AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.753.474
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
toxic kaže...

sve igre su igrive vec od 30 fpsa..

konzole su cisti primjer i to veoma dobro.

pa ako ne pada ispod 30fps ok, a vjerujem i da je razlika kad igraš na televizoru s dva metra udaljenosti ili na monitoru na pola metra

ne smatram da je preseravanje 4k, 2k/144, 1080ti ili čak i sli kombinacija 1080ti s pripadajućim ostatko komponenti, niti sam to rekao

ne smatram niti da je kupnja porschea cayenne preseravanje ukoliko si ga možeš priuštiti, ali je preseravanje kad taj s porscheom kaže da 5 godina star golf nije vozljiv

13 godina
protjeran
Aj necemo sad pretjerivati, ne moze mi nitko rec da je igranje na 30-40fps igrivo tj ugodno. Molim bez napada sad, al kad se spustis sa 100+ hz na 60 razlika je vise nego osjetna, ne kazem to u smislu da 60 nije ok, al sve ispod je katastrofa. Ne znam koja bi to igra bila dobra na 30fps, mozda civilization gdje slika prakticki miruje pa ti tak svejedno...
12 godina
war3_tft kaže...
Aj necemo sad pretjerivati, ne moze mi nitko rec da je igranje na 30-40fps igrivo tj ugodno. Molim bez napada sad, al kad se spustis sa 100+ hz na 60 razlika je vise nego osjetna, ne kazem to u smislu da 60 nije ok, al sve ispod je katastrofa. Ne znam koja bi to igra bila dobra na 30fps, mozda civilization gdje slika prakticki miruje pa ti tak svejedno...

dok sam još imao gtx 550ti probao sam igrati witchera na najnižim postavkama i na početnom dijelu igre, dok još ne izađeš iz dvorca, išla je na 30 fps prosjek, s padovima na 26-27 i high do 33-34

to jednostavno meni nije bilo igrivo i odustao sam, kasnije s boljom grafom i višim postavkama je išlo na prosječnih 50-ak fps s najniže 40 (ako se dobro sjećam) i to je, barem meni, sasvim igrivo

vjerujem da kad probaš i neko vrijeme igraš na 100+, da je spuštanje na 60 muka, no da je average 60 neigriv, ne znam baš

razlika je 40-60-70 fps (min-mid-max) i kad ti se igra vrti oko 30, sa dropovima do 20 - to jest neigrivo jer trza naočigled

17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ti primjetiš okom spuštanje sa 100 na 60?

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!

0 0 hvala 0
17 godina

postoji neka granica gdje jednostavno brze objekte vidimo izblurano.

Pitanje je samo koja je to granica.

ovdje ima zgodan video:

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
hrvooje kaže...

ako mene pitaš - ne znam, nisam igrao na monitorima iznad 60

samo sam rekao da pretpostavljam, po izjavama kolega koji su prešli na 144 monitore da se više ne bi vraćali

mogu tvrditi samo iz vlastitog iskustva, da mi je 30fps s padovima ispod veliki no-no, a kad igre ne padaju ispod 40 +fps da mi je sasvim ok, pa čak i ako padne koji put na 35 nije mi bitno jer ne vidim trzanje

klincima sam stavio gta5 na g4560+igpu s jednom pločicom rama i to mi je bilo katastrofa jer se padao fps na 20-ak, trza za popizdit i već sam mislio uzeti im zasebnu grafu

onda sam uzeo dodatni keks rama da bude u dual channel i odjednom je igra počela raditi na 30+ fps, što je podnošljivo, nije kao na mom kompu gdje se vrti na 50+ s povremenim padovima na 40, no može se igrati

17 godina
odjavljen

Ja se sjecam kako sam u doba BF3 svoj monitor sa onim CRU toolom natjerao da radi na 75 Hz (defaultno je bio 60). Iskreno - preporodio sam se. Mozda to sad nekome zvuci kao preseravanje i sta ja znam ali igra je postala znatno fluidnija. Ja prvi ne volim izdrkavanja tog tipa i to sam isao napraviti samo iz znatizelje. Ostao sam zapanjen cinjenicom da 15 fps vise toliko znaci.

Freak Show Inc.

2 0 hvala 0
15 godina
Friday kaže...

Ja se sjecam kako sam u doba BF3 svoj monitor sa onim CRU toolom natjerao da radi na 75 Hz (defaultno je bio 60). Iskreno - preporodio sam se. Mozda to sad nekome zvuci kao preseravanje i sta ja znam ali igra je postala znatno fluidnija. Ja prvi ne volim izdrkavanja tog tipa i to sam isao napraviti samo iz znatizelje. Ostao sam zapanjen cinjenicom da 15 fps vise toliko znaci.

Što je to toliko značilo? I dalje nisi mogao nikoga pogoditi!

BF Nick: Xtreme_Switch
15 godina
protjeran
hrvooje kaže...

Naravno da se primjeti i na 60hz monitoru, screen tearing je puno manje izrazen na visokom fps-u..

12 godina

I koliko dugo si forsirao monitor na 75 hz? Jel se moze sjebat monitor?

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Imam monitor na 75 hza i ne vidim nikavu razliku u odnosu na 60 hza. Štoviše na 60HZ 49" telki mi je igranje tri i pol metra najflujidnije od svega.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Off-topic :)

Nope.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Kako se moze znat (prije kupnje) u kojem je tjednu proizveden?

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
protjeran
red_bull kaže...

trebao bih preporuku best buy ryzen setupa. Do sad sam godinama vozio 2500k na 4.4 ghz i cini mi se da je vrijeme za nesto novo nesto divlje. Oko mi je palo na ryzen 1600 te maticna po preporuci isto kao i ram. 

Procitao sam cijelu temu ali nisam siguran koji setup bi bio best buy. Jedno sigurno cim brza memorija..

hvala

lav1000 kaže...

Ja sam combo cpu+mbo platio tocno 2400kn

Razlika r5 1600 i r5 1400 ti je nekih 50ak eura, pa sad vidi jel hoces 8 ili 12 threadova. Mislim da je najjeftinije combo r5 1400+neka b350 cca 1900kn...

Memoriju sam imao od ranije 2666 pa sam tu prosao lišo, neki minimum gledaj 2666 cl14, sa brzim ako imaju vecu latenciju nema velike koristi

To je super combo, evo slazem bas prijatelju konfiguraciju, al me muci koju da mu memoriju stavim. Gledam popis testiranih memorija klik i ne znam sta uzet. Koliko sam shvatio ovaj 3600 cl16 Ripjavs V bi trebao raditi na 3466mhz na toj ploci i cak sa tajminzima 16-16-16-36 za 3600mhz koliko je deklariran ram to su odlicne latencije za 3466. Mozda najbolji izbor bi bio Corsair Dominator Platinum 3000 cl15, ovi ostali sto bi se trebali vrtiti na 3000mhz su sve kitovi sa puno brzom frekvencijom koji su skuplji, a pitanje je do kolko bi se mogli nagurati i da li se to sve skupa isplati. Ako je nekome skup odmah uzeti 16Gb, mislim da je Hyperx Predator 8Gb 2666 cl13 isto dobar izbor, pa se kasnije lako doda jos 8Gb po potrebi.

8 godina
protjeran

vjerovatno bi se dali upogoniti ovi  Hyperx Predator 8Gb 2666 cl13 na 3000 cl15 što bi bilo sasvim ok...

17 godina
mariolla79 kaže...

I koliko dugo si forsirao monitor na 75 hz? Jel se moze sjebat monitor?

ja sam skoro sve svoje monitore do sada ocao i nikada nikakvih problema.

ovog 4k jedino nisam jer nisam vidio neki smisao.

vecina ih je isla 75hz a jedan je isao cak 80:)

navodno se moze shebati ali izmedu ostalog sve sto se oca se moze shebati :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.10.2017 13:22 (toxic).
13 godina
protjeran
lav1000 kaže...

vjerovatno bi se dali upogoniti ovi  Hyperx Predator 8Gb 2666 cl13 na 3000 cl15 što bi bilo sasvim ok...

Takvim klokom bi ubiti dobio ovaj HyperX Predator, posto ga nema na popisu asrokice ab350 pro 4 pitanje je da li taj ram radio na tim frekvencijama i latencijama.

16 godina

koliko vidim ova asrock ab350 pro 4 ploca bi trebala bit best buy.  samo me zanima dal je tko uspio dobiti memoriju na 3200

i ako da o kojoj tocno se memoriji radi?

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

ja vjerujem da 99% bi radio, mislim da su oni to samo uboli KIT-eve koje su dobili i izvukli default vrijednosti koje im je dalo, 

meni za moj hyperx u tablici piše 2133, bez ikakvog diranja radi 2400, a za 2666 na kojem ga držim, moram one latencije u sredini pomaknuti na 15, a prva ostaje na 14.

Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
protjeran

ja sam svoju dobio ali sa cl18-19 i dizanjem napona na 1.35

to mi je u aida memory benchmarku dalo malo više od 1%-2% bolje rezultate nego 2666cl14, tako da ne mičem od tih 2666

HX421C14FB2/8 je model 

11 godina
neaktivan

Klasicne bezvezne rasprave, ide se u naj vece sitnice cinebench scoreove, jel cpu usage 60 ili 75%... Onda se odjednom svede na to kako je sve bacanje para i kako je 1080/60fps dovoljno, kako je sve ostalo produzivanje penisa i slicno... Novi, naviknite se.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
D3lBoy kaže...

....cinebench scoreove...

cinebench smo odradili davno,cak i single core..
al da ne ostane sve na cinebenchu nek netko preporući neki single core test pa da odvrtimo na svemu sta nadjemo(na istu frekv..) .. bolje benchat i pisat tu skorove nego pisat gluposti

15 godina

evo završio sam testiranje

znači radio sam test memorije, 2933 16-16-16-36 vs 3200 16-17-17-36

u oba slučaja je memorija na 1.4v

radi se o patriot viper 4 ramovima, 8 giga 3000mhz, 2x4gb

testiranje sam radio u aida 64 memory benchu i rise of the tomb raider benchu (low detalji)

što se tiče aide:

koliko vidim rezultati su bolji na 3200, bolji read, write i copy u svim poljima, jedino je na l3 cache rezultat manji, i latencija je porasla za 1.5ns

kako prvi put radim clockanje memorije, vjerujem da je to ok, ili će bit kakvih udaraca na performanse zbog manjeg l3 read / copy / write brzine ???

što se tiče ingame benchamrka u ROTTR:

tu sam najviše gledao min fps jer mi je on važniji od najvećeg mogućeg (zbog toga jer igram sve sa vsync upaljenim, pa da smanjim pucanje slike zbog refresh rate-a na minimum), smanjio sam detalje na low da lakše vidim pomak u fps-u, vsync ugašen za bench

tu koliko vidim, sve je otišlo na gore sa 3200 mhz, dakle bolji je min - max - avg fps

vrtio sam na svakoj brzini kojih 7-8 bencheva, i onda na kraju brisao one koji su imali najlošije rezultate, dakle samo "najbolja" 3 prolaza sam ostavljao (valjda sam dobro napravio)

slike su priložene, od testa sa aidom za obje brzine, i excel gdje sam pisao rezultate ingame bencha

nadam se da sam sve dobro napravio i da nisam nešto fulao, ako tko ima kakav savjet neka kaže, ali koliko vidim iz ovoga što sam radio, bolje mi je da se držim 3200 mhz

procesor je na 3.8 ghz sa 1.35v

aida 2933 aida 2933
aida 3200 aida 3200
fps ROTTR bench fps ROTTR bench
battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Moj PC  
6 0 hvala 5
17 godina
odjavljen

Jebo te led koja razlika zbog 200 MHz...

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
15 godina

Zanimljivo mi je ovo sa tim memorijama na ryzen procesorima ako moze netko da mi objasni kako je moguce da intel puno bolje rezultate ima sa puno manjim klokom memorije jos pogotovo da su dva razlicitia keksa memorije ili ipak najvise ovome pridonosi veci OC procesora

17 godina

Razlicite arhitekture kao sta je vec mali milijun puta receno da ryzen profitira od brze memorije. Intel ima veci takt pa nije ni cudno da je u nekim naslovima brzi od ryzena gdje se zahtijeva cim brza jezgra

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

ahtung, WOT .. scrollajte :)

očekivani rezultati, logični, dosljednji postojećim znanjima.. jer, Mhz daju propustnost, viši clock-veći mogući transfer, dok je CAS 'pauza', stvarna brzina, idealno 0 (na brzini CPUa) usporediva s pingom u online gamingu.. i kad to banalno usporedimo s internetom, za gaming je ping važan, jer podatak mora stići dovoljno brzo.. to nije velika količina podataka, nije šleper nego brzi dostavni motor.. dok za download koji ne ovisi o timingu ping uopće nije važan nego porpustnost. Pošto su obje stvari potrebne, pošto su samo u najzahtijevnijim taskovima takve stvari bitne .. opet ništa što bi vrijedilo kao generalno pravilo, jer su obje potrebe ovisne o konkretnom tasku i trenutku. Mhz pri tome direktno utječu na stabilnost, sync-async.. i ne treba pretjerivati, CAS je još osjetljiviji tj to je realna tromost logičkih vrata, što viši clock to više pauza, jednostavno to je stvarna brzina. (godinama se ne ide u smejru povišenja te brzine, nego kapaciteta x2 stalno i snižavanja napona za rad.. jer bi se sve zadimilo da nije tako..) Pošto sve to keš efikasno anulira, tad je u RL skoro nemjerljivo-neprimjetno, osim što će možda ručno umjesto automatike postavke biti optimalnije, ali i BIOS je sad već dovoljno pametan.. čistav sys je na tim zajedničkim taktovima i forsiranje do granice jedne komponente je neopravdano (nestabilnost i sl.) mada se po uobičajenim industrijskim standardima, svaka komponenta može OCati 10%.. (to je jedan od osnovnih atesta u proizvodnji). Ne mora svaki viši clock biti optimalan, ponekad su međuvrijednosti bolje-brže, npr sync. ili .. termodinamika, niži clock-niža potrošnja-manje struje-manje topline ... toplina je otpor, suprotno od brzine, usporava. Tom formulom će sys usporiti zbog pregrijavanja i tako gubimo ono što je bio cilj, viša brzina. Pandan toga je izgublejni paketi u telekomunikacijama-internet/wlan, ako je veći broj gubitaka, tad je optimalnija niža brzina.. tj postoji granica i ne treba ju preći jer je kontraefekt od očekivanog.

Kao i sam OC setup, komponente, K-procesor, 'jači' (skuplji) chipset, sve ostalo kao RAM... jači hladnjak, sve nabrijano, napajanje.. i tad pitanje, uložiti u kupnju takve skuplje opreme ili kupiti obične-jače-skuplje CPU/VGA.. koje to rade bez OCa za recimo isti iznos? .. OC ako je s istim komponentama tad je 'isplativ' (đabe), ako su zbog tog skuplje komponente i potencijalno kraćeg trajanja, rizik, nestabilnost.. tad je promašaj, uz napomenu da nema garancije da će bilo koja komponenta raditi izvan standardnih taktova, mada se tako može reklamirati (možda i zabraniti), jer OC nije nikad zagarantiran i uvijek se može prstom optužiti drugu komponentu.. + problemi koji mogu biti kod ostvarivanja garancije za ipak skuplji sys. OC kao i svako drugo kockanje je za one koji su spremni izgubiti (novac).

VIše 'profitira' prosječan PC ako mu dodamo RAMa (recimo da ima nešto manje..) nego s manjom količinom bržeg (kao recimo ista cijena), jer ostatak sistema lakše diše. Top modeli, zvjeri, mogu imati sve max, ne može ih se direktno usporediti a benčeve rade ljudi koje financiraju firme.. kad to radi običan čovac-klinac doma, kad vidi 'kakao je lako'.. često završi u dimu ili u beskorisno potrošenom novcu.

Radije preporuka, koristite računala, crknut će i bez dodatnog truda-OCa.. važnije je da stabilno i koliko je moguće dobro-brzo (i duže) rade. Industrija koja je iza toga, nema taj interes, nasuprot..

tablica brzina mhz/cas.. ddr-1 400/2-3, ddr2 800/5-6, ddr3 1600/10-12, ... nastavite niz. bit će jasnije :) postoje samo dvije memorije, normalna-sporija i malo brža. Ono što se desetljećima mijenja je kapacitet x2 i napon (snižen). Teroetski, da stavite ddr2 i usporedite, rezultati bi bili slični (ok, malo bolji, ali ne koliko se na prvu pomisli), dok kao u slučaju interneta, raste propustnost-transfer-količina podataka koja se može prenjeti u jedinici vremena. To ovisi i o chipsetu, broju staza itd. inače razlike ne bi ni bilo. Više čak pridonese povečanje keša L1-2-3 u CPU.. nego što je to nazivno pomogao RAM, jer upravo zbog keša, sve ide kroz njega i on je taj koji određuje brzinu dok ga ima dovoljno (kao i RAMa ako ima dovoljno, nakon tog je spor HDD usko grlo..). Zato xeon ima više keša od celerona, zato je skuplji.. :)

intel ima bolji algoritam, interno organiziranu sabirnicu/arhitekturu i veći keš, sve su to tranzistori i intel (očigledno opravdano jer daje rezultate) više odredi za keš... bez kojeg bi CPU idlao čekajući podatke. Sad Ryzen navodno ima bolji SMT, prvo 20-40% .. sad 3%.. vidjet ćemo :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
protjeran
Nije u nekim brzi nego u svim :)
17 godina
Brzi je u svim jedino ako si corav
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
protjeran
Aj priznajem, u mega popularnoj igri ashes of the benchmark je brzi ryzen.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice