AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.743
|
čitano: 6.761.570
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
_mark0_69 kaže...

Rečeno je da će am4 biti aktualan do najmanje 2019., odnosno dok ddr5 i pcie 4.0 ne postanu standard. Spominjali su da bi R+, R++ i RR apu išli na am4. Nemam link, ali vjerujem da bi se mogao iskopati negdje u cpu temi.

Ja se sjećam da su rekli da će zen arhitektura trajati 4 godine, a ne am4 platforma.

14 godina
Sumnjam da će AMD brzo odbaciti AM4.
Imaju high pin count socket,ne vidim razlog da ga se brzo riješe
robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Sa zenom2 dolazi AM4+ vrlo vjerovatno kao sto je doslo kad je dosao buldozder.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Onda će opet biti backwards compatible
robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan
robimarko kaže...

Nevjerujem mislim koliko se sjecam da su neke AM3 maticne dobile bios da bi mogle ubaciti AM3+ procesore.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2017 20:00 (Iwan7SeVeN).
14 godina
Iwan7SeVeN kaže...
robimarko kaže...

Nevjerujem mislim koliko se sjecam da su neke AM3 maticne dobile bios da bi mogle ubaciti AM3+ procesore.

Vise skoro sve su dobile jer je socket bio samo druge boje

robimarko@gmail.com
15 godina
odjavljen

Video od MSI-a kako se montira threadripper:

Izgleda moćno :)

Nego, primjetite kao je stavio pastu, samo na sredinu i onda ga hladnjak izravna... Točno kako i treba :)

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

5 3 hvala 0
14 godina
Jakovp kaže...
Nego, primjetite kao je stavio pastu, samo na sredinu i onda ga hladnjak izravna... Točno kako i treba :)

LOL, otkud zna jel stavio previše ili premalo i kako se je pasta rasporedila?

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
17 godina
odjavljen

Ja uvijek razmazem. Jebo ti "samo ce se rasporediti" politiku. A i jebale ih te rukavice, ko da rade sa solnom kiselinom. Jos su i prevelike...

Freak Show Inc.

5 4 hvala 2
9 godina
protjeran

Pasta ko kalodont 

Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
Jakovp kaže...

MSI pravi napredak u odnosu na prethodni video

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
Strašno,pola kile paste za APU s TDP-om od 25W.
I da nema paste možeš ga pasivno hladiti.
robimarko@gmail.com
17 godina
chaselol kaže...
Jakovp kaže...

MSI pravi napredak u odnosu na prethodni video

lol ovo nisam jos vidio koji papani 

9 godina
protjeran
robimarko kaže...

Nisi skuzio da je drugi video sprdnja 

14 godina
Lucidius kaže...
robimarko kaže...

Nisi skuzio da je drugi video sprdnja 

Nažalost.

robimarko@gmail.com
9 godina
Friday kaže...

Ja uvijek razmazem. Jebo ti "samo ce se rasporediti" politiku. A i jebale ih te rukavice, ko da rade sa solnom kiselinom. Jos su i prevelike...

rukavice su radi paste ne radi tebe :D

17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
Friday kaže...

rukavice su radi paste ne radi tebe :D

Rukavice su tamo radi bulsita jer ih ima cijelo vrijeme. Nesto slicno kao one boksacke gume za zastitu zubi sto ih kosarkasi u NBA nose - sport koji je njezniji od saha i u kojem te protivnicki igrac ne smije ni dotaknuti ali frajeri se nasli nositi gume kao da su u najmanju ruku dosli na ulicnu tucnjavu. E sad ga ja malo jebem u logiku...

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Friday kaže...
Rukavice su tamo radi bulsita jer ih ima cijelo vrijeme. Nesto slicno kao one boksacke gume za zastitu zubi sto ih kosarkasi u NBA nose - sport koji je njezniji od saha i u kojem te protivnicki igrac ne smije ni dotaknuti ali frajeri se nasli nositi gume kao da su u najmanju ruku dosli na ulicnu tucnjavu. E sad ga ja malo jebem u logiku...

Ja sam dobrom prijetalju za vrijeme košarkaške utakmice izbio prednji zub sa laktom. Te gume za zube nisu tamo bezveze.

17 godina
odjavljen
XXX kaže...
Friday kaže...

Ja sam dobrom prijetalju za vrijeme košarkaške utakmice izbio prednji zub sa laktom. Te gume za zube nisu tamo bezveze.

Jeste ti i prijatelj kojim slucajem igrali u NBA u vrijeme incidenta?

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen

Ne , hrvatsko/jugoslavensku ligu nižeg ranga u kojoj se igrala daleko nježnija košarka od američke. Npr.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 18:24 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
XXX kaže...

Ne , hrvatsko/jugoslavensku ligu nižeg ranga u kojoj se igrala daleko nježnija košarka od američke.

Ja sam posve siguran da je nekada u povijesti kosarke netko i glavu razbio. Logika nalaze da bi igraci onda trebali i kacige nositi.

Isto tako vjerojatno je netko slomio i ruku/nogu. Znaci da bi igraci trebali imati nekakva mech odijela.

Ista stvar vrijedi za ovo montiranje ploce/procesora. Pazi da ne bi slucajno dotaknuo plocu sa svojim nesterilnim rukama. Hej, pa ta ploca vrijedi 150-200 eura - nije to zajebancija... Trebali su cijeli clanak snimiti i kirurskoj sali sa onim maskama preko lica.

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Friday kaže...
XXX kaže...

Ne , hrvatsko/jugoslavensku ligu nižeg ranga u kojoj se igrala daleko nježnija košarka od američke.

Ja sam posve siguran da je nekada u povijesti kosarke netko i glavu razbio. Logika nalaze da bi igraci onda trebali i kacige nositi.

Isto tako vjerojatno je netko slomio i ruku/nogu. Znaci da bi igraci trebali imati nekakva mech odijela.

Ista stvar vrijedi za ovo montiranje ploce/procesora. Pazi da ne bi slucajno dotaknuo plocu sa svojim nesterilnim rukama. Hej, pa ta ploca vrijedi 150-200 eura - nije to zajebancija... Trebali su cijeli clanak snimiti i kirurskoj sali sa onim maskama preko lica.

Od gume za zube došao si do kacige, fakat si maštovit. Ta guma za zube je na dobrovoljnoj bazi, nije dio obavezne opereme poput kacige u hokeju. Izbijanje zuba u košarci nije tako rijetka pojava, brijem da se dogodi češće nego u boksu.

Brijem da su rukavice tu zbog elektriciteta koji u teoriji može pokvariti komponentu pa po nekom propisu mora ih nositi.

13 godina
neaktivan

Sad ga već spamate do razine proljeva.

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
CelticFrost kaže...

Sad ga već spamate do razine proljeva.

Pa vidis da ovaj izbija zube ljudima kak se sjeti

Freak Show Inc.
8 godina
neaktivan

Šta je sa ovim rezultatima u battlefieldu 1?Kod hardware unboxeda je r3 bio bolji od Pentiuma, zar je moguće da su r3 ovoliko loši?Čak i u battlefieldu koji navodno zahtjeva mnogo jezgri.Jbt sve ispod r5 1600 se ne isplati.Ako su čak i minimumi isti, a ponekad i gori od Pentiuma gdje su onda ta dodatna dva jezgra?

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 23:24 (DaShip).

0 0 hvala 0
13 godina
DaShip kaže...

Šta je sa ovim rezultatima u battlefieldu 1?Kod hardware unboxeda je r3 bio bolji od Pentiuma, zar je moguće da su r3 ovoliko loši?Čak i u battlefieldu koji navodno zahtjeva mnogo jezgri.Jbt sve ispod r5 1600 se ne isplati.Ako su čak i minimumi isti, a ponekad i gori od Pentiuma gdje su onda ta dodatna dva jezgra?

Clocknes ga na 4ghz i bude dosta bolji, pogotovo min fps u odnosu na pentiuma i sad u cemu je problem?

Mislim da su ljudi previse ocekivali od proca koji kosta 100$ 

15 godina
protjeran

R3/ne kosta 630kn nego 950kn...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Istina, ali za moj ukus onda i treba neki bolji hladnjak, ove teperature od 75 stupnjeva mi se ne sviđaju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
chaselol kaže...
DaShip kaže...

Clocknes ga na 4ghz i bude dosta bolji, pogotovo min fps u odnosu na pentiuma i sad u cemu je problem?

Mislim da su ljudi previse ocekivali od proca koji kosta 100$ 

110$ zapravo.Uzmi u obzir da Pentium radi na najjeftinijim pločama od 433 kn dok će neka pristojna b350 ploča koštati 640 kn, dakle plaćaš 621 kn više za iste performanse (pod uslovom da možeš naći Pentium po dobroj cijeni), kada se sve zbroji možeš jednostavno kupiti i5 7400 za iste performanse, ne razumijem zašto ljudi govore da su bolji od i5-ica kada koštaju isto kao oni.Diskutabilno je da li je i r5 1400 bolji izbor (ili zapravo bilo šta ispod r5 1600).Ipak treba uzeti u obzir da ih demolira procesor sa duplo manje jezgri pa čak i fx 83, šta bi sa onim "52%"?Btw ne očekuj 4 GHz sa wraith stealthom i "silicijumskom lutrijom".

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 23:46 (DaShip).
13 godina

https://www.uzishop.hr/amd-procesori/14767-amd-ryzen-3-1200.html

Ispod milje :D

DaShip kaže...

110$ zapravo.Uzmi u obzir da Pentium radi na najjeftinijim pločama od 433 kn dok će neka pristojna b350 ploča koštati 640 kn, dakle plaćaš 621 kn više za iste performanse (pod uslovom da možeš naći Pentium po dobroj cijeni), kada se sve zbroji možeš jednostavno kupiti i5 7400 za iste performanse, ne razumijem zašto ljudi govore da su bolji od i5-ica kada koštaju isto kao oni.Diskutabilno je da li je i r5 1400 bolji izbor (ili zapravo bilo šta ispod r5 1600).Ipak treba uzeti u obzir da ih demolira procesor sa duplo manje jezgri pa čak i fx 83, šta bi sa onim "52%"?Btw ne očekuj 4 GHz sa wraith stealthom i "silicijumskom lutrijom".

Cini mi se da gledas pogresno na citavu pricu:
G4560 je odlican CPU za cijenu koju nudi ali na kraju dana to je dvojezgarni procesor koji se daleko lakse zagusi u odnosu na Quad

MIN fps je osjetno bolji u vecini naslova sa nekom jacom grafom tipa 480/1060 (gdje je i FX bolji od pentiuma, vec vidjeno)

Upgrade path b350 ploca ti omogucava da stavis 8 jezgarni CPU, dok si na intelu ogranicen na "svega" 4 jezgre (+HT) plus Zen+ iz 2018

P.S. ne ocekujem 4ghz sa wraith stealthom definitivno, nikad ne bih hladio stock zujalicama (iako su spire i max poprilicno dobri) ali realno danas 4 heatpipe-a kuler koji podrzava 120mm vent nije skup i to bi trebao biti standard/minimum svima

Taj mali dvojezgarni kalkulator je mrak ako ne namjeravas nadogradnju -> plug'n'play ali ako hoces nesto jace tu da stavljas kasnije, onda si se dobro zeznuo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 10:34 (chaselol).
Moj PC  
8 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice