje vise intel a i amd nam isti proizvod prodaju po istim cijenama.A mi ga pusimo samo neka me netko ispravi da nisam u pravu, dual core procesori su izasli prije 15 god i dan dans ih ima na trazistu proizvode se sto od amd sto od intela i vi meni recite jel to napredak.Napokon amd je se trgnuo iz zimskog sna, pa sad ide na kartu da minimum bude 6c procesor ako bog da nadam se da nece tapkati u mjestu iducih 15 god i prodavati nam isti proizvod.

AMD AntiBoy
Moj PC  
0 3 hvala 0
7 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Ma sigurno neka greska u pisanju proizvoda, evo da napomenem jos nesto komotno mozemo zaokruziti da vec 15 god manje vise intel a i amd nam isti proizvod prodaju po istim cijenama.A mi ga pusimo samo neka me netko ispravi da nisam u pravu, dual core procesori su izasli prije 15 god i dan dans ih ima na trazistu proizvode se sto od amd sto od intela i vi meni recite jel to napredak.Napokon amd je se trgnuo iz zimskog sna, pa sad ide na kartu da minimum bude 6c procesor ako bog da nadam se da nece tapkati u mjestu iducih 15 god i prodavati nam isti proizvod.

Pa zato sto kad bi odmah istovarili najnoviju i najbolju tehnologiju koju vjerovatno vec imaju pripremljenu, onda nista apsolutno ne bi 10 godina ili vise izaslo, ovako malo po malo izbacuju.

15 godina

Ma nemaju oni nista pripremljeno jer sve svoje adute izbacuju koje imaju svako malo, pa eto ako si gledao CES  od amd-a sve ti je jasno da su nesto veliko ogromno napravili hvalili bi se na sva zvona, a mi bi imali sta pisati i nebi se doticali ovakvih tema i uporedbe procesora iz 2018 i 2011 god.

AMD AntiBoy
13 godina

Koja korist AMD-u od preranog otkrivanja aduta?!

Samo ranije i nepotrebno pobude konkurenciju.

Da su odma sve pokazali, sigurno bi usporila prodaja tekuce generacije. Uostalom tako se dobro prodaju procesori da su mozda cak malo usporili izdavanje.

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
dreadmoore kaže...

Ma nemaju oni nista pripremljeno jer sve svoje adute izbacuju koje imaju svako malo, pa eto ako si gledao CES  od amd-a sve ti je jasno da su nesto veliko ogromno napravili hvalili bi se na sva zvona, a mi bi imali sta pisati i nebi se doticali ovakvih tema i uporedbe procesora iz 2018 i 2011 god.

Procesor koji je pokazala Lisa Su nije baš ništa ... novi chiplet dizajn, novi tehnološki proces, manja potrošnja, bolji IPC. Što bi još trebalo da bude nešto, trbušne plesačice u paketu ? :)

Možda nisi detaljnije pratio, ali u intervjuima nakon te prezentacije je potvrdila da će onaj prazni prostor na pokazanom procesoru iskoristiti, odnosno da možemo očekivati 12 ili čak 16-core modele.

I tehnički direktor Mark Papermaster je najavio duplo veće performanse što može biti i "samo" 12-core model jer uz sva poboljšanja ukupno bi bio duplo jači od 2700X.

7 godina

Na forumu sam nekoliko mjeseci i imam potrebu da se zahvalim svima koji su odvojili vremena da napisu slovo, rijec , recenicu upute, savjeta, informacije... Posebno hvala war-u koji mi je odgovorio na 100 pitanja, poruka privatno i pomogao u sklapanju ove amd ( da, amd ) konfiguracije. Ne zelim odgovarati pojedinacno, niti ulaziti u rasprave, na negativne, bespotrebne komentare, ali brate ako nemas volje, vremena da mi pomognes onda nemoj odvajati svoje vrijeme ni za suprotno. Ovo je forum , ljudi si pomazu, razmjenjuju iskustva , informacije itd. Ljudi poput mene koji se prvi put susrecu sa ovim imaju sigurno i glupih pitanja , ali ga nisu svjesni , stoga imajte razumjevanja. Jos jednom, hvala svima koji odvajaju vremena da pomognu, ne samo meni, vec svim clanovima ove zajednice.

Moj PC  
18 0 hvala 0
13 godina

Dobra konfa, cestitam, nek si zadovoljan s tim strojem i s forumom. Dobrodošao u Ryzen klub btw.

Sve sto si napiso je super i to je teorija, a nazalost praksa je dosta drukcija. Odlican primjer je kolega kojeg si pohvalio, sigurno je divan covjek, ali njega i nas druge na forumu ga cesto prevladaju niske strasti.

Sigurno si primjetio da je na forumu ugled i dobar glas bitan, pa eto tako i ti kroji svoj. 

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
odjavljen
Paolo Maldini kaže...

Toksični sapunator suspendiran a mislioc odmah online. Coincidence?

Half Life 3 confirmed!

Freak Show Inc.

4 0 hvala 0
8 godina
protjeran

sapun + rat + mislioc = HL3. Smak svita.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.1.2019 12:45 (Paolo Maldini).
13 godina
Friday kaže...
Paolo Maldini kaže...

Half Life 3 confirmed!

I to na Epic Games Store 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
chaselol kaže...
Friday kaže...
Paolo Maldini kaže...

Half Life 3 confirmed!

I to na Epic Games Store 

15 godina
protjeran

Ovaj ROTR u DX12 modu savrseno rasporedjuje CPU load na sve dostupne threadove... 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Jel to danas znaci da je dobra igra, ili?!

coffe,coffe,coffe.....
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice