AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.750.600
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Sve ovisi za sta ti treba. Ako si neki prosjecni korisnik sta koristi pc za multimediju, office i gaming i k tome imas monitor od 60hz nemas potrebe mijenjati taj r3 1200.

7 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

ma želim malo da bude jači komp,i k tome želim i novu grafu..imam sad 1050ti na koju tu da pređem?

0 0 hvala 0
13 godina
Dombas kaže...

ma želim malo da bude jači komp,i k tome želim i novu grafu..imam sad 1050ti na koju tu da pređem?

Koliko si spreman uložit u grafičku?

7 godina
neaktivan

paaa pošto cu ovu najvjerovatnije prodati za nekih 1000kn..spreman sam dati 2500-2800

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Najbolje se sa upitom prebaci ovdje

http://m.bug.hr/forum/topic/grafike-kartice/vodi-odabir-grafike-kartice/28804

Navedi kolki ti je budzet, kakav monitor, cpu i napajanje imas pa ces dobiti najvise odgovora u odgovarajucoj temi.
13 godina
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
Dombas kaže...

paaa pošto cu ovu najvjerovatnije prodati za nekih 1000kn..spreman sam dati 2500-2800

Polovna gtx 1070. 

15 godina
protjeran

Molim te okani se hardwarea i hardwareskih preporuka, samo stetu cinis.

7 godina
neaktivan
mislioc kaže...
Dombas kaže...

Polovna gtx 1070. 

paa jedino da se probam cjenkati

15 godina
protjeran
Dombas kaže...

Normalna stvar, ja ne zelim prodat ako se kupac ne cijenka, nije mi to prirodno i bojim se takvih ljudi 

12 godina
ansha kaže...
Dombas kaže...

Normalna stvar, ja ne zelim prodat ako se kupac ne cijenka, nije mi to prirodno i bojim se takvih ljudi 

Znači zato si meni proda ono kućište ispod svake cijene

MISCREATED
15 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
ansha kaže...

Znači zato si meni proda ono kućište ispod svake cijene

Normalno 

14 godina
neaktivan

Razmišljam o konfiguraciji s 2400g odnosno 2600x procesorom. Zanima me da li ima koja mobo da radi out of box. Bez da treba flashati bios s procesorom starije generacije itd. ?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
axos kaže...

Razmišljam o konfiguraciji s 2400g odnosno 2600x procesorom. Zanima me da li ima koja mobo da radi out of box. Bez da treba flashati bios s procesorom starije generacije itd. ?

ako uzimas 400 seriju rade sve, ako uzimas 300 seriju, morat ces BIOS azurirati na zadnju verziju

to obavezno kod kupnje reci u ducanu gdje kupujes da ti odrade flash BIOS-a, neki to naplacuju, neki ne pa provjeri prije kupnje

13 godina
neaktivan

Sve AM4 X470/B450/A420 ploče podržavaju nove Ryzen procesore.

B450 ploče izlaze tek za oko dva mjeseca. KLIK

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Ako ideš na sve novo onda x470 2600x.

Ryzen 2nd gen je plug and play znači precision boost radi perfektno, stock cooler odrađuje vrlo dobar posao,rami rade kako piše i nikakvih problema i xmp šljaka za 5. Znači 2nd gen Ryzen u kombo sa x470 pločom je real deal i prava stvar.

Nije da ti neče radit na b350 ali ako kupuješ novo ja bih tako.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2018 10:40 (mislioc).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Majko mila budala. Izbace procesore bez mobo. Tj imaju samo X modele.

0 1 hvala 0
13 godina
axos kaže...

Gledaj to ovako za dobru b450 da ih ima sigurno bi ju  platio  oko 800kn a ove x470 su ti od 1200 na dalje.Ova aorus x470 je zmaj za 1200kn oćeš ledice očeš vrm heatsinkove ma sve je čista 5.

Kupiš to ubodeš 2600x lagano neke rame oko 3000mhz -3200mhz i pustiš sve na default. Precison boost odrađuje svoje rame staviš na xmp i vozi minimalno 3 godine. Cooler ostaviš Amd-ov ništa aftermarket sve je tvornički poštelano za uživanje.

Da im je ryzen 1st gen bio kao ovaj 2nd gen još bi ih duplo više prodali,

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2018 10:50 (mislioc).
14 godina
neaktivan
mislioc kaže...
axos kaže...

Gledaj to ovako za dobru b450 da ih ima sigurno bi ju  platio  oko 800kn a ove x470 su ti od 1200 na dalje.Ova aorus x470 je zmaj za 1200kn oćeš ledice očeš vrm heatsinkove ma sve je čista 5.

Ma mislio napraviti budget pc bez grafičke. Zato sam mislio 2400g. Ako dajem toliko više za mobo i brži ram (ccx) onda taj build nema apsolutno nikakvog smisla.

12 godina
axos kaže...

Čista tržišna politika koju koristi nekima mrski INTEL, kad procesori nove generacije iziđu daj s njima najjači čipset s tim i najskuplji. Ljudi kupuju jer je novo kao i svku stvar kad tek iziđe a kad se bura malo stiša daju i "slabije" oliti jeftinije čipsete. 

Intelu e to pokazalo kao pun pogodak s osmom generacijom procesora pa zašto i AMD nebi iskoristio prokušanu marketinšku taktiku.

MISCREATED
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2018 10:52 (nicky.sl).
12 godina
neaktivan
axos kaže...
mislioc kaže...
axos kaže...

Ma mislio napraviti budget pc bez grafičke. Zato sam mislio 2400g. Ako dajem toliko više za mobo i brži ram (ccx) onda taj build nema apsolutno nikakvog smisla.

pa onda kupis 300 seriju i flash biosa napravis i to je to, nije to neki problem

12 godina
axos kaže...

x370/b350/a320 imaju podrsku za ryzen 2xxx seriju uz BIOS update - neke vec dolaze sa BIOS podrskom (pise na naljepnici na kutiji), dok na neke treba flashati novi bios

13 godina

Neznam meni je 2nd gen uz x470 vrhunski odrađen posao u to nema sumnje tako bih ja uzeo a sad kako tko voli...

A onaj cooler na 2700x je napokon jedini pravi stock cooler nakon dugo vremena na obje strane (Intel Amd).

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2018 11:24 (mislioc).

4 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Jbt o tom bios flashu se prica kao da je to sad ne znam kakav problem, umjesto da covjek bude sretan sto na starije ploce idu procesori... Nades nekog sa starijom generacijom ryzena, obavite to za 10 min, popijete pivu i super.

Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imat će ove ploče podršku za procesore do 2020., nisam bezveze iša na ryzen, da nije tako uzeo bi intela 1151 i bija miran, ali išao iam na koliko toliko duži future proof.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mrki_tua kaže...

Imat će ove ploče podršku za procesore do 2020., nisam bezveze iša na ryzen, da nije tako uzeo bi intela 1151 i bija miran, ali išao iam na koliko toliko duži future proof.

Nikad nisam razumio taj vaš future proof sistem. 

Ja uzmem platformu i gonim ju nekoliko godina (obično 4-5) pa kad kupujem novo kupujem sve bez obzira može li se tu ubost nešto jači proc.

MISCREATED
17 godina
nicky.sl kaže...
mrki_tua kaže...

Ja uzmem platformu i gonim ju nekoliko godina (obično 4-5) pa kad kupujem novo kupujem sve bez obzira može li se tu ubost nešto jači proc.

Postoji mnogo ljudi koji ne kupuju  u potpunosti novu platformu svakih par godina. Razlog je da kupovina nove platforme nije uračunata u lični budžet jer im trošenje diktiraju neke druge životne potrebe/situacije. 

Tu i tamo nadograde CPU, GPU i eventualno RAM da povećaju performanse  jer je kupovina pojedinačne komponente daleko jeftinije rješenje nego kupovina potpuno nove platforme. 

Razlog je u biti ekonomski standard i šta tu ima da se ne razumije?

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
13 godina
nicky.sl kaže...
mrki_tua kaže...

Sve kužiš, sistem je to za eventualnu slobodu izbora, kao npr. ići na jači/noviji i/ili stariji/slabiji CPU  kad/ako poželiš.

No "futureproof" je bitan i kao mogučnost u startu pa makar ga nikad ne iskoristio pa opravdao kupnju.

Fora je što nikad ne znaš što će biti kroz 4-5god, a ovako bar u startu znaš da ne moraš komplet različitu platformu uzeti.

Mislim da baš zato neki ljudi izbjegavaju Intel, oni su na zlom glasu u vezi toga.

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
boxer kaže...
nicky.sl kaže...
mrki_tua kaže...

Postoji mnogo ljudi koji ne kupuju  u potpunosti novu platformu svakih par godina. Razlog je da kupovina nove platforme nije uračunata u lični budžet jer im trošenje diktiraju neke druge životne potrebe/situacije. 

Tu i tamo nadograde CPU, GPU i eventualno RAM da povećaju performanse  jer je kupovina pojedinačne komponente daleko jeftinije rješenje nego kupovina potpuno nove platforme. 

Razlog je u biti ekonomski standard i šta tu ima da se ne razumije?

Pod novu platformu sam i mislio na cpu+mbo+eventualno ram. Grafa je druga priča, ona ide kad za pristojne novce dođe duplo jača na tržište. 

MISCREATED
11 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
mrki_tua kaže...

Kako nisi? Ja sam sad uzeo 16GB DDR4 RAM-a, a objektivno je 8 sasvim dovoljno (ajde radim s fotografijom, ali eto koristit ću ovih iynad 8GB možda 5% vremena), znači uzeo sam odmah 16 jer želim da mi ista memorija bude kao zalog za budućnost, a ne da za 2-3 godine gledam di ću uzest jedan isti keks memorije. Isto tako uzeo sam monitor Dell U2715h 1440p, iako nemam GPU za pogoniti ga na vrhunskom nivou, a mogao sam za te pare uzest gejmerski 1080p, samo kako sam već u nekim godinama i igram tu i tamo igrice, a i radim s fotografijom, smatram da je ovaj monitor bolji zalog za budućnost (naravno za moje potrebe). Isto tako i sa am4 x370 pločom, mogu uzest za 2 godine novi procesor koji će ići u tu ploču, jedino eto mogao sam uzest slabiji procesor s obzirom za moje potrebe, jer je danas gpu najviše opterećena i ne ovisi toliko o procesoru kao nekada. Isto tako prije par godina kad sam uzimao kučište, uzeo sam jonsbo w2 koji me s dostavom izašao preko 1000 kn, a uzeo sam ga jer mrzim plastiku i želim imat kućište za 10+ godina, znači dizajn minimalizam, komora podjenjela vertikalno na pola, prozor, u mojim očima top, a ne da uzimam nešto svako par godina za par stotina kuna pa da mi plastika škripi na dodir. Napajanje kvalitetno od 500-ak wati umjesto recimo 300-ak, 400w, itd. Eto moje višenje zaloga za budućnost. Doduše tu ima varijabli koje nitko ne može predvidjeti, npr. da li će gpu pojeftiniti ili će opet skočiti, hoće li memorija doći jeftinija kao šta je nekada bila ili je ovo novi standard, ima tu i lutrije. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2018 14:23 (mrki_tua).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice